X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Biustonosze do karmienia mam kupione 4, dwa takie bawełniane canpolu i dwa trochę bardziej wyjściowe. Jak rozmiar już się unormuję tez planuję zakup kilku par ładniejszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:34

sRUqp2.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 w raszei slyszalam, ze wszystkie nacinaja i to od kilku kolezanek... ale jak Ci sie tam podobalo to spoko :))

relgio4pxlxziakh.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 U mnie chyba gorzej sprawność fizyczna 10%, płaczliwość, nerwowość i melancholia 90%, apetyt 200%

monaaa85, anula1990, Kucykowa lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was miala takie parcie na pecherz i do tego bol podbrzusza przy siusianiu? No dziwne to ale moj lekarz stwierdzil ze to skurcze..
    Ani nie piecze przy oddawaniu moczu ani krwi nie ma,nic tylko ten bol podbrzusza i takie parcie na pecherz

relgzbmhh8tsviez.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    monaaa85 U mnie chyba gorzej sprawność fizyczna 10%, płaczliwość, nerwowość i melancholia 90%, apetyt 200%
    widze, ze nie tylkoja tak mam ;p

bento, monaaa85 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..dodam że w nocy miałam trzy dosyć bolesne skurcze..ale minęło.. Rano wstałam po 6 i poszłam do piekarni, całkiem przyjemny spacerek.. Ale co z tego..wczoraj byłam na badaniach i w pracy..i było ok..a jak siedzę w domu to wszystko mnie boli i drażni.. Dobrze że kochany mężulek w pracy to tylko psy obrywają za wszystko.. Ostatnio stwierdziłam że jestem złą psią mamą.. :-(

1usacwa1uvvludfr.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenkaihelenka ją taki śluz mam od niedzieli, a dziś coś się zaczęło dziać, ale kiedy urodzę nie wiem. Skórcze od rana są, ale cały czas co ok 10min, tyle, że robią się co raz mocniejsze.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia - wolę być nacięta niż pęknąć. Poczekam do poniedziałku i pogadam z moim lekarzem jak on to widzi.

Misi@ to ty rodziłas na Lutyckiej w Poznaniu? Bardzo proszę o opinię

Dominika - dziewczyny, z którymi leżałam miały skurcze co 10 min i ciagle biegały siusiu, bo miały taki ucisk na pęcherz. Ale przy tym spinanie brzucha i ból.. Wiadomo

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    o! tak tak piszę się pod apetyt 200% ...waga przez tydzień +kolejne 2kg..

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biegam do łazienki jak mam skurcz.. Tzn.toczę się pingwinowato...

1usacwa1uvvludfr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już sie boje wazyc przez ta wode :(
    a dzis jestem sama az do jutra rano bo maz poszedl na 24h do pracy :( ale jak wroci to bedzie tort, bo jutro mamy 5 lat zwiazku :)))

relgio4pxlxziakh.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja już sie boje wazyc przez ta wode :(
    a dzis jestem sama az do jutra rano bo maz poszedl na 24h do pracy :( ale jak wroci to bedzie tort, bo jutro mamy 5 lat zwiazku :)))

To serdeczne gratulację! :-) ...zjadłabym tort...! :-)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama jak dzisiaj zobaczyła moją "forme "życiową to poleciła mi pogimnastykowanie sie po schodach pare razy góra i dół...ona ze mną urodziła dzięki temu 2 tygodnie szybciej,któraś tam na sali jej poleciła bo lekarz powiedział,że nie wyjdzie do porodu a w domu starszy brat został i mamie serce pękało...chyba sie przymusze na te schody...gorzej jak ktoś z sąsiadów zobaczy:P

74disg18xt1q3yyo.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to moze faktycznie skurcze..
    No nic to czekam cierpliwie, moze cos sie rozkreci

relgzbmhh8tsviez.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Z zakupów, to kupiłam wczoraj stanik do karmienia - póki co jeden tylko, żeby sprawdzić, czy rozmiar będzie ok jak dostanę pokarm (wzięłam i tak o rozmiar w górę). Kupiłam w Triumphie - 89,90zł, ale bardzo przyjemny w dotyku. Zupełnie nie przekonał mnie model w Esotiq - głównie przez fiszbiny pod biustem. A i jeszcze fajne dwupaki są w Marks & Spencer po 170zł - jeden biały i jeden czarny. Wybrałam rozmiar i mama mi dokupi jak będzie trzeba :)

O! w Triumphie i Marksie&Sepencerze mają staniki do karmienia??? nie wiedziałam. Ja póki co kupiłam sobie 2 biały i czarny Medela, ale one są takie bezszwowe, zamierzam je nosić na noc.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika a masz oprócz parcia na pęcherz jakieś bóle, spinanie brzucha, twardnienia itp? Bo moze po prostu dzieciaczek tak się ułożył, że uciska na pęcherz?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Mama jak dzisiaj zobaczyła moją "forme "życiową to poleciła mi pogimnastykowanie sie po schodach pare razy góra i dół...ona ze mną urodziła dzięki temu 2 tygodnie szybciej,któraś tam na sali jej poleciła bo lekarz powiedział,że nie wyjdzie do porodu a w domu starszy brat został i mamie serce pękało...chyba sie przymusze na te schody...gorzej jak ktoś z sąsiadów zobaczy:P

Ja właśnie zaliczyłam schody :) i po południu zrobię to ponownie:)
    Na obiad robię kotlety z kurczaka z ziemniakami i surówką,a jutro zupę pomidorową na 2 dni, bo mam serdecznie dość gotowania z moją ociężałością...

anula1990 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy lekkie opóźnienie... lezymy sobie na sali pod KTG i kroploweczka czekając na swoja kolej =)
    Achhhh.... jeszcze ze 30-40 min i lecimy na stół...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:02

bento, monaaa85, Kucykowa, magdalenkaihelenka, Kasiarzynka, julita, agatka196, skabarka, Anitka201 lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzymam kciuki!! i nie ukrywam, ze zazdroszcze, ze to juz !!

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja... ostatnie dni to jakaś masakra, ale widzę, że nie tylko ja tak mam...obiema rękami podpisuję się pod tym, co napisała Bento :( Gorzej, że ja mam zakaz samodzielnego opuszczania domu, więc siedzę całymi dniami sama i czekam aż mąż wróci z pracy. Co gorsza, ostatnio przesiaduje do 19:00, 20:00, bo przed pójściem na urlop musi przeszkolić koleżankę, która go zastąpi.
    Także kwitnę sama w domu,.a ten się dziwi, że jak wraca, to nie tryskam humorem :/ Poza tym też ciągle bym jadła, a w domu pustki... choć to może i lepiej, bo inaczej w nic bym się nie zmieściła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 13:05

‹‹ 2356 2357 2358 2359 2360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ