Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Koalka łyżeczkowanie nie ma wpływu na kolejną ciaze. Niby kobiety które przeszły łyżeczka wanie lepiej znoszą połog (mniejsze krwawienie).
Co do brzucha to zaraz po urodzeniu mldego brzuch mi spadł i zrobił się płaskinawet nie miałam naciągnietej skóry
wiec myślę że koszule będą na ciebie dobre
Koalka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi zostało jeszcze 3 kg na plusie po ciąży A było plus 12 kg
gratuluję kolejnej mamie
Ja jak na razie miałam takie dwa dni kryzysu A naj gorsza była niedziela bo prawie całą przeplakalam nawet nie wiem czemu ....
Czekam teraz aż mój królewicz się obudzi i karmienie i wyjście na spacer -
nick nieaktualnyJą miałam lyzeczkowanie, ale nic nie wiem o tym by był później problem z zajściem w ciążę.
Mały śpi mi na klatce a ją próbuje się uczyć, ale czuje, że już zasypiam. Chyba czas na spacerek. Muszę pozalatwiac sprawy chrzcielne bo za dwa tyg chrzciny bąbla małegonie wiem jaki rozmiar ubranka mu kupić. Teraz wchodzi w 56 czasem 50 czy za dwa tyg. 56 będzie dobre? Nie chce mu kupować A dużych ciuszkow. Jak myslicie?
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny jak z becikowym ?
Mam kartę ciąży wziac i isc po zaświadczenie do ginekologa ?
Mi to zaświadczenie położna środowiskowa wypisala jak była u mnie.Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ją miałam lyzeczkowanie, ale nic nie wiem o tym by był później problem z zajściem w ciążę.
Mały śpi mi na klatce a ją próbuje się uczyć, ale czuje, że już zasypiam. Chyba czas na spacerek. Muszę pozalatwiac sprawy chrzcielne bo za dwa tyg chrzciny bąbla małegonie wiem jaki rozmiar ubranka mu kupić. Teraz wchodzi w 56 czasem 50 czy za dwa tyg. 56 będzie dobre? Nie chce mu kupować A dużych ciuszkow. Jak myslicie?
może być problemmój w 3 tyg wydłużył się o 4 cm i ubranka na 56 zaczynają być za małe...
Misi@ lubi tę wiadomość
-
KOALKA ja o brzuchu wolę nie myśleć bo mam rozstępy i jak skóra przestanie byc napięta to dopiero bedzie wygladalo koszmarnie ;/ rzeczywiscie czas pomyslec o rozpinanych bluzkach ! kurde nie mam zadnej za bardzo a koszule sprzed ciazy za ciasne w cyckach... chyba czas na zaupy
-
Pola Irene wrote:Hej Nancy87, please wpisz mnie na listę, przeoczyłaś mnie.
Poród 21.09, córka Wanda, wzrost 53 cm, waga 3400g, poród SN w 40tyg 1d ciąży.
Dziewczyny chyba łapie mnie baby blues, bo jakoś mi smutno, że nie mam mnie na liście...
Jej:* Nie przeoczyłam, tylko dopiero nadrabiam:) Nie smutaj:)Pola Irene lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, u nas po raz pierwszy nocka fatalna, Olek co chwilę się wybudzał przez brzuszek, biedny był już taki zmęczony, a ten brzuch nie dał mu pospać, czuję się bezsilna, espumisan, masaże, termofor, nic nie pomaga. Rozmawiałam dziś z położną i kazała go przepijać wodą, nie wiem może to w koncu pomoże. Teraz też niby spi, ale co chwilkę się pręży i stęka.
Co do wagi to u mnie to tak optymistycznie jak u Was nie wygląda, przytyłam 15, spadło 8, zostało jeszcze 7 ale waga od tygodnia stoi w miejscu, a dodam że jem same gotowane, żadnych tłuszczy, smażonego, ale mam nadzieję że jeszcze uda mi się je zrzucić
Paulinek gratulacjeanula1990 lubi tę wiadomość
-
Justys gratulacje!
My dziś mamy4 tygodnie
i moja córeczka coraz więcej jest aktywna w dzień, rozgląda się i zaczyna fajnie gadać
do tego zrobiła się bardziej ruchliwa
teraz czekam na świadome uśmiechy
U mnie waga -13kg, a w ciąży przytyłam 10kg. I od tygodnia waga stoi i nic nie spada.
Z organizacją różnie. Zaczęłam brać przykład z Sigma bo wcześniej czekałam aż mała zaśnie i dopiero coś robiłam jak się coś udało. Teraz biorę ja do kuchni i robie co mam robić. Rafał przyniósł mi tam Bujak, wrazie co wózek tez mam a jak nie to ręce. I postępy są.
Jedyne czego nie umiem to karmić i chodzić tak jak Sigma, wtedy musze siedzieć i najgorzej jak mała się przyssa i nie chce odstąpić cyca nawet na chwilę. Wtedy jestem uziemiona. Wiec tu podziwiam i chylę czoła
Wkurza mnie ten podłóg. Są 3 dni ze nic nie leci a potem z 2 dni znowu. Nie wiem czy to normalne. Nie są to mega krwawienia ale są i wystarczy tylko wkładka ale denerwuje mnie to.
justysss lubi tę wiadomość