Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
la_lenka wrote:Chyba Inki nie dam rady, na samą myśl o zapachu mnie mdli.
Robie sobie latte zbożowe
Do wysokiej szklanki kawowej leje 2/3 mleka grzeje w mikrofali i potem spieniarką spieniam
do tego dolewam 2 łyżeczki tej kawy rozpuszczone w odrobinie wody i jest pycha
jak kakałko
Co do teściów to ja nie mogę narzekaćsuper ludzie
Witam w ten kolejny dzień, coraz mniej dni do mojej wizyty 9tegoAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
No to ja się wybiję z tłumu bo teściów mam bardzo fajnych. Mimo, iż są to osoby koło 70 to na prawdę są super (mój P. był wpadką przed 40
) Zarówno moi rodzice jak i teściowie popłakali się ze szczęścia i obiecali, że nikomu nic nie powiedzą i tak też jest. To my poinformowaliśmy nasze rodzeństwo i kilku znajomych. Na razie siedzimy cicho i reszcie nie mówimy
. Dzisiaj razem z małżonem idziemy do gina. Myślicie, że pozwoli jemu ze mną wejść na usg?
-
Dzień dobry wszystkim!
U mnie mdłości powoli o sobie dają znać, aż sie boję wstać, ale coś trzeba zjeść, bo ssanie okropne
Co do mówienia o ciąży, wiemy tylko my, chcemy poczekać do końca 1 trymestru. Ch.U nas pewnie będzie wielka radość i u moich rodzicow i u teściowej, bo akurat mam fajną. chociaz w pracy pewnie powiem wczesniej -
la_lenka wrote:Lewatywa jak i środki przeczyszczające są zabronione w ciąży.
gin mi mowila bo od zawsze mam problemy z jelitami ale teraz to juz tragedia raz na tydzien raz na poltora :x
i powiedziala ze spokojnie mozna zrobic przeciez praktycznie to woda z mydlemhehe
inne leki owszem zadnych herbatek przeczyszających tabletek itp.
Chociaz mnie to nie urządza :ppp
-
Agatka, może zacznij te sny spisywać
To może być ciekawa lektura
Zazdroszcze, bo ja z kolei mam problemy ze snem. Albo zasnę normalnie, budzę się na siku 3-4 w nocy i już nie śpię, albo nie mogę zasnąć, rzucam się na łóżku, zapadam w takie krótkie drzemki i budzę się umęczona. Jest na to jakiś sposób?
-
Ja mam leniwe jelita nie pobudzalo sie niczym jedynie, mocnymi srodkami przeczyszczajacymi na niezyty jelit :p
Lezalam nawet na to w szpitalu taki urok
Hehe ale co do lewatywki ktora przwpisal mi
gin jakos nie mam ochoty :p ani checi hehe
czopki gdyby pomagaly to bym prala codziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:55
-
My powiedzieliśmy siostrom moim rodzicom moim tesciom i siostrze męża i narazie nikt nic nie wie po za tym witam z rana idę robić śniadanie i zbierać się bo czeka mnie kolo z niemieckiego od 11
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:53
-
Witam i ja... przespałam dziś wyjątkowo całą noc bez wstawania na siku.. dopiero o 8 jak leki bralam to poszkam do wc. Jakie to fajne uczucie... tak sie wyspać.
Co do lewatywy to ja również czytalam, że nie wolno w ciąży robić hedynie przed samym porodem, bo wywołuje skurcze...
A poza tym to milutkiego dzionka życzę wszystkim.. -
Ceska współczuję tych dolegliwości. Przed ciążą dużo biegałam i ćwiczyłam więc wypróżniałam się nawet 2 razy dziennie tak miałam podkręcony metabolizm. No teraz jest ciężko bo toaletę odwiedzam raz na 2 dni
. Dlatego jeśli wszystko będzie w porządku to po 1 trymestrze zaczynam ćwiczenia przyjazne kobietom w ciąży (rower stacjonarny, nordiki, jakieś rozciągające ćwiczenia np na piłce). Dużo czytałam na ten temat i jeśli nie ma przeciwwskazań to ćwiczenia korzystnie wpływają na dziecko i mamę
-
Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc
-
ceska wrote:Anitka ja mam prace siedzaca od 9 czasem i nawet do 20 w zaleznosci co musze zrobic zaczne jak bede na l4 do czerwca daleko.. oj daleko ..
Nie cwiczylam wgl oprucz harców w łóżku :p
Trafilam do szpitala z podejrzeniem zatrucia organizmu, po tym jak prawie 28 dni nic, kilka lewatywek naszczescie zatrucia nie bylo
malo co jadlam zawsze jak wszystko zalegalo w jelitach
ale teraz probuje nie dopuscic zeby chociaz 2 czy 3 dni nie isc -
Ceska, prawdopodobnie Twoj przypadek jest na tyle specyficzny, że lekarz zadecydował, że wolno. Bo normalnie lewatywa jest zakazana. Nie ze wzgledu, że w płynie jest coś złego, ale przez to, że jest to nienaturalny sposób, mogący działać zbyt gwałtownie, co może prowokować skurcze macicy oraz rozwieranie szyjki. Czasem w trudnych przypadkach lekarz może zadecydować np. o konieczności wykonywania lewatyw bo zatwardzenie jest tak mocne, że zagraża bardziej, ale w żadnym wypadku nie wolno lewatyw wykonywac na własną reke, bez konsultacji z lekarzem.