Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka ja tak mocno krwawilam po tym jak lrzestalam plamic, przez dwa dni bardzo obficie i skrzepy lecialy tez...ogromne ilosci czulam jak mi leci szok.
4 me kolezanki synek w trzecim tyg zycia dostal zinnat w zawiesinie. Ja mysle ze jest obawa zr dziecko wypluje i nie wiadomo ile polkeno. Ja widze co sie dzieje teraz jak buziola nystatyna smaruje a smakuje jak inne antybiotyki. Obawiam sie ze nie daloby rady polknac dawki . chyba ze z mlekiem zmieszac...
Moja ma coraz dluzsze przerwy w jedzeniu dzis .
-
Nancy antybiotyk ma konsystencje jak np paracetamol, to typowa gorzkawa zawiesina. Dziecko musi tegk sporo wypic.. Mysle ze ok 1,5 ml to wcale nie malo:( ja wiem ze to probklem u mnie przynajmniej sa cyrki jak Tymo mial polykac..,dochodzilo do tego ze jak szlam z aplikatorem to Tymo na sam widok wymiotowal z nerwow:( mi to sie slabo robi na sama mysl o antybiotyku,
-
KathleenPL wrote:Jak się u Was te zapalenia początkowo objawiały? Była temp? Bo młody drugi dzień z wodnistym katarem, a nie chcę iść do lekarza, bo jak to nic poważnego to się boję, że przyjdą jakieś inne dzieci i go zarażą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 17:38
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:4me mówiła o antybiotyku, że lepiej dacć niż ma iść do szpitala. Z tego co mi koleżanka mówiła, to to są jakieś krople.
-
Witam,
Moja dziś tylko śpi i je, chyba cały czas jeszcze odsypia wczorajszy dzień.
Jak nie śpi źle i jak śpi tak długo też się martwię
A jak jest u Was zdarzają się takie dni, że maluchy cały czas śpią? Mój syn spał bardzo niewiele, więc takie zachowania to dla mnie nowość.
wiaraczynicuda julita Nasz pediatra twierdzi, że na piersi max 3-4 dni bez kupki, chociaż ja też czytałam że na kp może być raz na tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:57
-
bento wrote:Witam,
Moja Lila dziś tylko śpi i je, chyba cały czas jeszcze odsypia wczorajszy dzień.
Jak nie śpi źle i jak śpi tak długo też się martwię
A jak jest u Was zdarzają się takie dni, że maluchy cały czas śpią? Mój syn spał bardzo niewiele, więc takie zachowania to dla mnie nowość.
wiaraczynicuda julita Nasz pediatra twierdzi, że na piersi max 3-4 dni bez kupki, chociaż ja też czytałam że na kp może być raz na tydzień.
takkiedyś zdarzało się to bardzo często, od miesiąca to jest rzadkość
ale dzis mamy takie dzień
bento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybento moja Lilka tez dzis tylko spi i je, czesto ma takie dni, ja sie nie martwie wtedy tylko ciesze:)
P.S martwilabym sie gdyby caly czas plakala i nie chciala spacWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 20:05
bento lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
skabarka wrote:Olka też ma takie dni, że całe przesypia, a czasem nie śpi prawie wcale. Mimo że mamy w zasadzie stały plan dnia, to jej nie da się przewidzieć.
Wczoraj mało spała, nocka super, a dzisiaj wstała o 8:40, później spała 10:30-11:40 - zjadła 150ml mleka, od 12 spała do 14:40 - wstała i zjadła 150ml mleka, odleciała do 18, wstała znowu 100ml wciągnęła do 19 drzemała, po 19 kąpiel, po 20 dojadła 80ml mleka i teraz już nie śpi - leży na macie i bawi się z zabawkamiznając życie pójdzie spać ok 23
w czwartek ważyła 5160g (byłyśmy u położnej po raz ostatni) i ma 64cm
jejku jakimi zabawkami moze bawic sie taka mała istotka podpowiedzcie mi bo moja niczym sie nie interesuje icały czas mama przy sobieStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny