X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pampers i dada :)) poki co mam 1paczke pampersow bo dostalam, ale bede po urodzeniu testowac dade bo jednak roznicq w cenie jest a na takiej ilości robi sie niezla sumka

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam hehe moj tata bal sie chyba ją na rece wziac i dopiero dzisiaj mu ją dalam , jak wrzeszczy to nie ppdchodzi a jak spi to co chwile jest i patrzy czy spi :D
    Ostatnio przyszedl do pokoju mowi MALA MA PIELUCHE NA BUZI hehe nawet nie zdjal a dzisiaj zebym czapeczke poprawila :D

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, to ja chyba w innej strefie klimatycznej mieszkam niż Ty. :P Kaloryfery? Teraz?
    Moja ma body z długim i półśpiochy. Do tego cienki koc. Okno oczywiście otwarte. Ja mam na sobie stanik, majtki i koszulkę z krótkim. Do nakrycia cienki koc. Obu nam ciepło.

Co do pieluch to mi rossmannowe pasiły, zwłaszcza na początek, bo były mniejsze (miałam tylko 1). Muszę przetestować większe.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Staraczka, to ja chyba w innej strefie klimatycznej mieszkam niż Ty. :P Kaloryfery? Teraz?
    Moja ma body z długim i półśpiochy. Do tego cienki koc. Okno oczywiście otwarte. Ja mam na sobie stanik, majtki i koszulkę z krótkim. Do nakrycia cienki koc. Obu nam ciepło.

Co do pieluch to mi rossmannowe pasiły, zwłaszcza na początek, bo były mniejsze (miałam tylko 1). Muszę przetestować większe.

Lalenka ja zmarzluch jestem i śpię w długich spodniach od piżamy i w koszulce pod kołdrą. A jakbym okno otworzyła na noc to bym zamarza a pewnie jutro słowa bym nie powiedziała. :-P u nas stary budynek i juz jak słonko w dzień nie nagrzeje to zimno w domu i 19 stopni- dla mnie to jest zimno :-) i jak trzeba to piec odpale choćby do kąpieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 23:19

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - mała ma cudną czuprynę ;)
    Gratulacje!

A co do pieluch - my lubimy najbardziej Dada 1 i 2 (też już pasuje) - nigdy bym nie pomyślała, że pieluchy z biedronki sa takie fajne :P i rossmannowe babydream 1 i 2. Testowałam jeszcze happy bella, ale takie sobie. Firmy pampers nie lubię - na synu się nie sprawdziło, więc teraz nawet nie widzę sensu żeby sprawdzać, tym bardziej, że inne są ok i w przystępnej cenie ;)

A nasza mała właśnie śpi/próbuje zasnąć przy dźwiękach swojej karuzelki. Uwielbia tę muzyczkę :D. A ja mam czas do jakiejś 1 :P

Coś Dżuls chyba dawno się nie odzywała...

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

U nas ciepło jest nawet zimą i bez odkręconych grzejników, ale szczerze? ubieramy się cieplej do snu (młoda w body i w cieplejszy pajacyk, bez przykrycia), a o oknie na noc to mogę teraz zapomnieć (okno otwarte w tym samym pokoju, w którym spicie? - podziwiam) - ja obudziłabym się z gilem u nosa :P

• .ona. Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z kolei spimy tylko na boczku jednym i drugim (tak też radziła położna i tak też kładłam syna), na wznak i na brzuchu nigdy dziecka na noc nie zostawiam - zresztą nasza mała na brzuchu niespecjalnie lubi leżeć :P

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:33

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jemy 1 śniadanie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak palenie w kaloryferach , zawsze sezon w polowie września . Nie jest to mocne gtzanie ale przygotowanie do zimy .
    Ja mam w tej chwili 21° w pokoju .
    Skonczylysmy jesc i idziemy ajku :)

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze my mamy ucztę cycania. ☺Śmieje się sama do siebie. ☺Czy wasze skarby podczas picia też tak mruczą? Tak to słodko brzmi. ☺

Lady Savage lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 04:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie zjadłyśmy drugie śniadanie i idziemy spać. :-)
    Adzia moja mruczy, przeciąga się, stęka i tańcuje z moim cycem. Ja to czasem z niej nie mogę. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez wlasnie po cycaniu. Moj uwielbia sie przeciagac z moim sutkiem w ustach. Czasem to bolesne bo mam sutki juz i tak mega wymeczone. Na szczescie obulonsie bez krwawien itp tylko sa bardzo wrazliwe na dotyk. Zastanawiam sie nad tymi muszlami co Kathleen polecala.
    Moj mlodzieniec ostatnio zasypia sam w.lozeczku, ciekawe jak dlugo bede miala ta radosc.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

U nas tez nocka całkiem nieźle... zaliczylismy cycanie po 3, teraz drugie o 6 i mała dalej układa się do spania... jedyne co mnie martwi to to, że Ona w nocy bardzo mało je... wręcz bardziej jakby się tylko chciała trochę napić i dalej już odlatuje.. ja nic moje próby budzenia i w ogóle, buziak zamkniety - chce spać i juz =)

Trzymam kciuki za 'nierozpakowane pozostalosci' kobitki trzymajcie się dzielnie, juz ostatnia prosta i nkedlugo tez będziecie tulic dzieciaczki, a poki co możecie się troszkę na to wszystko nastawić czytając nasze wpisy i 'problemy' :D

monaaa85 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do listy - corcia Bianka 57 cm ;) kaczuszka przeslodka;) jutro mam nadzieje ze wychodzimy to dam znac jak porod chociaz do łatwych nie nalezal i dlatego mala dostala tylko 9/10 pkt. Maz spisal sie doskonale, az jak o tym pisze mam lzy w oczach;)

Anitka201, Misi@, Kucykowa, adzia, Carolline, la_lenka, Lady Savage, chabasse, Staraczka23, Kasiarzynka, anula1990, diatomka, agatka196, Czarna_88, snoopy_etka, Wonderland, karolcia87, Pola Irene, kasig, monaaa85, Bruma lubią tę wiadomość

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczyny - jedziemy do szpitala :)

Trzymajcie kciuki, jak coś to mam numer do Paulinek i dam jej znać. Albo wbiję się na forum i sama Wam napiszę :)

Anitka201, Misi@, Kucykowa, adzia, Carolline, Lady Savage, chabasse, Staraczka23, Kasiarzynka, anula1990, agatka196, Czarna_88, kasig, MadziaRatMed, .ona., snoopy_etka, Pola Irene lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek gratuluję kochana. ☺

Paulinek lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila trzymamy, trzymamy. Powodzenia. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Dziewczyny w której dobie po porodzie miałyście na tyle pokarmu aby zadowolić pociechę zarówno w dzień jak i w nocy? bo w nocy muszę dokarmiać MM, nie starcza mi pokarmu
    U mnie nawal bym od 4 doby. Piersi jak głazy i pod palcami czuć zgrubienia (w sumie to one były widoczne gołym okiem).

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila trzymam kciuki! =)

Julita my też się dokarmialismy mm, w sumie to nawet dokarmiamy do tej pory... tak przynajmniej raz dziennie butla musi być =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
‹‹ 2459 2460 2461 2462 2463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ