X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia :)
    https://youtu.be/3jgRILDj5GQ

Staraczka23, magdalenkaihelenka, la_lenka, .ona., Kasiarzynka, agatka196 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale duża dziewczynka juz ladnie leży , a powiedz nie gadasz do niej ?
    Ja do swojej gadam a już w szpitalu ( znowu wracam do karmienia ) :D jak była głodna i plakala mowilam MASZ i do tej pory na to reaguje ale tylko jak ja mowie bo mąż probowal to zero reakcji a ja sie nachylilam haslo rzucilam i odrazu łapki na bok i dziób otwarty :)
    Ogolnie caly czas do niej mowimy

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i idziemy na 18 do pediatry. Niech go osłucha dobrze i coś przepisze, bo boję się, że mi się w nocy udusi:( Cały dzień w nerwach, wrrr ostatnio ciągle tylko marudzę.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady ale duża dziewczynka juz ladnie leży , a powiedz nie gadasz do niej ?
    Ja do swojej gadam a już w szpitalu ( znowu wracam do karmienia ) :D jak była głodna i plakala mowilam MASZ i do tej pory na to reaguje ale tylko jak ja mowie bo mąż probowal to zero reakcji a ja sie nachylilam haslo rzucilam i odrazu łapki na bok i dziób otwarty :)
    Ogolnie caly czas do niej mowimy

Gadam i czytam książki :)bardzo dużo, na potrzeby filmu tutaj nie gadałam :) bo jakoś nie lubię siebie słuchać :P

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Gadam i czytam książki :)bardzo dużo, na potrzeby filmu tutaj nie gadałam :) bo jakoś nie lubię siebie słuchać :P
    Aaa kumam , kto lubi swój głos z nagrania ,chyba nikt :D
    Nawet mój 8letni siostrzeniec cos nagrywal i sie odezwal pokazywal nam i mowil ze nie lubi swojego glosu haha

Lady Savage, Pola Irene lubią tę wiadomość

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję pomocy...moja mala ma 4 dzień życia jesteśmy od wczoraj w domku...ale mam problem z laktacją.
    Mam bardzo malo pokarmu mala ssa cycka ale często płacze a ja nie mogę nic zrobić...bardzo bym chciała karmić piersią ale nie wiem jak?
    Może pomożecie?

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Pani premiet jak żyć ja się pytam?! kupiłam ogromną paczkę pieluch Dada1, otwieramy opakowanie a tam same Dada2 !!! No żesz! :D
    )
    na pewno to są jedyni? Bo ja nie kojarzę 1 dużych, są takie małe żółte, a zrób zdjęcie i tu podeślij

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Dziewczyny potrzebuję pomocy...moja mala ma 4 dzień życia jesteśmy od wczoraj w domku...ale mam problem z laktacją.
    Mam bardzo malo pokarmu mala ssa cycka ale często płacze a ja nie mogę nic zrobić...bardzo bym chciała karmić piersią ale nie wiem jak?
    Może pomożecie?

przystawiaj często, pij dużo, odciągaj laktatorem, i bądź dobrej myśli, możesz pić też inkę ona pomaga, pomaga też bawarka i femaltiker

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A propos okresów, pologow itp.
    Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie :/

Mam porównanie: po cc krwawienie było bardzo skąpe (przyjemny połóg ;) ), po sn miałam krwotok i lało się ze mnie 5-6 tygodni.
    Także... 16 dni to tyle co nic ;)

4me lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj 5 tygodni i jeden dzień i dalej mam mnóstwo śluzu z krwią.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    i przechodzimy na dada 2 bo małej ledwo jedynki juz zapinam :) tak urosła
    Dopiero na 2? Wow... my już w zasadzie od powrotu do domu jesteśmy na 2 bo jedynki młody przesikiwał.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    A u mnie dzisiaj 5 tygodni i jeden dzień i dalej mam mnóstwo śluzu z krwią.
    Nancy mi też ciągle i krew i śluz się pojawia. Luz.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    A ja już nie wiem co z tą moją malutką się dzieje. Cały dzień potrafi nie spać widać że jest zmęczona ale zasnąć nie umie a jak juz jej sie uda to na 20 minut i sie wybudza. kupek wali na potęgę! I od razu płaczę i tak na okretke. Nie wiem czy boli ha brzuszek bo się napina i sadzi bąki, espumisan jej podaje ale.chyba nie pomaga bo dalej od południa.zaczyna sie płacz jakby jej sie jakaś wielka krzywda działa a przecież ja bym jej wszystko dała jakbym tylko wiedziała co jej dolega.czuje taką ogromną bezsilność..
    U nas to samo. Młody długo w dzień śpi tylko na mnie. A jak go odkładam to go byle co wybudza. Co chwile jak nie kupa to czkawka, jak nie czkawka to ulewanie, jak nie ulewanie to zawsze coś sie znajdzie żeby nie spać. Do tego dwie noce ostatnio mieliśmy bezsenne. Ja płakałam ze zmęczenia, on razem ze mną. A dzisiaj jak ręką odjął. Cudowna noc, cudowny dzień. Jakiś skok rozwojowy pewnie. Cóż no, trzeba przetrwać.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KathleenPL wrote:
    Dopiero na 2? Wow... my już w zasadzie od powrotu do domu jesteśmy na 2 bo jedynki młody przesikiwał.
    A ja właśnie kupiłam 3, zaraz będę testować. Nie wydają się dużo większe.

My obie z córą mamy dziś kryzys jedzeniowy. Ona wciąga cycka za cyckiem, a ja żeby wydolić zwiększonemu zapotrzebowaniu kanapkę za kanapką. :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś to samo mała śpi po góra 20minut i się wybudza ciągle cycek i by chciała być ciągle noszona. W nocy tez się budziła co 1h tak jeszcze nigdy nie miałyśmy. Mój aniołeczek zamienia się w diabełka a jutro chrzest.

• diatomka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wlasnie po spacerku, mala dosypia,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 19:55

Pola Irene, karolcia87, .ona., Staraczka23, agatka196 lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak- w taki misiowy- ale pod spodem ma tylko jedna warstwę body i spodnie. U nas juz 9 stopni i często b.silny wiatr.
    Do auta tylko dresik na te jedna warstwę i kocyk na fotelik.

Paulinek lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja tak- w taki misiowy- ale pod spodem ma tylko jedna warstwę body i spodnie. U nas juz 9 stopni i często b.silny wiatr.
    Do auta tylko dresik na te jedna warstwę i kocyk na fotelik.

ja miałam dzis 7 stopni i mała pojechała na zakupy z nami majac body, spodnie, skarpetki, buty, kaftanik i kurtke, plus koc misiowy i czapeczka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Pola Irene Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam ostatnie posty o kp. Nieźle, większość dziewczyn ma nagonkę na karmienie piersią, a ja nagonkę, żeby dokarmiać butlą, bo głodzę dziecko.

Póki co wygoił mi się wreszcie sutek, bolało strasznie, miałam smarować własnym mlekiem i wietrzyć, ale to zupełnie nie działało, dopiero pomogła maść przepisana przez dermatologa - chyba już mi się zaczynało zakażenie...
    Poza tym mam więcej mleka, więc chyba sytuacja się unormuje. W przyszłym tygodniu przyjeżdża teściowa, pewnie znowu wróci temat butelki...
    Pewnie jej się po prostu chce pokarmić niemowlaka, wiadomo to jest bardzo przyjemne, ale nie dam sobą rządzić.

Gdzieś tam się też przewinął temat utrzymywania kontaktu wzrokowego. Ja jestem w szoku, bo jestem przekonana, że Wanda patrzy mi prosto w twarz, od kiedy skończyła 2 tygodnie. Synek dopiero po miesiącu z kawałkiem był w stanie śledzić cokolwiek. Może to dlatego, że noszę teraz okulary w grubych ciemnych oprawkach i mała widzi ten kontrast.

17u9df9hyjbnpcim.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wy już ubieracie dzieci w kombinezony?
    Od kilku dni tak. Pod spód body z krótkim, pajac (czyli strój domowy). Do tego czapka

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2537 2538 2539 2540 2541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ