X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rozstępy wszędzie, od okresu dojrzewania, bo bardzo szybko rosłam. Na brzuchu i wewnetrznej stronie ud, pod kolanami, na piersiach, na ramionach, ba, nawet na wzgórku łonowym. Nie przeszkadza mi to bardziej niż np. pieprzyki, mam to mam, nie ja jedna. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    eM ja na cyckach póki co zauważam niebieski linie czyli żyły :D
    Lady ja też przed ciąża miałam rozstępy niektóe nawet już są białe , widok mi nie przeszkadza aczykolwiek jak sie myję to obrzydza dotykając
    Ja to mam z okresu dojrzewania, cycki za bardzo urosły :P biodra też :D nie powiem że kocham moje rozstępy bo jakoś frajdy mi nie sprawiają, ale nie spędzają mi snu z powiek. Są to są ... fajnie by było nie mieć więcej :P

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:46

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Mam rozstępy wszędzie, od okresu dojrzewania, bo bardzo szybko rosłam. Na brzuchu i wewnetrznej stronie ud, pod kolanami, na piersiach, na ramionach, ba, nawet na wzgórku łonowym. Nie przeszkadza mi to bardziej niż np. pieprzyki, mam to mam, nie ja jedna. :P

Ja właśnie zawsze od kiedy pamiętam miałam bolsny okres, do tego stopnia że 2 dni nie raz sparaliżowana leżałam w łóżku z bólu, moja mama na to postanowiła mnie zapisać do ginekologa, moja pierwsza wizyta skończyła się tym że gościu przepisał mi tabletki antykoncepcyjne po których miało przejść, przeszło, ale w ciągu tygodnia, albo dwóch nie pamiętam przytyłam 30 kg i wtedy właśnie dostałam rozstępów na brzuchu, udach i piersiach. Byłam wściekła na tego ginekologa ;/ zaraz tabletki poszły do kosza i szukałam ginekologa który mi pomoże, trafiłam na teraźniejszą ginekolog, która wytłumaczyła mi że te bardzo bolące miesiączki to wynik mojego tyłozgięcia macicy i na to nie ma lekarstwa, jedynie co może mi przepisywać bardzo silne tabletki przeciwbólowe,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anima a jaki ten cukier miałaś? Ja mam 95 z ostatniego wyniku i mój gin uważa że to za wysoki, a jak byłam u diabetologa to mowił, że jest w normie. Choć dał mi skierowanie na cukier z 3 miesięcy i zobaczymy co wyjdzie?

95 to cukier w normie. do 99 jest ok. Ja niestety miala 111 :-(

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A u nas śnieg sypie naprawde intensywnie, a zachwile słoneczko się pojawia i tak na przemian. Pogoda to chyba depresje ma :-D
    raczej jest w ciąży.. i ma humory..:)

agatka196 lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    A u nas śnieg sypie naprawde intensywnie, a zachwile słoneczko się pojawia i tak na przemian. Pogoda to chyba depresje ma :-D

W Poznaniu tak samo XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam rozstępy od okresu dojrzewania na piersiach, na plecach posladkach udach i nie przejmuje się tym smarowałam sie specyfikami nie zeszly i nie bylo ich mniej wiec zaprzestałam używać środków. co do cukrzycy też się boję że będę miała i staram się nie jeść dużo słodyczy , no i mało smazonego i wiecej owoców jem :) ja to się boję że mogę mieć nadciśnienie(bo czasami mam wysokie) a co gorsza stan przedrzucawkowy :/(moja siostra go miała)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się chwalicie swoimi brzuchami, to i ja się pochwalę :P
    126cx9h.jpg

wiaraczynicuda, Dżuls, chabasse, easymum, eM, Sigma, la_lenka, adzia, skabarka, dora13, kasig lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 15:10

8pdp47e.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    kapturnica , to i ja tak zrobie , zaraz dzwonie do gina na kase chorych i zapytam na kiedy termin wolny ,
    a ja juz od kwietnia ide na l4 ale sie ciesze , tylko musze jeszzce jakąs zaufana osobe zatrudnić . ale mam jeszzce troche czasu to napewno kogos znajdę
    jestem w bardzo dobrym humorze bo dzis dzownila do mnie mnie moja księgowa i powiedziała ze juz od kwietnia bede dostawac koło 6-sciu tysiaków chorobowego co miesiąc , jestem mega zadowolona :) normalnie chyba bede sie w szampanie kapać hehe
    HEHE TO SAMO KOMBINOWAŁAM TYLKO JA DOPERO CZERWIEC BO TERAZ SIE WYREJESTROWAŁAM DOPIERO NA LUTY :s

oar8skjod4lwslof.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie jaki śliczny brzunio! W pierwszej ciąży u mnie nic ne było widać do 5go miesiąca, yeraz czuję, ze wybrzuszę się szbciej :D na razir mam te same fałdki, co miałam, tyle że twarde :P

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Podgladam was od 2 tygodni i postanowilam sie przywitac :)
    Jestem Karolina mam termin na 28.09 i mieszkam w Norwegii. Zaszlam w ciaze podczas pierwszej proby i ogolnie jestem dosc przerazona :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:02

chabasse, Dżuls, adzia, dora13, kasig, Misi@ lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i widze, ze suwaczek ktory probuje zainstalowac troche swiruje wiec musze ogarnac jak go zmienic.

easymum lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dżuls :) Już musiałam wymienić spodnie na legginsy, bo przyciasnawo się zrobiło :s

W ogóle dzisiaj wszystkie przesądy odłożyłam na bok i kupiłam kombinezon zimowy i świąteczny komplecik w Smyku po przecenie :o

a14nbs.jpg
    lfqk2.jpg

Sigma, la_lenka, Lady Savage, agatka196, dora13 lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet Cherry -ale słodziaki:) na jaki rozmiar kupiłaś?
    A brzuszek cudny, mam nadzieję na podobny za tydzień :)

gg64rl68s121551a.png

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kombinezon: 68 (wiadomo, trzeba kupić nieco większy)
    Komplecik: 62

in8vzdb.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te ciuszki , mnie narazie codziennie brzuchol boli wiec nawet nie mam ochoty łazić po sklpeach i cos dla dzidzi kupować , ale jak tylko troszke lepiej sie poczuje to napewno pobuszuje ,
    a co macie dziolchy juz dla swoich maluszków ? chwalcie się

km5se6ydozmkg5fc.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ