X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a nawiązując do rozstępów to co stosujecie/ będziecie stosowały? Bo ja trochę poczytałam i posłuchałam opinii i każdy kto stosował Elancyl dla kobiet w ciąży na rozstępy jest nim zachwycony. Znajome, które go stosowały nie dorobiły się żadnego nowego rozstępu w ciąży mimo, że niektóre miały ogromne skłonności. No tylko cena skutecznie odstrasza. Szukałam na ceneo i znalazłam nawet za 99 zł na 500 ml. Niektóre znajome płaciły w normalnej aptece po 160 zł za taką butlę. Ja mam balsam palmers ale to gówno mnie tak straszliwie uczuliło (mam nawracające AZS i jestem uczulona na parafinę/olej mineralny, a nie sprawdziłam składu.
    któraś z dziewczyn polecała mi perfecta mama a lekarz zapwiedział że różne specyfiki na rozsepy uzywa się od 4miesiąca bo są różne składniki które mogą przenikać sama tego nie rozumiem no ale cóż chyba się zastosuje

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie i bez ciąży oliwka to za mało bo AZS nawracało więc ja rozglądam się za jakimś innym produktem. No nie wspominając o tym, że większość oliwek ma w składzie na 1 miejscu parafinę/olej mineralny (pochodna ropy naftowej)więc dla mnie to zabójstwo. Jedynie rossmann ma dobre oliwki ale ja nie mogłam znieść ich zapachu później w łazience.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    któraś z dziewczyn polecała mi perfecta mama a lekarz zapwiedział że różne specyfiki na rozsepy uzywa się od 4miesiąca bo są różne składniki które mogą przenikać sama tego nie rozumiem no ale cóż chyba się zastosuje
    Staraczka ja myślę, że do tego 4 miesiąca można używać produktów dla dzieci/ noworodków (nawilżających, a później to faktycznie coś konkretnego. Z drugiej strony wiem ile kosztuje laser na rozstępy więc wolę teraz wydać te parę stówek na kremy niż później walczyć z wiatrakami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam palmers i bio oli. Tez mam sklonnosci do rozstepow, a skora mine juz swedzi, wiec pewnie sie rozsciaga, dlatego natluszczam ja rano i wieczorem. Moja siostra stosowala oliwke i nie ma rozstepow. Ja juz troche mam przy okazji dorasdtania, za szybko roslam i tylam ;p ale na szczescie nie na brzuchu. Niestety na udach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwki nie pomagają swego czasu używałam bio oil tak zachwycali się w reklamach (chwyt marketingowy) systematycznie 2x dziennie się smarowałam i nic nie pomogło , ja mam tendencje do rozstępów na brzuchu a jeszcze d tygodnia jak ugniatam wewnętrzną strnę ud to widzę że się robią , chyba ppatrzę na jakieś blogi z rankingami

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli was nie zemdli to mogę obnażyć swoj brzuchol w tych rozstępach

• eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie smaruję się oliwką z babydream for mama z rosmana po kąpieli, potem może zmobilizuje się na balsam jeszcze. Mi ona nie śmierdzi, wcale nie ma zapachu. Spoko się wchłania, skórę nawilża :) Choć ja raczej szykuje się że jakieś tam rozstępy się porobią, bo jak patrze na moje cycki i biodra po okresie dojrzewania to masakra :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już taką manię, że nie kupię produktu przed sprawdzeniem opinii na Wizażu. I szczerze mówiąc blogi kosmetyczne do mnie nie przemawiają, ponieważ wiem jak to działa. Dziewczyny najczęściej dostają produkty za darmo i mają je pozytywnie ocenić. Mało, która napisze prawdziwą opinię. Wszystkie kosmetyki kupione po wcześniejszym sprawdzeniu na wizażu okazały się hitem w mojej łazience na tyle, że się z nimi nie rozstaję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Mustele tez polecana przez wiele mam i zachwyconych nią :)

W ogole musze Wam powiedziec ze dzis energia mnie rozpiera jak wlaczylam muzyke to az tanczyc sie chce wlasnie pocwiczylam sobie troszke porozciagalam sie i czuje ze zyje :) moja sunia Abi mi troche przeszkadzala bo rzucala do mnie ciagle pileczke i jak robilam rozne pozycje to mnie zaczepiala skakala i szczekala ale pokazalam jej szczotke do czesania jej i sie schowala pod lozko hehe :)

Misi@ lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Em dla mnie sama oliwka nie śmierdziała, ale później nie mogłam z niej doprać ręczników, ciuchów i nawet mój P. jak się spostrzegł co powoduje ten smród od razu wywalił ją do kosza :-) ale może trafiłam na jakiś stary produkt? Sama nie wiem :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam masło z palmersa i nie mogę go używać, bo mnie mdli, jak go czuję. Muszę jakąś oliwkę zwykłą kupić.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a nawiązując do rozstępów to co stosujecie/ będziecie stosowały? Bo ja trochę poczytałam i posłuchałam opinii i każdy kto stosował Elancyl dla kobiet w ciąży na rozstępy jest nim zachwycony. Znajome, które go stosowały nie dorobiły się żadnego nowego rozstępu w ciąży mimo, że niektóre miały ogromne skłonności. No tylko cena skutecznie odstrasza. Szukałam na ceneo i znalazłam nawet za 99 zł na 500 ml. Niektóre znajome płaciły w normalnej aptece po 160 zł za taką butlę. Ja mam balsam palmers ale to gówno mnie tak straszliwie uczuliło (mam nawracające AZS i jestem uczulona na parafinę/olej mineralny, a nie sprawdziłam składu.

Ja uważam, że zależy od ciała, jedne ciało reaguje na to inne na to, ja wypróbowałam wszystkich specyfików kilka lat temu i nic mi nie pomogło, teraz widziałam że się pojawiło parę nowych produktów ale nie wiem czy to warto wywalać znowu kupię siana.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    jeśli was nie zemdli to mogę obnażyć swoj brzuchol w tych rozstępach
    dawaj dawaj... nikogo nie zemdli...

eM lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się nie smaruje niczym, mam raczej tłustą skórę na całym ciele i najczęściej nie potrzebuje. Kupiłam oliwke z Rossmanna, ale jeszcze nie ruszona. Pewnie od 4 miesiąca zacznę coś działać konkretniej. Tylko pod prysznicem używam dziecinnego płynu (też z Rossmanna) - jest bardzo delikatny, nie przesusza skóry i jak na razie mi starcza.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja uważam, że zależy od ciała, jedne ciało reaguje na to inne na to, ja wypróbowałam wszystkich specyfików kilka lat temu i nic mi nie pomogło, teraz widziałam że się pojawiło parę nowych produktów ale nie wiem czy to warto wywalać znowu kupię siana.
    To fakt bo ja na większość kosmetyków jestem uczulona i też nie jestem obiektywna. Ja chyba postawię na ten Elancyl i będę zdawała relacje jak brzuch zacznie rosnąć :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja mam masło z palmersa i nie mogę go używać, bo mnie mdli, jak go czuję. Muszę jakąś oliwkę zwykłą kupić.
    Mnie też strasznie po nim mdli a z kolei P. był zachwycony zapachem :-) nawet komplement dostałam, ze to pierwszy kosmetyk, który tak ładnie pachnie :-)co z tego jak nogi i brzuch w krostach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    408_dsc_0549_tn.jpg

lewa strona najgorsza

chabasse, eM, Lady Savage lubią tę wiadomość

• chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka.. hej.. Ty to masz taki ładnie okrąglutki.. bo mój to balon i nie wygląda na ciążowy a u Ciebie to tak jak ciążowy..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kobietki. Wlasnie widzialam sie ze swoim skarbem i wszystko jest ok. Ma juz 1,27 cm, serduszko piknie bije. A mama jest spokojna :-)
    Niestety chyba sie nabawila cukrzycy ciazowej :-( wiec troche zmian mnie czeka

chabasse, agatka196, eM, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ