Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady u mnie też szczepienia w 6 tygodniu. Tak jak Andzia napisała jest to zgodne z kalendarzem szczepień. Ją szczepie na obowiązkowe plus pneunokoki plus ospa ale to dopiero w 9 miesiącu.

adzia, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojbmaly będzie szczepiony tydzień później tzn około 7 tygodnia życia bo ma jeszcze lekka zoltaczke i mamy przyjść do kontroli za 2 tyg. A tak w ogóle to mój maluszek nie przybrał na wadze ma tyle ile miał w dniu wypisu ze szpitala :-( i jak do 2 tyg nie będzie ładnie przybierać to będziemy musieli dokarmiac raz dziennie ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy pediatrę żeby sprawdzić kikut pępuszka. Trzymajcie kciuki żeby nie okazało się, że jest to coś poważnego gdzie skierują nas do chirurga :(

Do tego mała ma wysypkę na brzuszku, wolę chyba nie myśleć to może być :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Staraczko ja mam urodziny 3 listopada :-).
    Lady faktycznie szczepienie jest ok 6 tygodnia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a przemywalas kikut octaniseptem? Bo u nas pepuszek zagoil się właśnie po 3 dniach stosowania octaniseptu. Wczesniej był suchy ale twardo się trzymał.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka a przemywalas kikut octaniseptem? Bo u nas pepuszek zagoil się właśnie po 3 dniach stosowania octaniseptu. Wczesniej był suchy ale twardo się trzymał.
    Najpierw nic, potem 3 razy dziennie, po wizycie położnej według jej zaleceń przy każdej zmianie pieluszki (poza nocnym przewijaniem). Już zużyłam prawie całą butelkę i 2 paczki jałowych gazików...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mój też ma jeszcze lekką żółtaczkę. Zobaczymy co lekarz powie w październiku. Mam nadzieję, że ona już zejdzie do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dziękuję :)

Nam dzisiaj odpadl kikut , smarowany spirytusem byl

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    to mnie pocieszylas, mi sie rozeszlo spojenie a byl to mój pierwszy poród i ciagle dochodze do siebie... nei jestem w stanei wejsc do wanny, mąż mi musi pomagac bo nie podniose nogi do góry,też chodzę jak babcia, spacerujemy z małą po 20 minut dziennie ale jest to żółwi spacer, moze z pół kilometra przejdziemy...to aż sie boje pomyśleć co będzie przy drugim dziecku.

Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą:)

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i już ją zaszczepiłaś tą drugą porcją ? nie za szybko? przecież w książece pisze że 2 miesiące ma mieć

Lady my tez mamy szczepienie w 6 tygodniu, także może dowiedz się dokładnie.

justynka.s83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą:)

chodzę w pasie biodrowym i nie sa to duze odległości. a no i rano idzie porcja paracetamolu bo inaczej bym nie funkcjonowała.:)
    u mnie na szczescie szwy zakładali rozpuszczalne więc to mam z głowy i na razie nigdzie dalej nie musze się ruszac.
    jeśli masz ból jak przy rozejściu spojenia to zalecane jest jak najwiecej leżec na bokach z prostymi nogami, mnie już boki bolą ale pomaga.

Pola Irene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz sam nie ustali Toibie szczepien?
    Wydaje mi sie, ze masz napisane w 2 miesiacu bo dziecko majac 6 tyg.ma zakonczony 1 miesiac zycia i stad to sie bierze ;)raczej w przychodni beda wiedziec na kiedy umowic. Mnie umowili juz na pierwszej wizycie na 22.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a położna w domu nie zdjęła szwów ?
    Wczoraj u mnie była i sciagala , nie musialam wychodzic

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi leze w szpitalu;)izba przyjec 2 godziny...ah chcieli mnie piscic do domu i jutro zebym przyjechala sle tetno malego zaczelo skakac.Leze na ginekologii,cesarka nie wiadomo o ktorej,wiadomo ze jutro...

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze nie jest zle,lozko wygodne jak cholera ;)

Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i już ją zaszczepiłaś tą drugą porcją ? nie za szybko? przecież w książece pisze że 2 miesiące ma mieć

Pierwsze szczepienie jest po 6 tygodniu życia dziecka :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak zwykle wieczorem, zeby tradycji stało sie zadość rozkręca sie, pewnie za pol godz odejdzie jak ręka odjął. Ale za to dziś do miasta na wycieczce bylismy i od razu wprosilam sie na Ktg do szpitala po wczorajszych przebojach. Tak wiec puls super skurcze marne największe po 66, ale jestem spokojniejsza, położna nam dużo wyjaśniła i stwierdziła ze "dojrzewam" do porodu. A teraz juz w domku mam nadzieje, ze przed ranem kolejnej wycieczki nie bedzie trzeba, ale rano to juz bym sie nie obraziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 00:32

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te bole to chyba tez takie skurcze, nie moge zasnac poszlam do wanny i poki co przeszlo, ale dzis czuje sie zle od rana juz, nawet wymiotowalam :( i zaczyna mi chyba czop odchodzic a przynajmniej duzo sluzu gęstego

relgio4pxlxziakh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z cyckania :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ ‹ 2487 2488 2489 2490 2491 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ