Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SweetCherryPie wrote:Dzięki Dżuls
Już musiałam wymienić spodnie na legginsy, bo przyciasnawo się zrobiło
W ogóle dzisiaj wszystkie przesądy odłożyłam na bok i kupiłam kombinezon zimowy i świąteczny komplecik w Smyku po przecenie :o
Ale słodkie, szczególnie to bodySweetCherryPie lubi tę wiadomość
-
Angelaa wrote:śliczne te ciuszki , mnie narazie codziennie brzuchol boli wiec nawet nie mam ochoty łazić po sklpeach i cos dla dzidzi kupować , ale jak tylko troszke lepiej sie poczuje to napewno pobuszuje ,
a co macie dziolchy juz dla swoich maluszków ? chwalcie się
Angelaaja swoimi się chwaliłam jakieś kilka stron wcześniej inne dziewczyny też
masz ochotę to przeleć po stronach klika ostatnich, bo bez sensu będzie żebyśmy tu wszystkie znowu te same rzeczy wstawiały
eM lubi tę wiadomość
-
Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co
?
-
Dżuls wrote:Heh, ja w porzedniej ciąży od samego początku miałam cukrzycę, rok z glukometrem, walka o recepty na paski i niski cukier... schudłam w ciąży 10 i po porodzie wyglądałam jak szkielet, a potem w ciągu roku przytyłam 24 kg, więc pilnujcie się Dziewczyny. Teraz znów ta sama zabawa, ale ciężko mi utrzymać te cukry w ryzach, więc pewnie skończy się na insulinie. Już mam 5kg na minusie, ale tym razem mam z czego zrzucać. Dziś kupiłam chleb ig i będę testować. Na Belly jest wątek "cukrzyca ciążowa", polecam.
Wlasnie sie obawiam, ze i mnie to czeka. Musze ograniczyc cukry chociaz nic innego mi nie wchodzi:/ zmuszam sie do picia wody po której mi niedobrze, jedyne co toleruje to sok multiwitamina. Żadnego chleba itp nie mogę jeść, po wszystkim wymiotuje. A cukier na czczo wyszedl mi juz raz podwyższony. Wlasnie jadę do gina i po wyniki badań, jak też wyjdzie podwyższona to nie wiem co zrobie. Dzis jeszcze wiedzialam dluzej w pracy, masa stresów itp, jazda metrem rano i popoludniu w ścisku. Ale na zwolnienie nawet nie mam co liczyć, a ze jestem gruba to ciazy dluuugo nie będzie widać i na jako takie traktowanie przez spolpasazerow to nie mam co liczyć. -
Carolline wrote:Dla tych z was które myślą ze maja za rzadko kontrole i Usg to wam powiem, ze wam wszystkim zazdroszczę. Tu w Norwegii jest 8 kontroli w ciąży z czego 1!!!!! To usg mjędzy 17 a 19 tygodniem. Miałam jedna wizytę w zeszłym tygodniu następna mam 26. Marca! A i do szpitala na poród mam 2,5 h samochodem w związku z czym mam prawo mieć położna do auta ale ogólnie to chyba juz nikt z was na polski NFZ nie bedzie narzekał co
?
ale z ta Norwegia to mnie zaskoczylas.oni maja takiego fiola na punkcie dzieci ze myslalam, ze tam na ciążę to chuchaja o dmuchają -
Hej dziewczyny dziś mnie troszkę jakby mniej ten krzyż boli ale jak siedzę to czuje jakby nerw mi coś podraznialo a do wizyty jeszcze 2 dni jeju jak się boję ze tę plecy to dają znać ze coś jest nie tak... żadna ciężarna koleżanka nie miała takiego bolu
-
Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy. Do jakiego lekarza chodzisz? Ja nie moge sie zdecydowac, na razie usg zrobilam w centrum med gdzie mam firmowy abonament, ale tam nie ma dobrych gin do prowadzenia ciazy.
A z tą Norwegią to już słyszałam, podobnie jest chyba w Anglii i Szkocji - 1 usg dopiero po 12 tyg ciąży, chyba, zej prywatnie za 200 funtów.
Tak więc nie ma co narzeakć na nasz nfz -
Tu się mówi, ze ciąża to nie choroba i kobiety tak sa tez traktowane. Nie mówiac juz ze do pracy co do zasady do 3 tyg przed porodem sie chodzi, yuppi
a ciąże to sobie potwierdzam co 2 tyg nowy test robiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:37
-
To pewnie coś takiego jak beta też nie macie możliwości zrobić?
Ja się martwię tym moim l4...pisałam Wam o tym, że już nie mam gdzie wracać, bo wzięli nową osobę i naciskają żebym siedziała już do końca na l4. A jak mi nie wystawi, to co ja zrobię... -
Ja nawet nie wiem co to ta beta. Tu tylko
Miałam z moczu na glukozę proteiny i krew na pierwszej wizycie i wagę i ciśnienie sprawdzane. Przy czym ciśnienie oczywiście po wadze wiec mi niezle skoczyłona następnej wizycie pod koniec marca bede miała te badania krwi co wiele z was juz miało na grupę krwi i choroby wszelakie. A tymczasem chilax i test co dwa tyg. Ostatni dzis
-
nick nieaktualny
-
easymum wrote:Kathleen po metrze domyślam się, że jesteś z w-wy