Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySigma sory ale przestan pieprzyc ze to latwe i sie da. Nie moge Cie sluchac bo sama wiem ze to jest problem. Wis z dzieckiem na piersi 3 dni non stop i dowiedz sie ze przez 5 dni nic nie przybralo na wadze, nie robi kupy i ma brzuszek jak etiopczyk i ze jak dalej tak bedzie czeka je szpital. P.s nie ma to jak wsparcie i wpedzanie dziewczyn z problemem z kp i to psychicznym rowniez w wiekszego dola;]
4me, anula1990, .ona., Carmen, agatka196, Lilla My, Czarna_88, Anitka201, adzia lubią tę wiadomość
-
Ja tez uważam, ze każda kobieta powinna sama decydować w jaki sposób chce karmić swoje dziecko... dzisiejsze mm jest zupełnie inne niż te dawne, ma witaminy, jest zdrowe... krzywda się dziecku nie stanie, a tyk bardziej tak jak pisze Paulinek jeśli sa problemy i miałabym 'glodzić' dziecko tylko po to, żeby broń boże nie dać mm to już chore...
Moja Nadia od początku jest na karmieniu mieszanym... staram się oczywiście jak najwięcej dawać Jej cyca, ale przynajmniej raz dziennie idzie tez butelka - raz, ze mała na piesi sie nie najada (i nikt mi nie wciśnie kitu, ze dziecko nie może się nie najeść na piersi, bo wiem co widzę po swoim maleństwe), a dwa ze czasem dostaje mm z czystej wygody, jeśli chcemy gdzieś dalej jechać i zależy Nam, żeby Mała dłużej pospala to leci butelka i już
Dziecko MUSI być najedzone i nie ważne czy to poprzez kp czy mm... takie jest moje zdanie
Ps. Pozdrawiamy z nocnego cycania i idziemy dalej spać4me, anula1990, Paulinek, skabarka, Nancy87, Czarna_88, adzia lubią tę wiadomość
-
Śniadanko zakończone
Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos? Mała jest na zielonych pampersach i jest wszystko ok ale chciałabym spróbować tańszych zamienników, bo robi w pieluszki na potęgę xD
Miłej soboty!:*
Ps ponawiam jeszcze pytanie o witaminę K - z jakiej firmy macie? Moje dsiecię po bioaron jest niespokojne ;/ -
nick nieaktualnyZostawmy temat karmienia na boku , ewentualnie pomagajcie jeśli będzie któraś miala problem a nie oceniajcie .
Agatka ja tez zapominam ze w ciazy juz nie jestem , zamiast wczoraj cos normalnie zjesc to przez caly dzien pochkonelam czekolade , popijalam pepsi a wieczorem 2 bułki zjadłam .
Piękny relax mialam wczoraj 2godziny w wannie , piwko , gazetka
Nancy tez chciałam pytać ale ponoć sól fizjologiczna pomaga i niewiem jak to sie robi
Katar mam od niedzieli wieczór a od wczoraj u Roksany , na noc smoczka jej nie dałam przez to i musialam bujać do snu po karmieniach . Oczywiście mama z buzia do mnie ze za lekko ją ubieram i chora jest , przeciez ode mnie sie zarazila jakos musze ją karmić w dzien bo wieczorem mąż ją karmi do 23 a ja nad ranem po to aby nie przeszly te zarazki ode mnie ale jednak przeszly . -
Ja stosuje na katar sol disna mar i fride. Przydają sie tez olejki eukaliptusowe- ale to raczej na taki nie zbyt duży.
Wlasnie karmie piersia- jeden lyk mleka, 5 min spania....
Rozbudzanie??? Na mojego nie działają ani pobudzanie znanych receptorów, ani sposoby kazdej mądrej poloznej ze szpitala ani,nawet najbardziej dratsyczny sposob- stopy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 07:44
-
nick nieaktualnymoka89 wrote:Śniadanko zakończone
Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos? Mała jest na zielonych pampersach i jest wszystko ok ale chciałabym spróbować tańszych zamienników, bo robi w pieluszki na potęgę xD
Miłej soboty!:*
Ps ponawiam jeszcze pytanie o witaminę K - z jakiej firmy macie? Moje dsiecię po bioaron jest niespokojne ;/
ja mam dada 1 premium comfort fit, u nas od pampersów pupa była czerwona a dada sie sprawdzaja:) -
nick nieaktualny
-
moka89 wrote:Śniadanko zakończone
Dziewczyny chciałabym wypróbować pieluszki dada ale nie wiem które są lepsze, polecicie cos?
Nam służą pieluszki Dada - mieliśmy przez krótką chwilę 1 (dupka szybko rośnie), a od dłuższego czasu 2 (premium fit). Nic nam się jeszcze nie odparzyło. W życiu bym nie pomyślała, że będę zadowolona z pieluszek z Biedronki
(bo generalnie to nie jest mój ulubiony sklep).
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
4me wrote:Ja stosuje na katar sol disna mar i fride. Przydają sie tez olejki eukaliptusowe- ale to raczej na taki nie zbyt duży.
Wlasnie karmie piersia- jeden lyk mleka, 5 min spania....
Rozbudzanie??? Na mojego nie działają ani pobudzanie znanych receptorów, ani sposoby kazdej mądrej poloznej ze szpitala ani,nawet najbardziej dratsyczny sposob- stopy...
Kupiłam tę sól i trochę poodtykała małego. Cholerka, zaraził się ode mnie:( Całą noc kaszlał ale to chyba przez to, że smarki mu zlatują i sobie odkaszluje. Jak na złość dzisiaj sobota i chyba tylko szpital mi pozostaje. Dobrze, że nie gorączkuje to na razie się wstrzymam. Choróbska są wstrętne, aż mnie brzuch z nerwów bolał jak widziałam jak się męczy z tym katarem.
4me lubi tę wiadomość
-
Aaaa i wiecie z tymi pampersami faktycznie coś jest nie tak. Po dadzie tyłek normalny, a co założę pampersa, to jakaś czerwona ta pupa, poodgniatana i jakieś krostki między pośladkami mu wyskakują. Żeby je ubrać raz na jakiś czas (zazwyczaj wizyta u lekarza:p) to jest ok, ale na cały dzień bym się nie odważyła.
-
My narazie lecimy na pampersach- bezowe i zielone- póki nam sie nie skończą bo nie mamy kompletnie nic po nich. U nas pieluszki do zmiany min co 3 godziny- tak mniej wiecej go karmie i zmieniam zawsze pieluchę. Jak tylko zapasy sie skończą to tez próbujemy dady
A propos okresów, pologow itp.
Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie
-
Nancy ja też czyszcze nosek solą i frida i potem zakrapiam nosek ale krople mam na receptę. Mi jeszcze ta jedna dr mówiła że mam kupić Nasivin soft czy jakoś tak tylko ja zmieniłam pediatre i inaczej prowadzi Olivcie.
A my po pierwszej inhalacji. Małej tak się spodobało ze zasnęła w trakcieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:14
-
hej:) my od kilku dni rowniez mamy kryzys.. Mały w dzien praktycznie nie spi (chyba ze na rekach i przy butli) najchetniej cale dnie spedzalby na rekach a jak juz zasnie to jak tylko chce go odlozyc otwiera oczy z taka panika i szuka jedzenia jakby miesiac nie dostawal, w nocy tez nie chce spac jak juz sie rozbudzi to zadne lulanie i tulenie nie pomaga, zazwyczaj pada sam po ok 2 godzinach.. Jestem wykonczona. Czy to moze byc ten skok rozwojowy? Ile to moze potrwac?
Co do kataru to my stosujemy marimer i fride:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 10:14
-
4me wrote:
A propos okresów, pologow itp.
Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie