X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek gratuluję :-)
    9 pkt to bardzo ładny wynik. Gdyby u nas pon porodzie lekarz zauważył tego naczyniaka to pewnie tez by nam odjeli 1 pkt. Bo chyba za takie znamiona odejmuja.
    Mój mąż miał łzy w oczach jak po porodzie dostał młodego do kangurowania :-).

Paulinek, adzia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez;) i rodzice moi tez bo mialam ten komfort ze mogli wejsc na porodowke w ciagu pierwszych 2 h po ;) sale jednoosobowa z lazienka tez mialam do teraz ale jak na zlosc sufit zaczal przeciekac lekko i jestem na normalnej. Mam nadzieje ze jutro rano juz do domu;))

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Mamy karmiące piersią co robicie sobie na obiady?
    Przez pierwszy miesiąc postanowiłam, że będe się pilnować i dla świętego spokoju przestrzegać diety i dopiero później zacznę wprowadzać nowe rzeczy i obserwować mała... tylko juz nie wiem co jeść =)

Generalnie gotowany kurczak z marchewka i piechoty w rekawie schab juz wychodzi mi uszami =)
    ja na zupach jadę od jakiegoś czasu: krem brokułowy, krem z dyni, jarzynowa, teraz mam pomidorową.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    I jeszcze my mamy ucztę cycania. ☺Śmieje się sama do siebie. ☺Czy wasze skarby podczas picia też tak mruczą? Tak to słodko brzmi. ☺

tak :) ja to nazywam pytanie na sniadanie do cyca :)

adzia lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dziewczyny w której dobie po porodzie miałyście na tyle pokarmu aby zadowolić pociechę zarówno w dzień jak i w nocy? bo w nocy muszę dokarmiać MM, nie starcza mi pokarmu
    ja w 3 dobie

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek gratuluję!

LILI trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:51

Paulinek lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam pytanie, u nas w mieszkaniu jest 22 stopnie, w nocy 20-21 mój mowi że za wcześnie żeby grzać, mnie jest rano zimno i śpię w skarpetkach, małą kładę już w śpiworku i kołdra na nią. Jak sądzicie zostać tak czy namówić go by grzał. Jeszcze powiem że w dwóch innych pokojach, nie zrobionych jest o dwa stopnie mniej jak tutaj (w salonie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 08:58

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam pytanie z cyklu "temperatura" ... wybieram sie dziś z małą na nasz pierwszy spacer, za oknem temperatura jakieś 18-19 stopni i nie mam kompletnie pojęcia ja to moje szczęście ubrać... zapewne za jakiś czas na biorę wprawy, ale teraz jestem całkowicie zielona i potrzebuje porady...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wydaje mi się, ze 22 stopnie to całkiem spoko temperatura i nie ma potrzeby specjalnie jeszcze palić...
    Jak leżałam z małą w klinice to tam klima była ustawiona na 24 stopnie, takze w zasadzie niewiele więcej niż masz teraz w domku... sprawdź czy córa ma ciepły kark - jeśli tak to znaczy, że temperatura Jej wystarcza =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak ja mojego w taka temp ubieram w body z długim, bluzę, dresowe spodnie i czapeczke. W wózku okrywa go cienkim kocykiem :-)

Gusiak lubi tę wiadomość

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo :) Lilly trzymam kciuki i zazdroszcze :)
    Ja wizyte mam jutro na 10tą ciekawa jestem co ten mój doktorek wymyśli...
    dzisiaj mi sie śniło,że urodziłam w sobote.
    A mały miał takie długie czarne włoski i rzęsy hehe...ale najpiękniejsze było to,że w śnie poczułam sie taka szczęśliwa i taką wielką miłość do tego maleństwa :)

Misi@, monaaa85 lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja tez mam problem a temperatura, mala chyba jest zmrzluchem, bo przykryta jest dwiema warstwami kocy czy rozkow, revce zimne a kark odpowiednio cieply. Na te warstwy ktorymi jest przykryta nie byla nigdy spocona. Chyba nie ma sensu wlaczac ogrzewania jeszcze. Slonko za oknem tez nagrzewa .

Gusiak ja wczoraj wyszlam na 10 minut pierwszy raz. I na bodziaka i polspiochy zalozylam cienki misiowy pajac. No i mama oczywiscie z dwoma kocykami przyleciala.

Dzis wyjde z mala jak mama wyjdzie z domu i ubiore po swojemu jesli bedzie tak samo cieplo jak wczoraj.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily trzymam kciuki :-)

Gratulacje nowym mama :-)

Mój mały uwielbia ciepło musi być opatulony i to bardzo inaczej nie śpi marudzi... A naj lepiej to sie śpi u mamy przy piersi... :-) mój mały kochany terrorysta ♡♡♡♡

anula1990, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma zimne ręce a w domu ok 22 stopnie nawet więcej ale zalecają by spać w temperaturze 20 stopni ponoć. Ehh nie wiem już jak mojemu pomóc kupki nie może zrobić, przez to się męczy pomimo, że stosujemy delicol on i tak nie może się wypróżnić biedaczek...nie wiem jak mu pomóc :( w nocy dwie godziny tańcowałam z nim w końcu zasnął. A mój śpi w rożku i jeszcze jest przykryty flanelą i dopiero wtedy ma ciepłe rączki. Też chciałam iść na spacer ale nie umiem małego ubrać odpowiednio do pogody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 10:26

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady ja tez mam problem a temperatura, mala chyba jest zmrzluchem, bo przykryta jest dwiema warstwami kocy czy rozkow, revce zimne a kark odpowiednio cieply. Na te warstwy ktorymi jest przykryta nie byla nigdy spocona. Chyba nie ma sensu wlaczac ogrzewania jeszcze. Slonko za oknem tez nagrzewa .

Gusiak ja wczoraj wyszlam na 10 minut pierwszy raz. I na bodziaka i polspiochy zalozylam cienki misiowy pajac. No i mama oczywiscie z dwoma kocykami przyleciala.

Dzis wyjde z mala jak mama wyjdzie z domu i ubiore po swojemu jesli bedzie tak samo cieplo jak wczoraj.

No moja to samo, nie jest spocona, kark ciepły, ale poliki i ręce to ma lodowate jak ją biorę o tej 6, na karmienie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy Wam też jest tak ciężko ogarnąć się w ciągu dnia? Jestem całe dnie z małym sama, on ostatnio bardzo mało śpi. Jak chcę go odłożyć do łóżeczka żeby poleżał to zaczyna płakać. Taki o cycuś mamusi:) Dzisiaj przyjeżdżają goście i muszę ogarnąć siebie, posprzątać w mieszkaniu, iść do sklepu po jakieś ciastka i trochę mnie to przeraża, bo nie mam czasami nawet czasu zjeść śniadania:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam, że noworodkizawsze mają zimne rączki i nózki i nie należy się tym przejmować

LADY sprawdz jej kark, jeśli uważasz, że jest zbyt chłodno to włacz ogrzewanie na chwile, trochę podnieś temperature, nasze mieszkanka ładnie ja trzymaja i nie musisz pytac swojego o zdanie, obsluga pieca jest banalna wiec dasz rade bez niego!

relgio4pxlxziakh.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na dwór też pajacyk cienki (lub body + półśpiochy) + grubszy pajacyk + kocyk. Kark ciepły, jest ok :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Powiedzcie mi, czy Wam też jest tak ciężko ogarnąć się w ciągu dnia? Jestem całe dnie z małym sama, on ostatnio bardzo mało śpi. Jak chcę go odłożyć do łóżeczka żeby poleżał to zaczyna płakać. Taki o cycuś mamusi:) Dzisiaj przyjeżdżają goście i muszę ogarnąć siebie, posprzątać w mieszkaniu, iść do sklepu po jakieś ciastka i trochę mnie to przeraża, bo nie mam czasami nawet czasu zjeść śniadania:p

hehe, a co ma powiedzieć ktoś z dwójką dzieci? :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja właśnie wprowadziłam małej plan dnia niemowlaka i od tygodnia ogarniam, ale czasem nie da sie,np od 20 min powinnysmy byc na spacerze, a jeszcze jestem w domu i sie cycamy

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ