X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :)
    Wlasnie obsługuje w barze mlecznym a zaraz po tym wybywam na pierwsze zakupy :) tatuś zostaje z małym.
    Nie mogę się doczekać :D musze upolować jakas fajna kurtkę co by wozkowe spacery byly cieplejsze ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady od kiedfy mala zauwaza karuzele?
    od tygodnia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej cioteczki :)
    My dzis miałyśmy pierwsza wizytę u pediatry, wszystko jest ok, na gazy póki co masowanie brzuszka, ciepłe okłady, noszenie na przedramieniu. Mamy nie faszerować zadnymi kropelkami, bo u takich maluszków to normalne ze układ pokarmowy jest jeszcze niedojrzały. No nic, zobaczymy...
    Dzidziunia waży 4 kg, wyjściowa 3450 także super. Jesteśmy na piersi z czego pani doktor jest zadowolona i ja rownież, bo po cc walczyłam o rozkręcenie produkcji :) Jest jeszcze mała żółtaczka wiec mam ją dopajać glukozą (nie uśmiecha mi się to, ale trudno)
    Pytałam o szczepienia, pani doktor poleca 5 w 1, mam straszny mętlik w głowie jeśli o to chodzi.. Nie wiem czy tradycyjnymi szczepionkami czy 5 w 1 czy dać do tego Rota... Ehh..

Dziewczyny jaką witaminę K podajecie? Mamy z Bioaron i widzę, że mała jest po niej niespokojna, jest ciężkostrawna przez ten tłuszcz w którym witamina się znajduje. Polecicie jakąś inną?

Gratulacje dla ostatniej już mamy :) czas zamknąć listę i cieszyć się macierzyństwem :)

Moj mąż nazywa mnie dzielnym żołnierzykiem i jest że mnie dumny, że dbam o dom i o naszą córeczkę, że tak dobrze sobie radzę ;) aajjj miód na moje uszy :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

Ona mojej sie pokickalo cos ... Zjada po 70 na porcje, cud jak 90 wyciagnie:\ przec co co 2-2,5 godz budzi sie na mleko, w nocy to samo. Z drugie str jak wypijala 100-120 to wymitowala ...
    Może mleko jej nie sluży? Choć ja się nie znam...
    Widać taki typ, może lubi jeść mniej, a częściej. Nasza by czasem wypiła 130 co 2 godziny :D Czasem zdarza się, że zasypia podczas jedzenia - wtedy trzeba ją trochę pobudzić, dobrze działa pomizianie pieluszką wokół ust itp.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Lady od kiedfy mala zauwaza karuzele?

u nas 5 tygodni - też karuzelka zauważona, ale skupia sie na niej może 2 minuty :P

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,

czy Wasze dzieciaki też mają takie duże odczyny poszczepiennie??
    gfivd6fu75ur_t.jpg

8pdp47e.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    hejka,

czy Wasze dzieciaki też mają takie duże odczyny poszczepiennie??
    gfivd6fu75ur_t.jpg

A to pierwsza dawka czy już druga?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Caroline śliczna córeczka ☺gratuluję. Worek wrzesniowek pusty. ☺

Jak przeczytałam o tym pustym worku, to coś mnie za serce złapało. Super, że wszystkie mamy już dzieci przy sobie, ale te 9 m-cy oczekiwania to był jednak super czas. Szczególnie tu na forum, i za to Wam chciałam podziękować

adzia, Kasiarzynka, Lady Savage, la_lenka, 4me, trix, Gusiak, diatomka, karolcia87, monaaa85 lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html

Dziewczyny, znalazłam fajny wpis dotyczący kropelek na kolki. Poczytajcie, bo okazuje się, że zamiast Sab Simplex wystarczy podawać nasz Espumisan, tylko w większych dawkach. Taka ciekawostka :)

gg64rl68s121551a.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam szkołę przetrwania, jakby mi dziecko podmienili, mój grzeczniutki Oluś cały dzień sie darł, prężył się znowu i to jeszcze bardziej niż kiedyś, zrobił bąka to w płacz, nie zrobił też płacz, w ogóle nie spał, na rękach też się nie uspokajał, to chyba była klasyczna kolka. Rumianek już nie działał, no ale skojarzyłam fakty skończyly nam się kropelki delicol i nie kupowałam nowych bo stwierdziłam że nie działają skoro bardziej mu wprowadzenie rumianku pomogło, ale jednak wycofanie delicolu pokazało mi że chyba jednak były potrzebne. Wieczorem kupiłam w końcu nowe opakowanie znów mu daję przed jedzonkiem dopajam rumiankiem i wszystko wraca do normy, jeszcze nie jest idealnie, jeszcze się pręży ale to juz nie jest taki rozpaczliwy płacz jak wczoraj

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaciekła zwolenniczka kp, sama odpuszczam. mam problem, mała wisi na piersi dosłownie non stop, nie śpi całymi dniami, nie robi kupek, płacze...ewidentnie nienajedzona. od piątku do wtorku nie przytyła dosłownie nic...nie jestem w stanie męczyć dziecka. dokarmiam mm, dokarmiam ściągniętym z laktatora i przystawiam. wielka pomoc psychiczna męża i mamy, która sama miała problem z łakomczuchem. mnie karmiła tylko 1,5 mca bo miała ten sam problem, a wyrosłam na zdrową babę. psychika mi bardzo siadała, płakałam, czułam się beznadziejnie, że moje dziecko przeze mnie w szpitalu wyląduje nienakarmione od kilku dni, trudno widocznie muszę ją dokarmiać...ważniejsze jest żeby jadła i nie chudła.
    teraz mi psychicznie lepiej, walczymy dalej, ale jak mi jeszcze jedna położna powie, że mam nie dawać butelki tylko przystawiać (a ja widzę, że dziecko jest po 2 dniach na piersi tylko bardzo głodne) to ją walnę patelnią. gdyby mała po jedzeniu u mnie spała z 30 min, to rozumiem, że je mniej a częściej a ona nie spała wcale...

agatka196, easymum, 4me, Misi@ lubią tę wiadomość

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna dzisiaj mi powiedziała ze jak dziecko nie umie zrobić kupki dłużej niż 24 G to można przepijac herbata rumiankowa a koperkowa na pierdzioszki

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline ogromne gratulacje :-)

My dziś spałyśmy do 12.00 od wczoraj od 21 przerwa na karmienie tylko 3 razy :-)

Lalenka dokładnie tak jak mówisz w szpitalu każda położna gada co innego. Mnie tak cholernie tam zniechecili do KP ze szkoda słów. Morze łez tam wylałam. Dopiero jak do domu wróciłam robiłam tak jak chciałam tzn przystawialam do piersi a tak to tylko słyszałam że źle to robie.

A mój R cały czas mi gada bym małej dawała butle raz w dzień i na noc i się nie meczyła bo widzi że mi to nie sprawia przyjemności znaczy to wiszenie ciągle na cycu i to ze zrobić nic nie mogę. I że jest ze mnie bardzo dumny ze tak się poświęcam.

Moja córcia dziś pierwszy raz leżała w łóżeczku sama bez mojego towarzystwa i gadała do szumisia. I chyba pierwszy raz dała mi porządnie posprzątać salon.
    A teraz zasnęła mi na rękach i ciekawe czy da się odłożyć.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A to pierwsza dawka czy już druga?
    pierwsza. To jest któraś z tych szczepionek tuż po porodzie

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls u mnie jest dużo mniejsze ale ponoć może zrobić się duże i ropiec. Dr mówiła ze jak zacznie ropiec to tego nie ruszać i jak pęknie to nie moczyć tego.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek mocno tule. U mnie podobnie..kilka dni temu pełno pokarmu od 3 dni młody się ewidentnie nie najada. Tez 2 noc dokarmiam 50 ml bo po wypiciu obu piersi krzyk. Po wypiciu butli od razu blogi sen.
    Agatka czytając rady Twojego męża jakbym słyszała swojego. Codziennie mi to powtarza zebym trochę opuściła i dokarmila malego z butli to przynajmniej trochę od tego odpocznę.

Paulinek, agatka196 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    pierwsza. To jest któraś z tych szczepionek tuż po porodzie

to u mnie się tak nie robiło, był żółty duży ropień

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepionce(tej po porodzie) na gruźlicę prawie nie ma odczynu :-( maciupeńka czerwona kropeczka, właściwie niewidoczna. Prawdopodobnie będzie trzeba powtórzyć szczepienie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:39

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek to u mnie to samo od niedzieli ... Kacper ewidetnie nie najedzony bo pokarmieniu piersia gdzie czulam ze ssal mocno on dalej plakal i dalej glodny i dokarmiam teraz jak trzeba to po karmieniu piersią a jak nie to co drugie karmienie jest kp A co drugie mm.
    Też się na początku z tym źle czułam bo każdy tylko dookoła mówi ze mleko matki naj zdrowsze powinnaś tylko piersią itp.... szczerze to rzygac się chce od takich tekstów. Bo ja od samego początku walczę o pokarm i to nie jest moja winą ze nie mam go na tyle duzo tylko ze nie każdy to rozumie A z resztą nikomu się nie musimy tłumaczyć czemu tak karmimy A nie inaczej to jest każdej z nas indywidualną sprawą :-) nie ważne czy karmimy kp czy mm liczy się atmosfera karmienia ta chwila jest przepelniona ciepłem i miłością do naszych maluszków :-)

Paulinek lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oczywiście zrobicie jak będziecie uważały, ale ok 2-3 tyg jest pierwszy kryzys laktacyjny i zmiania się skład mleka

Kucykowa lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
‹‹ 2531 2532 2533 2534 2535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ