X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda Moja córa też ma trądzik już od jakiegoś tygodnia. Lekarz zalecił 2-3 razy dziennie przemywać buzię delikatnym naparem rumianku, nie wiem czy to od tego, ale tych wyprysków jest już dużo mniej i buzia wygląda coraz lepiej :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:40

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi pediatra mówiła, że trądzik jest od przegrzewania ale nie wiem ile w tym prawdy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    dziewczyny kolka dalej nie przechodzi któras pisała na temat jakiegos preparatu z niemiec prosze podajcie nazwe bo moja kruszynka tak sie meczy

Sab simplex

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny mi pediatra mówiła, że trądzik jest od przegrzewania ale nie wiem ile w tym prawdy.
    ponoc przegrzanie pogarsza trądzik ale nie zawsze jest od przegrzania czytałam i ja moja Lilke cienko ubieram i przegrzewana nie jest a ponoc przez hormony nasze z mlekiem sa przekazywane i to niby powoduje tak przynajmniej jest napisane w internecie...

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z wieczornego karmienia. Czytam na bieżąco, ale nie mam czasu odpisywać. Pozdrawiamy wszystkie ciocie i maluszki.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Moja Lilcia tez wpatrzona we mnie :) Oczka już ma ładne ale trądzik brzydki ma teraz... Przemywam przegotowaną wodą i zastanawiam się czy smarować jakimś kremem czy nie ruszać... ma któraś problem z trądzikiem u maleństwa? Przepraszam jak był poruszany ten temat ostatnio ale nie mam czasu na nadrabianie i czytanie wszystkiego wstecz.

U nas tez kazała tylko wodą...i podobno to normalny tzw trądzik niemowlęcy i ma zejść do 6 msc zycia..niczym się nie smaruje etc. i raz moze się nasilać a raz nie..generalnie ma zniknąc :) takze uszy do gory :)

wiaraczynicuda lubi tę wiadomość

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma krostki na buzi, zwłaszcza między brwiami - wygląda to dosłownie jak ciemieniucha, takie żółte łuseczki. Podobno to łojotokowe zapalenie skóry. Kąpię w Oilatum/Emolium i jest dużo lepiej.

Czy waszym dzieciom karmionym tylko piersią zdarzają się zielone kupki? Bez szczególnego zapachu, normalnej gęstości - tylko o zielonym zabarwieniu lub z zielonymi plamkami? Jem minimalne ilości nabiału, a nawet chwilowo zupełnie nic i różnicy nie było, sama nie wiem czy się tym martwić czy tak czasem może być (może ze 3-4 takie kupki tygodniowo)?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka - ja jem ogromne ilości nabiału, ale kupy ma normalne podobno, czyli takie żółte albo musztardowe,raczej rzadkie

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls to pewnie po gruzlicy taki odczyn. Duyzy macie:\ ja nawert nie wiem gdziupe mala byla szcxzepoiona tzn w ktorym miejscu

Paulinek szkoda ze z tym kp sie tak zlozylo. Ciekawe jak dasz mm czy bedzie roznica.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Dżuls Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    to u mnie się tak nie robiło, był żółty duży ropień
    Ale to właśnie jest ropień. Może tego dobrze nie widac, ale to jest taka twarda, wypukła gula z ropą w środku, otoczona zaczerwienieniem. Jeszcze tydzień temu podczas kontroli lekarskiej miała niewielką, czerwoną kropkę, a tu wczoraj przy myciu patrzę i "wyrosło" coś takiego ...

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje tej skazy białkowej, tym bardziej, że mój mąż ją miał jako niemowlę. A zielone kupki to podobno jeden z objawów... Tylko czy takie sporadyczne też powinny mnie martwić czy czasem tak "może być"?

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja wczoraj i przedwczoraj właśnie przygladalam się kupie bo były zielone plamki. Dziś jest już ładna musztarda :-P ale nic specjalnego nie jadłam co by mogło spowodować to.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Moja ma krostki na buzi, zwłaszcza między brwiami - wygląda to dosłownie jak ciemieniucha, takie żółte łuseczki. Podobno to łojotokowe zapalenie skóry. Kąpię w Oilatum/Emolium i jest dużo lepiej.

Czy waszym dzieciom karmionym tylko piersią zdarzają się zielone kupki? Bez szczególnego zapachu, normalnej gęstości - tylko o zielonym zabarwieniu lub z zielonymi plamkami? Jem minimalne ilości nabiału, a nawet chwilowo zupełnie nic i różnicy nie było, sama nie wiem czy się tym martwić czy tak czasem może być (może ze 3-4 takie kupki tygodniowo)?
    Tak,moja Ola miala ostatnie kilka dni taki kolor kupek i przeszlo.Troche nabialu jem,ale nie ograniczalam i same sie zmienily :)
    A tak w ogole to hejka Mamusie! Milcze,bo ciagle cos a teraz mam Tesciowa...no comment,bo cisnienie mam 200 od razu...
    Odliczam dni do jej wyjazdu wrecz...
    U nas tylko kp i tez byl lekki kryzys i wtedy zapodalam sobie femaltiker,podzialalo :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka mala od szpitala dokarmiana mm byla. A teraz je butelke, ściągane i piers. I sie pięknie najada, robi kupki gdzie przez 6dni tylko na piersi zrobila 2 z pomoca...takze nie bede glodzic dziecka bo boje sie widma szpitala i o jej zdrowie

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ja się boje tej skazy białkowej, tym bardziej, że mój mąż ją miał jako niemowlę. A zielone kupki to podobno jeden z objawów... Tylko czy takie sporadyczne też powinny mnie martwić czy czasem tak "może być"?
    Ja miałam skazę białkową, syn nie miał, u córy na razie za wcześnie, żeby coś stwierdzić, ale ogólnie nie jest powiedziane, że młoda musi mieć uczulenie.
    Co do kupy, to młody miał permanentnie zielone kupy, bez śluzu, nie był i nie jest na nic uczulony, nie męczyły go, więc może taki urok.

8pdp47e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    Ale to właśnie jest ropień. Może tego dobrze nie widac, ale to jest taka twarda, wypukła gula z ropą w środku, otoczona zaczerwienieniem. Jeszcze tydzień temu podczas kontroli lekarskiej miała niewielką, czerwoną kropkę, a tu wczoraj przy myciu patrzę i "wyrosło" coś takiego ...
    Tak, ropień to normalka. :) i tak, wychodzi tak jakoś później. U każdego dziecka wielkość bąbelka może być inna.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

U nas też zdarzają się taki zielone plamki w żółtej kupie, ze 2-3 razy w tygodniu. Bardzie mnie martwi konsystencja... kupy zazwyczaj sa bardzo rzadkie, takie wsiakajace w pieluche. Przy każdym baku jet maleńka kupka, taka wieksza trafia sie 1 w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 21:57

sRUqp2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bento u mnie też przy bąku zawsze jest jakiś kleks a kupa raz dziennie.
    U nas dziś znowu pupa odparzona :-/ przez sen zrobiła kupę i aż się pampers przykleił bo jakaś sucha była :-/

A u mnie kolejny kryzys. Stanęłam na wagę :-/.
    Od jutra biorę się za siebie! Słodkie precz ode mnie!! Za bardzo mi lejce puściły.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dostałam kolejną paczkę Pampersów - czyli mam już dwie paki nie do założenia, bo córa ma zaraz czerwoną pupę. W Dadach się to czasem pojawia, ale starczy trochę lepsze smarowanie i zaraz jest ok. A przy pampersach gorzej i gorzej, to chyba przez tą siateczkę co się przykleja do pupy.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy!
    Jak przestawić dziecko z karmienia mieszanego na pierś? Mój synek przez to, że po porodzie został na oddziale, a ja z nim być nie mogłam, był od 3 do 8 doby karmiony piersią przeze mnie oraz mm przez położne. Teraz w domu od wtorku staram się przystawiac go tylko do piersi. Efekt taki, że w domu wisi cały dzień na cycu, prawie w ogóle nie śpi, bo jak odstawie, to płacze, więc pół godziny przerwy i znów jest na piersi. Dzis po całym dniu nic już w piersiach nie było, więc wypluwał i strasznie płakał. Dopiero jak dostał 60 ml butli, to zasnął...
    Mały ma dopiero 10 dni, a ja nie wiem, co zrobić, żeby mi starczyło dla niego pokarmu... Siedzę i płaczę z bezsilności... mąż krzyczy, żeby nie dawać mm, a ja nie mogę patrzeć, jak moje dziecko się męczy, nie śpi i płacze...

‹‹ 2533 2534 2535 2536 2537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ