X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(
    Ja też to przeżyłam, myślałam że mi się Młody udusi. Stres jak diabli :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...od polnocy skurcze raczej nielegularne ale czeste promieniujace na krzyz i uda.. i sluz troszke krwisty.. Chyba sie zaczyna ☺ ...jeszcze nie jade do szpitala jeszcze troszke poczekam..az odejda wody, albo az skurcze beda regularne..chyba ze tej krwi bedzie wiecej to tez pojade. Trzymajcie kciuki zebysmy zalapaly sie na wrzesien ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 04:32

Lady Savage, Anitka201, kasig, Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

1usacwa1uvvludfr.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona trzymam kciuki za was :-) i powodzenia ;-) ☺✊✊

monaaa85 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Ja też to przeżyłam, myślałam że mi się Młody udusi. Stres jak diabli :/

I co wtedy robić w przypadku takiego mocniejszego zaksztuszenia?
    Brać pionowo do góry, czy opierać na kolanie i raczej główka niżej niż reszta?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa trzymam kciuki, żeby ten dzień był Twój! =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa trzymam kciuki żebyś dzisiaj tulila Malgosie w ramionach. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras daje bebiko ?
    Dziecko kupy nie moze mi zrobic , juz zmniejszylam porcje o jedna łyżeczkę i dalej sie pręży , brzuszek nie jest twardy ale jak długo sie wygina to zaczyna plakac nie wiem czy ja boli , podnoszenie nozek nie dziala , jak zmieniam pampersa to kurczy je do siebie i placze . Jesyem bezsilna a nie moge zniesc ze sie męczy :/

Mona powodzenia

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Lady u mnie też szczepienia w 6 tygodniu. Tak jak Andzia napisała jest to zgodne z kalendarzem szczepień. Ją szczepie na obowiązkowe plus pneunokoki plus ospa ale to dopiero w 9 miesiącu.

Dziwne że nic u mnie w przychodni nie mówili, ja natomiast normalnie będę szczepić plus rotawirusy

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(

wiem :(

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras daje bebiko ?
    Dziecko kupy nie moze mi zrobic , juz zmniejszylam porcje o jedna łyżeczkę i dalej sie pręży , brzuszek nie jest twardy ale jak długo sie wygina to zaczyna plakac nie wiem czy ja boli , podnoszenie nozek nie dziala , jak zmieniam pampersa to kurczy je do siebie i placze . Jesyem bezsilna a nie moge zniesc ze sie męczy :/

Mona powodzenia

moja strasznie bo bebiko ulewała, tak że pół z tego co zjadła, więc odstawiłam i wrociłam do bebilonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 07:30

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    moja strasznie bo bebiko ulewała, tak że pół z tego co zjadła, więc odstawiłam i wrociłam do bebilonu
    Tej ładnie sie odbija a jak sie naje to fontanne robi i wypluwa , zatwardzenie ma bo taka kupke zrobila przed chwila

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka ja daje bebiko i fakt, że się też prezy i w ogóle, ale jak zrobi kupkę to jest niemalże płynąca, wiec zatwardzenia raczej nie ma....
    Pytalam tez o to położna i powiedziała, ze u takich maluchów to jest normalne i z czasem minie... po prostu one jeszcze nie mają wyrobionego tego uczucia parcia i dlatego się czarem tak męczą przez zrobieniem kupki, a poza tym większość czasu spędzają na leżąco i to także na to wpływa ze jest im ciężej =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a jak placze to dajesz jej wody albo herbatke ?

Wgl czy ktos respektuje te 1000zl miesięcznie ? Jako bezrobotna mogla bym sie polasic ale niewiem co gdzie i z czym :D
    Podpowie ktoras mama ?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Kilka razy dałam herbatkę koperkowa, żeby ulżyć na ten brzuszek ... ale jak widzę, że idą normalnie bąki i tylko ma problem z kupa to nic nie daje...
    Z tym, że u nas Nadia mm dostaje może raz albo dwa razy dziennie... zwykle na noc i raz w ciągu dnia... pozostały czas staram się jak najwięcej dawać cyca, dlatego też Jej jakoś specjalnie nie przepajam.

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

ja często mam takie sytuacje bo mały jest strasznie łapczywy, najpierw podnosze go jak do odbicia, a jeśli to nie pomoże wtedy kładę na brzuszku i delikatnie stukam w plecki, zwykle pomaga, niestety dziś jakieś pół godzinki temu to mi się tak mocno zakrztusił, że myślałam że się kochany udusi, nie pomagały obie metody naprzemiennie, a on się robił coraz bardziej czerwony, zachowałam się totalnie instynktownie przytrzymałam go dłońmi przed sobą, zaczęłam w niego mocno chuchać i dmuchać i troche nim potrząsnęłam, może mało książkowe ale pomogło, potem to się rozpłakałam bo to naprawde było straszne

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    ja często mam takie sytuacje bo mały jest strasznie łapczywy, najpierw podnosze go jak do odbicia, a jeśli to nie pomoże wtedy kładę na brzuszku i delikatnie stukam w plecki, zwykle pomaga, niestety dziś jakieś pół godzinki temu to mi się tak mocno zakrztusił, że myślałam że się kochany udusi, nie pomagały obie metody naprzemiennie, a on się robił coraz bardziej czerwony, zachowałam się totalnie instynktownie przytrzymałam go dłońmi przed sobą, zaczęłam w niego mocno chuchać i dmuchać i troche nim potrząsnęłam, może mało książkowe ale pomogło, potem to się rozpłakałam bo to naprawde było straszne

Ja w szpitalu, gdy mała mi się zadusiła woda płodowymi, to najpierw tak jak ty na bark i klepanie, nie pomogło wziełam na ręce i klepałam, a raczej waliłam w plecy, żeby zrobić jej ból, żeby zaczęła płakać, ale nie zaczęła, to palec do buziaka i walenie po plecach i wołanie pielęgniarek, bo ona już mi się fioletowa robiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 09:08

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    U mnie było tak, że jak mu się ulało to poszło nosem. Nosek się zapchał i nie mógł przez to oddychać. Wyciągnęłam aspiratorkiem, jakby nie miała to nie wiem co by było :/

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Wgl czy ktos respektuje te 1000zl miesięcznie ? Jako bezrobotna mogla bym sie polasic ale niewiem co gdzie i z czym :D
    Podpowie ktoras mama ?
    Staraczka to dopiero od stycznia możesz załatwiać;) i wypłacą Ci od stycznia do dnia 1 urodzin;)

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja w szpitalu, gdy mała mi się zadusiła woda płodowymi, to najpierw tak jak ty na bark i klepanie, nie pomogło wziełam na ręce i klepałam, a raczej waliłam w plecy, żeby zrobić jej ból, żeby zaczęła płakać, ale nie zaczęła, to palec do buziaka i walenie po plecach i wołanie pielęgniarek, bo ona już mi się fioletowa robiła.

ja myślę że w takim zagrożeniu to już działasz totalnie instynktownie, robisz wszystko żeby tylko pomogło, ale nie życzę nikomu, strasznie się wystraszyłam

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a apropo kolek i bóli brzuszka, my stosowaliśmy espumisan i delicol, dawałam też herbatkę z kopru i zwykłą przegotowaną wodę za radą położnej, masowałam brzuszek, dźwigałam nóżki, dawałam termofor, nic tak naprawdę stuprocentowo nie pomogło, albo pomogło na chwilę jak termofor, ale wczoraj rozmawiałam z kumpelą która poradziła mi żeby koperek zastapić rumiankiem, bo np jej syna koper jeszcze bardziej wzdymał i powiem wam że u nas (odpukać) się sprawdziło,przed każdym jedzonkiem na głodniaka daje mu teraz troche rumianku i narazie super, nie pręży się nie męczy i od razu kupa po jedzeniu

‹‹ 2488 2489 2490 2491 2492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ