X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja idzie tak, ma na sobie kafanik + półśpiochy, obok bluza polarowa i czapeczka i kocyk polarkowy w wózku

opyq0.jpg

bento lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a jak Wasze kg po ciązy?
    Kurde tak sie zastanawiam(chyba z nudów) jak to będzie ze zgubieniem moich :P

74disg18xt1q3yyo.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Dziś dojechałam do wagi sprzed ciąży. Teraz jeszcze ze 20-30kg zgubić i będę szczęśliwa :P

Carolline, anula1990, Pola Irene, diatomka, agatka196, Czarna_88 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale fajnie ,więc jest jakaś nadzieja :)
    Ja jak pochodze jeszcze z 2 tygodnie w ciązy to chyba tylko na złomie sie będe ważyć haha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:24

Carolline, monaaa85 lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy, dlatego ja załozylam, że Milan jest mobilny - jest tam, gdzie ja ;) dlatego po porodzie ćwiczyłam karmienie w ruchu chodząc po domu i robiąc inne sprawy (za ktore zostałam zjechana bo kręgoslup sobie zepsuję :P), żeby potem mieć wprawę i zeby to nie stanowiło problemu. Chcę ogarnąć dom - dziecko do wózka i jedzie ze mną po pomieszczeniach. Gadam z małym i sprzątam. Nie chce siedzieć w wózku - siup do chusty, chociaż nie lubię w chuście po domu, bo nam ciepło, ale jak trzeba to trzeba. Ostatnio w chuście myliśmy naczynia, a potem wyskoczyliśmy do warzywniaka. Jak idę do większego sklepu to z wózkiem, jak do malego osiedlowego to chusta wygodniejsza. Po domu cycamy w ruchu non stop - dziecko w jednej łapie, a drugą robię kawę, wrzucam warzywa na patelnię, ścieram blaty, robię przelewy itd. ;) Często jem Milanowi nad głową, kiedy on też je - of kors z wyczuciem, żeby nic na niego nie spadło.
    Milan wyznacza mi pory karmienia, ale to ja wyznaczam gdzie i jak te karmienia sie odbywają. Ostatnio np. w so! coffee z dobrym flat white w łapie. Bez problemu zaliczamy knajpy, kawiarnie, restauracje z Milanem w wózku albo na rękach.
    Prawda jest taka, że niemowlę potrzebuje mamy i cycka 24h/dobę, więc jeśli założymy, że plan dnia trzeba dostosować do malucha, to nie ma siły - będziesz siedzieć w domu, w fotelu do karmienia non stop z krótką przerwą na spacer z wózkiem po osiedlu. Dlatego my nie mamy planu dnia, uwazam to za zbędny wynalazek - podążam za dzieckiem, a dziecko podąża za mną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 11:26

anula1990, snoopy_etka, Koalka, agatka196, Czarna_88, Nancy87 lubią tę wiadomość

• justysss Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    24.09 godz 3.47 na świat przyszedł Szymon l. 3430g i 52cm miłości. Poród szybki bez ZZO, ale straciłam dużo krwi, trzeba było lyzeczkowac macice. Mam 3szwy. Szczegóły wkrótce!!!!

anula1990, MadziaRatMed, Misi@, Anitka201, Kasiarzynka, la_lenka, Wonderland, snoopy_etka, diatomka, karolcia87, agatka196, Czarna_88, kasig, Lady Savage, Carolline, adzia, Gusiak, chabasse, monaaa85, Bruma, easymum lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bodziak na długi rękaw plus polarowy pajacyj będzie okey? =)

U mnie waga - 10 kg.... jeszcze jakby spadło drugie tyle to bym się cieszyła =)

anula1990 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma to obrotna mama :)

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:

U mnie niewiem bo u rodziców waga klamie to nawet nie wchodzę , schudlam na pewno i pod biustem mam wklęsłe az mi dziwnie :)

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 poczekaj jeszcze pare dni.Ty dopiero 6 dni po porodzie ...wiec napewno jeszcze zlecisz z wagi :)

snoopy_etka lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Justyss!! dziewczyny przeterminowane jest nadzieja, bo przeciez wrzesniowki rodza stadnie!! takze dzis moze byc wysyp!! trzymam kciuki :))
    a co do kg po ciazy to tez sie juz nie moge doczekac tego spadku i powrotu normalnych ciuchow!!

anula1990, Kasiarzynka, Carolline, justysss, monaaa85 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej patrzac na siebie czasem mam wrazenie sie świruje...wczoraj brak mocy kompletnie a dzisiaj sama mi sie morda cieszy niewiadomo z czego.Taka jakąś radość w środku czuje...to chyba hormony hahha oszaleć idzie :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją zrzucilam 13 kg zostało jeszcze 5. Ale waga spada, więc mam nadzieję, że za dwa miesiące już będzie tak jak przed ciąża. Jeśli nie to od grudnia no moze stycznia zaczynam ćwiczyć ;)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy przytylam 13 a 1,5 tyg po porodzie na wadze miałam minus 20 kg. Na razie staram się utrzymać wagę tak aby dalej nie chudnąć. Później będę chciała przytyć ze 2-3 kg :-)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anula1990 wrote:
    Jej ale fajnie ,więc jest jakaś nadzieja :)
    Ja jak pochodze jeszcze z 2 tygodnie w ciązy to chyba tylko na złomie sie będe ważyć haha :)
    Z tym, że ja mało przybrałam. Ostatnie ważenie przed szpitalem to było jakieś 8-9kg. Potem kilka dni w szpitalu, więc może do 10 dojechałam, bo przez płaskie ktg ciągle wtranżalałam ciastka i inne słodkości, żeby się mała raczyła ruszyć (choć apetyt na końcówce też miałam wybitny :P).
    Teraz też jestem ciągle głodna. Do tego coraz bardziej zaczynam sobie wkręcać, że mała może mieć skazę białkową przez co nabiał staje mi w gardle :/ Sama nie wiem co teraz będę jeść. Przydał by się kompetentny lekarz, tylko skąd takiego wziąć?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    gratulacje Justyss!! dziewczyny przeterminowane jest nadzieja, bo przeciez wrzesniowki rodza stadnie!! takze dzis moze byc wysyp!! trzymam kciuki :))
    a co do kg po ciazy to tez sie juz nie moge doczekac tego spadku i powrotu normalnych ciuchow!!

Oby oby ! Bo jutro znow oksy od rana ..
    Tak wgl patrze na liste z pierwszej strony i z przeterminowanych jestem narazie najbardziej przeterminowana :D
    Kto by pomyslal po tych ekscesach z wyrostkiem i krazkiem ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 12:16

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona jak piersi? U mnie dzis juz puste i mieciutkie., kurcze zgapilam sie i na zmiane podaje malej dwa rozne mleka nan! Cztery lata temu byulo jedno;) a teraz jakas nowosc z blonnikiem. Imw szpitalu dostawal bez, w somu puszka z blonnikiem,m
    Skonczylo sie wiec kupilam normalne a dzis w nocy znow puszka z blonnikiem!nimteraz mnie tknelo skad roznica w cenie!!!! Chyba skoncze ta puszke i wejde w to normalne a gdyby byl problem z brzuszkiem to porzerzucimy sie na blonnikowe i tyle. Ech

Nancy no a ja mam drugiego gagtka w domu, dlatego sobie kp nie wyobrazam i wiszenia na cycku

Sigma lubie czytac Twoje posty, tak latwo i bezproblemowo sobie radzisz. Jestes bardzo dojrzalan emocjonalnie.

Justysss gratulacje dla Ciebie i synka

Lady dzis u mnie sie cieplo zapowiada ale musze trafic ze mamy nie bedzie bo zagrzeje mi dzieciaka
    My np przesadzilismy z synkiem i w domu bylo za goraco, teraz chcemy tego uniknac.

Dzis moj termin porodu byl a Tosia ma juz 12 dni;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika dokladnie, Ty mialas wyjatkowo porzebojowa ciaze!

Anula ja dzis 12 do po cc. Dzien przed porodem 81 a dzis rano 69,5. Jeszcze 2 kg i jestesmy w domu;) Ale nie ukrywam ze jem bardzo malo zeby zrzucic wage a potem juz bede normalniej jadla. Z synem mialam taki sam sysytem i sie sprawdzil;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nancy87, please wpisz mnie na listę, przeoczyłaś mnie.

Poród 21.09, córka Wanda, wzrost 53 cm, waga 3400g, poród SN w 40tyg 1d ciąży.

Dziewczyny chyba łapie mnie baby blues, bo jakoś mi smutno, że nie mam mnie na liście... :(:(:(

17u9df9hyjbnpcim.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola no co Ty!!! Ja tez pląkąląm w tym tyg bo syn butow nie chcial zalozyc;)

Dziuewczyny mam rozterke, glownie pisze do dziewczyn po cc, jezdzicoie autem? Mozliwee ze w sb bede musiala prowadzic auto 100 km bo kupujemy drugie... Obawiam sie o rane bo jestem w pelni sprawena wiwec tu problemu nie ma. Dzis na probed do sklepu chce podjechac.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ