X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    hej dziewczyny ;)
    my po tygodniu pobytu w szpitalu nareszcie w domu :)
    jeśli chcecie opiszę swój poród, był bardzo dobry;)
    pokomplikowało sie trochę dzien po porodzie-okazało się,ze rozeszlo mi sie spojenie, ale juz wracam do formy;)
    pisz, chętnie przeczytam :))

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz synek urodził się przed 13, ważył 3680g i mierzył 55cm. Dostał 10pkt.
    Wiadomość od Lili;)

snoopy_etka, la_lenka, Nancy87, Staraczka23, Gusiak, kasig, agatka196, bento, Misi@, MadziaRatMed, karolcia87, diatomka, anula1990, monaaa85, adzia, Anitka201, Carolline, Lady Savage, Bruma lubią tę wiadomość

• snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś piszecie... ja w końcu na oddziale i może jutro będę wiedzieć, co dalej... Cieszę się, żemnie przyjęli, bo obłożenie straszne... największy szpital w lbl zamknięty przez jakieś rotawirusy i ponoć rodzące nawet do Puław odsyłają... a u nas pół patologii to kobiety z położniczego, bo tam nie ma miejsc... Także leżąc już na oddziale wiem, że nie będę musiała błądzić po okolicy, gdyby zaczął się poród...

anula1990 lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    aldonaa wrote:
    Wczoraj cos mi odbilo. Wykapalam mała, nakarmilam, polozylam do lozka i sie rozryczalam, ze sie do tego nie nadaje... z tym, ze ja w ciagu dnia ogarne wszystko. Posprzatam, zrobie obiad, pranie, poprasuje, pogadam i potule sie z coreczka wiec wydaje mi sie ze jednak sie nadaje. Jakis glupkowaty hormon mnie chyba wczoraj dopadl :)

Miałam takie akcje już 2 razy, ale po chwili przechodzi. To napewno hormony i co by nie patrzeć, ogromne zmiany w życiu tak wpływają na człowieka. Powoli wszystko wpadnie w rutynę i bez problemu odnajdziemy się w nowej rzeczywistości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:35

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja mam dokładnie te co ty piszesz z pompka i są rewelacyjne bo łatwe w podawaniu :-)

Gratuluję kolejnej mamusi :-)

My wróciliśmy z spacerku i księżna jeszcze śpi w wózku. Zaraz ja budzę bo tata wraca z szkolenia i zabiera nas na zakupy.
    Za urodzenie małej ja dostałam pierścionek. On sam nie wiedział co kupić i w necie przeczytał że takie prezenty mężowie mama dają.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie od kiedy podajecie witaminy D i K? I czy macie problem z wkropleniem całości? U nas zostaje zawsze coś na usteczkach...

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka ja mam dokładnie te co ty piszesz z pompka i są rewelacyjne bo łatwe w podawaniu :-)
    Ale jak to podajesz? Prosto do dzioba (jak wcelować?) czy z pompki na łyżeczkę?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    250x250
    to białe do dzioba i psik :)

• bento Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam o Waszych problemach z podawaniem :-) i może też kupię te witaminy w atomizerze.
    Pytanie jeszcze jedno, kiedy wyszłyście na pierwszy spacer?
    Z racji na to, że pogoda jest piękna my byliśmy z małą na spacerku jak miała 6 dni... a teraz wszystkie babcie i ciocie płaczą mi do telefonu, że za wcześnie...

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    250x250
    Ale ja mam inne, ta witamilkowa w moim mieście nie istnieje, nikt nie widział, w hurtowniach nie ma.

Ja mam taką i jakoś nie wyobrażam sobie celowania... 1434099358_JUVIT%20KD3%2010ML%20HASCO-LEK%20ID%206984.jpeg

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma dzięki, poczytałam, pooglądalam zdjęcia i faktycznie ten bąbel u Olka wygląda na tą ssawkę.

Bento olej ciocie i babcie, my byliśmy na spacerze jak mały miał 5 dni, położna w szpitalu kazała chodzić od razu, bo pogoda wtedy była rewelacyjna. Rozumiem że w zimę trzeba przeczekać, ale jak na dworze było prawie 30 stopni to po co

bento, Sigma lubią tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    250x250
    Dobra, znalazłam w dozie, zaraz zamówię taką. Jeszcze wczoraj były niedostępne...

Na ile starcza ta buteleczka? Bo nie wiem ile brać żeby był zapas do końca 3 miesiąca.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka normalnie prosto do buzi i psik 2x. Bez łyżeczki bez problemu :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko moja córa taka mało współpracująca. ;) Przy wszelkich kropelkach buzia lata na wszystkie strony, trzeba mieć oko żeby wcelować. Z łyżeczki dużo lepiej. No nic, kupie też te Sigmy i potestuje.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:23

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie spaceru my w planie mamy 20min w niedzielę jak nie bedzie padac , najpierw hartowanie , ustapilam z hartowaniem mamie a ona mi z tym 6tyg czekaniem :D
    Siedzę u niej pomaga jak poproszę to jest kompromis :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i pochwalę się ale nie gratulujcie zeby nie peszyc :D
    Karmilam małą prawą piersią a z lewej poleciało i na bluzce plama , po kp dojada 20-30 ml

diatomka lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja z moja mama tez ide na kompromisy bo jednak duzo pomaga a juz tylko dwa dni laby i wrwcam do siebie:/ gdyby nie to ze wrqca do pracy chyba bym zostala. Chociaz synek zaczyna dopytywac czemu twk dlugo tu jestesmy wiec zaczyna tesknic za domem;)

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy w 5 dobie na spacerku :) i codziennie chodzimy po 30-40min
    Ale heca...!Moja Corka wywalila wlasnie taka kupe,ze przeleciala przez spioch az na rozek i cala noga w kupie...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:40

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka a mi nie swojo w domu u rodziców , tez tak masz? Juz 5lat jak tu nie mieszkam a nagle tak dziwnie :D
    Do siebie mysle wroce za 2tyg .

Kucykowa ja tak małą szybko ubieralam w dniu wyjscia ze szpitala ze wróciłam a ta noge ufajdana miala :D

‹‹ 2464 2465 2466 2467 2468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ