X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Teraz np boli jak na okres, do tego mega mdłości, i coś czuję, że wieczór mam z głowy :/
    U mnie to samo :-( a do 15 tak dobrze się czułam.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka już poprawione. Ja to jestem ciemniak we wrzucaniu zdjęć. Próbowałam tak jak Lady ale wyskoczył mi jakiś error, że za duże zdjęcie, a nigdzie nie mogę znaleźć opcji ze zmianą rozmiaru. Lady, Ty się logujesz na tę stronę?

P.s. ale mam dzisiaj wzdęcia...<zawstydzona> mąż mnie z łóżka wyrzuci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:54

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Ja mam wzdęcia co wieczór, dzis też juz zaczynam czuć. Do tego dochodza zaparcia, a nawet nie tyle zaparcia to fakt, że mi się zupelnie nie chce do kibelka, raz na 3 dni chadzam, albo i nie. Próbuje roznych metod, pije siemie, ciepłą wode z cytryna na czczo, jem warzywa i owoce, ale nie działa to za dobrze. Myślę, że to przez leżenie plus leki z dużą dawka progesteronu (mam i Duphaston i Luteine). W każdym razie nic przyjemnego :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka już poprawione. Ja to jestem ciemniak we wrzucaniu zdjęć. Próbowałam tak jak Lady ale wyskoczył mi jakiś error, że za duże zdjęcie, a nigdzie nie mogę znaleźć opcji ze zmianą rozmiaru. Lady, Ty się logujesz na tę stronę?

nie, nie loguję,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się kładę spać, 3 dzień z rzędu kuję prawo w średniowieczu na egzamin w środę, i po prostu podziwiam prawników, ja się do tego nie nadaję :( obawiam się że obleje.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka ja też mam zaparcia tak samo tylko bez tabletek jestem tez próbuję wszystkiego i jakoś nic nie pomaga czekolad nie jem i slodkiego też i już sama nie wiem co pomoże. Ja uciekam od was będę się uczyła na kolokwium poprawę z języka niemieckiego i za niedlugo spac będę szła :) więc miłego wieczoru a raczej nocy życzę :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze śliwki na mnie działały odwrotnie, więc się trochę boję eksperymentować.
    Wody pije dużo, jem jogurty naturalne (których swoją drogą nieznosze). Podobno jeszcze otręby dobrze działają, chyba muszę spróbować.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:34

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • sweety Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja po wizycie melduje bijące serduszko i ruszające się kończyny :) niesamowity wcale zek :) dzidzia ma 3 cm z groszem, termin na 1 wrzesnia.czuje się spokojniejsza :)

Popytalam przy okazji o uczucie ciągnięcia w miejscu blizny po cc bo miałam stracha ze coś niedobrego się dzieje jednak to normalne.

Ależ macie śliczne brzuszki. Adzia jesteśmy na tym samym etapie ciąży a mój to nawet w połowie taki nie jest :)

Sigma śliczny maluszek na usg. I co najważniejsze, wszystko w porządku :)

Laski tak drukujecie ze nie nadazam czytać :) i co, kupiła któras te rajstopy w netto czy tego Rogala? :)

eM, la_lenka, adzia, Misi@, kasig lubią tę wiadomość

f2w3gzu3wxvbpbcu.png
    córeczka <3

dqpranliv50t8na5.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zaparć to też mam z tym problem ogromny i ze wzdeciami takze... z resztą postaram się jutro tez zrobić fotke brzusia to bedzie widac jaki balon. Ale ktoś tu na początku wątku pisał o soku z kapusty i postanowilam spróbować.. okazało się że faktycznie pomaga tylko ze jest potwornie kwasny i jak mam go wypic pół szklanki na czczo to na samą myśl mnie trzącha..brrr.. Aaaa no i muszę się przyznać, że nie stronię od słodyczy więc sama sobie jestem winna..;p
    Sweety.. to super wieści.. ja mojefo serduszka jeszcze nie słyszałam.. tylko widziałam a nastepne usg dopiero pod koniec lutego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:54

adzia lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha i zebrało się biednej Lady:D Też o tym zapomniałam:)

skabarka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • eM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja mam wzdęcia co wieczór, dzis też juz zaczynam czuć. Do tego dochodza zaparcia, a nawet nie tyle zaparcia to fakt, że mi się zupelnie nie chce do kibelka, raz na 3 dni chadzam, albo i nie. Próbuje roznych metod, pije siemie, ciepłą wode z cytryna na czczo, jem warzywa i owoce, ale nie działa to za dobrze. Myślę, że to przez leżenie plus leki z dużą dawka progesteronu (mam i Duphaston i Luteine). W każdym razie nic przyjemnego :/
    Ja polecam inkę z błonnikiem, jak codziennie strzelę sobie ją na mleku to nie mam żadnego problemu z rana. Z 2 dni odpuściłam i było ciężko, oj bardzo...

Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Inki nie dam rady, na samą myśl o zapachu mnie mdli. ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywka :p przeczysci odrazu :p

skabarka lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 22:45

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Lewatywka :p przeczysci odrazu :p
    Lewatywa jak i środki przeczyszczające są zabronione w ciąży. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Alicja83 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry wszytskim przyszlym mama

odpusilam sobie ovufriend na 2 -3 dni ale ciagnie mnie z powrotem

o naszej ciazy powiedzielismy tesciom , i moja straszna tesciowa - no nareszcie jestes w ciazy juz myslalam ze sie nie doczekam

niebylo to przyjemne

moja mama to sie rozplakala utulila mnie i poleciala do taty i kota z wiadomoscia dnia a ta tesciowa to z wyrzutami - ile mozna czekac - okropne babsko

ogolnie mam z nia problem :)

nawet kwiatki mi przestawia bo wg niej powinny stac w innym miejscu

jak wy poinformowalyscie najblizszych o dzidziusiu

ug37p07wjuiy1hl1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Jesli chodzi o informowanie rodzicow, to wyslalismy im kartki z okazji dnia babci i dziadka. Potem byl tel od tesciowej czy to prawda! No i powiedzielismy, zevtak ale do konca lutego ma nikomu nie mowic!
    I co w niedziele brat meza oswiadczyl, ze calavrodzina juzvwie bo mama odrazu obdzwonila wszystkich i tylko udaja ze nie wiedza :/
    Oczywiscie ona zaprzeczala jak zwykle!

Takie to sa te tesciowe :p

Moi rodzice urzadzili sobie male swieto z tej okazji. Ciesza sie bardzo:)

Tesciowavtez sie cieszy bo chce wychowywac wnuczke...i juz zaczela urzadzac pokoj dzieciecy dla niej w swoim domu i zalatwiac przedszkole i wogole denerwuje mnie strasznie! Nawet juz mi oznajmila gdzie beda chrzciny...jakis koszmar. Powiedzialam jej ze w tym lokalu na pewno nie zrobimy imprezy i nie wiadomo czy bedzie dziewczyna i lepiej,zeby poszla sie o zdrowie dziecka pomodlic a nie ciagle wmawiac, ze wnuczka musi byc!
    Koszmar!
    Szkoda moich nerwow.

Milego dnia kochane:)

‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ