Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczorajsza kąpiel super, woda cieplusienka wiec dziecię zadowolone, w tle szum radia, wiec jakoś miło było narwet z ubieraniem i dalszą higieną na przewijaku
Problem mamy z zasypianiem w Gabrysiowym łóżeczku, sama nie uśnie, siedzę i wkładam smoczka kiedy jej wypada ale to też nie daje efektu, w końcu ładuje w naszym łożku,.. Chce sie w nocy do męża przytulić a ten mały człowieczek nas rozdziela
Pępuszek wisi na włosku, boje się go dotykać teraz żeby nie urwać, na szczęście dzis położna wpada to obejrzy -
Dzięki dziewczyny za radę, spróbuję z wodą.
Od wczoraj boli mnie brzuch jak przy owulacji:( Nie wiem czy to nie przez to, że dźwignęłam gondolę z młodym, bo na owulację raczej za szybko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:49
-
moka89 wrote:Wczorajsza kąpiel super, woda cieplusienka wiec dziecię zadowolone, w tle szum radia, wiec jakoś miło było narwet z ubieraniem i dalszą higieną na przewijaku
Problem mamy z zasypianiem w Gabrysiowym łóżeczku, sama nie uśnie, siedzę i wkładam smoczka kiedy jej wypada ale to też nie daje efektu, w końcu ładuje w naszym łożku,.. Chce sie w nocy do męża przytulić a ten mały człowieczek nas rozdziela
Pępuszek wisi na włosku, boje się go dotykać teraz żeby nie urwać, na szczęście dzis położna wpada to obejrzy
O matko, dajesz mi nadzieję, że nie jestem jedyną, która daje dziecku smoczek!!!Anitka201, moka89 lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
Ja też daje smoka małemu bo inaczej by przy piersi chciał siedzieć 24 h
ja nie widzę w tym nic złego żeby dac smoczek dziecku
U nas dzisiaj w koncu pięknie słońce świeci więc będziemy szli na spacerek dłuższy
Muszę ww koncu zrobić porządek w szafie z ubraniami bo nawet nie wiem co mam ubrać nasiebie w taką pogodę hehe -
My dziś mamy 5 tygodni
i lubimy bardzo czwartki
A w ciąży soboty
No to i u mnie noc nie ciekawa. Mała budziła czkawka chyba z zimna bo kark zimny. Nie wiem czemu bo ubrana tak jak zawsze (body krótki rękaw i pajacyk) i nakryta, a w pokoju 21 stopni.
I przez to spała z mamusią
I martwi mnie jej kaszel. Kaszle kilka razy dziennie może max z 5 a jest taki nie przyjemny jakby oskrzela były zaladowane. Niby pediatra ja badała i wszystko czysciutkie ale coś mnie to nie pokoi. Chyba pójdę gdzieś z nią prywatnie
U nas smoczek idzie w ruch tylko jak wychodzę na dwór bo ryk jest przy ubieraniu i czasem na zakupach jak nie mam jak dać cyca. A tak to nim pluje. Woli cyca sobie po cmokać
Nancy a może rana cie po prostu boli. Ja wózek sama znoszę z 2 piętra od pierwszego spaceru bo nie ma mi kto go znieść i cierpi na tym moja rana.
Misi@, easymum lubią tę wiadomość
-
Lilla My wrote:O matko, dajesz mi nadzieję, że nie jestem jedyną, która daje dziecku smoczek!!!
-
misi@ czuje się zdecydowanie lepiej mała już jest bez tlenu ale przez antybiotyk musi być na sali noworodkowej, przestawilam ją dziś do piersi ale wiadomo mleka od razu nie ma. będę chodzić co 3godziny do niej i próbowac:-)
Misi@, Czarna_88, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Agatka ja to czuje ból w środku, takie kłucie, identyczne jak przy owulacji. A w ogóle dziewczyny po cc kiedy macie zamiar zacząć serduszkować
? Będziecie czekać na zielone światło od lekarza? Właśnie sobie przypomniałam, że muszę się zarejestrować, bo to przecież niedługo 6 tygodni minie.
-
nick nieaktualnyNancy87 wrote:Agatka ja to czuje ból w środku, takie kłucie, identyczne jak przy owulacji. A w ogóle dziewczyny po cc kiedy macie zamiar zacząć serduszkować
? Będziecie czekać na zielone światło od lekarza? Właśnie sobie przypomniałam, że muszę się zarejestrować, bo to przecież niedługo 6 tygodni minie.
Nie bede czekac na lekarza , poczekam na okazje hahaha -
julita wrote:czy jak w nocy nakarmienie dzieciaczki to od razu idą spać czy trochę marudzą zanim zasną?
Miałam dzisiaj karmienie o 4 rano przez 30 minut a drugie 50 ⎌minut musiałam usypiaćjulita lubi tę wiadomość
-
Julita - u nas też tak bywa czasami. Nakarmię go po 20 minut z każdej piersi, chwilę potrzymam, żeby mu się odbiło i jak wracamy do pozycji poziomej i tulę go do uśnięcia, to się wybudza i usypianie potrafi trwać godzinę. Mam tylko dylemat, czy w takim momencie podawać smoczek czy pierś, bo jak pierś, to potem znów trzeba go przytrzymać, żeby się odbiło i wszystko od nowa... Dlatego najczęściej jednak w takich sytuacjach daję smoczek, bo Michałek strasznie płacze i krzyczy
julita lubi tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku!