Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MadziaRatMed wrote:u mnie nie było tego momentu... od razu ją wzięli pod tlen i po 15minutach dostałam ją na pół minuty na buzi i tyle:(
Madzia będzie dobrze, w ogóle jak masz czas i chęć to opisz poród, bo jeszcze wczoraj mówiłaś że zero skurczy, zero objawów a tu dziś pach i mała na świecie. -
MadziaRatMed wrote:to NANCY dopisze mnie urodziłam dzisiaj o 9.32 40t+1 Liliana 50cm 3420g. poród masakra nigdy więcej albo cesarka albo koniec dzieci
Gratulacje!
Swoją drogą, hehe, mówiłam to samo kiedyś i musiało 5 lat minąć, żebym zdecydowała się na drugie dziecko pod warunkiem, że będzie cc i tylko prywatnieZmienisz zdanie i Ty
Teraz mam cudowne wspomnienia
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Gusiak wrote:I co wtedy robić w przypadku takiego mocniejszego zaksztuszenia?
Brać pionowo do góry, czy opierać na kolanie i raczej główka niżej niż reszta?
My ogólnie karmimy się w pionie, bo młoda lubi się zachlysnąć (zakrztuszenie jest ciałem stałym, a nie płynem) - jak nie odkaszlnie albo jak trwa to długo, to na kolano głową w dół i lekko popukać po pleckach.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Wiadomość od anula1990:
Krzys na swiecie4150 gram i 56cm
.ona., adzia, Gusiak, Kucykowa, magdalenkaihelenka, kiti, la_lenka, Czarna_88, Staraczka23, Carolline, Pola Irene, Wonderland, Anitka201, kasig, monaaa85, Misi@, easymum, trix, Bruma, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
Madzia i Anula gratulacje!!
Madzia,wiem co czujesz...tez mialam 2,5godz boli partych i idzie zwariowac.Traume mialam kilka 1szych dni a dzis juz nie mysle o tym:) Zz chwilke bedziesz podziwiac Lilke i caly swiat to bedzie tylko Ona:)
My dzis mialysmy lepsza nocke i dlatego mam wiecej powera
Wczoraj moj szalony Maz zdjal mi butyvi calowal po stopach za cudowna opieke nad Corcia,az sie wzruszylamKocham te moje 2 Skarby!
Dzis dostanie za to dobre piwko
Milego dnia,Mamitki !
adzia lubi tę wiadomość
Córcia
-
Staraczka23 wrote:Anulka a jaki sposob na wywołanie kupy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:01
Staraczka23, Gusiak lubią tę wiadomość
-
no to opis porodu
wczoraj bolał mnie brzuch jak ma okres ale nie mocno. wieczorem wymitowałam i ok 22zaczęły się bóle najpierw lekkie myślałam że to może te zapowiadające próbowałam zasnąć ale było tylko gorzej. poszłam do wanny, przeszło ma chwilę a potem było gorzej. zdecydowałam że jedziemy o 2.30 w szpitalu okazało się żemam 7cm rozwarcia. ok 5odeszły wody i wtedy zaczął się horror ból nie do opisania skurcze 125 ciągle. mimo pełnego rozwarcia mała nie mogła zejść dostatecznie nisko położona stwierdziła że nie umiem przec tylko jeszcze ją cofam:/ ogólnie była nie miła bo odłączylam ktg i poszłam do łazienki ale już naprawdę musiałam. parte na leżąco bez opcji innej pozycji ponad 2godziny i ciągle nic błagałam o koniec już majaczylam od tego gazu ... skończyło się vacum nacieciem i dolarganem... do tego chyba z milion osób mnie badałoból straszny... no i dalej nie mam małej, dobrze, że zaraz mąż przyjedzie
anula1990 lubi tę wiadomość
-
Staraczka i Gusiak dajcie znać czy coś pomogło u was. To dość mocno trzeba przyciskac ale też nie tak by bolało, no i pośladki obok odbytu jak prze i rusza odbytem jest napięty odchylasz u nas zadziałało bo termometr za dużo nie można pomagać, bo ponoć może się przezwyczaic. A w jaki sposób i kiedy przepajacie maluchy?
-
anulka20 wrote:Gratuluję nowym mamusia. Ja wczoraj byłam na badaniach swoich, poszłam spytać czy zostało zgloszone ze urodziłam okazało się że nie i sama zgłosiłam małego dziś była położna i zastrzeżeń żadnych nie ma kazała przepajac i mniej miarek mleka dawać nie 3 tylko np 2.5 dodatkowo pokazała jak pomóc małemu jak kupy zrobić nie może i nasz mały waży juz 3960 czyli powiedziała że przybrał dobrze niestety za dużo pomimo że karmiony mlekiem modyfikowanym w większości. I za tydzień do pediatry mamy iść a za dwa tygodnie przyjdzie do nas 13.10 położna taka fajna mi się trafiła kobiecina bo niektóre tylko każą karmić piersią a ta nic nie powiedziała.[/QUOT
A co Ci poradziła żeby mały robił kupy jak nie może? -
Dziewczyny ja nie wiem czy to leżenie na brzuchu długo to dobry pomysł, wszyscy mi mówią dokoła że tak, że to najlepiej dla dziecka, kurczę a i wczoraj i dziś zauważyłam, że ona ma bardzo czerwoną rączke od tego, i widzę ze ją boli. Chyba będę ją po prostu przerzucać po godzinie.
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dziewczyny ja nie wiem czy to leżenie na brzuchu długo to dobry pomysł, wszyscy mi mówią dokoła że tak, że to najlepiej dla dziecka, kurczę a i wczoraj i dziś zauważyłam, że ona ma bardzo czerwoną rączke od tego, i widzę ze ją boli. Chyba będę ją po prostu przerzucać po godzinie.
Mi położna mówiła zeby do 5min mała była na brzuszku , jak bedzie płakać to już ją wziąć normalnie i tak parę razy dziennieAnitka201 lubi tę wiadomość