X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(
    Ja też to przeżyłam, myślałam że mi się Młody udusi. Stres jak diabli :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...od polnocy skurcze raczej nielegularne ale czeste promieniujace na krzyz i uda.. i sluz troszke krwisty.. Chyba sie zaczyna ☺ ...jeszcze nie jade do szpitala jeszcze troszke poczekam..az odejda wody, albo az skurcze beda regularne..chyba ze tej krwi bedzie wiecej to tez pojade. Trzymajcie kciuki zebysmy zalapaly sie na wrzesien ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 04:32

Lady Savage, Anitka201, kasig, Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona trzymam kciuki za was :-) i powodzenia ;-) ☺✊✊

monaaa85 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja też to przeżyłam, myślałam że mi się Młody udusi. Stres jak diabli :/

I co wtedy robić w przypadku takiego mocniejszego zaksztuszenia?
    Brać pionowo do góry, czy opierać na kolanie i raczej główka niżej niż reszta?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa trzymam kciuki, żeby ten dzień był Twój! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa trzymam kciuki żebyś dzisiaj tulila Malgosie w ramionach. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras daje bebiko ?
    Dziecko kupy nie moze mi zrobic , juz zmniejszylam porcje o jedna łyżeczkę i dalej sie pręży , brzuszek nie jest twardy ale jak długo sie wygina to zaczyna plakac nie wiem czy ja boli , podnoszenie nozek nie dziala , jak zmieniam pampersa to kurczy je do siebie i placze . Jesyem bezsilna a nie moge zniesc ze sie męczy :/

Mona powodzenia

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady u mnie też szczepienia w 6 tygodniu. Tak jak Andzia napisała jest to zgodne z kalendarzem szczepień. Ją szczepie na obowiązkowe plus pneunokoki plus ospa ale to dopiero w 9 miesiącu.

Dziwne że nic u mnie w przychodni nie mówili, ja natomiast normalnie będę szczepić plus rotawirusy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(

wiem :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras daje bebiko ?
    Dziecko kupy nie moze mi zrobic , juz zmniejszylam porcje o jedna łyżeczkę i dalej sie pręży , brzuszek nie jest twardy ale jak długo sie wygina to zaczyna plakac nie wiem czy ja boli , podnoszenie nozek nie dziala , jak zmieniam pampersa to kurczy je do siebie i placze . Jesyem bezsilna a nie moge zniesc ze sie męczy :/

Mona powodzenia

moja strasznie bo bebiko ulewała, tak że pół z tego co zjadła, więc odstawiłam i wrociłam do bebilonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:30

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    moja strasznie bo bebiko ulewała, tak że pół z tego co zjadła, więc odstawiłam i wrociłam do bebilonu
    Tej ładnie sie odbija a jak sie naje to fontanne robi i wypluwa , zatwardzenie ma bo taka kupke zrobila przed chwila

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja daje bebiko i fakt, że się też prezy i w ogóle, ale jak zrobi kupkę to jest niemalże płynąca, wiec zatwardzenia raczej nie ma....
    Pytalam tez o to położna i powiedziała, ze u takich maluchów to jest normalne i z czasem minie... po prostu one jeszcze nie mają wyrobionego tego uczucia parcia i dlatego się czarem tak męczą przez zrobieniem kupki, a poza tym większość czasu spędzają na leżąco i to także na to wpływa ze jest im ciężej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a jak placze to dajesz jej wody albo herbatke ?

Wgl czy ktos respektuje te 1000zl miesięcznie ? Jako bezrobotna mogla bym sie polasic ale niewiem co gdzie i z czym :D
    Podpowie ktoras mama ?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Kilka razy dałam herbatkę koperkowa, żeby ulżyć na ten brzuszek ... ale jak widzę, że idą normalnie bąki i tylko ma problem z kupa to nic nie daje...
    Z tym, że u nas Nadia mm dostaje może raz albo dwa razy dziennie... zwykle na noc i raz w ciągu dnia... pozostały czas staram się jak najwięcej dawać cyca, dlatego też Jej jakoś specjalnie nie przepajam.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

ja często mam takie sytuacje bo mały jest strasznie łapczywy, najpierw podnosze go jak do odbicia, a jeśli to nie pomoże wtedy kładę na brzuszku i delikatnie stukam w plecki, zwykle pomaga, niestety dziś jakieś pół godzinki temu to mi się tak mocno zakrztusił, że myślałam że się kochany udusi, nie pomagały obie metody naprzemiennie, a on się robił coraz bardziej czerwony, zachowałam się totalnie instynktownie przytrzymałam go dłońmi przed sobą, zaczęłam w niego mocno chuchać i dmuchać i troche nim potrząsnęłam, może mało książkowe ale pomogło, potem to się rozpłakałam bo to naprawde było straszne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja często mam takie sytuacje bo mały jest strasznie łapczywy, najpierw podnosze go jak do odbicia, a jeśli to nie pomoże wtedy kładę na brzuszku i delikatnie stukam w plecki, zwykle pomaga, niestety dziś jakieś pół godzinki temu to mi się tak mocno zakrztusił, że myślałam że się kochany udusi, nie pomagały obie metody naprzemiennie, a on się robił coraz bardziej czerwony, zachowałam się totalnie instynktownie przytrzymałam go dłońmi przed sobą, zaczęłam w niego mocno chuchać i dmuchać i troche nim potrząsnęłam, może mało książkowe ale pomogło, potem to się rozpłakałam bo to naprawde było straszne

Ja w szpitalu, gdy mała mi się zadusiła woda płodowymi, to najpierw tak jak ty na bark i klepanie, nie pomogło wziełam na ręce i klepałam, a raczej waliłam w plecy, żeby zrobić jej ból, żeby zaczęła płakać, ale nie zaczęła, to palec do buziaka i walenie po plecach i wołanie pielęgniarek, bo ona już mi się fioletowa robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:08

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie było tak, że jak mu się ulało to poszło nosem. Nosek się zapchał i nie mógł przez to oddychać. Wyciągnęłam aspiratorkiem, jakby nie miała to nie wiem co by było :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Wgl czy ktos respektuje te 1000zl miesięcznie ? Jako bezrobotna mogla bym sie polasic ale niewiem co gdzie i z czym :D
    Podpowie ktoras mama ?
    Staraczka to dopiero od stycznia możesz załatwiać;) i wypłacą Ci od stycznia do dnia 1 urodzin;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja w szpitalu, gdy mała mi się zadusiła woda płodowymi, to najpierw tak jak ty na bark i klepanie, nie pomogło wziełam na ręce i klepałam, a raczej waliłam w plecy, żeby zrobić jej ból, żeby zaczęła płakać, ale nie zaczęła, to palec do buziaka i walenie po plecach i wołanie pielęgniarek, bo ona już mi się fioletowa robiła.

ja myślę że w takim zagrożeniu to już działasz totalnie instynktownie, robisz wszystko żeby tylko pomogło, ale nie życzę nikomu, strasznie się wystraszyłam

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropo kolek i bóli brzuszka, my stosowaliśmy espumisan i delicol, dawałam też herbatkę z kopru i zwykłą przegotowaną wodę za radą położnej, masowałam brzuszek, dźwigałam nóżki, dawałam termofor, nic tak naprawdę stuprocentowo nie pomogło, albo pomogło na chwilę jak termofor, ale wczoraj rozmawiałam z kumpelą która poradziła mi żeby koperek zastapić rumiankiem, bo np jej syna koper jeszcze bardziej wzdymał i powiem wam że u nas (odpukać) się sprawdziło,przed każdym jedzonkiem na głodniaka daje mu teraz troche rumianku i narazie super, nie pręży się nie męczy i od razu kupa po jedzeniu

‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ