X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od tygodnia przestały w ogóle piersi boleć, za to dziś kość krzyżowa mnie tak boli że ledwo łażę, od 2 dni luteina ze mnie tak wyłazi, że faktycznie bez wkładek się nie obejdzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaa wrote:
    dziewczyny , sliczne brzuszki macie :) ja swojego nie pokaże bo by się na ekranie nie zmiescił haha ( ale nie przez ciaże)

czy któras z was chodzi do 2 ginekologów ? bo ja tak pomyslałam sobie ze to by troche oszczedność była , bo ja chodze prywatnie i wszystkie badania musze robic prywatnie , a jak bym tak chodziła do 2 lekarzy to by duzo taniej było a i częściej bym maluszka widziala , co sadzicie , robi tak któraś z was ?
    Bry,..Ja chodze do 2ch.. :) Część badań mam z nfz a częśc zrobilam ze swojej kieszeni..W sumie na kosztach badan zaoszczedziłam kolo 300zl dzieki temu..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne te brzuszki, jednak u szczuplejszych to lepiej widać

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska, widać co lekarz to teoria. ;) Ja na pewno nie będę robić, mnie niby nic nie bolało, zrobione było bardzo delikatnie, ale wypróżnienie było gwałtowne i jak najbardziej rozumiem, że to może prowadzić do skurczy. A u mnie z krwiakiem to szczególnie muszę się chronić przed jakimikolwiek skurczami, nawet orgazmu nie wolno. :P

Staraczka23, nie mam pojęcia jak z Luteiną. Mój lekarz przyjmuje od 16, a ja Luteinę biorę po "wstaniu" z łóżka i tuż przed snem, więc nigdy nic nie kolidowało. Może wieczorem weź trochę później i potem po lekarzu - tak, żeby nie zrobić nagłej dłuższej przerwy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Angelaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica , to i ja tak zrobie , zaraz dzwonie do gina na kase chorych i zapytam na kiedy termin wolny ,
    a ja juz od kwietnia ide na l4 ale sie ciesze , tylko musze jeszzce jakąs zaufana osobe zatrudnić . ale mam jeszzce troche czasu to napewno kogos znajdę
    jestem w bardzo dobrym humorze bo dzis dzownila do mnie mnie moja księgowa i powiedziała ze juz od kwietnia bede dostawac koło 6-sciu tysiaków chorobowego co miesiąc , jestem mega zadowolona :) normalnie chyba bede sie w szampanie kapać hehe

kapturnica lubi tę wiadomość

km5se6ydozmkg5fc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Swojego brzucha to nawet nie fotografuje, bo zero wiarygodności by w tym było. Taką mam budowę, że odstający brzuch miałam i bez ciąży. Spokojnie mogłam udawać ciężarną, nikt by nie miał wątpliwości. Na razie różnicy i tak nie widać, poczekam aż się coś konkretniej wykluje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też całkiem płaskiego brzucha nie miałam przed ciążą.. ale teraz to mnie tak wypięło, że raczej nie da się ukryć , że coś tam się zadziało..:)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage właśnie wczoraj czytałam to co belly ma mi do powiedzenia o moim tygodniu ciąży i tam było napisane, że już od 6 tygodnia wrażliwość piersi zazwyczaj się zmniejsza za to szaleją mdłości. Wczoraj bym się z tym zgodziła bo piersi prawie mnie nie bolały. No ale dzisiaj znowu... jak balony.

Dziewczyny śliczne brzusie. U mnie na razie nic nie widac, chyba, że wzdęcia ;)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja to zależy :P w trakcie okresu i kilka tygodni po byłam płaska jak decha, na czas dni płodnych i pierwszy dzień okresu to zawsze mnie taka oponka wywalała. Ale teraz jest inaczej, jest oponka, ale z lewej strony nam tą oponkę dużo większą, jakby ktoś piłkę mi tam wsadził, z resztą na zdjęciu było widać XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie właśnie nic szczególnego jeszcze nie widać. Specjalnie zmierzyłam spódnicę która przed ciążą była na ścisk. W tej chwili się całkiem normalnie dopięłam. W końcu dwa kilo poszło w dół.
    Trochę widzę inny kształt brzucha na dole, pod pępkiem. Ale na tyle lekko, że widzę to ja, nikt inny. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję dzisiaj wiosnę:) Słonko świeci, ptaszek śpiewa:) Niech już idzie ta paskudna zima:) A nasze dzieci będą miały w fajnym czasie urodziny:) Ja czuję, że się wypakuję w sierpniu, może przed terminowym 28?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda tak , z bliska fotografując wydaje się większy i jak się przyjrzycie dopatrzyć można że mi tyłek odstaje wcześniej był płaski , gołego brzucha nie będę pokazywać bo są na nim białe blizny p rozstępach

496_dsc_0549_tn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:05

chabasse lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Czuję dzisiaj wiosnę:) Słonko świeci, ptaszek śpiewa:) Niech już idzie ta paskudna zima:) A nasze dzieci będą miały w fajnym czasie urodziny:) Ja czuję, że się wypakuję w sierpniu, może przed terminowym 28?

:P Nancy tylko się nie próbuj rozpakowywać przed 20 XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    U mnie wygląda tak , z bliska fotografując wydaje się większy i jak się przyjrzycie dopatrzyć można że mi tyłek odstaje wcześniej był płaski , gołego brzucha nie będę pokazywać bo są na nim białe blizny p rozstępach

496_dsc_0549_tn.jpg

Ja też mam rozstęp na rozstępie i co z tego :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja tam bym nie narzekała:D Ale mogłabym 23 sierpnia na urodziny męża:) Przed 23 będę skakać, kochać się i myć okna hehe

Lady Savage, skabarka lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja też mam rozstęp na rozstępie i co z tego :P

To że jest tu kilka dziewczyn z mdłościami hahaha :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    hehe ja tam bym nie narzekała:D Ale mogłabym 23 sierpnia na urodziny męża:) Przed 23 będę skakać, kochać się i myć okna hehe

Chyba skakać przez okna, no no nie przesadzaj :P dziecko się urodzi kiedy będzie chciało, moja kuzynka która z 4 dzieciem w ciązy jest, Kornelię chciała urodzić przed wakacjami XD, i robiła właśnie wszystko XD i mała jak na złość urodziła się 2 tyg po terminie XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nawiązując do rozstępów to co stosujecie/ będziecie stosowały? Bo ja trochę poczytałam i posłuchałam opinii i każdy kto stosował Elancyl dla kobiet w ciąży na rozstępy jest nim zachwycony. Znajome, które go stosowały nie dorobiły się żadnego nowego rozstępu w ciąży mimo, że niektóre miały ogromne skłonności. No tylko cena skutecznie odstrasza. Szukałam na ceneo i znalazłam nawet za 99 zł na 500 ml. Niektóre znajome płaciły w normalnej aptece po 160 zł za taką butlę. Ja mam balsam palmers ale to gówno mnie tak straszliwie uczuliło (mam nawracające AZS i jestem uczulona na parafinę/olej mineralny, a nie sprawdziłam składu.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na brzuchu rozstępy i kilka paskudnych blizn po operacjach. Za ładnie to nie wygląda.
    Też raczej ewentualne fotki bede robić w obcislym ubraniu, nie na golo.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ