X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja oszaleje :(
    Od 7 oksytocyna do 11, rozwarcie poszlo na 4cm, bole z krzyza-koszmar.. A gdzie tu do 10cm
    Teraz odlaczyli mi oksy na troche i skurcze jak reka odjal..
    Kolo 12 meczarni ciag dalszy, oby teraz poszlo z gorki!

Również życzę powodzenia :) Jak tobie pójdzie szybko, to będziesz pocieszeniem i otuchą dla nas, które oksytocynę mamy przed sobą...

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ja oszaleje :(
    Od 7 oksytocyna do 11, rozwarcie poszlo na 4cm, bole z krzyza-koszmar.. A gdzie tu do 10cm
    Teraz odlaczyli mi oksy na troche i skurcze jak reka odjal..
    Kolo 12 meczarni ciag dalszy, oby teraz poszlo z gorki!
    No wlasnie pewnie taka mala skuteczność indukcji u pierworodek mial na myśli moj lekarz - czyli mam cos jeszcze do zrobienia- zmotywowalas mnie ;) idę dzis wejść na najwyzsza gore w naszym miescie :)
    Trzymam kciuki za Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:57

snoopy_etka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika,Madzia,4me,Anula-trzymam kciuki!:)
    Paulinek gratulacje!
    Dzien dobry w ogole :)
    My samo kp i Ola w dzien spi super:3-4 h a w nocy roznie,czasem i co godz pobudka.Jednak przyzwyczajam sie i moze z czasem beda rzadsze karmionka :)
    Co do boli porodowych...ech no ja mialam niestety bol od gory brzucha zalewajacy plecy i dol brzucha oraz mega napinanie.Nie da sie z niczym porownac i pomylic-ja mialam od razu co 3min wiec hardcore.Jesli bedziecue mogly to korzystajcie z prysznica,ja lalam sie doslownie wrzatkiem,by odwrocic uwage od bolu.
    Warto jednak to przezyc dla tego Skarba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 11:59

4me, anula1990 lubią tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq a jak przygotowałas te kąpiel w krochmalu? Pytam bo mój mały prawdopodobnie ma AZS. Pediatra tez to zauważyła..czyli odziedziczył po mnie :-/ nie mam już siły gotować siemie lniane i myślałam właśnie o krochmalu.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas młody ma kolki, no dwie godziny awantury płaczu krzyku podkurczania nóżek i dodatkowo nie wiedział czy głodny czy nie. Delicol niego działa i nie wiem co mu może pomóc. W końcu dałam znowu cycka trochę pojadl i o 12 zasnął. Idę tez spać,bo nocy mnie czeka tak to mąż wstawał ale jutro idzie do pracy na rano i ja będę wstawać.

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie oczekujące na swoje maleństwo. Mam nadzieję, że Wasze porody będą krótkie i jak najmniej bolesne.

U nas mała się rozkręca, trochę mniej śpi za to spędza więcej czasu przy piersi. W nocy śpi dobrze, budzi się jedynie na karmienie 2-3 razy.
    Mam nadzieję, że ominą nas kolki przerabialiśmy przy synu i cóż... te które doświadczyły same wiedza jak to jest...

Dziewczyny czy któreś z Waszych maleństw ma naczyniaka? To takie coś jak znamię, my przez takiego naczyniaka na łydce mamy zalecone usg brzuszka...

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Kasiq a jak przygotowałas te kąpiel w krochmalu? Pytam bo mój mały prawdopodobnie ma AZS. Pediatra tez to zauważyła..czyli odziedziczył po mnie :-/ nie mam już siły gotować siemie lniane i myślałam właśnie o krochmalu.

bardzo prosto Anitka, dwie kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej wsypałam do wanienki, do tego dolałam troche zimnej wody żeby to rozrobić, roztrzepałam normalnie ręką, jak się rozpuściło dolałam gorącej wody i gotowe. Jak wkładałam Olka jeszcze raz roztrzepałam ręką bo lubią się robić kluchy jak troszkę woda postoi. Na niego podziałało od razu, znikło mu uczulenie, ale też znikła mu ta wysuszona skora z rąk i stópek. Położna powiedziała mi że na początek mam dawać dwie kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej, a potem mogę zmniejszyć do jednej

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika powodzenia

A ja sobie zamówiłam pizze na obiad, mam nadzieję że małej nic po niej nie będzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq dziękuję :-) Dzisiaj podczas kąpieli wypróbujemy :-)

kasig lubi tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika powodzenia! Musi coś ruszyć bo coś zastój się zrobił w rodzeniu :-)

Ja właśnie leże i próbuje zasnąć bo Nocka kiepska i aż głowa boli.

U mnie moja mama krochmal gotowała na gazie w garnuszku i zkstawiala do ostygniecia wtedy tych kluch nie było, A potem mieszała z wodą w wanience. I faktycznie zaczyna się od 2 łyżek i stopniowo się zachodzi z tego. I po krochmalu my kapalismy jeszcze mała w Oliatum parę dni. I skórka piękna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:09

Gusiak, Carolline, anula1990, monaaa85, Staraczka23, Lilla My, kasig, Kucykowa, snoopy_etka, adzia, Lady Savage, Wonderland, Anitka201, Misi@, Dominka92, la_lenka, lila1983, chabasse, MadziaRatMed, skabarka, .ona., karolcia87, Bruma lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegia zdycha dosłownie. Wczoraj cały dzień zdychalam na wieczór znów skurcze juz co pare minut, ale nauczona doświadczeniem położyłam sie i zasnęłam. Dziś od rana brzuch daje ostro znać o sobie wiec sie do lekarza wybrałam. Znając życie powie, zeby jechać do miasta a to mi sie słabo uśmiecha, ale cos czuje ze inaczej trafie tam jak główka juz bedzie wystawać :D

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój lekarz jest nieziemski...napisałam mu sms rano,bo w razie czego kazał poinformować jakbym sie wybierała do szpitala i teraz oddzwania...żebym zrobiła ktg u siebie w przychodni(do szpitala mam ponad 40 km) i ,jeśli bedzie ok to mam poczekać do pt wizyty chyba ,że cukry po każdym posiłku będą skakać...to wtedy szpital...i bądz tu mądry....

74disg18xt1q3yyo.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka śliczne zdjęcie =)

Ciekawa jestem co tam u Julity... coś się przestala odzywać, ale pewnie cieszy się swoją Anastazja i nie ma chwili żeby napisać...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...dziewczyny jeszcze ja zostałam nierozpakowana...jeszcze ja...
    Turlam się z dnia na dzień.. W nocy muszę trochę posiedzieć bo na leżąco bioderka nie wyrabiają. Ale Dzidźka jeszcze chyba nie ma zamiaru wyskakiwać..bo więcej nic się nie dzieje. Jutro kolejne KTG, a mój gin powiedział że jak do 1.10 nie urodzę to umawiamy się na termin i rozwiązujemy ciążę.. Chciałabym uniknąć oksy ale z tego co wiem to w moim szpitalu też często zapodają.. Cesarki też bym chciała uniknąć..ale wiadomo jak to jest..nie da się przewidzieć..a moja Małgoś duża..to może i cc byłoby bezpieczniejsze dla nas...?
    Póki co czekam..i staram się być aktywna..troszkę spacerków troszkę na piłce..
    Czekam na ten mój CUD ukochany Małgosiowy <3
    Pozdrawiam wszystkie czekające ;-)

anula1990, snoopy_etka, Kasiarzynka, 4me, Carolline lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwupaki :-) ..polecam filmik: https://www.youtube.com/watch?v=Eoh2DAm-UvY
    Wyluzowana dziewczyna opowiada o swoim porodzie. Ja ogólnie nie lubię takich blogów..czy opowieści..właśnie urodziłam dziecko i już jestem w tym kierunku ekspertem.. Ale ten filmik obejrzałam z przyjemnością. Serio polecam.

1usacwa1uvvludfr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze i kwiczę... Kolejna dawka przygotowawczych bólów brzucha i krzyża...a to wszystko w akompaniamencie wiertla u sasiadow- juz non stop od dwóch godzin...
    Mieszkam w nowym bloku- jak nie jeden to drugi wierci - czasem z dwóch mieszkan naraz :/ w ogóle to nie wiem co to bedzie jak sie maly urodzi bo tu jeszcze z polowa mieszkan niezamieszkana :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ja też nie wiem co to u mnie będzie..mieszkamy w domku jednorodzinnym...ja, mąż, teściowa (w tym mąż i teściowa nie potrafią cicho zamykać drzwi, cicho kasłać..ogólnie nie chodzi mi o chodzenie na paluszkach..ale żeby mi dziecko ze strachu nie podskakiwało w łóżeczku...)...no i nasze wyszczekane trzy psy...domowe..choć duże podwórko.. A co gorsza rozpieszczane przez teściową.. Mam bardzo dobrą teściową...ale nie dociera do niej jak mówię że psy nie rozumieją jak ona im tłumaczy że w domu nie wolno szczekać.. Trzeba zwrócić uwagę odpowiednim tonem głosu...ale mogę tak sobie gadać..
    ...nie wiem jak to będzie..Mam nadzieję że Dzidzia już osłuchała się będąc w brzuszku szczekania i że nie zrobi to na niej większego wrażenia..

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pies pierwszego dnia szcxekac zaczął w pokoiku małej to nie ruszyło , siostrzeniec tez biega i wariuje , wiadomo uwage sie zwroci ale i tak na córce nie robi wrażenia :)
    Obawialam sie ze bedzie dygac albo plakac na szczekanie ale nic z tego :)

monaaa85 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Witam

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie oczekujące na swoje maleństwo. Mam nadzieję, że Wasze porody będą krótkie i jak najmniej bolesne.

U nas mała się rozkręca, trochę mniej śpi za to spędza więcej czasu przy piersi. W nocy śpi dobrze, budzi się jedynie na karmienie 2-3 razy.
    Mam nadzieję, że ominą nas kolki przerabialiśmy przy synu i cóż... te które doświadczyły same wiedza jak to jest...

Dziewczyny czy któreś z Waszych maleństw ma naczyniaka? To takie coś jak znamię, my przez takiego naczyniaka na łydce mamy zalecone usg brzuszka...
    Mój ma naczyniaka pod pachą...jest całkiem spory. My do pół roku musimy zjawić się w szpitalu żeby go skontrolowali
    tak się zastanawiam dlaczego przez naczyniaka trzeba zrobić to usg. Tłumaczyli to Tobie? Bo nam nic takiego w szpitalu nie powiedzieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:08

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja leze i kwiczę... Kolejna dawka przygotowawczych bólów brzucha i krzyża...a to wszystko w akompaniamencie wiertla u sasiadow- juz non stop od dwóch godzin...
    Mieszkam w nowym bloku- jak nie jeden to drugi wierci - czasem z dwóch mieszkan naraz :/ w ogóle to nie wiem co to bedzie jak sie maly urodzi bo tu jeszcze z polowa mieszkan niezamieszkana :(
    Wiem ze to marne pocieszenie ale większość dzieci lubi odkurzacze, suszarki, okapy czy tez inne głośne dźwięki wiec może nie będzie tak źle. Mój wybudza się jak jest w domu za cicho. Śpi w najlepsze jak ktoś rozmawia lub jak ogólnie jest głośno w domu :-) nam to pasuje bo łatwiej z takim maluchem wyjsc do ludzi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:06

4me, Carolline, monaaa85 lubią tę wiadomość

‹‹ 2454 2455 2456 2457 2458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ