X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Godzinę ?
    Mi położna mówiła zeby do 5min mała była na brzuszku , jak bedzie płakać to już ją wziąć normalnie i tak parę razy dziennie

No a ja od połoznej słyszałam że im dłużej na brzuchu tym lepiej, że jak nie płacze to cały dzień może leżeć, no i moja tak leżała z 3 godziny wczoraj i dziś

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Staraczka i Gusiak dajcie znać czy coś pomogło u was. To dość mocno trzeba przyciskac ale też nie tak by bolało, no i pośladki obok odbytu jak prze i rusza odbytem jest napięty odchylasz u nas zadziałało bo termometr za dużo nie można pomagać, bo ponoć może się przezwyczaic. A w jaki sposób i kiedy przepajacie maluchy?

Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
    Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Madzia gratulacje! Jak Boga kocham będę ostatnia :/
    Ja też mam termin na 26.09 i moja córa się nie spieszy ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to widzisz inne praktyki mają tak jak lekarze :D
    Smiech na sali z nich normalnie .

Kupiłam mleko nan pro zobaczę czy lepiej posłuży niż bebiko bo już nie daje rady .

Pokarm mi chyba zanikl , rano chcialam sciagac to z dwoch byly 3kropelki popołudniu nic teraz tez brak ...
    Piersi miekkie ,nie bola

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
    Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...

A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie planuje się dziś odkleic od cycka. 4 razy karmiłam podczas spaceru. W domu to samo, chwile je, spi i zara się budzi na powtórkę. Ja chce kawy!
    Poza tym czekam na kaloryfery. Coś się robi zimno ostatnio wieczorem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy dzień marudy. Nocka kiepska, w ciągu dnia krótkie drzemki,jedynie na spacerze pospala godzinkę. Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu? Mam wrażenie, ze zaraz sobie gardło zedrze :( nie wiejskiej pomoc, aż się zryczalam dzis /;

Gratulacje dla świeżo upieczonychmam! Byłyście dzielne! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to Twoja córka podczas spaceru nie śpi? Bo ja tylko wyjdę ze swoim na zewnątrz i on od razu zasypia. A karmisz ja na dworze?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka moja w zasadzie bardzo lubi się przebierać, kąpać, przy zmianie pieluszki tez nie ma żadnego krzyku i problemu...

Awantura zaczyna się wtedy kiedy nie ma na czas cyca do jedzenia albo boli mała brzuszek ... wtedy faktycznie tak krzyczy jakby sobie miała całe gardlo zedrzec...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u Nas od wczoraj zaczęli grzać.

la_lenka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka to Twoja córka podczas spaceru nie śpi? Bo ja tylko wyjdę ze swoim na zewnątrz i on od razu zasypia. A karmisz ja na dworze?
    Normalnie najczęściej śpi, choć przy dłuższym spacerze co najmniej jedną przekąskę trzeba zaliczyć. A dziś darła się jakby ją ktoś obdzierał ze skóry. Usiadłam na ławce między blokami - cycuś, usnęła. 15 minut do parku i znowu ryk. No to ławeczka - cycuś. Weszłam do apteki kupić zaleconą maść - ryk. I tak dalej :P
    Karmie normalnie na ławce, póki ciepło. Nie wiem co będzie jak przyjdzie zima. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
    Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...

A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA?

Odciagammiej więcej co 3h jak małą karmic kończę , od początku bylam nastawiona na kp , nie myslalam intensywnie o tym ale nie dawało rady , pytalam mamy jak to u nas jest bo siostra tez krótko karmila to wyszlo ze moze byc to dziedziczne bo ciągnęły max do pół roku .

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Anula gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj się karmimy tylko piersią <3 zaczynam mieć coraz więcej pokarmu, mała po wizycie położnej waży 3600 (urodzeniowa to 3640) ;) także dumna jestem, spacerek pierwszy zaliczony - wszystko jest na filmie ;))) pije dużo wody, kompot z jabłek na laktacje - działają cuda;)

co do płaczu małej - nawet po porodzie nie było rozdzierającego ryku, pokwili sobie troszkę, kąpać się lubi, przebierać też, zasypia sama po jedzeniu w swoim łóżeczku, często najpierw sobie z 10-15 min macha łapkami i spogląda wielkimi ślepiami, ale sama zasypia bez lulania;) nie zapeszając aniołek kochany;) ah i dzisiaj pierwsze wiązanie w chuście i też super;)

zapomniałam pochwalić męża...w dniu wypisu ze szpitala przyjechał z moimi rodzicami po nas, a w domu...niespodzianka;) drzwi nad mieszkaniem udekorowane szarfami, w domu szarfy, bukiet kwiatów i piękne baloniki z helem ;) a i pierścionek na prezent mam sobie wybrać;) cudowny chłopak, wstaje do małej, karmi jak trzeba, przewija, kąpie, śpiewa <3 jestem przeszczęśliwa ;)

p.s na drugim forum foty;)
    p.s dziewczyny gratulacje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

Anitka201, agatka196, easymum, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu?)

Oj tak, no ale nie dziw się :P 9 miesięcy nikt nie przebierał, nikt nie przewijał, ciepło było a teraz nagle coś nie tak :P dla takiego dzidzi to istna rewolucja

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafał też od wczoraj zaczął grzać, i moja też śpi na spacerze, cały czas.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
    Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz...
    Ja to tyłka masowalam w koło brzuch wg wskazówek zegara nie wiedziałam że trzeba poprzyciskac trochę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to faktycznie dzisiaj miałaś cyrk podczas spaceru ;-) ale ja nawet gorszy dzień mojego syna tłumacze sobie tym ze każdy z nas czasami tak ma. My podczas 1,5 - 2 godz spaceru mamy spokój i młody cały czas śpi ;-) tylko wjade wózkiem do domu i mody od razu oczy jak 5 zł i domaga się piersi :-)
    Gusiak mój maluch tez lubi jak się prz nim robi :-) no chyba ze jest bardzo głodny wtedy jest ryk :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:45

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek u nas tez po powrocie ze szpitala był ogromny bukiet kwiatów i do tego złote kolczyki i złoty łańcuszek :-)
    Teraz tez jak wraca z pracy ciągle coś przy młodym robi, wstaje w nocy no i w piątek po południu wyrwałam się na ponad 4 godz na zakupy i dzielny tato został z maluchem i nie było żadnych telefonów żebym juz wracała :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszła chusta... Ja pitole jakie to długie :P Pierwsze motanie na misiu zaliczyłam, nie narzekał. ;) Ciekawe jak córce się spodoba.

Anitka201, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ