Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mojbmaly będzie szczepiony tydzień później tzn około 7 tygodnia życia bo ma jeszcze lekka zoltaczke i mamy przyjść do kontroli za 2 tyg. A tak w ogóle to mój maluszek nie przybrał na wadze ma tyle ile miał w dniu wypisu ze szpitala
i jak do 2 tyg nie będzie ładnie przybierać to będziemy musieli dokarmiac raz dziennie ...
-
Anitka201 wrote:Lenka a przemywalas kikut octaniseptem? Bo u nas pepuszek zagoil się właśnie po 3 dniach stosowania octaniseptu. Wczesniej był suchy ale twardo się trzymał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magdalenkaihelenka wrote:to mnie pocieszylas, mi sie rozeszlo spojenie a byl to mój pierwszy poród i ciagle dochodze do siebie... nei jestem w stanei wejsc do wanny, mąż mi musi pomagac bo nie podniose nogi do góry,też chodzę jak babcia, spacerujemy z małą po 20 minut dziennie ale jest to żółwi spacer, moze z pół kilometra przejdziemy...to aż sie boje pomyśleć co będzie przy drugim dziecku.
Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPola Irene wrote:Kurcze dzielna jesteś z tymi spacerami. Ja wyszłam raz od porodu w poniedziałek na zdjęcie szwów i odebrać małego ze złobka. Szwów mi w końcu nie zdjęli, a mały mi zwiał musiałam go ganiać po ogródku żłobkowym i siłą zawlec do wózka... Od tego czasu siedzę w domu, może w weekend wyjdziemy pierwszy raz z Wandą
chodzę w pasie biodrowym i nie sa to duze odległości. a no i rano idzie porcja paracetamolu bo inaczej bym nie funkcjonowała.
u mnie na szczescie szwy zakładali rozpuszczalne więc to mam z głowy i na razie nigdzie dalej nie musze się ruszac.
jeśli masz ból jak przy rozejściu spojenia to zalecane jest jak najwiecej leżec na bokach z prostymi nogami, mnie już boki bolą ale pomaga.Pola Irene lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA lekarz sam nie ustali Toibie szczepien?
Wydaje mi sie, ze masz napisane w 2 miesiacu bo dziecko majac 6 tyg.ma zakonczony 1 miesiac zycia i stad to sie bierze ;)raczej w przychodni beda wiedziec na kiedy umowic. Mnie umowili juz na pierwszej wizycie na 22.10.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 21:53
-
nick nieaktualny
-
A u mnie jak zwykle wieczorem, zeby tradycji stało sie zadość rozkręca sie, pewnie za pol godz odejdzie jak ręka odjął. Ale za to dziś do miasta na wycieczce bylismy i od razu wprosilam sie na Ktg do szpitala po wczorajszych przebojach. Tak wiec puls super skurcze marne największe po 66, ale jestem spokojniejsza, położna nam dużo wyjaśniła i stwierdziła ze "dojrzewam" do porodu. A teraz juz w domku mam nadzieje, ze przed ranem kolejnej wycieczki nie bedzie trzeba, ale rano to juz bym sie nie obraziła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 00:32