X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Staraczka.. hej.. Ty to masz taki ładnie okrąglutki.. bo mój to balon i nie wygląda na ciążowy a u Ciebie to tak jak ciążowy..:)
    ja to odkąd pamiętam miałam odstający a po operacji październikowej wręcz napęczniały , nie przyglądalam się jakoś specjalnie ale pare dni temu moj też mówił że brzucho się zaokrąglił .

Wiecie że ostatnio czułam się nie komfortowo jak się przytulałam na boku z moim a on mnie trzymał za brzuch dziwnie było , sądziłam że nie będzie dotykał w trakcie a tu niespodzianka

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka.. że tak zapytam.. co mialaś za operację? Widzę w podpisie , że przeszłas w październiku ciążę pozamaciczną ale czy operacja była z tym związana? Miałaś usuwany jajowód? Bo ja też rok temu miałam cp ale jajowod nie byl ruszany... jedynie co mi zrobili to podali kroplowke z chemią( metotrexat) i wszystko sie wchlonelo ale widze ze wiekszosc dziewczyn z cp miala jakies operacje..
    Jedyna operacja jaka mialam to usuwanie woreczka zolciowego 12 lat temu.. na szczescie laparoskopowo.. wiec mam tylko mala blizny.. dziurki 3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 12:42

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    408_dsc_0549_tn.jpg

lewa strona najgorsza

Fajny brzusio co chcesz :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    hej Kobietki. Wlasnie widzialam sie ze swoim skarbem i wszystko jest ok. Ma juz 1,27 cm, serduszko piknie bije. A mama jest spokojna :-)
    Niestety chyba sie nabawila cukrzycy ciazowej :-( wiec troche zmian mnie czeka

Super że z małym wsio ok :) a co do cukrzycy to jakie zmiany cię czekają, właśnie ja się obawiłam ze w coś takiego wpadnę bo taka duża kobieta, co słodkie kocha,

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja tez kazdego dnia zjadam jakies slodycze... a to snikersy... a to rogale z czekolada.. a to czekolade.. hmmm pewnie tez cukrzyca mnie dopadnie zwlaszcza ze leże w wyrku caly czas...:(

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Staraczka.. że tak zapytam.. co mialaś za operację? Widzę w podpisie , że przeszłas w październiku ciążę pozamaciczną ale czy operacja była z tym związana? Miałaś usuwany jajowód? Bo ja też rok temu miałam cp ale jajowod nie byl ruszany... jedynie co mi zrobili to podali kroplowke z chemią( metotrexat) i wszystko sie wchlonelo ale widze ze wiekszosc dziewczyn z cp miala jakies operacje..
    Jedyna operacja jaka mialam to usuwanie woreczka zolciowego 12 lat temu.. na szczescie laparoskopowo.. wiec mam tylko mala blizny.. dziurki 3

Jeśli chcesz to poczytaj moją historie na ovu , jajowód usunęli bo tam ciąża się rozwijała a prócz tego na jajniku był guz , ja widziałam że właśnie większość miała laparoskopie ja nie miałam tyle szczęścia a przez szpital miejski prawie jedną nogą byłam na tamtym świecie bo po trafieniu do innego szpitala miałam 2L krwi w brzuchu i ten jajowód zaczynał pękać , a perację miałam jak CC

https://ovufriend.pl/forum/poronienie/ku-przestrodze,5153.html

Lady rozstępów nie chce hehe

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoł... przeczytałam.. brak słów... ja co prawda tez mialam przejscia ze swoją cp bo sie kilku lekarzy nie poznało ake koniec końców wszystko się dobrze skończyło..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Łoł... przeczytałam.. brak słów... ja co prawda tez mialam przejscia ze swoją cp bo sie kilku lekarzy nie poznało ake koniec końców wszystko się dobrze skończyło..
    to na wizycie mój gin odrazu powiedział że ciąża prawidlowa w macicy jest i bedzie dobrze tej mysli sie tez trzymam , nie wiem skad sie biora ciaze pozamaciczne to jest katastrofa

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dziwnia, ja kocham swoje rozstępy, i każdy kolejny będę brać jako dar od mojej dzidzi :3 cieszę się z nowych rozstępów :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smarowałam się oliwką i balsamekz rossmanna, ma bardzo dobry skład. potem palmersem i pharmaceris. smarowałam się co prawda raz dziennie a nie dwa, jednak kilka rozstępów wyszło pod koniec ciąży, w 7-8 miesiącu. najgorzej na udach, ale nie rozpaczam, mąż mi pięknie powiedział że co ważniejsze piękne ciało czy ten cud który jest obok nas i od tej pory już mi nie przeszkadzają tak :)

Misi@ lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja jestem dziwnia, ja kocham swoje rozstępy, i każdy kolejny będę brać jako dar od mojej dzidzi :3 cieszę się z nowych rozstępów :)
    a jak nie znikną po ciąży ? :D
    Wiecie moja siostra to pod kolanami na zgięciach miała rozstepy smarowała wszystkim co było możliwe minie 8 lat od porodu a białe blizny nadal ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też po balsamie Palmersa mdli :/ a jak go kupowałam, to pachniał cudownie...
    Póki co nie używam, albo używam rzadko, zobaczymy - albo przejdą mdłości na jego zapach, albo kupię coś innego, bezzapachowego.

Rozstępy mają to do siebie, że same nie znikają :D można co najwyżej bardzo wcześnie o nie zadbać i sprawić, że nie będą rzucały się w oczy.

• eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Rozstępy mają to do siebie, że same nie znikają :D można co najwyżej bardzo wcześnie o nie zadbać i sprawić, że nie będą rzucały się w oczy.
    Lepiej zapobiegać niż leczyć :D :D :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Lepiej zapobiegać niż leczyć :D :D :D
    oo święte słowa tylko jeszcze trzeba trafić na specyfik który naprawdę działa :D

• eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    oo święte słowa tylko jeszcze trzeba trafić na specyfik który naprawdę działa :D
    True, ale jak się ma mocne skłonności to mówimy raczej o ograniczaniu rozstępów a nie eliminacji :P i to sem ja :D moje cycki to miliony białych linii :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    a jak nie znikną po ciąży ? :D
    Wiecie moja siostra to pod kolanami na zgięciach miała rozstepy smarowała wszystkim co było możliwe minie 8 lat od porodu a białe blizny nadal ma

Ja mam rozstępy zanim zaszłam w ciążę, i też smarowałam czym popadło i mi zostało, kocham je i akceptuję

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Super że z małym wsio ok :) a co do cukrzycy to jakie zmiany cię czekają, właśnie ja się obawiłam ze w coś takiego wpadnę bo taka duża kobieta, co słodkie kocha,

Lady zero slodkiego, zero smazonego, zero smieciowego zarcia. Jedzenie z zegarkiem w reku co 3 h, mierzenie 4 razy dziennie glukometrem poziomu glukozy. Ogolnie bardzo restrykcyjna dieta. Ale dla dziubka malego mozna to przetrwac. Jesli mialas teraz badany glukoze na czczo i byla ok, zazwyczaj cukrzyca wychodzi ok 24 tygodnia.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM ja na cyckach póki co zauważam niebieski linie czyli żyły :D
    Lady ja też przed ciąża miałam rozstępy niektóe nawet już są białe , widok mi nie przeszkadza aczykolwiek jak sie myję to obrzydza dotykając

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ