Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka23 wrote:Godzinę ?
Mi położna mówiła zeby do 5min mała była na brzuszku , jak bedzie płakać to już ją wziąć normalnie i tak parę razy dziennie
No a ja od połoznej słyszałam że im dłużej na brzuchu tym lepiej, że jak nie płacze to cały dzień może leżeć, no i moja tak leżała z 3 godziny wczoraj i dziś -
anulka20 wrote:Staraczka i Gusiak dajcie znać czy coś pomogło u was. To dość mocno trzeba przyciskac ale też nie tak by bolało, no i pośladki obok odbytu jak prze i rusza odbytem jest napięty odchylasz u nas zadziałało bo termometr za dużo nie można pomagać, bo ponoć może się przezwyczaic. A w jaki sposób i kiedy przepajacie maluchy?
Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady to widzisz inne praktyki mają tak jak lekarze
Smiech na sali z nich normalnie .
Kupiłam mleko nan pro zobaczę czy lepiej posłuży niż bebiko bo już nie daje rady .
Pokarm mi chyba zanikl , rano chcialam sciagac to z dwoch byly 3kropelki popołudniu nic teraz tez brak ...
Piersi miekkie ,nie bola -
Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...
A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA? -
My dziś mamy dzień marudy. Nocka kiepska, w ciągu dnia krótkie drzemki,jedynie na spacerze pospala godzinkę. Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu? Mam wrażenie, ze zaraz sobie gardło zedrze
nie wiejskiej pomoc, aż się zryczalam dzis /;
Gratulacje dla świeżo upieczonychmam! Byłyście dzielne! -
Moka moja w zasadzie bardzo lubi się przebierać, kąpać, przy zmianie pieluszki tez nie ma żadnego krzyku i problemu...
Awantura zaczyna się wtedy kiedy nie ma na czas cyca do jedzenia albo boli mała brzuszek ... wtedy faktycznie tak krzyczy jakby sobie miała całe gardlo zedrzec... -
Anitka201 wrote:Lenka to Twoja córka podczas spaceru nie śpi? Bo ja tylko wyjdę ze swoim na zewnątrz i on od razu zasypia. A karmisz ja na dworze?
Karmie normalnie na ławce, póki ciepło. Nie wiem co będzie jak przyjdzie zima. -
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczka to próbuj może przykładać mała, żeby jednak pobudzić laktacje... no chyba, że nie chcesz karmić piersią?
Bo jeśli piersi po całym dniu miekkie i nie bolą to faktycznie zupełnie tak jakby w ogóle nie zbierać Ci się pokarm... u mnie po pół dnia nie karmienia z cyca robią się niemalże jak kamienie...
A może to kwestia tego, zeby kupić mm HA?
Odciagammiej więcej co 3h jak małą karmic kończę , od początku bylam nastawiona na kp , nie myslalam intensywnie o tym ale nie dawało rady , pytalam mamy jak to u nas jest bo siostra tez krótko karmila to wyszlo ze moze byc to dziedziczne bo ciągnęły max do pół roku .
-
nick nieaktualnymy dzisiaj się karmimy tylko piersią
zaczynam mieć coraz więcej pokarmu, mała po wizycie położnej waży 3600 (urodzeniowa to 3640)
także dumna jestem, spacerek pierwszy zaliczony - wszystko jest na filmie
)) pije dużo wody, kompot z jabłek na laktacje - działają cuda;)
co do płaczu małej - nawet po porodzie nie było rozdzierającego ryku, pokwili sobie troszkę, kąpać się lubi, przebierać też, zasypia sama po jedzeniu w swoim łóżeczku, często najpierw sobie z 10-15 min macha łapkami i spogląda wielkimi ślepiami, ale sama zasypia bez lulania;) nie zapeszając aniołek kochany;) ah i dzisiaj pierwsze wiązanie w chuście i też super;)
zapomniałam pochwalić męża...w dniu wypisu ze szpitala przyjechał z moimi rodzicami po nas, a w domu...niespodzianka;) drzwi nad mieszkaniem udekorowane szarfami, w domu szarfy, bukiet kwiatów i piękne baloniki z helema i pierścionek na prezent mam sobie wybrać
cudowny chłopak, wstaje do małej, karmi jak trzeba, przewija, kąpie, śpiewa
jestem przeszczęśliwa
p.s na drugim forum foty;)
p.s dziewczyny gratulacje;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:40
Anitka201, agatka196, easymum, trix, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
moka89 wrote:Wasze dzieciaki też się tak drą przy rozbieraniu i przewijaniu?)
Oj tak, no ale nie dziw się9 miesięcy nikt nie przebierał, nikt nie przewijał, ciepło było a teraz nagle coś nie tak
dla takiego dzidzi to istna rewolucja
-
Gusiak wrote:Poza rozchylaniem pośladków to ja tak właśnie robie cały czas i z efektami różnie... czasem coś pomaga, czasem nic nie daje...
Póki co ruszyło się po spacerku i na razie mamy spokój, ale następnym razem spróbuje jeszcze tak jak piszesz... -
Lenka to faktycznie dzisiaj miałaś cyrk podczas spaceru
ale ja nawet gorszy dzień mojego syna tłumacze sobie tym ze każdy z nas czasami tak ma. My podczas 1,5 - 2 godz spaceru mamy spokój i młody cały czas śpi
tylko wjade wózkiem do domu i mody od razu oczy jak 5 zł i domaga się piersi
Gusiak mój maluch tez lubi jak się prz nim robino chyba ze jest bardzo głodny wtedy jest ryk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 18:45
-
Paulinek u nas tez po powrocie ze szpitala był ogromny bukiet kwiatów i do tego złote kolczyki i złoty łańcuszek
Teraz tez jak wraca z pracy ciągle coś przy młodym robi, wstaje w nocy no i w piątek po południu wyrwałam się na ponad 4 godz na zakupy i dzielny tato został z maluchem i nie było żadnych telefonów żebym juz wracałaPaulinek lubi tę wiadomość