Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasig wrote:La lenka u nas też często odparzona pupa, lady dobrze Ci radzi sudocrem u nas też działa cuda, parę razy posmarowałam dość grubą warstwę i jest zdecydowana poprawa
-
nick nieaktualny
-
la_lenka wrote:A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
Laktator to żadna miara.
A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. -
anulka20 wrote:Ja polecam tormentiol i przy każdej zmianie lać oliwke nawet jak odparzen nie ma oliwke lać mój też się odparza
Sigma lubi tę wiadomość
-
julita wrote:cześć dziewczyny
przedstawiam wam moją kochaną Anastazje, zdjęcie zrobione kilka godzin po porodzie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d12f183cd8.jpg
staram się karmić KP, dopiero dzisiaj pojawiło mi się mleko a z dnia na dzień wszystko idzie nam coraz lepiej, kochamy tego skrzatataki maluszek aprobuje niemalże 100% czasu, kompletnie nie mam czasu zaglądać na forum
Jakie prześliczne oczyska! Julita gratulacje cudnej córci! -
Koalka wrote:Hallo dziewczyny zapomniałyście o mnie,że jeszcze ja nie jestem rozpakowana
MadziaRatMed o kurcze to Ty liczysz na kaskę z ubezpieczalni,a ja się dziwiłam,że Lila_My tak łatwo się zgodziła na cc bo myślałam,że to ona ma tą sytuacjęMadzia to Ty się nie stresuj tylko wręcz nogi zaciskaj do 1.10
A to,że nie masz żadnych objawów to pewnie nic nie znaczy,bo ja już od dawna mam bóle krzyża i bóle miesiączkowe co jakiś czas,na ctg też jakieś pojedyńcze skurcze się pisały na 50-60%,a jakoś nie rodzę..
Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.
Koalka mi w ogóle nie odpadł żaden czop, zaczęło się od odejścia wód, ale ani przed tym ani w trakcie żadnego czopa nie zauważyłam, tak więc chyba nie u wszystkich zaczyna się od czopa
Koalka lubi tę wiadomość
-
Anitka201 wrote:Tormentiol jest zakazany dla dzieci! Ma taki składnik który może doprowadzić do nowotworu bo jest wchlaniany przez skórę i kumulowany w organizmie. Zamiast niego można używać tormentalum (ten nie zawiera tego kwasu borowego).
-
Koalka mi czop odszedł w poniedziałek (bez krwi). We wtorek mialam wizytę i od środy plamilam. W piątek odeszła mi końcówka czopa i tym razem z krwią no a w sobotę zaczęły się skurcze i urodziłam
. Wiem ze większości czop nie odchodzi. Tak jest też z wodami (pęcherz plodowy jest przebijany przy porodzie).
Koalka lubi tę wiadomość
-
anulka20 wrote:Pierwsze słyszę o tym, moja mama pielegniarka na oddziale dziecięcym poleciła mi go bo używają właśnie na odparzenia no w sensie ten drugi ale to jedno i to samo brudzi ile brązowe
-
Julita śliczna malutka!
A jak się czujesz po cięciu?
Lenka ja polecam ze swojej strony poprostu podsypac pupe mąka ziemniaczana... stary babciny sposób i powinno dużo bardziej i szybciej pomoc niż te wszystkie kremy i mascie. -
anulka20 wrote:Pierwsze słyszę o tym, moja mama pielegniarka na oddziale dziecięcym poleciła mi go bo używają właśnie na odparzenia no w sensie ten drugi ale to jedno i to samo brudzi ile brązowe
-
Koalka wrote:Hallo dziewczyny zapomniałyście o mnie,że jeszcze ja nie jestem rozpakowana
MadziaRatMed o kurcze to Ty liczysz na kaskę z ubezpieczalni,a ja się dziwiłam,że Lila_My tak łatwo się zgodziła na cc bo myślałam,że to ona ma tą sytuacjęMadzia to Ty się nie stresuj tylko wręcz nogi zaciskaj do 1.10
A to,że nie masz żadnych objawów to pewnie nic nie znaczy,bo ja już od dawna mam bóle krzyża i bóle miesiączkowe co jakiś czas,na ctg też jakieś pojedyńcze skurcze się pisały na 50-60%,a jakoś nie rodzę..
Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.
mi odpadł 3 tyg przed porodem -
la_lenka wrote:A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać.
U nas jakaś zmiana dziś... mała non stop przy piersi.
diatomka My już od 3 dni na pampkach 2 jesteśmy.Misi@ lubi tę wiadomość
-
julita wrote:cześć dziewczyny
przedstawiam wam moją kochaną Anastazje, zdjęcie zrobione kilka godzin po porodzie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d12f183cd8.jpg
staram się karmić KP, dopiero dzisiaj pojawiło mi się mleko a z dnia na dzień wszystko idzie nam coraz lepiej, kochamy tego skrzatataki maluszek aprobuje niemalże 100% czasu, kompletnie nie mam czasu zaglądać na forum
o jaki słodziak -
Dziewczyny a czy któraś z was zauważyła u swojego dzieciaczka uczulenie na pampersy? U nas po dadzie dupka ładna, a jak tylko założę pampersy od razu wychodzi uczulenie (czerwone chrostki). Jedynie pampersy premium care nie uczulaja młodego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:50
-
bento wrote:Dziewczyny kładziecie dzieci na brzuszku? A do spania na boczku?
Bento ja do spania kładę na boczku bo ma skłonność do ulewania, raz na jednym boku raz na drugim ,żeby miał kształtną główkę. Natomiast na brzuszku do tej pory nie kładłam bo dopiero wczoraj odpadł nam pępuszek