X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Moja córa ma takiego 1cm na 1,5cm i mamy zrobić kontrolne usg jamy brzusznej za 3 tygodnie, a poza tym obserwować czy się nie powiększa. A u Was ta kontrola na czym ma polegać?

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Anitka201 Moja córa ma takiego 1cm na 1,5cm i mamy zrobić kontrolne usg jamy brzusznej za 3 tygodnie, a poza tym obserwować czy się nie powiększa. A u Was ta kontrola na czym ma polegać?
    To u nas jest taki na jakieś 3 cm..duży :-(. Mamy podjechać do kliniki chirurgii dziecięcej we Wrocławiu tam do konkretnego lekarza który ewentualnie podejmie leczenie tego tak aby się wchłonal ten naczyniak. Podobno najlepsze efekty leczenia są właśnie u takich maluszków do pół roku. Myślę że gdzieś w listopadzie sie tam wybierzemy.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
    Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potna :( masakra jakas

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...
    Jedna z dziewczyn polecała jakiś specyfik z Rossmanna. Ciekawa jestem czy to coś pomaga. Mam wrażenie ze mój też się średnio najada dlatego często go dzisiaj przystawiam i pije herbatkę na laktacje. Musze męża poprosić żeby mi kupił bawarie bo piwo fajnie napędza laktacje.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika współczuję. Mam nadzieje ze akcja sama się rozwinie i szybko urodzisz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
    Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potna :( masakra jakas
    Wspoloczuje Ci biedna :(

Powiedz a jak podlaczyli Cie do oksy to normalnie na sali z innymi czy biorą juz na porodówke czy do jakiejś jedynki i bylas sama czy z mężem? Jestem ciekawa jak to wywolywanie wygląda od tej strony...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzieli mnie na porodowke,podlaczyli i polezalam pod ktg. Potem spytali czy chce lezec czy pochodzic to poszlam pochodzic bo nie dalo wylezec tych boli. I bylam sama

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja piłam inke w poniedziałek wieczorem, wtorek rano,popoludniu i cyc twardy nagle sie zrobil az sie wystraszylam bo rano pisalam ze nie mam pokarmu , chcialam laktator ale dupa nie szlo i małą przystawilam to miała mleko , wypilam na noc i rano karmipam to z butelki dokarmic musialam 20ml co wypijala bez cyca 40/50 czyli cos tam u mnie ruszylo .
    3/4 kubka kawy i reszta mleka , mysle ze to pomoglo

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jedna z dziewczyn polecała jakiś specyfik z Rossmanna. Ciekawa jestem czy to coś pomaga. Mam wrażenie ze mój też się średnio najada dlatego często go dzisiaj przystawiam i pije herbatkę na laktacje. Musze męża poprosić żeby mi kupił bawarie bo piwo fajnie napędza laktacje.
    Femaltiker ? Wczoraj jak sie zalilam to ktoras mi podsunela

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:

Dobrze będzie ja z 3 cm rozwarciem chodziłam 2 tyg w ciąży, dasz radę już masz bliżej :) niż dalej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy mleko ci się zmienia, i masz chwilowy brak, tzw kryzys laktacyjny 3 tyg, nic z tym nie zrobisz, laktator dużo pić i Ci wróci, tak jak mi.

i inka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:38

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika92 biedulko ....łącze sie z Tobą w bólu...

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój protestuje i spać od 12 nie chce co do kp jak chcesz ją próbuje dosrawiam odciagam ale mały cyca nie chce pojje chwilę i krzyczy przystawie znów go dwa pociagniecia i płacze i tak przez godzinę. Nancy jak bardzo chcesz karmić to walcz jakoś ci na tym mocno nie zależy to nie. Ja tam się nie przejmuję ze mój z cyckow się nie najada staram się ale nie za wszelką cenę by zarywac noce bo kp trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:57

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
    Laktator to żadna miara.

A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
    Laktator to żadna miara.

A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(

sudocrem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Laktator to żadna miara.

La lenka u nas też często odparzona pupa, lady dobrze Ci radzi sudocrem u nas też działa cuda, parę razy posmarowałam dość grubą warstwę i jest zdecydowana poprawa

• diatomka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona. Ten lek nie powinien byc na recepte , 4 lata temu nie byl i w mojej aptece teraz tez nie. A ze jestem u rodzicow i Apteka DOZ mi zamowil, maz pojechal po odbior a pani chce recepte ! Dziwne. To homeopatyk. Ale dala trzy fiolki bez recepty w koncu.
    Mnie strasznie sutki swedza tzn ze sie chyba goja w koncu

Mam dwa pytania:
    1- mala ma strasznie odgnieciona pupcie od pampka jak zdejmuje az mi jej szkoda. Zastanawiam sie czy to moze czas na pampy 2???

2- wyskoczyly malej na nadgarstku krotki biale . Reszta ciala ok tzn skora schodzi jej zewszad

Zaliczylysmy pierwszy spacer ale tyloo 10 minut bo mama tak mala pookrywala a wozek poYczona inglesina tak wytrzrsla ze dziecka mi bylo szkoda

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pokarm Femaltiker! Wypijecie i mnostwo pokarmu od razu ;) Polecam!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Wzieli mnie na porodowke,podlaczyli i polezalam pod ktg. Potem spytali czy chce lezec czy pochodzic to poszlam pochodzic bo nie dalo wylezec tych boli. I bylam sama
    Dzieki za info. Wlasnie tak,sobie mysle, ze jak dotrwam do pn to tez nie bede swojego ściągać bo szkoda jego urlopu a to moze potrwać i kilka dni :/

Mi oczywiscie wszystkie bole i skurcze przeszly... Moa dziecko chyba tez ma dosyć bo w ogóle dzis nie fika. Pod tym względem dobrze, ze od pt,szpital- przynajmniej nie bede sie zamartwiać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2455 2456 2457 2458 2459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ