X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • eM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Chyba Inki nie dam rady, na samą myśl o zapachu mnie mdli. ;)
    No jak nie da rady to trudno, choć powiem wam jak ja ją robię może to wam też przejdzie :) Robie sobie latte zbożowe :D Do wysokiej szklanki kawowej leje 2/3 mleka grzeje w mikrofali i potem spieniarką spieniam :) do tego dolewam 2 łyżeczki tej kawy rozpuszczone w odrobinie wody i jest pycha :) jak kakałko :)

Co do teściów to ja nie mogę narzekać :) super ludzie :)

Witam w ten kolejny dzień, coraz mniej dni do mojej wizyty 9tego :D

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Dziś w nocy naszczęście krzyż już mi nie dokuczał teraz tak leciutko odczuwam ale pewnie od dłuzszego siedzenia w pracy się nasili :/ Dziś jak wstałam to bolały mnie nogi u góry tak jakbym miała u góry w udach zakwasy...

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

adzia lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się wybiję z tłumu bo teściów mam bardzo fajnych. Mimo, iż są to osoby koło 70 to na prawdę są super (mój P. był wpadką przed 40 :-)) Zarówno moi rodzice jak i teściowie popłakali się ze szczęścia i obiecali, że nikomu nic nie powiedzą i tak też jest. To my poinformowaliśmy nasze rodzeństwo i kilku znajomych. Na razie siedzimy cicho i reszcie nie mówimy :-). Dzisiaj razem z małżonem idziemy do gina. Myślicie, że pozwoli jemu ze mną wejść na usg?

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!

U mnie mdłości powoli o sobie dają znać, aż sie boję wstać, ale coś trzeba zjeść, bo ssanie okropne ;)

Co do mówienia o ciąży, wiemy tylko my, chcemy poczekać do końca 1 trymestru. Ch.U nas pewnie będzie wielka radość i u moich rodzicow i u teściowej, bo akurat mam fajną. chociaz w pracy pewnie powiem wczesniej

gg64rl68s121551a.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Lewatywa jak i środki przeczyszczające są zabronione w ciąży. :P
    wlasnie lewatywa jako jeden jest nie zabroniony :D gin mi mowila bo od zawsze mam problemy z jelitami ale teraz to juz tragedia raz na tydzien raz na poltora :x
    i powiedziala ze spokojnie mozna zrobic przeciez praktycznie to woda z mydlem :D hehe
    inne leki owszem zadnych herbatek przeczyszających tabletek itp.
    Chociaz mnie to nie urządza :ppp

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ceska, Misi@ lubią tę wiadomość

• easymum Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, może zacznij te sny spisywać ;) To może być ciekawa lektura ;)

Zazdroszcze, bo ja z kolei mam problemy ze snem. Albo zasnę normalnie, budzę się na siku 3-4 w nocy i już nie śpię, albo nie mogę zasnąć, rzucam się na łóżku, zapadam w takie krótkie drzemki i budzę się umęczona. Jest na to jakiś sposób?

gg64rl68s121551a.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam leniwe jelita nie pobudzalo sie niczym jedynie, mocnymi srodkami przeczyszczajacymi na niezyty jelit :p
    Lezalam nawet na to w szpitalu taki urok :D
    Hehe ale co do lewatywki ktora przwpisal mi
    gin jakos nie mam ochoty :p ani checi hehe
    czopki gdyby pomagaly to bym prala codziennie :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:55

oar8skjod4lwslof.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy siostrom moim rodzicom moim tesciom i siostrze męża i narazie nikt nic nie wie po za tym witam z rana idę robić śniadanie i zbierać się bo czeka mnie kolo z niemieckiego od 11 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:53

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz nawet pilam plyn do kolonoskopi :D przeczyszczajacy iles tam litrow w godzine :D oprucz ciaglego latania to wc na siku nic innego nie polecialo :D a jakie to bylo zdziwienie :D

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

• chabasse Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja... przespałam dziś wyjątkowo całą noc bez wstawania na siku.. dopiero o 8 jak leki bralam to poszkam do wc. Jakie to fajne uczucie... tak sie wyspać.
    Co do lewatywy to ja również czytalam, że nie wolno w ciąży robić hedynie przed samym porodem, bo wywołuje skurcze...
    A poza tym to milutkiego dzionka życzę wszystkim..;)

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anitka201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska współczuję tych dolegliwości. Przed ciążą dużo biegałam i ćwiczyłam więc wypróżniałam się nawet 2 razy dziennie tak miałam podkręcony metabolizm. No teraz jest ciężko bo toaletę odwiedzam raz na 2 dni :-(. Dlatego jeśli wszystko będzie w porządku to po 1 trymestrze zaczynam ćwiczenia przyjazne kobietom w ciąży (rower stacjonarny, nordiki, jakieś rozciągające ćwiczenia np na piłce). Dużo czytałam na ten temat i jeśli nie ma przeciwwskazań to ćwiczenia korzystnie wpływają na dziecko i mamę :-)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Mi dzisiaj za to śnił się kot utopiony w studzience:p A w ogóle jeszcze pełno myszy i szczurów, które pływały w akwarium z wężem i jak on miał ochotę, to je zjadał. Ja nie wiem skąd takie głupoty straszne mi się śnią.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
    Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
    Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
    malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
    ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc

oar8skjod4lwslof.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:35

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
    Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
    Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
    malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
    ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc
    Właśnie mnie do ćwiczeń skłoniła praca przed biurkiem bo też siedzę po ileś godzin. Może spróbuj wprowadzić codzienny spacer..wiem, że czasami ciężko to pogodzić. Wiesz kiedyś w szpitalu leżałam z dziewczyną, która nie wypróżniała się przez 2 miesiące i w sumie nic u niej nie mogli się doszukać..dla mnie to jakiś kosmos no bo gdzie ten strawiony pokarm się jej gromadził (była bardzo szczupła).

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska, prawdopodobnie Twoj przypadek jest na tyle specyficzny, że lekarz zadecydował, że wolno. Bo normalnie lewatywa jest zakazana. Nie ze wzgledu, że w płynie jest coś złego, ale przez to, że jest to nienaturalny sposób, mogący działać zbyt gwałtownie, co może prowokować skurcze macicy oraz rozwieranie szyjki. Czasem w trudnych przypadkach lekarz może zadecydować np. o konieczności wykonywania lewatyw bo zatwardzenie jest tak mocne, że zagraża bardziej, ale w żadnym wypadku nie wolno lewatyw wykonywac na własną reke, bez konsultacji z lekarzem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ