Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaa wrote:dziewczyny , sliczne brzuszki macie
ja swojego nie pokaże bo by się na ekranie nie zmiescił haha ( ale nie przez ciaże)
czy któras z was chodzi do 2 ginekologów ? bo ja tak pomyslałam sobie ze to by troche oszczedność była , bo ja chodze prywatnie i wszystkie badania musze robic prywatnie , a jak bym tak chodziła do 2 lekarzy to by duzo taniej było a i częściej bym maluszka widziala , co sadzicie , robi tak któraś z was ?Część badań mam z nfz a częśc zrobilam ze swojej kieszeni..W sumie na kosztach badan zaoszczedziłam kolo 300zl dzieki temu..
-
ceska, widać co lekarz to teoria.
Ja na pewno nie będę robić, mnie niby nic nie bolało, zrobione było bardzo delikatnie, ale wypróżnienie było gwałtowne i jak najbardziej rozumiem, że to może prowadzić do skurczy. A u mnie z krwiakiem to szczególnie muszę się chronić przed jakimikolwiek skurczami, nawet orgazmu nie wolno.
Staraczka23, nie mam pojęcia jak z Luteiną. Mój lekarz przyjmuje od 16, a ja Luteinę biorę po "wstaniu" z łóżka i tuż przed snem, więc nigdy nic nie kolidowało. Może wieczorem weź trochę później i potem po lekarzu - tak, żeby nie zrobić nagłej dłuższej przerwy. -
kapturnica , to i ja tak zrobie , zaraz dzwonie do gina na kase chorych i zapytam na kiedy termin wolny ,
a ja juz od kwietnia ide na l4 ale sie ciesze , tylko musze jeszzce jakąs zaufana osobe zatrudnić . ale mam jeszzce troche czasu to napewno kogos znajdę
jestem w bardzo dobrym humorze bo dzis dzownila do mnie mnie moja księgowa i powiedziała ze juz od kwietnia bede dostawac koło 6-sciu tysiaków chorobowego co miesiąc , jestem mega zadowolonanormalnie chyba bede sie w szampanie kapać hehe
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Swojego brzucha to nawet nie fotografuje, bo zero wiarygodności by w tym było. Taką mam budowę, że odstający brzuch miałam i bez ciąży. Spokojnie mogłam udawać ciężarną, nikt by nie miał wątpliwości. Na razie różnicy i tak nie widać, poczekam aż się coś konkretniej wykluje. -
Lady Savage właśnie wczoraj czytałam to co belly ma mi do powiedzenia o moim tygodniu ciąży i tam było napisane, że już od 6 tygodnia wrażliwość piersi zazwyczaj się zmniejsza za to szaleją mdłości. Wczoraj bym się z tym zgodziła bo piersi prawie mnie nie bolały. No ale dzisiaj znowu... jak balony.
Dziewczyny śliczne brzusie. U mnie na razie nic nie widac, chyba, że wzdęcia -
No ja to zależy
w trakcie okresu i kilka tygodni po byłam płaska jak decha, na czas dni płodnych i pierwszy dzień okresu to zawsze mnie taka oponka wywalała. Ale teraz jest inaczej, jest oponka, ale z lewej strony nam tą oponkę dużo większą, jakby ktoś piłkę mi tam wsadził, z resztą na zdjęciu było widać
-
No u mnie właśnie nic szczególnego jeszcze nie widać. Specjalnie zmierzyłam spódnicę która przed ciążą była na ścisk. W tej chwili się całkiem normalnie dopięłam. W końcu dwa kilo poszło w dół.
Trochę widzę inny kształt brzucha na dole, pod pępkiem. Ale na tyle lekko, że widzę to ja, nikt inny. -
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Czuję dzisiaj wiosnę
Słonko świeci, ptaszek śpiewa:) Niech już idzie ta paskudna zima:) A nasze dzieci będą miały w fajnym czasie urodziny:) Ja czuję, że się wypakuję w sierpniu, może przed terminowym 28?
Nancy tylko się nie próbuj rozpakowywać przed 20
-
Staraczka23 wrote:
Ja też mam rozstęp na rozstępie i co z tego -
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:hehe ja tam bym nie narzekała:D Ale mogłabym 23 sierpnia na urodziny męża:) Przed 23 będę skakać, kochać się i myć okna hehe
Chyba skakać przez okna, no no nie przesadzajdziecko się urodzi kiedy będzie chciało, moja kuzynka która z 4 dzieciem w ciązy jest, Kornelię chciała urodzić przed wakacjami
, i robiła właśnie wszystko
i mała jak na złość urodziła się 2 tyg po terminie
-
Dziewczyny a nawiązując do rozstępów to co stosujecie/ będziecie stosowały? Bo ja trochę poczytałam i posłuchałam opinii i każdy kto stosował Elancyl dla kobiet w ciąży na rozstępy jest nim zachwycony. Znajome, które go stosowały nie dorobiły się żadnego nowego rozstępu w ciąży mimo, że niektóre miały ogromne skłonności. No tylko cena skutecznie odstrasza. Szukałam na ceneo i znalazłam nawet za 99 zł na 500 ml. Niektóre znajome płaciły w normalnej aptece po 160 zł za taką butlę. Ja mam balsam palmers ale to gówno mnie tak straszliwie uczuliło (mam nawracające AZS i jestem uczulona na parafinę/olej mineralny, a nie sprawdziłam składu.