X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • adzia Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak trzymam kciuki. ☺Jeszcze trochę i zobaczysz swoje szczęście. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dominika a masz oprócz parcia na pęcherz jakieś bóle, spinanie brzucha, twardnienia itp? Bo moze po prostu dzieciaczek tak się ułożył, że uciska na pęcherz?

Boli w podbrzuszu strasznie, dlatego myslalam ze to moze jakas infekcja

relgzbmhh8tsviez.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snopy_etka
    ja mam tak samo, mąż w pracy ja totalnie sama i jeszcze mieszkamy pod poznaniem w takiej miescinie gdzie skleou w sumie nawet nie ma wiec nie bardzo jest sie gdzie ruszyc, czekam ciagle az sasiadka wroci, bo moze juz urodzila i zobacze jej babelka:)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to chyba jeszcze dodatkowo brak pracy, a bardzo lubiłam pracować... Zaczął się wrzesień i brakuje mi szkoły, uczniów... Jak ktoś zawsze bywał otoczony gromadą ludzi, a teraz ciągle sam i sam, to ześwirować można :(

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh widze,że wszystkie są na skraju załamania ,jeszcze pogoda dobija...

74disg18xt1q3yyo.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłaM z ktg bo poszłam sobie do mojej położnej i tak jak skurcze były po 100 co 7-8 min w poniedziałek tak dzisiaj na 60 i co 5 min :-) tak ze mój mały bawi się z nami ♡♡♡ na dzień dobry od położnej usłyszałam "A Pani miała rodzic w poniedziałek :-)"

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!! :D

KathleenPL, anula1990, Lilla My, MadziaRatMed, Czarna_88, snoopy_etka, Wonderland, bento, monaaa85, Kucykowa, Sigma, magdalenkaihelenka, diatomka, adzia, agatka196, skabarka, Anitka201, Bruma lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ode mnie właśnie wyszła babcia - jeśli chcecie wiedzieć na bieżąco, co słychać w "Barwach szczęścia", to mogę zdać relację. Co prawda za cholerę nie wiem, kto jest kim w serialu, ale historie mrożące krew w żyłach usłyszałam ;)

snoopy_etka, MadziaRatMed, bento, magdalenkaihelenka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie narzakejcie , ja od rana prawie z wc nie wychodzę mam biegunkę jak nic , brzuch okresowo nawala , wyszłam szybko z psem i zaczęły mnie skurcze chwytac , do tego jebnieta sąsiadka z bloku dalej pisala na fb czy urodzilam bo mnie nie widziala kilka dni , dziwne bo ja jej wgl nie widzę , czyli spektra w oknie siedzi a ze zmienioam psu godziny wyjscia to pewnie mnie przeocza :D
    2x pytala na kiedy mam termin zmienialam temat a za trzecim razem jak zapytala to niegrzecznie odpisalam ze jak urodze to urodze i po co jej wiedzieć na kiedy termin .
    Chociaż wiem po co , bedzie miala o czym z mamusia gadac jak zobacza mnie 18 września z brzuchem :D

Było pytanie co na obiad , przed chwilą czekoladę zjadlam rita sport białą z orzechami może pomoże i nie będzie przeczyszczac , zaraz zrobie jajko sadzone a mąż po pracy przywiezie kebaby :)

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Wychodzimy!!!! :D
    Cieszę się!!!!!!

To warszawskie laski, kiedy spotkanie i gdzie? :D

Bruma lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na zwolnieniu od lutego, a wpracy zawse pełno ludzi i jeszcze ja jestem taką gadułą straszną a tu nie ma do kogo buzi otworzyć !

relgio4pxlxziakh.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny nie narzakejcie , ja od rana prawie z wc nie wychodzę mam biegunkę jak nic , brzuch okresowo nawala , wyszłam szybko z psem i zaczęły mnie skurcze chwytac , do tego jebnieta sąsiadka z bloku dalej pisala na fb czy urodzilam bo mnie nie widziala kilka dni , dziwne bo ja jej wgl nie widzę , czyli spektra w oknie siedzi a ze zmienioam psu godziny wyjscia to pewnie mnie przeocza :D
    2x pytala na kiedy mam termin zmienialam temat a za trzecim razem jak zapytala to niegrzecznie odpisalam ze jak urodze to urodze i po co jej wiedzieć na kiedy termin .
    Chociaż wiem po co , bedzie miala o czym z mamusia gadac jak zobacza mnie 18 września z brzuchem :D

Było pytanie co na obiad , przed chwilą czekoladę zjadlam rita sport białą z orzechami może pomoże i nie będzie przeczyszczac , zaraz zrobie jajko sadzone a mąż po pracy przywiezie kebaby :)
    No na rozwolnienie kebaby to raczej słaby pomysł. IMO powinnaś sobie ugotować jakąś ryżankę albo marchwiankę.. albo kleik...

Paulinek lubi tę wiadomość

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Cieszę się!!!!!!

To warszawskie laski, kiedy spotkanie i gdzie? :D
    Jestem na tak! Jak tylko sie ogarniemy :D musze poswiecic troche czasu starszakowi, bo zlapal focha i nawet nie chce ze mna rozmawiac przez telefon :P

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaliczyłam dziś pierwsze publiczne karmienie. Nie było łatwo, ale pierwszy mały sukces zaliczony.
    Z tych mniej optymistycznych wiadomości dałam dziś smoczka na spacerze. Zassala jak odkurzacz i ucichła. Wiem, że to głupie, bo było przecież tylko na chwile i w sumie to nic strasznego, ale mam poczucie porażki, że nie doczekałam chociaż do 2 tygodni :(

agatka196, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    ja na zwolnieniu od lutego, a wpracy zawse pełno ludzi i jeszcze ja jestem taką gadułą straszną a tu nie ma do kogo buzi otworzyć !

Z tym gadulstwem to mam podobnie, dlatego zawód nauczyciela jest dla mnie idealny :) Dobrze, że istnieją telefony i darmowe minuty :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowego obiadu chyba nie zjem dziś... mam pełno owoców, więc jakąś sałatkę z nich zrobię i ugotuję owsiankę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:34

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka Smoczek to nie koniec świata ;-) czasami dzieci mają bardzo silną potrzebę ssania(ciągłego) i on ją trochę zaspokaja. Ważne, aby nie wszystkie płacze i niepokoje nim łagodzić. Głowa do góry :-)

Staraczka23 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen ta czekolada trochę pomogła , zastanawiam sie czy wieczorem moge smecte wziac gdyby był nawrót , kebab to gdzieś ok godziny 18 , wgl jak te skurcze są to w podbrzuszu czuję jak by prąd .

Gusiak już pewnie tuli corcie :)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    la_lenka Smoczek to nie koniec świata ;-) czasami dzieci mają bardzo silną potrzebę ssania(ciągłego) i on ją trochę zaspokaja. Ważne, aby nie wszystkie płacze i niepokoje nim łagodzić. Głowa do góry :-)
    No właśnie wiem, do tego jak wcale nie jestem przeciwna smoczkowi. Ale taki irracjonalny żal i tak się pojawił, chyba jeszcze hormony buzują.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo dobra intuicja mamy ;)
    Czasem dzieci mają silną potrzebę ssania i ta potrzeba z czegoś wynika - tzn. to nie jest ssanie dla ssania, ale dla uspokojenia i zapewnienia sobie poczucia bezpieczeństwa. Moim zdaniem lepiej, jeśli dziecko uspokaja się w kontakcie z mamą niż ze smoczkiem :) Nie zawsze się tak da, ale jeśli się da, to czemu nie korzystać? :) Jeszcze będą tysiące chwil, kiedy dziecko będzie tęskniło i chciało być blisko mamy, a nie będzie takiej możliwości, bo będzie przedszkole, praca, szkoła, kolonie, wyjazdy... Teraz jest taki fajny czas, kiedy tęsknota i inne potrzeby mogą być zaspokajane bezpośrednio u źródła :)

skabarka lubi tę wiadomość

‹‹ 2357 2358 2359 2360 2361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ