X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie zuzia zrobiła dzis pobudki w nocy, o 22, o 24, 2, 4, 6 i zaznacze ze ok 40 min cycania w kazdej pobudzce, wiec mega nie wyspana jestem :3 ale szczęsliwa i dziś jedziemy na USG bioderek

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza kąpiel super, woda cieplusienka wiec dziecię zadowolone, w tle szum radia, wiec jakoś miło było narwet z ubieraniem i dalszą higieną na przewijaku ;)
    Problem mamy z zasypianiem w Gabrysiowym łóżeczku, sama nie uśnie, siedzę i wkładam smoczka kiedy jej wypada ale to też nie daje efektu, w końcu ładuje w naszym łożku,.. Chce sie w nocy do męża przytulić a ten mały człowieczek nas rozdziela :P

Pępuszek wisi na włosku, boje się go dotykać teraz żeby nie urwać, na szczęście dzis położna wpada to obejrzy :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Kobieta od laktacji powiedziała aby z jogurtem nie rozrabiać, tylko mleko albo wada :)

aha, nie wiedziałam, natomiast na sierpniówkach jest laska co z jogurtem robiła i jej pomogło

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za radę, spróbuję z wodą.
    Od wczoraj boli mnie brzuch jak przy owulacji:( Nie wiem czy to nie przez to, że dźwignęłam gondolę z młodym, bo na owulację raczej za szybko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 09:49

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Wczorajsza kąpiel super, woda cieplusienka wiec dziecię zadowolone, w tle szum radia, wiec jakoś miło było narwet z ubieraniem i dalszą higieną na przewijaku ;)
    Problem mamy z zasypianiem w Gabrysiowym łóżeczku, sama nie uśnie, siedzę i wkładam smoczka kiedy jej wypada ale to też nie daje efektu, w końcu ładuje w naszym łożku,.. Chce sie w nocy do męża przytulić a ten mały człowieczek nas rozdziela :P

Pępuszek wisi na włosku, boje się go dotykać teraz żeby nie urwać, na szczęście dzis położna wpada to obejrzy :)

O matko, dajesz mi nadzieję, że nie jestem jedyną, która daje dziecku smoczek!!!

Anitka201, moka89 lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    O matko, dajesz mi nadzieję, że nie jestem jedyną, która daje dziecku smoczek!!!
    Ja tez i ja też :-) jakoś nie czuje się z tego powodu gorsza matka a przynajmniej młody się uspokaja :-)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam :) kolejną metryczkę

5jy7g8.jpg

kasig lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moka moja tez z smokiem :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez daje smoka małej , nie chcialam ale musialam

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też daje smoka małemu bo inaczej by przy piersi chciał siedzieć 24 h :-) ja nie widzę w tym nic złego żeby dac smoczek dziecku :-)

U nas dzisiaj w koncu pięknie słońce świeci więc będziemy szli na spacerek dłuższy :-)
    Muszę ww koncu zrobić porządek w szafie z ubraniami bo nawet nie wiem co mam ubrać nasiebie w taką pogodę hehe

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś mamy 5 tygodni :-) i lubimy bardzo czwartki :-) A w ciąży soboty :-)

No to i u mnie noc nie ciekawa. Mała budziła czkawka chyba z zimna bo kark zimny. Nie wiem czemu bo ubrana tak jak zawsze (body krótki rękaw i pajacyk) i nakryta, a w pokoju 21 stopni. :-/
    I przez to spała z mamusią :-D

I martwi mnie jej kaszel. Kaszle kilka razy dziennie może max z 5 a jest taki nie przyjemny jakby oskrzela były zaladowane. Niby pediatra ja badała i wszystko czysciutkie ale coś mnie to nie pokoi. Chyba pójdę gdzieś z nią prywatnie :-/

U nas smoczek idzie w ruch tylko jak wychodzę na dwór bo ryk jest przy ubieraniu i czasem na zakupach jak nie mam jak dać cyca. A tak to nim pluje. Woli cyca sobie po cmokać :-)

Nancy a może rana cie po prostu boli. Ja wózek sama znoszę z 2 piętra od pierwszego spaceru bo nie ma mi kto go znieść i cierpi na tym moja rana.

Misi@, easymum lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Maż juz w szpitalu gnał po smoczek, bo młoda najgłośniejsza na oddziale. Ma silny odruch ssania. Wole jej dać smoczek niż żeby ssała rączki albo wisiała mi na piersi pół dnia :)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i pępek odpadł! Znalazłam go w pampersie :D Położna była, zważyła mała i w tydzień przybrała 130 g :) jestem z siebie dumna :D

Misi@, Gusiak, Kucykowa, Lady Savage, kasig lubią tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misi@ czuje się zdecydowanie lepiej mała już jest bez tlenu ale przez antybiotyk musi być na sali noworodkowej, przestawilam ją dziś do piersi ale wiadomo mleka od razu nie ma. będę chodzić co 3godziny do niej i próbowac:-)

Misi@, Czarna_88, Kasiarzynka, karolcia87 lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia życzymy wam dużo zdrówka! :)

MadziaRatMed lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ja to czuje ból w środku, takie kłucie, identyczne jak przy owulacji. A w ogóle dziewczyny po cc kiedy macie zamiar zacząć serduszkować:)? Będziecie czekać na zielone światło od lekarza? Właśnie sobie przypomniałam, że muszę się zarejestrować, bo to przecież niedługo 6 tygodni minie.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Agatka ja to czuje ból w środku, takie kłucie, identyczne jak przy owulacji. A w ogóle dziewczyny po cc kiedy macie zamiar zacząć serduszkować:)? Będziecie czekać na zielone światło od lekarza? Właśnie sobie przypomniałam, że muszę się zarejestrować, bo to przecież niedługo 6 tygodni minie.
    Ja to juz mam ochotę :D
    Nie bede czekac na lekarza , poczekam na okazje hahaha

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    a ja mam wrażenie że pępek nigdy jej nie odpadnie ;)
    Nie grzesz ;) Co ja mam powiedzieć?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    czy jak w nocy nakarmienie dzieciaczki to od razu idą spać czy trochę marudzą zanim zasną?
    Miałam dzisiaj karmienie o 4 rano przez 30 minut a drugie 50 ⎌minut musiałam usypiać
    u nas czasem karmienie 30 min a usypianie 2 h:P

julita lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julita - u nas też tak bywa czasami. Nakarmię go po 20 minut z każdej piersi, chwilę potrzymam, żeby mu się odbiło i jak wracamy do pozycji poziomej i tulę go do uśnięcia, to się wybudza i usypianie potrafi trwać godzinę. Mam tylko dylemat, czy w takim momencie podawać smoczek czy pierś, bo jak pierś, to potem znów trzeba go przytrzymać, żeby się odbiło i wszystko od nowa... Dlatego najczęściej jednak w takich sytuacjach daję smoczek, bo Michałek strasznie płacze i krzyczy :(

julita lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ