X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja chyba z tydzien temu przestałam plamić. A były momenty ze 3 dni czysto sucho a potem 3 dni leciało. A do końca połogu to miałam plamienia ze tylko wkładka wystarczyła.

A dziś normalnie chyba mam owulacje. Tyle śluzu białka kurzego to ja w życiu nie miałam nawet jak starałam się o dzidziusia. Dobrze ze tabsy biorę :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma - powiem tylko tyle, że przez takie wypowiedzi jak Twoja dziewczyny mają jeszcze większe wyrzuty sumienia, jeśli nie mogą karmić albo po prostu nie chcą i nie czerpią z tego radości. To, że Tobie się udało i Ty chcesz karmić, nie oznacza, że wszystkim przychodzi to tak łatwo. Także daruj sobie swoje wywody...

4me, Paulinek, Czarna_88, alutka, adzia lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • 4me Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za info o pologu, plamieniu itp. Jestem spokojniejsze, ze to normalne :)
    I jak tylko pójdę na wizytę kontrolna to biorę tabsy, których tak nie lubię :/ na początek... No chyba, ze od razu mozna jakas spirale ale to musze porozmawiać z lekarzem :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:57

Carmen, lila1983, 4me, Staraczka23, la_lenka, karolcia87, Lady Savage, .ona., Kucykowa, Pola Irene, Anitka201, Wonderland, Kasiarzynka, agatka196, skabarka, Misi@, adzia, Dżuls lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka antykoncepcje polecacie? Mozna brac tabletki przy karmieniu? Wolalabym cos innego tylko ze nie bardzo wiem na co sie zdecydowac, kolejne dziecko chcielibysmy za jakies 2-4 lat

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Moja tez na pampersy uczulona a dostałam duża pakę w prezencie..;/ i nie wiem co z nią zrobić...
    Moja Lilka robi kupki raz na 2-3 dni ale to jest normalne doktor mówiła że dobrze przyswaja moje mleko, na wadze też do tej pory przybiera robią jej się coraz większe fałdki :)

Lady już okres? Szok ja myślałam że okres wraca po paru miesiącach moje koleżanki nie miały przez 10 miesięcy od porodu i myślałam że to taka norma i liczę że też mi szybko nie wróci.

Co do kp nie oceniam tych kobiet co nie karmią, ale ja powiem tylko że dla mnie to cudowne uczucie jak mała jest wtulona w mojego cycusia i pięknie ssie, wygląda wtedy tak słodko i czuje się tak mocno z nią związana kocham ja coraz bardziej i bardziej. Na początku bolało i to bardzo krwawiła mi brodawka było ciężko a teraz jest już dobrze, sprawia mi to przyjemność. I jakie to proste wyjmiesz cycka i mała ma posiłek nie trzeba nic przygotowywać myc butelek i wydawać dużo pieniędzy ma mm.

W środę idziemy na usg bioderek i ja do ginekologa pierwszy raz od porodu. Zobaczymy co powie czy będę mogła już zacząć chodzić na siłownie i się kochać z R :)

Kucykowa lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka u mnie od wczoraj też właśnie strasznie dużo śluzu... dobrze, że o tym napisałaś... znaczy, że to całkowicie normalne =)

Co do pampkow to u nas tez bardzo dobrze sprawdzają się Dady, natomiast po pampersie i happy cala dupka była czerwona i w krostkach...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Jaka antykoncepcje polecacie? Mozna brac tabletki przy karmieniu? Wolalabym cos innego tylko ze nie bardzo wiem na co sie zdecydowac, kolejne dziecko chcielibysmy za jakies 2-4 lat

Można, tabletki nazywają się Limetic.

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a moze to te 2ki są ciulowe bo jedynki u mnie byly ok a tylko dwójki zaczelam i musialam zaczac smarowac bo tez czerwone i krostki.

Mam dzisiaj taki zajebisty humor , waże juz 67kg a ciąże zaczelam z 76 :D
    Od 9 siedzę przy szafie mierze ciuchy i banan na mordce , leżą idealnie a miałam połowę wywalić :D :D
    Żałuję ze sprzedalam moja sukienke z jeansu w marcu bi myslalam ze bede grubą swinia po ciąży i tylko bym doly lapala jak by w szafie lezala , skoncze robic i usiade do kompa zeby poszukac nowej albo nie , kupie sobie dwie o tak :D :D
    Matko dawno takiego humoru nie mialam :D

• Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z doradcy laktacyjnego ,w szpitalu mnie uczyli jak karmić w domu położna również chciała mi pomoc doradzić itp tylko u mnie jest tak samo jak u "paulinek" mały nie przybieral na wadze.
    Uwielbiam małego karmić piersia i butelkacrowniez bo ten czas jest wtedy tylko nasz ale i mąż również uwielbia karmić małego butelka....

Takie wpisy sigma naprawdę są dokujące i to bardzo a wcale nie czuję się gorsza matka.

Paulinek, Lilla My, anulka20, adzia lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez nie czuje sie gorsza matka przez to ze karmie mm, chociaz na poczatku mialam kryzys,bo bardzo bylam nastawiona na karmienie piersia. Maly juz w szpitalu nie chcial zlapac piersi, co rusz przychodzila inna polozna i probowala go usilnie do tej piersi przystawic, wszystkie twierdzily ze przeciez dziecko musi zassac a jak po tych wszystkich probach konczacych sie histerycznym placzem poprosilam o butelke dla dziecka to myslalam ze polozna mnie wzrokiem zabije i stwierdzila ze przeciez dziecko nie placze wiec napewno nie jest glodne. Pozniej po mm doszly brzuszkowe problemy maly plakal a ja razem z nim, w glowie mialam mysli ze jestem zla matka bo karmie go sztucznie przeze mnie cierpi. Na szczescie juz jest o niebo lepiej klopoty brzuszkowe przeszly Marcel czuje sie dobrze idealnie przybiera na wadze i dobrze sie rozwija to jest dla mnie najwazniejsze!

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ważne jest to czy karmimy piersią czy mlekiem modyfikowanym liczy się to z jaką miłością do tego maluszka to robimy.

Carmen, snoopy_etka, Gusiak, agatka196, skabarka lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Carmen Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Moim zdaniem nie ważne jest to czy karmimy piersią czy mlekiem modyfikowanym liczy się to z jaką miłością do tego maluszka to robimy.
    Otóż to! Zgadzam sie w 100%!

♥ Marcel ♥
    bxnej5d.png
    Aniołek 9tc [*] 05.09.2014
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    My narazie lecimy na pampersach- bezowe i zielone- póki nam sie nie skończą bo nie mamy kompletnie nic po nich. U nas pieluszki do zmiany min co 3 godziny- tak mniej wiecej go karmie i zmieniam zawsze pieluchę. Jak tylko zapasy sie skończą to tez próbujemy dady :)

A propos okresów, pologow itp.
    Dziewczyny Wy piszecie, ze juz dostalyscie okres a ja 16 dni po porodzie dalej sie oczyszczam i krwawie- to normalne, ze tak długo? Pewnie sie skończy i okres zacznie :/

ja oczyszczałam sie 4 i pół tygodnia

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przechodzimy na dada 2 bo małej ledwo jedynki juz zapinam :) tak urosła

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj tak zasnęła xD wygląda jak menel xD
    2ron6gz.jpg

Czarna_88, Staraczka23, la_lenka, snoopy_etka, paula2013, Pola Irene, Kucykowa, 4me, Anitka201, anulka20, Kasiarzynka, Gusiak, agatka196, skabarka, adzia, kasig, chabasse lubią tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już od paru dnie też na 2 ale pampersach bo dostaliśmy dużo A małemu pasują :-)

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady cudna :-)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    zrz6p07wp0k766o1.png
    26.06.2014[*] <3
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem co z tą moją malutką się dzieje. Cały dzień potrafi nie spać widać że jest zmęczona ale zasnąć nie umie a jak juz jej sie uda to na 20 minut i sie wybudza. kupek wali na potęgę! I od razu płaczę i tak na okretke. Nie wiem czy boli ha brzuszek bo się napina i sadzi bąki, espumisan jej podaje ale.chyba nie pomaga bo dalej od południa.zaczyna sie płacz jakby jej sie jakaś wielka krzywda działa a przecież ja bym jej wszystko dała jakbym tylko wiedziała co jej dolega.czuje taką ogromną bezsilność..

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak dla osób z poczuciem humoru , wiem ze nie wszystkim musi byc do smiechu bo troche chamskie .
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad6486a5e9e6.jpg

Kucykowa lubi tę wiadomość

‹‹ 2536 2537 2538 2539 2540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ