Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 Moja córa ma takiego 1cm na 1,5cm i mamy zrobić kontrolne usg jamy brzusznej za 3 tygodnie, a poza tym obserwować czy się nie powiększa. A u Was ta kontrola na czym ma polegać?

sRUqp2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Anitka201 Moja córa ma takiego 1cm na 1,5cm i mamy zrobić kontrolne usg jamy brzusznej za 3 tygodnie, a poza tym obserwować czy się nie powiększa. A u Was ta kontrola na czym ma polegać?
    To u nas jest taki na jakieś 3 cm..duży :-(. Mamy podjechać do kliniki chirurgii dziecięcej we Wrocławiu tam do konkretnego lekarza który ewentualnie podejmie leczenie tego tak aby się wchłonal ten naczyniak. Podobno najlepsze efekty leczenia są właśnie u takich maluszków do pół roku. Myślę że gdzieś w listopadzie sie tam wybierzemy.

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
    Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potna :( masakra jakas

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...
    Jedna z dziewczyn polecała jakiś specyfik z Rossmanna. Ciekawa jestem czy to coś pomaga. Mam wrażenie ze mój też się średnio najada dlatego często go dzisiaj przystawiam i pije herbatkę na laktacje. Musze męża poprosić żeby mi kupił bawarie bo piwo fajnie napędza laktacje.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika współczuję. Mam nadzieje ze akcja sama się rozwinie i szybko urodzisz.

• 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
    Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potna :( masakra jakas
    Wspoloczuje Ci biedna :(

Powiedz a jak podlaczyli Cie do oksy to normalnie na sali z innymi czy biorą juz na porodówke czy do jakiejś jedynki i bylas sama czy z mężem? Jestem ciekawa jak to wywolywanie wygląda od tej strony...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzieli mnie na porodowke,podlaczyli i polezalam pod ktg. Potem spytali czy chce lezec czy pochodzic to poszlam pochodzic bo nie dalo wylezec tych boli. I bylam sama

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ja piłam inke w poniedziałek wieczorem, wtorek rano,popoludniu i cyc twardy nagle sie zrobil az sie wystraszylam bo rano pisalam ze nie mam pokarmu , chcialam laktator ale dupa nie szlo i małą przystawilam to miała mleko , wypilam na noc i rano karmipam to z butelki dokarmic musialam 20ml co wypijala bez cyca 40/50 czyli cos tam u mnie ruszylo .
    3/4 kubka kawy i reszta mleka , mysle ze to pomoglo

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Jedna z dziewczyn polecała jakiś specyfik z Rossmanna. Ciekawa jestem czy to coś pomaga. Mam wrażenie ze mój też się średnio najada dlatego często go dzisiaj przystawiam i pije herbatkę na laktacje. Musze męża poprosić żeby mi kupił bawarie bo piwo fajnie napędza laktacje.
    Femaltiker ? Wczoraj jak sie zalilam to ktoras mi podsunela

Anitka201 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:

Dobrze będzie ja z 3 cm rozwarciem chodziłam 2 tyg w ciąży, dasz radę już masz bliżej :) niż dalej

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy mleko ci się zmienia, i masz chwilowy brak, tzw kryzys laktacyjny 3 tyg, nic z tym nie zrobisz, laktator dużo pić i Ci wróci, tak jak mi.

i inka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:38

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika92 biedulko ....łącze sie z Tobą w bólu...

74disg18xt1q3yyo.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój protestuje i spać od 12 nie chce co do kp jak chcesz ją próbuje dosrawiam odciagam ale mały cyca nie chce pojje chwilę i krzyczy przystawie znów go dwa pociagniecia i płacze i tak przez godzinę. Nancy jak bardzo chcesz karmić to walcz jakoś ci na tym mocno nie zależy to nie. Ja tam się nie przejmuję ze mój z cyckow się nie najada staram się ale nie za wszelką cenę by zarywac noce bo kp trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:57

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
    Laktator to żadna miara.

A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
    Laktator to żadna miara.

A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. :(

sudocrem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Laktator to żadna miara.

La lenka u nas też często odparzona pupa, lady dobrze Ci radzi sudocrem u nas też działa cuda, parę razy posmarowałam dość grubą warstwę i jest zdecydowana poprawa

• diatomka Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona. Ten lek nie powinien byc na recepte , 4 lata temu nie byl i w mojej aptece teraz tez nie. A ze jestem u rodzicow i Apteka DOZ mi zamowil, maz pojechal po odbior a pani chce recepte ! Dziwne. To homeopatyk. Ale dala trzy fiolki bez recepty w koncu.
    Mnie strasznie sutki swedza tzn ze sie chyba goja w koncu

Mam dwa pytania:
    1- mala ma strasznie odgnieciona pupcie od pampka jak zdejmuje az mi jej szkoda. Zastanawiam sie czy to moze czas na pampy 2???

2- wyskoczyly malej na nadgarstku krotki biale . Reszta ciala ok tzn skora schodzi jej zewszad

Zaliczylysmy pierwszy spacer ale tyloo 10 minut bo mama tak mala pookrywala a wozek poYczona inglesina tak wytrzrsla ze dziecka mi bylo szkoda

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pokarm Femaltiker! Wypijecie i mnostwo pokarmu od razu ;) Polecam!!

Anitka201 lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Wzieli mnie na porodowke,podlaczyli i polezalam pod ktg. Potem spytali czy chce lezec czy pochodzic to poszlam pochodzic bo nie dalo wylezec tych boli. I bylam sama
    Dzieki za info. Wlasnie tak,sobie mysle, ze jak dotrwam do pn to tez nie bede swojego ściągać bo szkoda jego urlopu a to moze potrwać i kilka dni :/

Mi oczywiscie wszystkie bole i skurcze przeszly... Moa dziecko chyba tez ma dosyć bo w ogóle dzis nie fika. Pod tym względem dobrze, ze od pt,szpital- przynajmniej nie bede sie zamartwiać.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ ‹ 2455 2456 2457 2458 2459 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ