X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Chyba Inki nie dam rady, na samą myśl o zapachu mnie mdli. ;)
    No jak nie da rady to trudno, choć powiem wam jak ja ją robię może to wam też przejdzie :) Robie sobie latte zbożowe :D Do wysokiej szklanki kawowej leje 2/3 mleka grzeje w mikrofali i potem spieniarką spieniam :) do tego dolewam 2 łyżeczki tej kawy rozpuszczone w odrobinie wody i jest pycha :) jak kakałko :)

Co do teściów to ja nie mogę narzekać :) super ludzie :)

Witam w ten kolejny dzień, coraz mniej dni do mojej wizyty 9tego :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś w nocy naszczęście krzyż już mi nie dokuczał teraz tak leciutko odczuwam ale pewnie od dłuzszego siedzenia w pracy się nasili :/ Dziś jak wstałam to bolały mnie nogi u góry tak jakbym miała u góry w udach zakwasy...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się wybiję z tłumu bo teściów mam bardzo fajnych. Mimo, iż są to osoby koło 70 to na prawdę są super (mój P. był wpadką przed 40 :-)) Zarówno moi rodzice jak i teściowie popłakali się ze szczęścia i obiecali, że nikomu nic nie powiedzą i tak też jest. To my poinformowaliśmy nasze rodzeństwo i kilku znajomych. Na razie siedzimy cicho i reszcie nie mówimy :-). Dzisiaj razem z małżonem idziemy do gina. Myślicie, że pozwoli jemu ze mną wejść na usg?

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie mdłości powoli o sobie dają znać, aż sie boję wstać, ale coś trzeba zjeść, bo ssanie okropne ;)

Co do mówienia o ciąży, wiemy tylko my, chcemy poczekać do końca 1 trymestru. Ch.U nas pewnie będzie wielka radość i u moich rodzicow i u teściowej, bo akurat mam fajną. chociaz w pracy pewnie powiem wczesniej

gg64rl68s121551a.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lewatywa jak i środki przeczyszczające są zabronione w ciąży. :P
    wlasnie lewatywa jako jeden jest nie zabroniony :D gin mi mowila bo od zawsze mam problemy z jelitami ale teraz to juz tragedia raz na tydzien raz na poltora :x
    i powiedziala ze spokojnie mozna zrobic przeciez praktycznie to woda z mydlem :D hehe
    inne leki owszem zadnych herbatek przeczyszających tabletek itp.
    Chociaz mnie to nie urządza :ppp

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ceska, Misi@ lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, może zacznij te sny spisywać ;) To może być ciekawa lektura ;)

Zazdroszcze, bo ja z kolei mam problemy ze snem. Albo zasnę normalnie, budzę się na siku 3-4 w nocy i już nie śpię, albo nie mogę zasnąć, rzucam się na łóżku, zapadam w takie krótkie drzemki i budzę się umęczona. Jest na to jakiś sposób?

gg64rl68s121551a.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leniwe jelita nie pobudzalo sie niczym jedynie, mocnymi srodkami przeczyszczajacymi na niezyty jelit :p
    Lezalam nawet na to w szpitalu taki urok :D
    Hehe ale co do lewatywki ktora przwpisal mi
    gin jakos nie mam ochoty :p ani checi hehe
    czopki gdyby pomagaly to bym prala codziennie :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:55

oar8skjod4lwslof.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy siostrom moim rodzicom moim tesciom i siostrze męża i narazie nikt nic nie wie po za tym witam z rana idę robić śniadanie i zbierać się bo czeka mnie kolo z niemieckiego od 11 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:53

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz nawet pilam plyn do kolonoskopi :D przeczyszczajacy iles tam litrow w godzine :D oprucz ciaglego latania to wc na siku nic innego nie polecialo :D a jakie to bylo zdziwienie :D

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

• chabasse Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja... przespałam dziś wyjątkowo całą noc bez wstawania na siku.. dopiero o 8 jak leki bralam to poszkam do wc. Jakie to fajne uczucie... tak sie wyspać.
    Co do lewatywy to ja również czytalam, że nie wolno w ciąży robić hedynie przed samym porodem, bo wywołuje skurcze...
    A poza tym to milutkiego dzionka życzę wszystkim..;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska współczuję tych dolegliwości. Przed ciążą dużo biegałam i ćwiczyłam więc wypróżniałam się nawet 2 razy dziennie tak miałam podkręcony metabolizm. No teraz jest ciężko bo toaletę odwiedzam raz na 2 dni :-(. Dlatego jeśli wszystko będzie w porządku to po 1 trymestrze zaczynam ćwiczenia przyjazne kobietom w ciąży (rower stacjonarny, nordiki, jakieś rozciągające ćwiczenia np na piłce). Dużo czytałam na ten temat i jeśli nie ma przeciwwskazań to ćwiczenia korzystnie wpływają na dziecko i mamę :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Mi dzisiaj za to śnił się kot utopiony w studzience:p A w ogóle jeszcze pełno myszy i szczurów, które pływały w akwarium z wężem i jak on miał ochotę, to je zjadał. Ja nie wiem skąd takie głupoty straszne mi się śnią.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
    Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
    Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
    malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
    ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
    Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
    Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
    malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
    ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc
    Właśnie mnie do ćwiczeń skłoniła praca przed biurkiem bo też siedzę po ileś godzin. Może spróbuj wprowadzić codzienny spacer..wiem, że czasami ciężko to pogodzić. Wiesz kiedyś w szpitalu leżałam z dziewczyną, która nie wypróżniała się przez 2 miesiące i w sumie nic u niej nie mogli się doszukać..dla mnie to jakiś kosmos no bo gdzie ten strawiony pokarm się jej gromadził (była bardzo szczupła).

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska, prawdopodobnie Twoj przypadek jest na tyle specyficzny, że lekarz zadecydował, że wolno. Bo normalnie lewatywa jest zakazana. Nie ze wzgledu, że w płynie jest coś złego, ale przez to, że jest to nienaturalny sposób, mogący działać zbyt gwałtownie, co może prowokować skurcze macicy oraz rozwieranie szyjki. Czasem w trudnych przypadkach lekarz może zadecydować np. o konieczności wykonywania lewatyw bo zatwardzenie jest tak mocne, że zagraża bardziej, ale w żadnym wypadku nie wolno lewatyw wykonywac na własną reke, bez konsultacji z lekarzem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ