X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka moja też tak reaguje na rafała, i też jemu i mnie jest przykro, ale potem zobaczysz będzie okres że bedzie tylko tata, a do mamy będzie foch.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka i agatka196.. no jakbym czytala o naszej sytuacju z tymi ojcami. U mnie identycznie bylo kilka dni temu. Maz bardzo to przezyl bo on ogolnie bardzo sie angazuje w wychowanie malego. Niby usmiechy i zaczepki na przewijaku byly ze strony synka ale jak na raczki to juz placz. Wydaje mi sie ze u nas to kwestia zarostu. Jak maz go pionowal to pewnie kilka razy otarl zarostem o glowke i Antolek sie zrazil do niego.. zwlaszcza w pionie, bo jak go wzial na rece w poziomie to nawet zasnal u niego. Oczywiscie maz nie nosi brody jak drwal tylko normalny taki milimetrowy.. moze kilka mm.
    Ale teraz jak tak czytam ze u was podobnie to moze to jakis taki przejsciowy stan, rodzaj buntu.. u nas to juz zlagodnialo, wiec jestem dobrej mysli.
    A z drugiej strony.. my wzielismy malego na przeczekanie.. tzn jak byl na rekach w pionie i plakal to maz go mi nie oddawal tylko czekal az sie uspokoi, uwazajac przy tym aby nie otrzec broda.. I czasem dzialalo..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    La lenka i agatka196.. no jakbym czytala o naszej sytuacju z tymi ojcami. U mnie identycznie bylo kilka dni temu. Maz bardzo to przezyl bo on ogolnie bardzo sie angazuje w wychowanie malego. Niby usmiechy i zaczepki na przewijaku byly ze strony synka ale jak na raczki to juz placz. Wydaje mi sie ze u nas to kwestia zarostu. Jak maz go pionowal to pewnie kilka razy otarl zarostem o glowke i Antolek sie zrazil do niego.. zwlaszcza w pionie, bo jak go wzial na rece w poziomie to nawet zasnal u niego. Oczywiscie maz nie nosi brody jak drwal tylko normalny taki milimetrowy.. moze kilka mm.
    Ale teraz jak tak czytam ze u was podobnie to moze to jakis taki przejsciowy stan, rodzaj buntu.. u nas to juz zlagodnialo, wiec jestem dobrej mysli.
    A z drugiej strony.. my wzielismy malego na przeczekanie.. tzn jak byl na rekach w pionie i plakal to maz go mi nie oddawal tylko czekal az sie uspokoi, uwazajac przy tym aby nie otrzec broda.. I czasem dzialalo..

no nie wiem moja właśnie za ten zarost go uwielbia, wystarczy że lekko pomizia ją po rączkach albo buźce i ona już się zanosi ze śmiechu

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie jak u mamy bylam na początku to bylo to samo , mąż brał na ręce a ona płakała , wrocilam do domu zaczal częściej ją brać i juz jest ok , ja swojego ganiam zeby sie nia zajął ale mam powód , on dalej siedzi i gra :/ dre sie zeby się zajął nią trochę a nie tylko gra i gra , on potrafi ją na rekach miec i ryj w gierce .
    Mi Roksana nie spi tak często bo jej nie usypiam a ten tylko na ręce wezmie i juz buja a ta usypia bo co ma robić..

Jak u was zmiana czasu ? Ja dzisiaj zapomnialam i mi płakała o 2,40 mysle kurde godzina jeszcze :D :D i popelnilam jeden grzech :D wzięłam ją do łóżka bo 4x wstawalam zeby smoczka dac to mysle bedzie obok to tylko reke wyjme hehe i spala do 5 dalam butle i do łóżeczka odlozylam .

Anulka nie mysl ze jestes złą matką bo to najgorsza myśl .

Dzuls ja od jutra zero slodyczy i przekąsek , tzn moze cos tam zjem ale nie wieczorem.

• chabasse Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i ja mam teraz mala depreske.. odnosnie kp. Do tej pory bylo wszystko super. Mialam mleka pod dostatkiem a nawet za duzo. Karmilam wiec wylacznie piersia. Czasem tez odciagalam i mrozilam. Jakis tydzien temu zauwazylam ze piersi mam wlasciwie caly czas miekkie i balam sie ze zabraknie jedzonka dla mlodego. Wyczytalam jednak, ze to normalne, ze po jakims czsaie laktacja sie stabilizuje i nie ma juz nadmiaru mleka i twardych piersi, a pokarmu jest tyle ile ma byc, wedle zapotrzebowania. Uspokoilo mnie to nieco, jednak zaczelam uwazniej sledzic losy moich cyckow i postepowac wg zalecen by jie stracic pokarmu. Przystawialam wiec maluszka co 2 godzinki, czasem co godzinke a czasme nawet co pol jak trzeba bylo. Jedynie w nocy mamy 4-5 godzinne przerwy. Jakies dwa dni temu, kiedy chcialam troszke odciagnac to sie zdziwilam bo poszlo raptem kilka ml.. wieczorm zas maly mi o dostawiania do piersi co chwila byl glodny i oczywiscie mega niespokojny. Stwierdzilam, ze pewnie nic mu nie leci irozmrozilam zapasy, bo nie chcialam, zebybyl glodny. Teraz juz zapasy sie koncza a ja jestem w nerwach, ze nie jestem w stanie wykarmic maluszka.. ehh zalamka. Pije femaltiker, bocianka, koper, probuje sciagac czest mleko, przystawiac malego.. a tu dupa dzisiaj rano cycki znowu puste. Nawet nie wiem jakie mleczko mam dla niego kupic, by go dokarmic ewentualnie. Choc wolalabym tego nie robic, ale jakma byc glodny to coz poradze.. Kp to jednak trudna droga.. plakac mi sie chce juz z tego wszystkiego.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    no nie wiem moja właśnie za ten zarost go uwielbia, wystarczy że lekko pomizia ją po rączkach albo buźce i ona już się zanosi ze śmiechu
    Hmm.. tyle, ze moj ma na prawde gesty i twardy zarost i ja jes nawet ogolony to otarcie o skore moze bolec. Nie wiem z reszta czy to jest prawdziwy powod, moze jednak to kwestia tego, ze ja z nim wiecej przebywam.. ale to dziwne, bo maz caly swoj czas w domu od wieczora przez noc do rana sie nim zajmuje dosc intensywnie.. kapie, przewija, zabawia, tuli..

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zapominam , nauczyła sie być w pionie i tak jak główką macha tak uderza mi w obojczyk a trochę wystaje

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały obudził się o d
    2.30 za chwilę patrze w telefon 2.20mysle kurcze co jest dopiero mąż przypomniał , że zmiana czasu i w efekcie na nowy czas młody zasnął o 3 . staraczka dziś dalismy pierwszy raz mleko na rumianku ale dużo nie wypił 50ml i poszedł spać i więcej nie chciał bo nawet odruch wymiotny miał jeść nie chciał napisze jakie efekty za parę dni. Mój w pionie już tak trzyma mocno główkę ale jeszcze jak się zmeczy to nie potrafi powoli położyć tylko walnie o ramię jak u nas na brzuchu leży też główkę podniesie i trzyma ale jak na łóżku leży to mu ciężej jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 09:24

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, a u nas problem z kupką. Wcześniej robił po 6 dziennie, a od kilku dni jest jedna wymęczona, a wczoraj nie było żadnej. Widać, że się męczy i idą tylko bączki.

Jutro idziemy znowu na kontrol z tym noskiem i pewnie już dostanie antybiotyk, bo kompletnie nic mu nie pomaga.

Dzisiaj po 5 naszła nas ochota na przytulanko ale nic z tego nie wyszło, bo straszny ból odczuwałam i mąż chyba się bał dalej w to brnąć:p. Możliwe, że się spięłam i dlatego tak wyszło. Wrrr naprawdę czuję się jak dziewica hehe.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Kurczę, a u nas problem z kupką. Wcześniej robił po 6 dziennie, a od kilku dni jest jedna wymęczona, a wczoraj nie było żadnej. Widać, że się męczy i idą tylko bączki.

Jutro idziemy znowu na kontrol z tym noskiem i pewnie już dostanie antybiotyk, bo kompletnie nic mu nie pomaga.

Dzisiaj po 5 naszła nas ochota na przytulanko ale nic z tego nie wyszło, bo straszny ból odczuwałam i mąż chyba się bał dalej w to brnąć:p. Możliwe, że się spięłam i dlatego tak wyszło. Wrrr naprawdę czuję się jak dziewica hehe.

Nancy a może to takie w mawianie, jak u mnie, mój się chce zbliżyć od kilku ładnych dni, a ja co zwiewam jak poparzona, nie wiem ale oblatuje mnie strach przed seksem.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Moja Lilka kupki nie robila od wtorku. W zeszlym tygodniu bylo to samo w sobote wieczorem dalismy jej czopek glicerynowy i chyba dzis znowu bede musiala jej dac.. Bo ona ostatnio robila kupki raz na 3-4 dni a dzis bedzie 5idalej nic.. nie placze czuje sie dobrze baczki puszcza wiec jest ok ale 5 dni to juz duzo bez kupki ...;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez bym sie bala sexu po sn , po cesarce normalnie poszlo , dłuższa rozgrzewka byla tylko no i co zauważyłam to lepiej mi nad ranem się kochać bo wieczorem mąż zmęczony to już nie jest taki jedrny :D

Pytanir do cesarek :)
    Jak połóg sie skonczyl albo bylo pare dni przerwy to kolejne krwawienie bylo bardzo bardzo ciemne czy normalne krwiste ?
    Mi od wczoraj gluty lecą i to takie ciemne , rano mąż pytał czy się nie sfajdolilam bo mi przecieklo na spodnie i ciemna plama

• Carolline Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda mi tez położna mówiła, ze przy kp to może kupek pare byc codziennie jak i nawet raz na 2 tyg jak dziecko nie boli brzuszek to nic z tym nie trzeba robić.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:

Nancy a mi pediatra mowil, ze takiemu malemu dziecku nie podaje sie antybiotyków doustnie ani domiesniowo tylko i wyłącznie dożylnie a to,oznacza pobyt w szpitalu :/ mowila Ci pediatra, ze da doustnie antybiotyk jak sie nie poprawi?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Nancy a mi pediatra mowil, ze takiemu malemu dziecku nie podaje sie antybiotyków doustnie ani domiesniowo tylko i wyłącznie dożylnie a to,oznacza pobyt w szpitalu :/ mowila Ci pediatra, ze da doustnie antybiotyk jak sie nie poprawi?
    Moja od wczoraj na antybiotyku, dostała doustną zawiesinę , więc takim małym dają jednak antybiotyki do picia, a dorobiła się zapalenia oskrzeli, zasmarkana zachrypnięta i kaszląca lekko, na katar pomogła inhalacja solą fizjologiczną :)

4me lubi tę wiadomość

• KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:
    Moja od wczoraj na antybiotyku, dostała doustną zawiesinę , więc takim małym dają jednak antybiotyki do picia, a dorobiła się zapalenia oskrzeli, zasmarkana zachrypnięta i kaszląca lekko, na katar pomogła inhalacja solą fizjologiczną :)
    Jak się u Was te zapalenia początkowo objawiały? Była temp? Bo młody drugi dzień z wodnistym katarem, a nie chcę iść do lekarza, bo jak to nic poważnego to się boję, że przyjdą jakieś inne dzieci i go zarażą :/

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pytanir do cesarek :)
    Jak połóg sie skonczyl albo bylo pare dni przerwy to kolejne krwawienie bylo bardzo bardzo ciemne czy normalne krwiste ?
    Mi od wczoraj gluty lecą i to takie ciemne , rano mąż pytał czy się nie sfajdolilam bo mi przecieklo na spodnie i ciemna plama[/QUOTE]

Mi się połog skończył, miałam już miesiączkę a teraz od kilku dni znowu jakieś plamienia mam...ale takie delikatne. I to jeden dzień są, potem nic i znowu i taka dziwna " galareta " ostatnio ...nigdy czegoś takiego nie miałam. ....
    Jestem jesCze przed wizyta u gina zobaczymy co on powie

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby już ponad 6tyg ale ciągle coś leci. Chociaż na usg, że wszystko dobrze obkurczone to jednak ciągle coś... i jestem pewna, że to nie okres. Więc tak czekam sobie grzecznie aż się skończy...

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie wstrzymam narazie zobacze jak ona sie bedzie czula, moze w koncu sama zrobi :)

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me moja Olivia też miała antybiotyk w domku Augmentin es.
    A to zależy od pediatry. Mi jeden mówił że takie dzieci leczy się tylko w szpitalu i dożylnie a drugi normalnie przepisał antybiotyk.

Kurde dopadła mnie straszna niestrawność. Boli żołądek i mam zgage można przy KP ranigast?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
‹‹ 2592 2593 2594 2595 2596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ