X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie nie było tego momentu... od razu ją wzięli pod tlen i po 15minutach dostałam ją na pół minuty na buzi i tyle:(

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a jaki sposob na wywołanie kupy ?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    u mnie nie było tego momentu... od razu ją wzięli pod tlen i po 15minutach dostałam ją na pół minuty na buzi i tyle:(

Madzia będzie dobrze, w ogóle jak masz czas i chęć to opisz poród, bo jeszcze wczoraj mówiłaś że zero skurczy, zero objawów a tu dziś pach i mała na świecie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula podnoszę pytanie Staraczki... tez jestem ciekawa jak malej pomoc, co to za sposob?

Tym bardziej, ze u nas dziś dzień pod znakiem krzyków i wrzaskow przez brzuszek.... =(

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaRatMed wrote:
    to NANCY dopisze mnie urodziłam dzisiaj o 9.32 40t+1 Liliana 50cm 3420g. poród masakra nigdy więcej albo cesarka albo koniec dzieci

Gratulacje!
    Swoją drogą, hehe, mówiłam to samo kiedyś i musiało 5 lat minąć, żebym zdecydowała się na drugie dziecko pod warunkiem, że będzie cc i tylko prywatnie :P Zmienisz zdanie i Ty ;)
    Teraz mam cudowne wspomnienia :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    I co wtedy robić w przypadku takiego mocniejszego zaksztuszenia?
    Brać pionowo do góry, czy opierać na kolanie i raczej główka niżej niż reszta?

My ogólnie karmimy się w pionie, bo młoda lubi się zachlysnąć (zakrztuszenie jest ciałem stałym, a nie płynem) - jak nie odkaszlnie albo jak trwa to długo, to na kolano głową w dół i lekko popukać po pleckach.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość od anula1990:

Krzys na swiecie ;) 4150 gram i 56cm

.ona., adzia, Gusiak, Kucykowa, magdalenkaihelenka, kiti, la_lenka, Czarna_88, Staraczka23, Carolline, Pola Irene, Wonderland, Anitka201, kasig, monaaa85, Misi@, easymum, trix, Bruma, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratuluję. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia i Anula gratulacje!!
    Madzia,wiem co czujesz...tez mialam 2,5godz boli partych i idzie zwariowac.Traume mialam kilka 1szych dni a dzis juz nie mysle o tym:) Zz chwilke bedziesz podziwiac Lilke i caly swiat to bedzie tylko Ona:)
    My dzis mialysmy lepsza nocke i dlatego mam wiecej powera :)
    Wczoraj moj szalony Maz zdjal mi butyvi calowal po stopach za cudowna opieke nad Corcia,az sie wzruszylam :) Kocham te moje 2 Skarby!
    Dzis dostanie za to dobre piwko :D
    Milego dnia,Mamitki !

adzia lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Anulka a jaki sposob na wywołanie kupy ?
    masaż brzucha czyli wg wskazówek zegara przyciskasz brzuszek palcami wkoło a jak widzisz ze prezy się i ciśnie podkulasz nóżki i odchylasz odbyt pośladki oraz jak się prezy to kladziesz dłoń na brzuchu by zrobił kupkę. U nas podzialalo dziś i to dość dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 15:01

Staraczka23, Gusiak lubią tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusia :-)
    Właśnie przeczytałam SMS od Anula 1990 ale widzę ze info juz jest. :-)
    Jeszcze raz gratulacje :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzys urodzil sie o12.27 10pkt ,masakra bol po cc ;/

Lady Savage, Pola Irene, Anitka201, Gusiak, Misi@, karolcia87, snoopy_etka, chabasse, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to opis porodu
    wczoraj bolał mnie brzuch jak ma okres ale nie mocno. wieczorem wymitowałam i ok 22zaczęły się bóle najpierw lekkie myślałam że to może te zapowiadające próbowałam zasnąć ale było tylko gorzej. poszłam do wanny, przeszło ma chwilę a potem było gorzej. zdecydowałam że jedziemy o 2.30 w szpitalu okazało się żemam 7cm rozwarcia. ok 5odeszły wody i wtedy zaczął się horror ból nie do opisania skurcze 125 ciągle. mimo pełnego rozwarcia mała nie mogła zejść dostatecznie nisko położona stwierdziła że nie umiem przec tylko jeszcze ją cofam:/ ogólnie była nie miła bo odłączylam ktg i poszłam do łazienki ale już naprawdę musiałam. parte na leżąco bez opcji innej pozycji ponad 2godziny i ciągle nic błagałam o koniec już majaczylam od tego gazu ... skończyło się vacum nacieciem i dolarganem... do tego chyba z milion osób mnie badało :( ból straszny... no i dalej nie mam małej, dobrze, że zaraz mąż przyjedzie

anula1990 lubi tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Zdrówka dla maluchów.

My dostalysmy maść z antybiotykiemy do pępka i skierowanie do dermatologa. Oby to szybko pomogło.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka i Gusiak dajcie znać czy coś pomogło u was. To dość mocno trzeba przyciskac ale też nie tak by bolało, no i pośladki obok odbytu jak prze i rusza odbytem jest napięty odchylasz u nas zadziałało bo termometr za dużo nie można pomagać, bo ponoć może się przezwyczaic. A w jaki sposób i kiedy przepajacie maluchy?

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula gratulacje dla was i również dużo zdrówka ☺

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Gratuluję nowym mamusia. Ja wczoraj byłam na badaniach swoich, poszłam spytać czy zostało zgloszone ze urodziłam okazało się że nie i sama zgłosiłam małego dziś była położna i zastrzeżeń żadnych nie ma kazała przepajac i mniej miarek mleka dawać nie 3 tylko np 2.5 dodatkowo pokazała jak pomóc małemu jak kupy zrobić nie może i nasz mały waży juz 3960 czyli powiedziała że przybrał dobrze niestety za dużo pomimo że karmiony mlekiem modyfikowanym w większości. I za tydzień do pediatry mamy iść a za dwa tygodnie przyjdzie do nas 13.10 położna taka fajna mi się trafiła kobiecina bo niektóre tylko każą karmić piersią a ta nic nie powiedziała.[/QUOT
    A co Ci poradziła żeby mały robił kupy jak nie może?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNULA gratuluję!

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czy to leżenie na brzuchu długo to dobry pomysł, wszyscy mi mówią dokoła że tak, że to najlepiej dla dziecka, kurczę a i wczoraj i dziś zauważyłam, że ona ma bardzo czerwoną rączke od tego, i widzę ze ją boli. Chyba będę ją po prostu przerzucać po godzinie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny ja nie wiem czy to leżenie na brzuchu długo to dobry pomysł, wszyscy mi mówią dokoła że tak, że to najlepiej dla dziecka, kurczę a i wczoraj i dziś zauważyłam, że ona ma bardzo czerwoną rączke od tego, i widzę ze ją boli. Chyba będę ją po prostu przerzucać po godzinie.
    Godzinę ?
    Mi położna mówiła zeby do 5min mała była na brzuszku , jak bedzie płakać to już ją wziąć normalnie i tak parę razy dziennie

Anitka201 lubi tę wiadomość

‹‹ 2490 2491 2492 2493 2494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ