X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od tygodnia przestały w ogóle piersi boleć, za to dziś kość krzyżowa mnie tak boli że ledwo łażę, od 2 dni luteina ze mnie tak wyłazi, że faktycznie bez wkładek się nie obejdzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny , sliczne brzuszki macie :) ja swojego nie pokaże bo by się na ekranie nie zmiescił haha ( ale nie przez ciaże)

czy któras z was chodzi do 2 ginekologów ? bo ja tak pomyslałam sobie ze to by troche oszczedność była , bo ja chodze prywatnie i wszystkie badania musze robic prywatnie , a jak bym tak chodziła do 2 lekarzy to by duzo taniej było a i częściej bym maluszka widziala , co sadzicie , robi tak któraś z was ?
    Bry,..Ja chodze do 2ch.. :) Część badań mam z nfz a częśc zrobilam ze swojej kieszeni..W sumie na kosztach badan zaoszczedziłam kolo 300zl dzieki temu..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te brzuszki, jednak u szczuplejszych to lepiej widać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska, widać co lekarz to teoria. ;) Ja na pewno nie będę robić, mnie niby nic nie bolało, zrobione było bardzo delikatnie, ale wypróżnienie było gwałtowne i jak najbardziej rozumiem, że to może prowadzić do skurczy. A u mnie z krwiakiem to szczególnie muszę się chronić przed jakimikolwiek skurczami, nawet orgazmu nie wolno. :P

Staraczka23, nie mam pojęcia jak z Luteiną. Mój lekarz przyjmuje od 16, a ja Luteinę biorę po "wstaniu" z łóżka i tuż przed snem, więc nigdy nic nie kolidowało. Może wieczorem weź trochę później i potem po lekarzu - tak, żeby nie zrobić nagłej dłuższej przerwy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica , to i ja tak zrobie , zaraz dzwonie do gina na kase chorych i zapytam na kiedy termin wolny ,
    a ja juz od kwietnia ide na l4 ale sie ciesze , tylko musze jeszzce jakąs zaufana osobe zatrudnić . ale mam jeszzce troche czasu to napewno kogos znajdę
    jestem w bardzo dobrym humorze bo dzis dzownila do mnie mnie moja księgowa i powiedziała ze juz od kwietnia bede dostawac koło 6-sciu tysiaków chorobowego co miesiąc , jestem mega zadowolona :) normalnie chyba bede sie w szampanie kapać hehe

kapturnica lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Swojego brzucha to nawet nie fotografuje, bo zero wiarygodności by w tym było. Taką mam budowę, że odstający brzuch miałam i bez ciąży. Spokojnie mogłam udawać ciężarną, nikt by nie miał wątpliwości. Na razie różnicy i tak nie widać, poczekam aż się coś konkretniej wykluje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też całkiem płaskiego brzucha nie miałam przed ciążą.. ale teraz to mnie tak wypięło, że raczej nie da się ukryć , że coś tam się zadziało..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage właśnie wczoraj czytałam to co belly ma mi do powiedzenia o moim tygodniu ciąży i tam było napisane, że już od 6 tygodnia wrażliwość piersi zazwyczaj się zmniejsza za to szaleją mdłości. Wczoraj bym się z tym zgodziła bo piersi prawie mnie nie bolały. No ale dzisiaj znowu... jak balony.

Dziewczyny śliczne brzusie. U mnie na razie nic nie widac, chyba, że wzdęcia ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to zależy :P w trakcie okresu i kilka tygodni po byłam płaska jak decha, na czas dni płodnych i pierwszy dzień okresu to zawsze mnie taka oponka wywalała. Ale teraz jest inaczej, jest oponka, ale z lewej strony nam tą oponkę dużo większą, jakby ktoś piłkę mi tam wsadził, z resztą na zdjęciu było widać XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie nic szczególnego jeszcze nie widać. Specjalnie zmierzyłam spódnicę która przed ciążą była na ścisk. W tej chwili się całkiem normalnie dopięłam. W końcu dwa kilo poszło w dół.
    Trochę widzę inny kształt brzucha na dole, pod pępkiem. Ale na tyle lekko, że widzę to ja, nikt inny. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję dzisiaj wiosnę:) Słonko świeci, ptaszek śpiewa:) Niech już idzie ta paskudna zima:) A nasze dzieci będą miały w fajnym czasie urodziny:) Ja czuję, że się wypakuję w sierpniu, może przed terminowym 28?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda tak , z bliska fotografując wydaje się większy i jak się przyjrzycie dopatrzyć można że mi tyłek odstaje wcześniej był płaski , gołego brzucha nie będę pokazywać bo są na nim białe blizny p rozstępach

496_dsc_0549_tn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:05

chabasse lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Czuję dzisiaj wiosnę:) Słonko świeci, ptaszek śpiewa:) Niech już idzie ta paskudna zima:) A nasze dzieci będą miały w fajnym czasie urodziny:) Ja czuję, że się wypakuję w sierpniu, może przed terminowym 28?

:P Nancy tylko się nie próbuj rozpakowywać przed 20 XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie wygląda tak , z bliska fotografując wydaje się większy i jak się przyjrzycie dopatrzyć można że mi tyłek odstaje wcześniej był płaski , gołego brzucha nie będę pokazywać bo są na nim białe blizny p rozstępach

496_dsc_0549_tn.jpg

Ja też mam rozstęp na rozstępie i co z tego :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam bym nie narzekała:D Ale mogłabym 23 sierpnia na urodziny męża:) Przed 23 będę skakać, kochać się i myć okna hehe

Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja też mam rozstęp na rozstępie i co z tego :P

To że jest tu kilka dziewczyn z mdłościami hahaha :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    hehe ja tam bym nie narzekała:D Ale mogłabym 23 sierpnia na urodziny męża:) Przed 23 będę skakać, kochać się i myć okna hehe

Chyba skakać przez okna, no no nie przesadzaj :P dziecko się urodzi kiedy będzie chciało, moja kuzynka która z 4 dzieciem w ciązy jest, Kornelię chciała urodzić przed wakacjami XD, i robiła właśnie wszystko XD i mała jak na złość urodziła się 2 tyg po terminie XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nawiązując do rozstępów to co stosujecie/ będziecie stosowały? Bo ja trochę poczytałam i posłuchałam opinii i każdy kto stosował Elancyl dla kobiet w ciąży na rozstępy jest nim zachwycony. Znajome, które go stosowały nie dorobiły się żadnego nowego rozstępu w ciąży mimo, że niektóre miały ogromne skłonności. No tylko cena skutecznie odstrasza. Szukałam na ceneo i znalazłam nawet za 99 zł na 500 ml. Niektóre znajome płaciły w normalnej aptece po 160 zł za taką butlę. Ja mam balsam palmers ale to gówno mnie tak straszliwie uczuliło (mam nawracające AZS i jestem uczulona na parafinę/olej mineralny, a nie sprawdziłam składu.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na brzuchu rozstępy i kilka paskudnych blizn po operacjach. Za ładnie to nie wygląda.
    Też raczej ewentualne fotki bede robić w obcislym ubraniu, nie na golo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ