Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Anitka201 wrote:Ja intensywnie myślę o chuście. Do jakiego czasu można w niej nosić mualucha? I jakiej firmy chustę polecacie?
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
U nas dziś mała ma stanowczo zły dzień. Tylko cyc, tulanie, ryk i spanie po troszku. Najgorsze jest to ze nie powie co jej jest.
Kąpać się uwielbia ale na głodnego zmiana pampersa to istny krzyk i na złość zawsze nim podłoże suchego to sika pod siebie czyli dochodzi przebieranie wiec czasami to drze się jakby ją ktoś obdzieral ze skóry. Dlatego staram się przebierać w trakcie karmienia chyba że kupa jest to nie ma wyjścia.
Jeżeli chodzi o leżenie na brzuszku to u nas leży ale też jak ma humor bo jakoś specjalnie to tego nie lubi.
Na spacer jak wychodzę to mała śpi. Zdarzyło mi się karmienie na dworze ale to przy bardzo długim spacerze. A tak to grzeczna jest.
Ja juz piec odpalam od kilku dni. Mi jest zimno i małej tez grzeje do kąpieli i trochę w środku nocy podgrzewam.
A na spacery teraz jak chłodniej to ubieracie juz jakieś jesienne kombinezony czy jakoś grubej a na cebulkę? Bo kurcze nie wiem sama jak ja ubierać. -
agatka196 wrote:
A na spacery teraz jak chłodniej to ubieracie juz jakieś jesienne kombinezony czy jakoś grubej a na cebulkę? Bo kurcze nie wiem sama jak ja ubierać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 19:26
agatka196, Lady Savage, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość
-
Lalenka cudna
Ja kąpie Olivie w Oliatum lub w bambino mydełko + olivka. Nam położna kazała kupić bo mamy też problemy skorkowe. Ładnie natłuszcza skórkę.
Mam też Ziajke ale po nim mała jest wysypana
A co sądzicie o chuście kółkowej? Bo potrzebuje kupić ale do typu sprzątanie czy wyjście z psami na podwórko. Nie do typowego noszenia. -
moka89 wrote:My dziś mamy dzień marudy. Nocka kiepska, w ciągu dnia krótkie drzemki,jedynie na spacerze pospala godzinkę. Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu? Mam wrażenie, ze zaraz sobie gardło zedrze
nie wiejskiej pomoc, aż się zryczalam dzis /;
Gratulacje dla świeżo upieczonychmam! Byłyście dzielne!skabarka lubi tę wiadomość
Córcia
-
Ale przy dzieciatku czas szybko plynie..
Ale mimo nieprzespanych nocy, nawalu pokarmu i braku czasu na cokolwiek jestem taaaaaaka szczesliwa ze ja mam !
A to moja spiaca krolewna
la_lenka, agatka196, Gusiak, Czarna_88, adzia, Lady Savage, Misi@, Carolline, Pola Irene, easymum, Anitka201, trix, snoopy_etka, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój mały też musi mieć cieplejsza wodę do kąpieli niż 36-37° aA później daje go do ciepłego reczniczka i ubieram w cieple ciuszki które leżą na grzejniku
i ani razu nie plakal jeszcze podczas kąpieli ani przewijania
ale jak mu chłodno podczas przewijania np w nocy to dostaję czkawke...
Kucykowa lubi tę wiadomość
-
Adzia ślicznie trzyma główkę
Nasza tez juz tak trzyma :
A u nas woda musi też być bardzo ciepła do kąpieli inaczej płaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:09
kasig, adzia, Misi@, Pola Irene, Staraczka23, Anitka201, Dominka92, Czarna_88, Kucykowa, trix, snoopy_etka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulinek wrote:Sigma jakimi wiązaniami wiążesz Milanka w chuście? Mogę małą tygodniową nosić w kieszonce?
My dzis pierwszy raz wyszlismy w chuscie z domu
Ale chyba jeszcze zbyt dobrze nie dociagam chusty ;/Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Takie maluchy wiaze sie w kangurka.
My dzis pierwszy raz wyszlismy w chuscie z domu
Ale chyba jeszcze zbyt dobrze nie dociagam chusty ;/ -
agatka196 wrote:Lalenka cudna
Ja kąpie Olivie w Oliatum lub w bambino mydełko + olivka. Nam położna kazała kupić bo mamy też problemy skorkowe. Ładnie natłuszcza skórkę.
Mam też Ziajke ale po nim mała jest wysypana
A co sądzicie o chuście kółkowej? Bo potrzebuje kupić ale do typu sprzątanie czy wyjście z psami na podwórko. Nie do typowego noszenia.