X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderland wrote:
    Dziewczyny, oczywiście zrobicie jak będziecie uważały, ale ok 2-3 tyg jest pierwszy kryzys laktacyjny i zmiania się skład mleka

Mój maly od początku źle przybiera na wadze :-( mam nadzieję ze teraz we wtorek na kontroli już będzie w miarę ok

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Wonderland Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Mój maly od początku źle przybiera na wadze :-( mam nadzieję ze teraz we wtorek na kontroli już będzie w miarę ok

Czarna, w takim razie trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że we wtorek okaże się, że już wszystko jest w porządku :)

Czarna_88 lubi tę wiadomość

<3
    MRqfp2.pngAnMUp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka on na prawdę jest kochany i zawsze mnie wspiera jaka bym decyzję nie podjęła. I chce dla mnie dobrze i tez mi mówi bym odpuscila bo mam się cieszyć z macierzyństwa. Tylko ja osioł uparty jestem :-P

Anitka201 lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:15

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie nadrobię was porządnie i nie będę się odnosić do wszystkiego, ale odnośnie leków i kp - jest dostępny leksykon leków dla mam karmiących: http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php
    Tu można wszystko sprawdzic. Paracetamol i ibuprofen jak najbardziej można. Ja w czasie jelitówki miałam wysoką gorączkę (39.2) i brałam paracetamol czysty (bo te z kofeiną zawierają jej całkiem sporo, a Milan miał wtedy dopiero 3 tyg) i leżałam z małym w łóżku cały dzień póki temp nie spadła.

4me lubi tę wiadomość

• Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych, które to pocieszy.
    Karmiłam synka, obecnie 2,5 letniego, równo 1 rok i 3 miesiące. Ok, może nie jest chorowity i to jest na plus, ale jest wyjątkowo drobny, wszędzie najmniejszy wśród rówieśników i to się nie zmienia. Najpierw miał alergię na mleko, potem na kurz, teraz już z tego wychodzi, ale swoje przeszliśmy. Do tego jest strasznym niejadkiem. Wniosek taki, że nie wszystkie dzieci karmione piersią to okazy zdrowia, nie ma się co spinać i dręczyć się wyrzutami sumienia jeżeli dokarmiacie lub karmicie mm.

Paulinek, 4me, easymum lubią tę wiadomość

17u9df9hyjbnpcim.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie walcze, odciagam dziś dosc duzo, przystawiam i jak bedzie trzeba bede dokarmiac. Wonderland u mnie to nie kryzys bo ona od szpitala sie nie najada dlatego zostawili nas dobe dluzej w szpitalu i sprawdzali morfologie i mocz czy to przez to ze za malo je czy jakies chorobsko i sie okazalo ze za malo je. P.s dzieki dziewczyny za dobre slowa;)

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy wasze dzieci utrzymują z Wami kontakt wzrokowy?

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola Irene wrote:
    Dziewczyny, dla tych, które to pocieszy.
    Karmiłam synka, obecnie 2,5 letniego, równo 1 rok i 3 miesiące. Ok, może nie jest chorowity i to jest na plus, ale jest wyjątkowo drobny, wszędzie najmniejszy wśród rówieśników i to się nie zmienia. Najpierw miał alergię na mleko, potem na kurz, teraz już z tego wychodzi, ale swoje przeszliśmy. Do tego jest strasznym niejadkiem. Wniosek taki, że nie wszystkie dzieci karmione piersią to okazy zdrowia, nie ma się co spinać i dręczyć się wyrzutami sumienia jeżeli dokarmiacie lub karmicie mm.
    No, tylko jaki byłby jego stan zdrowia gdybyś przez ten rok go nie karmiła, tego nie wiadomo... jedno jest pewne i z tym nawet koncerny produkujce mm nie walcza- z całą pewnością Twoje mleko wyszło mu na zdrowie :)

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:15

Paulinek lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj odetchnęłam z tym karmieniem. Rano bez stresu podałam mu mm, później odciągnęłam 150 ml i schowałam do lodówki. Mały spał po sztucznym, to znowu odciągnęłam 150 ml i podałam jak się obudził. Teraz planuję znowu odciągnąć jak mi czas pozwoli, a jak nie to podam mm. Mój plan żyć bez stresów i mieszać mu ten pokarm. U mnie to chyba chodziło o fakt wiszenia na bolących cyckach. Zjadł trochę, większość przespał, a za chwilę znowu ryczał.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Tak ;) wogole bardzo sie rozglada. Jest ciekawy swiatla i cieni ;)

Angelaa lubi tę wiadomość

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko się rozgląda, głuży, podąża wzrokiem za zabawką, interesuje się karuzelką, ale mojej twarzy unika... Odwraca wzrok :/

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka - wrzuciłam coś dla Ciebie na drugie forum :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Anitka on na prawdę jest kochany i zawsze mnie wspiera jaka bym decyzję nie podjęła. I chce dla mnie dobrze i tez mi mówi bym odpuscila bo mam się cieszyć z macierzyństwa. Tylko ja osioł uparty jestem :-P
    Ja mam tak samo :-)
    Na razie walczę o pokarm. Po każdym karmieniu odciagam laktatorem i często przystawiam. U mnie ewidentnie kryzys laktacyjny. Ale damy rade :-) bedze dobrze :-)

trix, agatka196 lubią tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Tak :-) mój patrzy na mnie tymi wielkimi oczyskami nawet podczas karmienia :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam tak samo :-)
    Na razie walczę o pokarm. Po każdym karmieniu odciagam laktatorem i często przystawiam. U mnie ewidentnie kryzys laktacyjny. Ale damy rade :-) bedze dobrze :-)

U mnie tez. Mlody juz drugi dzien przy cycku praktycznie caly czas. Nie sypia prawie, chyba ze na rekach. Mozliwe by byl to skok rozwojowy? Chce byc ciagle na rekach, najlepiej z cyckiem w buzi lub przy buzi. I moje cycki juz mnie tak bola ze nie wyrabiam. Jeszcze dwa dni temu jak go.skokonilam to spal.a wczoraj juz to nie przeszlo. Musimy przetrwac te kilka dni, dobrze ze mamy weekend i maz bedzie.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kolka dalej nie przechodzi któras pisała na temat jakiegos preparatu z niemiec prosze podajcie nazwe bo moja kruszynka tak sie meczy

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia też patrzy się na mnie jak w obrazek.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilcia tez wpatrzona we mnie :) Oczka już ma ładne ale trądzik brzydki ma teraz... Przemywam przegotowaną wodą i zastanawiam się czy smarować jakimś kremem czy nie ruszać... ma któraś problem z trądzikiem u maleństwa? Przepraszam jak był poruszany ten temat ostatnio ale nie mam czasu na nadrabianie i czytanie wszystkiego wstecz.

‹‹ 2532 2533 2534 2535 2536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: