X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny kładziecie dzieci na brzuszku? A do spania na boczku?

Ja tak kładę mała u siebie na brzuszku... dziś tez była u Nas położna i powiedziała żeby kłaść tak dziecko jak najczęściej, a szczególnie kiedy są dolegliwości brzuszkowe, bo to bardzo maluszkom pomaga =)
    Poleciła tez na brzuszek ciepły termoforek albo kangurowanie =)
    Do spania kładziemy na boczku albo na plecach.

Anita u nas tez pupa cala w czerwonych krostkach i używamy tych zlotych pampersow, ponoć czasem tak się zdarza i możemy próbować dalej inne pieluszki a póki co myć pupe ciepła woda,.czekać az wyschnie i psikac octaniseptem - podobno ma pomóc na te krosteczki.
    Właśnie teraz mąż pojechał i będziemy próbować dade...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:00

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was zauważyła u swojego dzieciaczka uczulenie na pampersy? U nas po dadzie dupka ładna, a jak tylko założę pampersy od razu wychodzi uczulenie (czerwone chrostki). Jedynie pampersy premium care nie uczulaja młodego.

moja polożna mowi, że właśnie pampersy firmy pampers powodują pieluszkowe zapalenie skóry także ja używam tylko dady i jestem mega zadowolona. Pampersy firmy pampers maj cos tam w swoim składzie przez co dzieci maja odparzenia

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam dady i tez sobie chwalimy o inka chyba działa cuda wypiłam dziś małego przystawialam ok 17 do piersi i teraz ściągnęłam z obu piersi ok 120 ml jupi oby było więcej na wieczór juz go nie przystawie odciągac będę i dodatkowo jutro mąż idzie do pracy także ja dzisiaj wstaje do małego i piątek i sobotę bo mąż na rano i jutro sami do 14 już się boje mama nadzieję że będzie dobrze

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:

Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?;) bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.

Mi przy przyjeciu do szpitala mowili ze czopa juz nie mam :P
    A kiedy on wylecial to nie mam pojecia..

relgzbmhh8tsviez.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od początku uczulenie na "pampersa"- pupa wyglądała jak poparzona, a dada super.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam i czekam na ten magiczny 1pazdziernika!! chciałabym zeby to bylo juz, wszytsko gotowe czeka na Lilke :))

relgio4pxlxziakh.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Od wczoraj tylko sudokrem dawałam i mam wrażenie, że zrobiło się dużo gorzej. Dziś wróciłam do czegoś natluszczajacego. Już sama nie wiem co robić. :/
    Alantan nsm polecila polozna i jest ok :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Hallo dziewczyny zapomniałyście o mnie,że jeszcze ja nie jestem rozpakowana :)

MadziaRatMed o kurcze to Ty liczysz na kaskę z ubezpieczalni,a ja się dziwiłam,że Lila_My tak łatwo się zgodziła na cc bo myślałam,że to ona ma tą sytuację ;) Madzia to Ty się nie stresuj tylko wręcz nogi zaciskaj do 1.10 ;)
    A to,że nie masz żadnych objawów to pewnie nic nie znaczy,bo ja już od dawna mam bóle krzyża i bóle miesiączkowe co jakiś czas,na ctg też jakieś pojedyńcze skurcze się pisały na 50-60%,a jakoś nie rodzę..

Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?;) bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.
    Mi w ogole nie odszedl czop :) ani nie bylo super oczyszczania,tylko chwilke przed szpitalem bylam 4 razy w toalecie.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny kładziecie dzieci na brzuszku? A do spania na boczku?

ja kładę w dzień na brzuchu jak najczęściej, czasem mi śpi tak 3 godziny, ale cały czas na nią patrzę, na boczku zacznę ją kłaść jak będzie ok USG bioderek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja używam dady i tez sobie chwalimy o inka chyba działa cuda wypiłam dziś małego przystawialam ok 17 do piersi i teraz ściągnęłam z obu piersi ok 120 ml jupi oby było więcej na wieczór juz go nie przystawie odciągac będę i dodatkowo jutro mąż idzie do pracy także ja dzisiaj wstaje do małego i piątek i sobotę bo mąż na rano i jutro sami do 14 już się boje mama nadzieję że będzie dobrze

Nie :) zauważyłam też u siebie od kiedy piję inkę z cyców mi leci :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeslodkie to dziecko!!! Nawet mąż powiedział, ze ładna :)) i jakie wloski i usmiech!!

relgio4pxlxziakh.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pampers się nie sprawdził. Nie dość że cała pupa zaczerwieniona to bywało tak że zawsze gdzieś przemokło. A dada rewelacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 19:56

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita córeczka przecudna. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlaśnie wrociłam ze szpitala, gdzie nie miałam dostępu do netu.

Z dumą informuję, że w poniedziałek 21.09 przyszła na świat moja córeczka Wanda, mierzyła 53 cm, waga 3400g, poród SN w 40tyg 1d ciąży.
    Mała jest cudna, jestem w niej totalnie zakochana.

Poród był bardzo bolesny i nieźle mnie sponiewierał, ale był ekspresowy - od pierwszego skurczu do porodu tylko 4h.
    Wszystko zaczęło się w dzień terminu w niedzielę. Na nic się nie zanosiło, pytałam jeszcze na forum o odejście wód i czop śluzowy, a za pół godziny już byłam po odejściu czopa i wód:) Oczywiście nie miałam szans na zzo... było ciężko co tu dużo pisać, ale najważniejsze, że Wandunia jest już ze mną, śliczna i zdrowa:)

agatka196, la_lenka, Lilla My, Lady Savage, Anitka201, adzia, Gusiak, Misi@, Dominka92, snoopy_etka, chabasse, Staraczka23, Wonderland, .ona., Kucykowa, karolcia87, Czarna_88, Bruma lubią tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Pola Irene

Pola Irene lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, u mnie właśnie pampersy. Ale od poczatku wymiennie z dada były w użyciu i było super. Zmienię na dade, bo mam jeszcze jakieś paczki jedynek, trochę maławe już są, ale jeszcze da radę.
    Zrobiliśmy dziś małej mycie w krochmalu, może będzie lepiej.

A jeszcze pytanie o Alantan. Czy on u was też jest taki suchy? Bo mi z tubki wychodzi taki kruszący się balasek, dopiero jak rozetre w palcach to zaczyna się rozprowadzać.

Pola Irene, gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:24

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene gratuluję. ☺

Pola Irene lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie. Czyli jednak coś jest na rzeczy z tymi pampersami. Na razie je odstawiamy i za jakiś czas spróbujemy i jeśli wysypka powróci to paczka idzie do kosza.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi matka tez idzie spać pewnie kolo 23 wstanie to nakarmie przewine i odciagne mleko i pójdziemy znowu spać.

Lady Savage lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gada z łóżeczka, ale tak na pół śpiąco. Włączyłam jej aplikację z suszarką, może pomoże w pełnym zaśnięciu. A ja jem kolację.
    Dziś w dzień mi dała popalić, marudzenie, jęki, płacz z niewiadomego powodu, kiepskie spanie. Uff, umęczyłam się. Mam nadzieję, że chociaż noc będzie dobra.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ