X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wlasnie, ze ten FEMALTIKER to glownie slod jeczmienny czyli rzecsywiscie piwko dobre na mleko ;D

Anitka201, Kucykowa lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    La lenka u nas też często odparzona pupa, lady dobrze Ci radzi sudocrem u nas też działa cuda, parę razy posmarowałam dość grubą warstwę i jest zdecydowana poprawa
    Od wczoraj tylko sudokrem dawałam i mam wrażenie, że zrobiło się dużo gorzej. Dziś wróciłam do czegoś natluszczajacego. Już sama nie wiem co robić. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:11

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
    Laktator to żadna miara.

A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(
    Ja polecam tormentiol i przy każdej zmianie lać oliwke nawet jak odparzen nie ma oliwke lać mój też się odparza

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja polecam tormentiol i przy każdej zmianie lać oliwke nawet jak odparzen nie ma oliwke lać mój też się odparza
    Tormentiol jest zakazany dla dzieci! Ma taki składnik który może doprowadzić do nowotworu bo jest wchlaniany przez skórę i kumulowany w organizmie. Zamiast niego można używać tormentalum (ten nie zawiera tego kwasu borowego).

Sigma lubi tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    cześć dziewczyny :) przedstawiam wam moją kochaną Anastazje, zdjęcie zrobione kilka godzin po porodzie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d12f183cd8.jpg

staram się karmić KP, dopiero dzisiaj pojawiło mi się mleko a z dnia na dzień wszystko idzie nam coraz lepiej, kochamy tego skrzata <3 taki maluszek aprobuje niemalże 100% czasu, kompletnie nie mam czasu zaglądać na forum :)

Jakie prześliczne oczyska! Julita gratulacje cudnej córci! :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita cudna mała :-) jakie ma dlugie włoski :-)

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Hallo dziewczyny zapomniałyście o mnie,że jeszcze ja nie jestem rozpakowana :)

MadziaRatMed o kurcze to Ty liczysz na kaskę z ubezpieczalni,a ja się dziwiłam,że Lila_My tak łatwo się zgodziła na cc bo myślałam,że to ona ma tą sytuację ;) Madzia to Ty się nie stresuj tylko wręcz nogi zaciskaj do 1.10 ;)
    A to,że nie masz żadnych objawów to pewnie nic nie znaczy,bo ja już od dawna mam bóle krzyża i bóle miesiączkowe co jakiś czas,na ctg też jakieś pojedyńcze skurcze się pisały na 50-60%,a jakoś nie rodzę..

Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?;) bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.

Koalka mi w ogóle nie odpadł żaden czop, zaczęło się od odejścia wód, ale ani przed tym ani w trakcie żadnego czopa nie zauważyłam, tak więc chyba nie u wszystkich zaczyna się od czopa

Koalka lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita prześliczna dziewczynka, te oczka, te włoski, normalnie do schrupania :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Tormentiol jest zakazany dla dzieci! Ma taki składnik który może doprowadzić do nowotworu bo jest wchlaniany przez skórę i kumulowany w organizmie. Zamiast niego można używać tormentalum (ten nie zawiera tego kwasu borowego).
    Pierwsze słyszę o tym, moja mama pielegniarka na oddziale dziecięcym poleciła mi go bo używają właśnie na odparzenia no w sensie ten drugi ale to jedno i to samo brudzi ile brązowe

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka mi czop odszedł w poniedziałek (bez krwi). We wtorek mialam wizytę i od środy plamilam. W piątek odeszła mi końcówka czopa i tym razem z krwią no a w sobotę zaczęły się skurcze i urodziłam :-). Wiem ze większości czop nie odchodzi. Tak jest też z wodami (pęcherz plodowy jest przebijany przy porodzie).

Koalka lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Pierwsze słyszę o tym, moja mama pielegniarka na oddziale dziecięcym poleciła mi go bo używają właśnie na odparzenia no w sensie ten drugi ale to jedno i to samo brudzi ile brązowe
    Poczytaj o tym. Tu na forum dziewczyny często polecały stronę "srokao" i tam jest to szczegółowo opisane. Kiedyś tormentiol był stosowany na odparzenia obecnie w ulotce jest informacja ze może być stosowany powyżej 12 roku życia.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita śliczna malutka! =)
    A jak się czujesz po cięciu?

Lenka ja polecam ze swojej strony poprostu podsypac pupe mąka ziemniaczana... stary babciny sposób i powinno dużo bardziej i szybciej pomoc niż te wszystkie kremy i mascie.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Tylko tormentalum nie ma właśnie w składzie tego kwasu borowego i on jest chyba najlepszy na odparzenia. Kremy typu sudocrem tez nie są najlepsze bo mają w składzie tlenek cynku który po prostu wysusza skórę. Tormentalum ciężko dostać ale podobno warto poszukać.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Hallo dziewczyny zapomniałyście o mnie,że jeszcze ja nie jestem rozpakowana :)

MadziaRatMed o kurcze to Ty liczysz na kaskę z ubezpieczalni,a ja się dziwiłam,że Lila_My tak łatwo się zgodziła na cc bo myślałam,że to ona ma tą sytuację ;) Madzia to Ty się nie stresuj tylko wręcz nogi zaciskaj do 1.10 ;)
    A to,że nie masz żadnych objawów to pewnie nic nie znaczy,bo ja już od dawna mam bóle krzyża i bóle miesiączkowe co jakiś czas,na ctg też jakieś pojedyńcze skurcze się pisały na 50-60%,a jakoś nie rodzę..

Czy wszystkim mamusiom,którym poród sam się zaczął(a nie miały wywoływanego lub umówionej cc)odpadł ten sławny czop?;) bo niby mam 6 dni do tp ale nie zauważyłam u siebie czopa.

mi odpadł 3 tyg przed porodem

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(
    Ja polecam przemywanie pupki właśnie płatkami moczonymi w wodzie, robię tak od początku i pupa super. Do tego 2-3 razy dziennie bepanthen i ważne pupa przed założeniem pieluszki powinna być sucha.

U nas jakaś zmiana dziś... mała non stop przy piersi.

diatomka My już od 3 dni na pampkach 2 jesteśmy.

Misi@ lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    cześć dziewczyny :) przedstawiam wam moją kochaną Anastazje, zdjęcie zrobione kilka godzin po porodzie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d12f183cd8.jpg

staram się karmić KP, dopiero dzisiaj pojawiło mi się mleko a z dnia na dzień wszystko idzie nam coraz lepiej, kochamy tego skrzata <3 taki maluszek aprobuje niemalże 100% czasu, kompletnie nie mam czasu zaglądać na forum :)

o jaki słodziak :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kładziecie dzieci na brzuszku? A do spania na boczku?

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was zauważyła u swojego dzieciaczka uczulenie na pampersy? U nas po dadzie dupka ładna, a jak tylko założę pampersy od razu wychodzi uczulenie (czerwone chrostki). Jedynie pampersy premium care nie uczulaja młodego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:50

• kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Dziewczyny kładziecie dzieci na brzuszku? A do spania na boczku?

Bento ja do spania kładę na boczku bo ma skłonność do ulewania, raz na jednym boku raz na drugim ,żeby miał kształtną główkę. Natomiast na brzuszku do tej pory nie kładłam bo dopiero wczoraj odpadł nam pępuszek

‹‹ 2456 2457 2458 2459 2460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ