Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJak wy to robocie, że tyle.mleka odciagacie?
Ją max 70/ml z obu piersi. Na szczęście maly przybiera bo mialabym kompleksy. Inke pije. Ale nie działa, aż tak jak u Was.
Cały czas przeziębienie mnie się trzyma mam 37,2 stopnie, więc karmie,.oby się nie powiększyło. Ech a czuje, że mi tak gorąco, że całą się poce;p
Gratuluje nowym mamom.
Julitka mała przecina -
Misi@ spróbuj odciągać z drugiej piersi w trakcie karmienia - powinno być łatwiej.
Aaa, no i nie patrz na laktator, najlepiej go czymś zasłoń. Karmienie naprawdę siedzi w głowie, jak się spinasz, że za mało leci to będzie za mało lecieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 20:59
-
Pola irene gratuluję.
U mnie dziś dzień pod tytułem "mamo spać nie będę chyba że na rekach".
Ręce mam do ziemi. Cały dzień z nią na rękach nawet na spacerku nie byłyśmy. Dopiero teraz śpi u siebie w łóżeczku. Po kąpieli, najedzona. Mam teraz trochę czasu dla siebie.
A i u nas dziś tez patrze a w samych pachwinach odparzona.A R przyniósł mi od kolegi z pracy Bepanthen i tym dziś posmarowalam. Zobaczymy jak się spisze.
Pola Irene lubi tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Moja gada z łóżeczka, ale tak na pół śpiąco. Włączyłam jej aplikację z suszarką, może pomoże w pełnym zaśnięciu. A ja jem kolację.
Dziś w dzień mi dała popalić, marudzenie, jęki, płacz z niewiadomego powodu, kiepskie spanie. Uff, umęczyłam się. Mam nadzieję, że chociaż noc będzie dobra.
U mnie w dzień to samo -
A dziewczyny które karmią KP czy Wasze dzieciaczki tez tak często mają czkawke? I za każdym razem cyca dajecie by przeszło czy macie jakieś sposoby?
No ja z ta czkawka wymiekam. Z 10 razy dziennie to minimum i to nie tylko po jedzeniu.
-
nick nieaktualnyMój ma bardzo często czkawke. Ja różnie robię. Pionizuje, daje cyca a dziś wode.
Co do główki i boczku to mój śpi na plecach i sam przekręca główkę raz ma ją skierowana w prawo raz w lewo. Ale najbardziej lubi spać u mnie lub na mężu na brzuszku wtulony w Nas -
Czkawka jest gdzieś co drugie karmienie. Zwłaszcza jak się tak nawcina pod korek, to zaraz ik, ik, ik! I to wcale nie jest tak, że jej to nie przeszkadza. Zaraz wkurzona mruczy, a czasem aż se krzyknie sfrustrowana.
Za to spania na moim brzuchu nie lubi, zaraz się pręży do tyłu. Ale może to przez kikut pępowiny (Boże, kiedyż on w końcu odpadnie!) -
Misi@ wrote:Jak wy to robocie, że tyle.mleka odciagacie?
Ją max 70/ml z obu piersi. Na szczęście maly przybiera bo mialabym kompleksy. Inke pije. Ale nie działa, aż tak jak u Was.
Cały czas przeziębienie mnie się trzyma mam 37,2 stopnie, więc karmie,.oby się nie powiększyło. Ech a czuje, że mi tak gorąco, że całą się poce;p
Gratuluje nowym mamom.
Julitka mała przecina
u mnie ruszyło caą parą po kawie ince -
nick nieaktualny
-
Lalenka ja mam naprawdę sporo i się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze mimo że piore na bieżąco to i tak mało. Bo jak karmie to musze jedna mieć przy cyckach bo daje z jednego a z drugiego leci ciurkiem i czasem na moje cycki schodzi 3 dziennie.
-
Kolejny dzień sie kończy a mała nie wyłazi. brzuch sponiewierany boli jak nie wiem, na wieczór znów gorzej niz za dnia mam nadzieje, ze albo cos sie ruszy albo dziś mi sie przed 2.30 uda zasnąć (tak było wczoraj)
a wydawało mi sie, ze nic takiego nie przeskrobalam by mnie 3 dniami ze skurczami karać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 22:07
-
Carolline a juz tyle razy myślałam ze w końcu Twoj dzien a tu dalej nic..
Juz naprawdę mało nas zostało, ostatnie dni, nie mogę sie doczekać kiedy zobaczę i przytule tą mała kruszynke! Widze, ze DADA ma wziecie, a co z rossmanowskimi pieluszkami?? -
Rossmanowe się strasznie popsuły i nie polecam
Młody je przesikiwal ciagle, co pobudka to przebieranie.
Co do kremów to u nas się sprawdza ziajka. Mam taki krem z cynkiem na odparzenia i zwykły pielęgnacyjny. Sa super. Jak sir młody poodparzal od chusteczek fitti to parę razy posmarowalam ziajka i świetny efekt. Alantan nam polecali w szpitalu ale tak różnie działa... -
nick nieaktualnyMoja mama wymyslila sobie ze jak jest czkawka to dziecku jest ciut zimno
Dzisiaj mnie wkurzyla trochę , poprosilam o ciuchy dała , kaftanik dlugi rekaw , spiochy dlugi rekaw i bluzeczke na dlugi .. jeszcze glupia chcialam ubrac wszystko i co , na raczce sie podwinelo cos z pod spodu to nie moglam bluzki ubrac , sie wkurzylam zostawilam same spiochy i kaftanik
Julita sliczna córka .
Nowym mamusiom gratulacje -
Staraczka bo niby tak też jest ze jak dziecku zimno to czkawke ma.
Moja mama tak też mówi ale u nas aż potowki wychodziły wiec jest jej zdecydowanie za gorąco mimo lodowatych łapek.
U mnie mała śpi w body na długi rękaw i półspiochy. A w dzień teraz w domu to w bodach i skarpetkach. -
nick nieaktualny