X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Dzięki Dżuls :) Już musiałam wymienić spodnie na legginsy, bo przyciasnawo się zrobiło :s

W ogóle dzisiaj wszystkie przesądy odłożyłam na bok i kupiłam kombinezon zimowy i świąteczny komplecik w Smyku po przecenie :o

Ale słodkie, szczególnie to body :3

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    śliczne te ciuszki , mnie narazie codziennie brzuchol boli wiec nawet nie mam ochoty łazić po sklpeach i cos dla dzidzi kupować , ale jak tylko troszke lepiej sie poczuje to napewno pobuszuje ,
    a co macie dziolchy juz dla swoich maluszków ? chwalcie się

Angelaa :P ja swoimi się chwaliłam jakieś kilka stron wcześniej inne dziewczyny też :P masz ochotę to przeleć po stronach klika ostatnich, bo bez sensu będzie żebyśmy tu wszystkie znowu te same rzeczy wstawiały

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie meeega są te ciuszki! Body z reniferkiem po prostu przeurocze!

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:36

Lady Savage, la_lenka, kasig, Misi@ lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Z tego zeszło środowego egzaminu dostałam 5 i 5 :) no jeszcze jutro ten egzamin z prawa i jestem wolna :3

agatka196, la_lenka, skabarka, Lilla My, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady nie no oczywiście , ze nie ma sensu od nowa wstawiac ja zaraz sobie przewertuje stronki i zobacze jakie to cuda zescie pokupowały dzidziom

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co :D ?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje:)
    Carolline szok...Ja to jednak naprawdę lubię tę naszą Polskę:D A ja się martwię, że miałam usg 12 stycznia i kolejne 16 lutego:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Heh, ja w porzedniej ciąży od samego początku miałam cukrzycę, rok z glukometrem, walka o recepty na paski i niski cukier... schudłam w ciąży 10 i po porodzie wyglądałam jak szkielet, a potem w ciągu roku przytyłam 24 kg, więc pilnujcie się Dziewczyny. Teraz znów ta sama zabawa, ale ciężko mi utrzymać te cukry w ryzach, więc pewnie skończy się na insulinie. Już mam 5kg na minusie, ale tym razem mam z czego zrzucać. Dziś kupiłam chleb ig i będę testować. Na Belly jest wątek "cukrzyca ciążowa", polecam.

Wlasnie sie obawiam, ze i mnie to czeka. Musze ograniczyc cukry chociaz nic innego mi nie wchodzi:/ zmuszam sie do picia wody po której mi niedobrze, jedyne co toleruje to sok multiwitamina. Żadnego chleba itp nie mogę jeść, po wszystkim wymiotuje. A cukier na czczo wyszedl mi juz raz podwyższony. Wlasnie jadę do gina i po wyniki badań, jak też wyjdzie podwyższona to nie wiem co zrobie. Dzis jeszcze wiedzialam dluzej w pracy, masa stresów itp, jazda metrem rano i popoludniu w ścisku. Ale na zwolnienie nawet nie mam co liczyć, a ze jestem gruba to ciazy dluuugo nie będzie widać i na jako takie traktowanie przez spolpasazerow to nie mam co liczyć.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co :D ?
    Na nfz są przewidziane trzy usg. Za dużo tez nie ma co robić. Ja wiem, ze ciekawość ale z drugiej strony tez nie wiadomo na 100% czy to nie wplywa źle na kropka.
    ale z ta Norwegia to mnie zaskoczylas.oni maja takiego fiola na punkcie dzieci ze myslalam, ze tam na ciążę to chuchaja o dmuchają o.O

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś mnie troszkę jakby mniej ten krzyż boli ale jak siedzę to czuje jakby nerw mi coś podraznialo a do wizyty jeszcze 2 dni jeju jak się boję ze tę plecy to dają znać ze coś jest nie tak... żadna ciężarna koleżanka nie miała takiego bolu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja nie moge sie zdecydowac, na razie usg zrobilam w centrum med gdzie mam firmowy abonament, ale tam nie ma dobrych gin do prowadzenia ciazy.

A z tą Norwegią to już słyszałam, podobnie jest chyba w Anglii i Szkocji - 1 usg dopiero po 12 tyg ciąży, chyba, zej prywatnie za 200 funtów.
    Tak więc nie ma co narzeakć na nasz nfz ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL, a dlaczego nie możesz liczyć na l4? Nie chcesz, nie możesz czy lekarz nie chce Ci wystawić?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się mówi, ze ciąża to nie choroba i kobiety tak sa tez traktowane. Nie mówiac juz ze do pracy co do zasady do 3 tyg przed porodem sie chodzi, yuppi :/ a ciąże to sobie potwierdzam co 2 tyg nowy test robiąc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:37

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie coś takiego jak beta też nie macie możliwości zrobić?

Ja się martwię tym moim l4...pisałam Wam o tym, że już nie mam gdzie wracać, bo wzięli nową osobę i naciskają żebym siedziała już do końca na l4. A jak mi nie wystawi, to co ja zrobię...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, trochę dziwne, że pracodawca sam każe Ci iść na L4, a może Ty sie dobrze bedziesz czula po 1 trymestrze i moze wolalabys pracowac jak dlugo sie da? I co wtedy?

gg64rl68s121551a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem co to ta beta. Tu tylko
    Miałam z moczu na glukozę proteiny i krew na pierwszej wizycie i wagę i ciśnienie sprawdzane. Przy czym ciśnienie oczywiście po wadze wiec mi niezle skoczyło :D na następnej wizycie pod koniec marca bede miała te badania krwi co wiele z was juz miało na grupę krwi i choroby wszelakie. A tymczasem chilax i test co dwa tyg. Ostatni dzis :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline- a nie wybierasz się do Polski? Tutaj nawet prywatnie zrobiłabyś usg, pewnie znacznie taniej niż tam i byłabyś spokojniejsza

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:46

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy
    Hmm.. ja też jestem z W-wy.. mieszkam na Bródnie a do ginki na nfz jeżdżę na Tarchomin. Ale ona reż przyjmuje w luxmedzie na puławskiej i w ìbisie ba szlenkierów. Dopiero zaczynam z nią przygodę ale pidobno jest świetna specka. Z resztą ja też piszlam do niej z polecenia. W ogóke to coś mało nas tu jest z Wawy..:/

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ