X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady u mnie też szczepienia w 6 tygodniu. Tak jak Andzia napisała jest to zgodne z kalendarzem szczepień. Ją szczepie na obowiązkowe plus pneunokoki plus ospa ale to dopiero w 9 miesiącu.

adzia, Anitka201, Lady Savage lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojbmaly będzie szczepiony tydzień później tzn około 7 tygodnia życia bo ma jeszcze lekka zoltaczke i mamy przyjść do kontroli za 2 tyg. A tak w ogóle to mój maluszek nie przybrał na wadze ma tyle ile miał w dniu wypisu ze szpitala :-( i jak do 2 tyg nie będzie ładnie przybierać to będziemy musieli dokarmiac raz dziennie ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy pediatrę żeby sprawdzić kikut pępuszka. Trzymajcie kciuki żeby nie okazało się, że jest to coś poważnego gdzie skierują nas do chirurga :(

Do tego mała ma wysypkę na brzuszku, wolę chyba nie myśleć to może być :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Staraczko ja mam urodziny 3 listopada :-).
    Lady faktycznie szczepienie jest ok 6 tygodnia.

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka a przemywalas kikut octaniseptem? Bo u nas pepuszek zagoil się właśnie po 3 dniach stosowania octaniseptu. Wczesniej był suchy ale twardo się trzymał.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka a przemywalas kikut octaniseptem? Bo u nas pepuszek zagoil się właśnie po 3 dniach stosowania octaniseptu. Wczesniej był suchy ale twardo się trzymał.
    Najpierw nic, potem 3 razy dziennie, po wizycie położnej według jej zaleceń przy każdej zmianie pieluszki (poza nocnym przewijaniem). Już zużyłam prawie całą butelkę i 2 paczki jałowych gazików...

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna mój też ma jeszcze lekką żółtaczkę. Zobaczymy co lekarz powie w październiku. Mam nadzieję, że ona już zejdzie do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia dziękuję :)

Nam dzisiaj odpadl kikut , smarowany spirytusem byl

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    to mnie pocieszylas, mi sie rozeszlo spojenie a byl to mój pierwszy poród i ciagle dochodze do siebie... nei jestem w stanei wejsc do wanny, mąż mi musi pomagac bo nie podniose nogi do góry,też chodzę jak babcia, spacerujemy z małą po 20 minut dziennie ale jest to żółwi spacer, moze z pół kilometra przejdziemy...to aż sie boje pomyśleć co będzie przy drugim dziecku.

Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą:)

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i już ją zaszczepiłaś tą drugą porcją ? nie za szybko? przecież w książece pisze że 2 miesiące ma mieć

Lady my tez mamy szczepienie w 6 tygodniu, także może dowiedz się dokładnie.

justynka.s83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą:)

chodzę w pasie biodrowym i nie sa to duze odległości. a no i rano idzie porcja paracetamolu bo inaczej bym nie funkcjonowała.:)
    u mnie na szczescie szwy zakładali rozpuszczalne więc to mam z głowy i na razie nigdzie dalej nie musze się ruszac.
    jeśli masz ból jak przy rozejściu spojenia to zalecane jest jak najwiecej leżec na bokach z prostymi nogami, mnie już boki bolą ale pomaga.

Pola Irene lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz sam nie ustali Toibie szczepien?
    Wydaje mi sie, ze masz napisane w 2 miesiacu bo dziecko majac 6 tyg.ma zakonczony 1 miesiac zycia i stad to sie bierze ;)raczej w przychodni beda wiedziec na kiedy umowic. Mnie umowili juz na pierwszej wizycie na 22.10.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a położna w domu nie zdjęła szwów ?
    Wczoraj u mnie była i sciagala , nie musialam wychodzic

• anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi leze w szpitalu;)izba przyjec 2 godziny...ah chcieli mnie piscic do domu i jutro zebym przyjechala sle tetno malego zaczelo skakac.Leze na ginekologii,cesarka nie wiadomo o ktorej,wiadomo ze jutro...

74disg18xt1q3yyo.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze nie jest zle,lozko wygodne jak cholera ;)

Lady Savage, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i już ją zaszczepiłaś tą drugą porcją ? nie za szybko? przecież w książece pisze że 2 miesiące ma mieć

Pierwsze szczepienie jest po 6 tygodniu życia dziecka :)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nam się mały zakrztusił tym, co mu się ulało. Chyba z pół godziny odciągałam wydzielinę z nosa fridą. Także na nocne karmienie dostał tylko trochę :(

Jaki stres... :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jak zwykle wieczorem, zeby tradycji stało sie zadość rozkręca sie, pewnie za pol godz odejdzie jak ręka odjął. Ale za to dziś do miasta na wycieczce bylismy i od razu wprosilam sie na Ktg do szpitala po wczorajszych przebojach. Tak wiec puls super skurcze marne największe po 66, ale jestem spokojniejsza, położna nam dużo wyjaśniła i stwierdziła ze "dojrzewam" do porodu. A teraz juz w domku mam nadzieje, ze przed ranem kolejnej wycieczki nie bedzie trzeba, ale rano to juz bym sie nie obraziła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 00:32

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te bole to chyba tez takie skurcze, nie moge zasnac poszlam do wanny i poki co przeszlo, ale dzis czuje sie zle od rana juz, nawet wymiotowalam :( i zaczyna mi chyba czop odchodzic a przynajmniej duzo sluzu gęstego

relgio4pxlxziakh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z cyckania :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2487 2488 2489 2490 2491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ