X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Dzięki Dżuls :) Już musiałam wymienić spodnie na legginsy, bo przyciasnawo się zrobiło :s

W ogóle dzisiaj wszystkie przesądy odłożyłam na bok i kupiłam kombinezon zimowy i świąteczny komplecik w Smyku po przecenie :o

Ale słodkie, szczególnie to body :3

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    śliczne te ciuszki , mnie narazie codziennie brzuchol boli wiec nawet nie mam ochoty łazić po sklpeach i cos dla dzidzi kupować , ale jak tylko troszke lepiej sie poczuje to napewno pobuszuje ,
    a co macie dziolchy juz dla swoich maluszków ? chwalcie się

Angelaa :P ja swoimi się chwaliłam jakieś kilka stron wcześniej inne dziewczyny też :P masz ochotę to przeleć po stronach klika ostatnich, bo bez sensu będzie żebyśmy tu wszystkie znowu te same rzeczy wstawiały

eM lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie meeega są te ciuszki! Body z reniferkiem po prostu przeurocze!

SweetCherryPie lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:36

Lady Savage, la_lenka, kasig, Misi@ lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Z tego zeszło środowego egzaminu dostałam 5 i 5 :) no jeszcze jutro ten egzamin z prawa i jestem wolna :3

agatka196, la_lenka, skabarka, Lilla My, Sigma, Misi@ lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady nie no oczywiście , ze nie ma sensu od nowa wstawiac ja zaraz sobie przewertuje stronki i zobacze jakie to cuda zescie pokupowały dzidziom

km5se6ydozmkg5fc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co :D ?

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje:)
    Carolline szok...Ja to jednak naprawdę lubię tę naszą Polskę:D A ja się martwię, że miałam usg 12 stycznia i kolejne 16 lutego:D

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Heh, ja w porzedniej ciąży od samego początku miałam cukrzycę, rok z glukometrem, walka o recepty na paski i niski cukier... schudłam w ciąży 10 i po porodzie wyglądałam jak szkielet, a potem w ciągu roku przytyłam 24 kg, więc pilnujcie się Dziewczyny. Teraz znów ta sama zabawa, ale ciężko mi utrzymać te cukry w ryzach, więc pewnie skończy się na insulinie. Już mam 5kg na minusie, ale tym razem mam z czego zrzucać. Dziś kupiłam chleb ig i będę testować. Na Belly jest wątek "cukrzyca ciążowa", polecam.

Wlasnie sie obawiam, ze i mnie to czeka. Musze ograniczyc cukry chociaz nic innego mi nie wchodzi:/ zmuszam sie do picia wody po której mi niedobrze, jedyne co toleruje to sok multiwitamina. Żadnego chleba itp nie mogę jeść, po wszystkim wymiotuje. A cukier na czczo wyszedl mi juz raz podwyższony. Wlasnie jadę do gina i po wyniki badań, jak też wyjdzie podwyższona to nie wiem co zrobie. Dzis jeszcze wiedzialam dluzej w pracy, masa stresów itp, jazda metrem rano i popoludniu w ścisku. Ale na zwolnienie nawet nie mam co liczyć, a ze jestem gruba to ciazy dluuugo nie będzie widać i na jako takie traktowanie przez spolpasazerow to nie mam co liczyć.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co :D ?
    Na nfz są przewidziane trzy usg. Za dużo tez nie ma co robić. Ja wiem, ze ciekawość ale z drugiej strony tez nie wiadomo na 100% czy to nie wplywa źle na kropka.
    ale z ta Norwegia to mnie zaskoczylas.oni maja takiego fiola na punkcie dzieci ze myslalam, ze tam na ciążę to chuchaja o dmuchają o.O

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś mnie troszkę jakby mniej ten krzyż boli ale jak siedzę to czuje jakby nerw mi coś podraznialo a do wizyty jeszcze 2 dni jeju jak się boję ze tę plecy to dają znać ze coś jest nie tak... żadna ciężarna koleżanka nie miała takiego bolu

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja nie moge sie zdecydowac, na razie usg zrobilam w centrum med gdzie mam firmowy abonament, ale tam nie ma dobrych gin do prowadzenia ciazy.

A z tą Norwegią to już słyszałam, podobnie jest chyba w Anglii i Szkocji - 1 usg dopiero po 12 tyg ciąży, chyba, zej prywatnie za 200 funtów.
    Tak więc nie ma co narzeakć na nasz nfz ;)

gg64rl68s121551a.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL, a dlaczego nie możesz liczyć na l4? Nie chcesz, nie możesz czy lekarz nie chce Ci wystawić?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu się mówi, ze ciąża to nie choroba i kobiety tak sa tez traktowane. Nie mówiac juz ze do pracy co do zasady do 3 tyg przed porodem sie chodzi, yuppi :/ a ciąże to sobie potwierdzam co 2 tyg nowy test robiąc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:37

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie coś takiego jak beta też nie macie możliwości zrobić?

Ja się martwię tym moim l4...pisałam Wam o tym, że już nie mam gdzie wracać, bo wzięli nową osobę i naciskają żebym siedziała już do końca na l4. A jak mi nie wystawi, to co ja zrobię...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, trochę dziwne, że pracodawca sam każe Ci iść na L4, a może Ty sie dobrze bedziesz czula po 1 trymestrze i moze wolalabys pracowac jak dlugo sie da? I co wtedy?

gg64rl68s121551a.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiem co to ta beta. Tu tylko
    Miałam z moczu na glukozę proteiny i krew na pierwszej wizycie i wagę i ciśnienie sprawdzane. Przy czym ciśnienie oczywiście po wadze wiec mi niezle skoczyło :D na następnej wizycie pod koniec marca bede miała te badania krwi co wiele z was juz miało na grupę krwi i choroby wszelakie. A tymczasem chilax i test co dwa tyg. Ostatni dzis :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline- a nie wybierasz się do Polski? Tutaj nawet prywatnie zrobiłabyś usg, pewnie znacznie taniej niż tam i byłabyś spokojniejsza

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:46

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy
    Hmm.. ja też jestem z W-wy.. mieszkam na Bródnie a do ginki na nfz jeżdżę na Tarchomin. Ale ona reż przyjmuje w luxmedzie na puławskiej i w ìbisie ba szlenkierów. Dopiero zaczynam z nią przygodę ale pidobno jest świetna specka. Z resztą ja też piszlam do niej z polecenia. W ogóke to coś mało nas tu jest z Wawy..:/

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ