X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja intensywnie myślę o chuście. Do jakiego czasu można w niej nosić mualucha? I jakiej firmy chustę polecacie?

justynka.s83 lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja intensywnie myślę o chuście. Do jakiego czasu można w niej nosić mualucha? I jakiej firmy chustę polecacie?
    Podobno nawet do 4 lat. Choć to chyba zależy od danej chusty i siły noszącego. Ja kupiłam Little Frog, 100% bawełny, z wyprzedaży (w ostatni weekend miesiąca chusty II gatunku są przecenione - wyszło naprawdę tanio, choć kolor mnie nie zabija - mam czerwoną, a wolałabym coś spokojniejszego).

Anitka201 lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mała ma stanowczo zły dzień. Tylko cyc, tulanie, ryk i spanie po troszku. Najgorsze jest to ze nie powie co jej jest. :-/

Kąpać się uwielbia ale na głodnego zmiana pampersa to istny krzyk i na złość zawsze nim podłoże suchego to sika pod siebie czyli dochodzi przebieranie wiec czasami to drze się jakby ją ktoś obdzieral ze skóry. Dlatego staram się przebierać w trakcie karmienia chyba że kupa jest to nie ma wyjścia.

Jeżeli chodzi o leżenie na brzuszku to u nas leży ale też jak ma humor bo jakoś specjalnie to tego nie lubi.

Na spacer jak wychodzę to mała śpi. Zdarzyło mi się karmienie na dworze ale to przy bardzo długim spacerze. A tak to grzeczna jest.

Ja juz piec odpalam od kilku dni. Mi jest zimno i małej tez grzeje do kąpieli i trochę w środku nocy podgrzewam.

A na spacery teraz jak chłodniej to ubieracie juz jakieś jesienne kombinezony czy jakoś grubej a na cebulkę? Bo kurcze nie wiem sama jak ja ubierać.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje kupić małej coś lepszego do mycia, bo lekarka podejrzewa łojotokowe zapalenie skóry. Więc radzi emolienty.
    Co polecacie?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

A na spacery teraz jak chłodniej to ubieracie juz jakieś jesienne kombinezony czy jakoś grubej a na cebulkę? Bo kurcze nie wiem sama jak ja ubierać.
    Moja była body z długim, bawełniany pajac, polarowa sukienka, bluza, czapka. No i kocyk miny na wierzch.
    GvMvHA7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 19:26

agatka196, Lady Savage, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka cudna <3

Ja kąpie Olivie w Oliatum lub w bambino mydełko + olivka. Nam położna kazała kupić bo mamy też problemy skorkowe. Ładnie natłuszcza skórkę.
    Mam też Ziajke ale po nim mała jest wysypana :-/

A co sądzicie o chuście kółkowej? Bo potrzebuje kupić ale do typu sprzątanie czy wyjście z psami na podwórko. Nie do typowego noszenia.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    My dziś mamy dzień marudy. Nocka kiepska, w ciągu dnia krótkie drzemki,jedynie na spacerze pospala godzinkę. Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu? Mam wrażenie, ze zaraz sobie gardło zedrze :( nie wiejskiej pomoc, aż się zryczalam dzis /;

Gratulacje dla świeżo upieczonychmam! Byłyście dzielne! :)
    U nas tez tak bylo plus krzyk przy tych kapielach,o ktorych pisalysmy. No i przewijanie i rozbieranie juz super a kapiele nadal wrzask...

skabarka lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przy dzieciatku czas szybko plynie..
    Ale mimo nieprzespanych nocy, nawalu pokarmu i braku czasu na cokolwiek jestem taaaaaaka szczesliwa ze ja mam ! <3
    A to moja spiaca krolewna <3 <3 <3

2mxoqj4.jpg

la_lenka, agatka196, Gusiak, Czarna_88, adzia, Lady Savage, Misi@, Carolline, Pola Irene, easymum, Anitka201, trix, snoopy_etka, chabasse, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:27

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały też musi mieć cieplejsza wodę do kąpieli niż 36-37° aA później daje go do ciepłego reczniczka i ubieram w cieple ciuszki które leżą na grzejniku :-) i ani razu nie plakal jeszcze podczas kąpieli ani przewijania :-) ale jak mu chłodno podczas przewijania np w nocy to dostaję czkawke...

Kucykowa lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015-09-30-18-27-49.jpg

Ciocie zobaczcie jaka już jestem silna. ☺

Lady Savage, la_lenka, agatka196, kasig, Misi@, Pola Irene, Staraczka23, Anitka201, Dominka92, Czarna_88, skabarka, trix, Bruma, snoopy_etka lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia ślicznie trzyma główkę :-)
    Nasza tez juz tak trzyma :
    A u nas woda musi też być bardzo ciepła do kąpieli inaczej płacze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:09

kasig, adzia, Misi@, Pola Irene, Staraczka23, Anitka201, Dominka92, Czarna_88, Kucykowa, trix, snoopy_etka lubią tę wiadomość

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z czym mogę rozrobić ten femaltiker? Na pudełku jest napisane żeby z mlekiem, a ja nienawidzę mleka:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Sigma jakimi wiązaniami wiążesz Milanka w chuście? Mogę małą tygodniową nosić w kieszonce?
    Takie maluchy wiaze sie w kangurka.
    My dzis pierwszy raz wyszlismy w chuscie z domu ;)
    Ale chyba jeszcze zbyt dobrze nie dociagam chusty ;/

Anitka201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze dzieci maja zimne raczki? Zastanawiam sie, czy nie klasc go w spiworek do spania, ale boje sie, zimnych dloni..jakspia wasze dzieci...tzn czym przykrywacie. Ja jak dota uzywam becika.

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia moja ma wiecznie lodowate rączki i zimne nóżki. Pytałam o to pediatre to mówiła ze dzieci tak mają i by sugerować się karkiem.

Carolline lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie u nas tez mówią, ze rączki i nóżki mogą byc zimne kark i brzuszek maja byc w porządku, bo łatwo przegrzać dzieciaczki jak sie raczkami sugeruje.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja jednak zostanie październikowym dziecięciem :/

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Takie maluchy wiaze sie w kangurka.
    My dzis pierwszy raz wyszlismy w chuscie z domu ;)
    Ale chyba jeszcze zbyt dobrze nie dociagam chusty ;/
    My sie uczymy kieszonki na razie, ale Tymek nie bardzo chce współpracować i albo kupę zrobi, albo z cyckiem lądujemy, albo po prostu wyje i tyle. Ale się nie poddaje. Chce kangurka wypróbować i chociaż kieszonka prostsza to jakoś kangurek mi bardziej pasuje no i wiecej materiału na wiązanie zostaje.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Lalenka cudna <3

Ja kąpie Olivie w Oliatum lub w bambino mydełko + olivka. Nam położna kazała kupić bo mamy też problemy skorkowe. Ładnie natłuszcza skórkę.
    Mam też Ziajke ale po nim mała jest wysypana :-/

A co sądzicie o chuście kółkowej? Bo potrzebuje kupić ale do typu sprzątanie czy wyjście z psami na podwórko. Nie do typowego noszenia.
    Na chwilę kolkowa jest spoko, pamiętaj, se ona obciąża jedną stronę ciała tylko, ale za to szybko sie mota więc na takie krótkie wyjścia jest ok

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ