Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bento wrote:Anitka201 Moja córa ma takiego 1cm na 1,5cm i mamy zrobić kontrolne usg jamy brzusznej za 3 tygodnie, a poza tym obserwować czy się nie powiększa. A u Was ta kontrola na czym ma polegać?
. Mamy podjechać do kliniki chirurgii dziecięcej we Wrocławiu tam do konkretnego lekarza który ewentualnie podejmie leczenie tego tak aby się wchłonal ten naczyniak. Podobno najlepsze efekty leczenia są właśnie u takich maluszków do pół roku. Myślę że gdzieś w listopadzie sie tam wybierzemy.
-
Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potnamasakra jakas
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...
-
Dominka92 wrote:Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
Najchetniej polozylabym sie na bloku operacyjnym i nie zeszla poki mnie nie potnamasakra jakas
Powiedz a jak podlaczyli Cie do oksy to normalnie na sali z innymi czy biorą juz na porodówke czy do jakiejś jedynki i bylas sama czy z mężem? Jestem ciekawa jak to wywolywanie wygląda od tej strony...
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...
3/4 kubka kawy i reszta mleka , mysle ze to pomoglo -
nick nieaktualnyAnitka201 wrote:Jedna z dziewczyn polecała jakiś specyfik z Rossmanna. Ciekawa jestem czy to coś pomaga. Mam wrażenie ze mój też się średnio najada dlatego często go dzisiaj przystawiam i pije herbatkę na laktacje. Musze męża poprosić żeby mi kupił bawarie bo piwo fajnie napędza laktacje.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
Dominka92 wrote:Oksy nic nie dalo, 4 cm jak bylo tak jest. Nameczylam sie i odlaczyli,chociaz chcialam dalej probowac bo bardziej psychicznie jestem zmeczona. Kolejna proba pojutrze..
Dobrze będzie ja z 3 cm rozwarciem chodziłam 2 tyg w ciąży, dasz radę już masz bliżejniż dalej
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny jak walczyć o pokarm? Mały ostatnio coś marudzi, krótko śpi, pobawiłam się laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam marne 30 ml...
Nancy mleko ci się zmienia, i masz chwilowy brak, tzw kryzys laktacyjny 3 tyg, nic z tym nie zrobisz, laktator dużo pić i Ci wróci, tak jak mi.
i inkaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:38
-
A mój protestuje i spać od 12 nie chce co do kp jak chcesz ją próbuje dosrawiam odciagam ale mały cyca nie chce pojje chwilę i krzyczy przystawie znów go dwa pociagniecia i płacze i tak przez godzinę. Nancy jak bardzo chcesz karmić to walcz jakoś ci na tym mocno nie zależy to nie. Ja tam się nie przejmuję ze mój z cyckow się nie najada staram się ale nie za wszelką cenę by zarywac noce bo kp trzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 16:57
-
Laktator to żadna miara.
A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać. -
la_lenka wrote:A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
Laktator to żadna miara.
A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać.
sudocrem -
la_lenka wrote:A ja laktatorem sciagalam może z 5ml. Za to podczas karmienia dosłownie topie dzieciaka w mleku. Starczy, że na chwilę puści pierś i zaraz ma całą buzię zalana, a na prześcieradle obok wielka mokra plama.
Laktator to żadna miara.
A mi poradźcie co na odparzona pupę? Mała między pośladkach ma czerwoną plamę z krostkami. Pieluchy cały czas te same, bepanthen do każdego przewijania. W tej chwili zaczęłam myć jej pupę wacikami z gotowaną wodą zamiast chusteczek, kilka razy wietrzylam, ale poprawy nie widać.
La lenka u nas też często odparzona pupa, lady dobrze Ci radzi sudocrem u nas też działa cuda, parę razy posmarowałam dość grubą warstwę i jest zdecydowana poprawa -
Ona. Ten lek nie powinien byc na recepte , 4 lata temu nie byl i w mojej aptece teraz tez nie. A ze jestem u rodzicow i Apteka DOZ mi zamowil, maz pojechal po odbior a pani chce recepte ! Dziwne. To homeopatyk. Ale dala trzy fiolki bez recepty w koncu.
Mnie strasznie sutki swedza tzn ze sie chyba goja w koncu
Mam dwa pytania:
1- mala ma strasznie odgnieciona pupcie od pampka jak zdejmuje az mi jej szkoda. Zastanawiam sie czy to moze czas na pampy 2???
2- wyskoczyly malej na nadgarstku krotki biale . Reszta ciala ok tzn skora schodzi jej zewszad
Zaliczylysmy pierwszy spacer ale tyloo 10 minut bo mama tak mala pookrywala a wozek poYczona inglesina tak wytrzrsla ze dziecka mi bylo szkoda -
Dominka92 wrote:Wzieli mnie na porodowke,podlaczyli i polezalam pod ktg. Potem spytali czy chce lezec czy pochodzic to poszlam pochodzic bo nie dalo wylezec tych boli. I bylam sama
Mi oczywiscie wszystkie bole i skurcze przeszly... Moa dziecko chyba tez ma dosyć bo w ogóle dzis nie fika. Pod tym względem dobrze, ze od pt,szpital- przynajmniej nie bede sie zamartwiać.