X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma sory ale przestan pieprzyc ze to latwe i sie da. Nie moge Cie sluchac bo sama wiem ze to jest problem. Wis z dzieckiem na piersi 3 dni non stop i dowiedz sie ze przez 5 dni nic nie przybralo na wadze, nie robi kupy i ma brzuszek jak etiopczyk i ze jak dalej tak bedzie czeka je szpital. P.s nie ma to jak wsparcie i wpedzanie dziewczyn z problemem z kp i to psychicznym rowniez w wiekszego dola;]

4me, anula1990, .ona., Carmen, agatka196, Lilla My, Czarna_88, Anitka201, adzia lubią tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam, ze każda kobieta powinna sama decydować w jaki sposób chce karmić swoje dziecko... dzisiejsze mm jest zupełnie inne niż te dawne, ma witaminy, jest zdrowe... krzywda się dziecku nie stanie, a tyk bardziej tak jak pisze Paulinek jeśli sa problemy i miałabym 'glodzić' dziecko tylko po to, żeby broń boże nie dać mm to już chore...

Moja Nadia od początku jest na karmieniu mieszanym... staram się oczywiście jak najwięcej dawać Jej cyca, ale przynajmniej raz dziennie idzie tez butelka - raz, ze mała na piesi sie nie najada (i nikt mi nie wciśnie kitu, ze dziecko nie może się nie najeść na piersi, bo wiem co widzę po swoim maleństwe), a dwa ze czasem dostaje mm z czystej wygody, jeśli chcemy gdzieś dalej jechać i zależy Nam, żeby Mała dłużej pospala to leci butelka i już =)

Dziecko MUSI być najedzone i nie ważne czy to poprzez kp czy mm... takie jest moje zdanie =)

Ps. Pozdrawiamy z nocnego cycania i idziemy dalej spać =)

4me, anula1990, Paulinek, skabarka, Nancy87, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dzisiaj mamy awans... kończymy miesiąc i oficjalnie stajemy się niemowlakiem! ♥

agatka196, skabarka, Paulinek, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniadanko zakończone :)
    Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos? Mała jest na zielonych pampersach i jest wszystko ok ale chciałabym spróbować tańszych zamienników, bo robi w pieluszki na potęgę xD
    Miłej soboty!:*

Ps ponawiam jeszcze pytanie o witaminę K - z jakiej firmy macie? Moje dsiecię po bioaron jest niespokojne ;/

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowałyście coś bez recepty dla dziecka na katar?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawmy temat karmienia na boku , ewentualnie pomagajcie jeśli będzie któraś miala problem a nie oceniajcie .

Agatka ja tez zapominam ze w ciazy juz nie jestem , zamiast wczoraj cos normalnie zjesc to przez caly dzien pochkonelam czekolade , popijalam pepsi a wieczorem 2 bułki zjadłam .
    Piękny relax mialam wczoraj 2godziny w wannie , piwko , gazetka :D

Nancy tez chciałam pytać ale ponoć sól fizjologiczna pomaga i niewiem jak to sie robi :D

Katar mam od niedzieli wieczór a od wczoraj u Roksany , na noc smoczka jej nie dałam przez to i musialam bujać do snu po karmieniach . Oczywiście mama z buzia do mnie ze za lekko ją ubieram i chora jest , przeciez ode mnie sie zarazila jakos musze ją karmić w dzien bo wieczorem mąż ją karmi do 23 a ja nad ranem po to aby nie przeszly te zarazki ode mnie ale jednak przeszly .

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny kupowałyście coś bez recepty dla dziecka na katar?
    Masc majerankowa i Wooda morska.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosuje na katar sol disna mar i fride. Przydają sie tez olejki eukaliptusowe- ale to raczej na taki nie zbyt duży.

Wlasnie karmie piersia- jeden lyk mleka, 5 min spania....

Rozbudzanie??? Na mojego nie działają ani pobudzanie znanych receptorów, ani sposoby kazdej mądrej poloznej ze szpitala ani,nawet najbardziej dratsyczny sposob- stopy... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 07:44

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos? Mała jest na zielonych pampersach i jest wszystko ok ale chciałabym spróbować tańszych zamienników, bo robi w pieluszki na potęgę xD
    Miłej soboty!:*

Ps ponawiam jeszcze pytanie o witaminę K - z jakiej firmy macie? Moje dsiecię po bioaron jest niespokojne ;/

ja mam dada 1 premium comfort fit, u nas od pampersów pupa była czerwona a dada sie sprawdzaja:)

• 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czy sa jakies kryzysy jedzeniowe u dzieci ale w stronę, ze nie chce jesc :(
    Maly za Malo przybiera i z dnia ba dzien je coraz mniej :( wciąga 70-80 a powinien juz ze 110 (ma 16 dni) i nie ma znaczenia czy szybko MM z butli czy KP :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też może od pampersa czerwone , smaruje jej penaten i nie ma juz .
    Mam 2paczki dwójek i tez na dade przejde ewentualnie gaga jest w Tesco tez dobre

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mnie dzień przywitał okresem :( żegnaj piękny świecie, zaczęło się

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam, mnie dzień przywitał okresem :( żegnaj piękny świecie, zaczęło się

U mnie właśnie już się skończył. No takie życie :D

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos?

Nam służą pieluszki Dada - mieliśmy przez krótką chwilę 1 (dupka szybko rośnie ;) ), a od dłuższego czasu 2 (premium fit). Nic nam się jeszcze nie odparzyło. W życiu bym nie pomyślała, że będę zadowolona z pieluszek z Biedronki :D (bo generalnie to nie jest mój ulubiony sklep).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja stosuje na katar sol disna mar i fride. Przydają sie tez olejki eukaliptusowe- ale to raczej na taki nie zbyt duży.

Wlasnie karmie piersia- jeden lyk mleka, 5 min spania....

Rozbudzanie??? Na mojego nie działają ani pobudzanie znanych receptorów, ani sposoby kazdej mądrej poloznej ze szpitala ani,nawet najbardziej dratsyczny sposob- stopy... :/

Kupiłam tę sól i trochę poodtykała małego. Cholerka, zaraził się ode mnie:( Całą noc kaszlał ale to chyba przez to, że smarki mu zlatują i sobie odkaszluje. Jak na złość dzisiaj sobota i chyba tylko szpital mi pozostaje. Dobrze, że nie gorączkuje to na razie się wstrzymam. Choróbska są wstrętne, aż mnie brzuch z nerwów bolał jak widziałam jak się męczy z tym katarem.

4me lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i wiecie z tymi pampersami faktycznie coś jest nie tak. Po dadzie tyłek normalny, a co założę pampersa, to jakaś czerwona ta pupa, poodgniatana i jakieś krostki między pośladkami mu wyskakują. Żeby je ubrać raz na jakiś czas (zazwyczaj wizyta u lekarza:p) to jest ok, ale na cały dzień bym się nie odważyła.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My narazie lecimy na pampersach- bezowe i zielone- póki nam sie nie skończą bo nie mamy kompletnie nic po nich. U nas pieluszki do zmiany min co 3 godziny- tak mniej wiecej go karmie i zmieniam zawsze pieluchę. Jak tylko zapasy sie skończą to tez próbujemy dady :)

A propos okresów, pologow itp.
    Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy ja też czyszcze nosek solą i frida i potem zakrapiam nosek ale krople mam na receptę. Mi jeszcze ta jedna dr mówiła że mam kupić Nasivin soft czy jakoś tak tylko ja zmieniłam pediatre i inaczej prowadzi Olivcie.

A my po pierwszej inhalacji. Małej tak się spodobało ze zasnęła w trakcie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:14

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) my od kilku dni rowniez mamy kryzys.. Mały w dzien praktycznie nie spi (chyba ze na rekach i przy butli) najchetniej cale dnie spedzalby na rekach a jak juz zasnie to jak tylko chce go odlozyc otwiera oczy z taka panika i szuka jedzenia jakby miesiac nie dostawal, w nocy tez nie chce spac jak juz sie rozbudzi to zadne lulanie i tulenie nie pomaga, zazwyczaj pada sam po ok 2 godzinach.. Jestem wykonczona. Czy to moze byc ten skok rozwojowy? Ile to moze potrwac?
    Co do kataru to my stosujemy marimer i fride:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:14

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:

A propos okresów, pologow itp.
    Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie :/
    Ja dopiero z tydzień temu przestałam chodzić w podpaskach.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2535 2536 2537 2538 2539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ