X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Godzinę ?
    Mi położna mówiła zeby do 5min mała była na brzuszku , jak bedzie płakać to już ją wziąć normalnie i tak parę razy dziennie

No a ja od połoznej słyszałam że im dłużej na brzuchu tym lepiej, że jak nie płacze to cały dzień może leżeć, no i moja tak leżała z 3 godziny wczoraj i dziś

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Staraczka i Gusiak dajcie znać czy coś pomogło u was. To dość mocno trzeba przyciskac ale też nie tak by bolało, no i pośladki obok odbytu jak prze i rusza odbytem jest napięty odchylasz u nas zadziałało bo termometr za dużo nie można pomagać, bo ponoć może się przezwyczaic. A w jaki sposób i kiedy przepajacie maluchy?

Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
    Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Madzia gratulacje! Jak Boga kocham będę ostatnia :/
    Ja też mam termin na 26.09 i moja córa się nie spieszy ;-)

Carolline lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to widzisz inne praktyki mają tak jak lekarze :D
    Smiech na sali z nich normalnie .

Kupiłam mleko nan pro zobaczę czy lepiej posłuży niż bebiko bo już nie daje rady .

Pokarm mi chyba zanikl , rano chcialam sciagac to z dwoch byly 3kropelki popołudniu nic teraz tez brak ...
    Piersi miekkie ,nie bola

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
    Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...

A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie planuje się dziś odkleic od cycka. 4 razy karmiłam podczas spaceru. W domu to samo, chwile je, spi i zara się budzi na powtórkę. Ja chce kawy!
    Poza tym czekam na kaloryfery. Coś się robi zimno ostatnio wieczorem.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy dzień marudy. Nocka kiepska, w ciągu dnia krótkie drzemki,jedynie na spacerze pospala godzinkę. Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu? Mam wrażenie, ze zaraz sobie gardło zedrze :( nie wiejskiej pomoc, aż się zryczalam dzis /;

Gratulacje dla świeżo upieczonychmam! Byłyście dzielne! :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to Twoja córka podczas spaceru nie śpi? Bo ja tylko wyjdę ze swoim na zewnątrz i on od razu zasypia. A karmisz ja na dworze?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka moja w zasadzie bardzo lubi się przebierać, kąpać, przy zmianie pieluszki tez nie ma żadnego krzyku i problemu...

Awantura zaczyna się wtedy kiedy nie ma na czas cyca do jedzenia albo boli mała brzuszek ... wtedy faktycznie tak krzyczy jakby sobie miała całe gardlo zedrzec...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u Nas od wczoraj zaczęli grzać.

la_lenka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka to Twoja córka podczas spaceru nie śpi? Bo ja tylko wyjdę ze swoim na zewnątrz i on od razu zasypia. A karmisz ja na dworze?
    Normalnie najczęściej śpi, choć przy dłuższym spacerze co najmniej jedną przekąskę trzeba zaliczyć. A dziś darła się jakby ją ktoś obdzierał ze skóry. Usiadłam na ławce między blokami - cycuś, usnęła. 15 minut do parku i znowu ryk. No to ławeczka - cycuś. Weszłam do apteki kupić zaleconą maść - ryk. I tak dalej :P
    Karmie normalnie na ławce, póki ciepło. Nie wiem co będzie jak przyjdzie zima. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
    Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...

A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA?

Odciagammiej więcej co 3h jak małą karmic kończę , od początku bylam nastawiona na kp , nie myslalam intensywnie o tym ale nie dawało rady , pytalam mamy jak to u nas jest bo siostra tez krótko karmila to wyszlo ze moze byc to dziedziczne bo ciągnęły max do pół roku .

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Anula gratulacje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzisiaj się karmimy tylko piersią <3 zaczynam mieć coraz więcej pokarmu, mała po wizycie położnej waży 3600 (urodzeniowa to 3640) ;) także dumna jestem, spacerek pierwszy zaliczony - wszystko jest na filmie ;))) pije dużo wody, kompot z jabłek na laktacje - działają cuda;)

co do płaczu małej - nawet po porodzie nie było rozdzierającego ryku, pokwili sobie troszkę, kąpać się lubi, przebierać też, zasypia sama po jedzeniu w swoim łóżeczku, często najpierw sobie z 10-15 min macha łapkami i spogląda wielkimi ślepiami, ale sama zasypia bez lulania;) nie zapeszając aniołek kochany;) ah i dzisiaj pierwsze wiązanie w chuście i też super;)

zapomniałam pochwalić męża...w dniu wypisu ze szpitala przyjechał z moimi rodzicami po nas, a w domu...niespodzianka;) drzwi nad mieszkaniem udekorowane szarfami, w domu szarfy, bukiet kwiatów i piękne baloniki z helem ;) a i pierścionek na prezent mam sobie wybrać;) cudowny chłopak, wstaje do małej, karmi jak trzeba, przewija, kąpie, śpiewa <3 jestem przeszczęśliwa ;)

p.s na drugim forum foty;)
    p.s dziewczyny gratulacje;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40

Anitka201, agatka196, easymum, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu?)

Oj tak, no ale nie dziw się :P 9 miesięcy nikt nie przebierał, nikt nie przewijał, ciepło było a teraz nagle coś nie tak :P dla takiego dzidzi to istna rewolucja

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafał też od wczoraj zaczął grzać, i moja też śpi na spacerze, cały czas.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
    Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz...
    Ja to tyłka masowalam w koło brzuch wg wskazówek zegara nie wiedziałam że trzeba poprzyciskac trochę

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka to faktycznie dzisiaj miałaś cyrk podczas spaceru ;-) ale ja nawet gorszy dzień mojego syna tłumacze sobie tym ze każdy z nas czasami tak ma. My podczas 1,5 - 2 godz spaceru mamy spokój i młody cały czas śpi ;-) tylko wjade wózkiem do domu i mody od razu oczy jak 5 zł i domaga się piersi :-)
    Gusiak mój maluch tez lubi jak się prz nim robi :-) no chyba ze jest bardzo głodny wtedy jest ryk :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:45

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek u nas tez po powrocie ze szpitala był ogromny bukiet kwiatów i do tego złote kolczyki i złoty łańcuszek :-)
    Teraz tez jak wraca z pracy ciągle coś przy młodym robi, wstaje w nocy no i w piątek po południu wyrwałam się na ponad 4 godz na zakupy i dzielny tato został z maluchem i nie było żadnych telefonów żebym juz wracała :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszła chusta... Ja pitole jakie to długie :P Pierwsze motanie na misiu zaliczyłam, nie narzekał. ;) Ciekawe jak córce się spodoba.

Anitka201, Paulinek lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2491 2492 2493 2494 2495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ