X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się ten baby blues chyba się rozkręca. Potrafię się gapić na Wandę i rozpłakać nagle, że taka ona śliczna i czy ja na nią zasługuję, albo tak po prostu popłakać się z obawy, że nie poradzę sobie z dwójką dzieci...

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:12

anula1990 lubi tę wiadomość

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Dziewczynki a jak Wasze kg po ciązy?
    Kurde tak sie zastanawiam(chyba z nudów) jak to będzie ze zgubieniem moich :P
    U nas jeszcze 4kg do zrzucenia a w ciazy przytylam 12kg

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka łyżeczkowanie nie ma wpływu na kolejną ciaze. Niby kobiety które przeszły łyżeczka wanie lepiej znoszą połog (mniejsze krwawienie).
    Co do brzucha to zaraz po urodzeniu mldego brzuch mi spadł i zrobił się płaski :-) nawet nie miałam naciągnietej skóry :-) wiec myślę że koszule będą na ciebie dobre :-)

Koalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak z becikowym ?
    Mam kartę ciąży wziac i isc po zaświadczenie do ginekologa ?

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj u mnie zaczął się okres :O a dokarmiam małego z cyca...

in8vzdb.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało jeszcze 3 kg na plusie po ciąży A było plus 12 kg :-)

gratuluję kolejnej mamie :-)
    Ja jak na razie miałam takie dwa dni kryzysu A naj gorsza była niedziela bo prawie całą przeplakalam nawet nie wiem czemu ....

Czekam teraz aż mój królewicz się obudzi i karmienie i wyjście na spacer :-)

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją miałam lyzeczkowanie, ale nic nie wiem o tym by był później problem z zajściem w ciążę.
    Mały śpi mi na klatce a ją próbuje się uczyć, ale czuje, że już zasypiam. Chyba czas na spacerek. Muszę pozalatwiac sprawy chrzcielne bo za dwa tyg chrzciny bąbla małego ;) nie wiem jaki rozmiar ubranka mu kupić. Teraz wchodzi w 56 czasem 50 czy za dwa tyg. 56 będzie dobre? Nie chce mu kupować A dużych ciuszkow. Jak myslicie?

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny jak z becikowym ?
    Mam kartę ciąży wziac i isc po zaświadczenie do ginekologa ?

Mi to zaświadczenie położna środowiskowa wypisala jak była u mnie.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 24 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ją miałam lyzeczkowanie, ale nic nie wiem o tym by był później problem z zajściem w ciążę.
    Mały śpi mi na klatce a ją próbuje się uczyć, ale czuje, że już zasypiam. Chyba czas na spacerek. Muszę pozalatwiac sprawy chrzcielne bo za dwa tyg chrzciny bąbla małego ;) nie wiem jaki rozmiar ubranka mu kupić. Teraz wchodzi w 56 czasem 50 czy za dwa tyg. 56 będzie dobre? Nie chce mu kupować A dużych ciuszkow. Jak myslicie?

może być problem :P mój w 3 tyg wydłużył się o 4 cm i ubranka na 56 zaczynają być za małe...

Misi@ lubi tę wiadomość

in8vzdb.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOALKA ja o brzuchu wolę nie myśleć bo mam rozstępy i jak skóra przestanie byc napięta to dopiero bedzie wygladalo koszmarnie ;/ rzeczywiscie czas pomyslec o rozpinanych bluzkach ! kurde nie mam zadnej za bardzo a koszule sprzed ciazy za ciasne w cyckach... chyba czas na zaupy :P

relgio4pxlxziakh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Dziewczynki a jak Wasze kg po ciązy?
    Kurde tak sie zastanawiam(chyba z nudów) jak to będzie ze zgubieniem moich :P
    -15 kg

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5kg mniej niż przed ciaza :D

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Hej Nancy87, please wpisz mnie na listę, przeoczyłaś mnie.

Poród 21.09, córka Wanda, wzrost 53 cm, waga 3400g, poród SN w 40tyg 1d ciąży.

Dziewczyny chyba łapie mnie baby blues, bo jakoś mi smutno, że nie mam mnie na liście... :(:(:(

Jej:* Nie przeoczyłam, tylko dopiero nadrabiam:) Nie smutaj:)

Pola Irene lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u nas po raz pierwszy nocka fatalna, Olek co chwilę się wybudzał przez brzuszek, biedny był już taki zmęczony, a ten brzuch nie dał mu pospać, czuję się bezsilna, espumisan, masaże, termofor, nic nie pomaga. Rozmawiałam dziś z położną i kazała go przepijać wodą, nie wiem może to w koncu pomoże. Teraz też niby spi, ale co chwilkę się pręży i stęka.

Co do wagi to u mnie to tak optymistycznie jak u Was nie wygląda, przytyłam 15, spadło 8, zostało jeszcze 7 ale waga od tygodnia stoi w miejscu, a dodam że jem same gotowane, żadnych tłuszczy, smażonego, ale mam nadzieję że jeszcze uda mi się je zrzucić

Paulinek gratulacje :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, mam -13 kg, zostało jeszcze 6 kg do wagi sprzed ciąży. Później może dodam aktualną fotę brzuszka:)

anula1990, Misi@ lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zostało 13 księżniczek do rozpakowania :)
    Według listy jestem ostatnia :P
    Ale termin mam na 28.09 tylko nie chciałam już głowy wcześniej Nancy87 zawracać ze zmianą bo i tak ma dużo roboty tutaj z nami :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli ja jestem ostatnia i koalka i monaa85 bo lilla my ma cc szybciej chyba, ze cos pokrecilam

relgio4pxlxziakh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly My to chyba dzisiaj miała miec cc?

julita lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys gratulacje!

My dziś mamy <3 4 tygodnie <3 :-) i moja córeczka coraz więcej jest aktywna w dzień, rozgląda się i zaczyna fajnie gadać :-) do tego zrobiła się bardziej ruchliwa :-) teraz czekam na świadome uśmiechy :-)

U mnie waga -13kg, a w ciąży przytyłam 10kg. I od tygodnia waga stoi i nic nie spada.

Z organizacją różnie. Zaczęłam brać przykład z Sigma bo wcześniej czekałam aż mała zaśnie i dopiero coś robiłam jak się coś udało. Teraz biorę ja do kuchni i robie co mam robić. Rafał przyniósł mi tam Bujak, wrazie co wózek tez mam a jak nie to ręce. I postępy są.
    Jedyne czego nie umiem to karmić i chodzić tak jak Sigma, wtedy musze siedzieć i najgorzej jak mała się przyssa i nie chce odstąpić cyca nawet na chwilę. Wtedy jestem uziemiona. Wiec tu podziwiam i chylę czoła :-)

Wkurza mnie ten podłóg :-/. Są 3 dni ze nic nie leci a potem z 2 dni znowu. Nie wiem czy to normalne. Nie są to mega krwawienia ale są i wystarczy tylko wkładka ale denerwuje mnie to.

justysss lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2462 2463 2464 2465 2466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ