Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoj maly dzis caky dzien przespal.tylko godzi e byl aktywny. Malotes jadl a o 19:00 denerwowal sie przy karmieniu jadl wypluwal plakal i tak na zmiane a na koncu wszystko ulal czy zwymiotowal raczej i zasnal ;/ nie wiem co mu jest ;( zobaczymy jutro i dzis w nocy co sie bedzie dziac.moze to od szczepienia albo kolejny skok ( jutro 7 tydzien)
-
nick nieaktualny
-
W końcu mam chwilę, żeby coś skrobnąć (choć czytam na bieżąco)... Ja nadal walczę z karmieniem, dokarmianiem i słabymi przyrostami wagi
zauważyłam, że mój syn je 6-7 razy dziennie (jak dziecko na mm,a nie kp). Tzn. potrzebuje się napruć mlekiem na maksa (dwa cyce po pół godziny + butelka) i zasnąć na 3-3,5 godziny. Inaczej płacz, zawodzenie i złość... Zauważyłam też, że ma dużo śluzu w kupce-muszę chyba odwiedzić pediatrę, bo nabiał już odstawilam i nie wiem, o co może chodzić...
A propos zabawek. Nie wiem, czy macie książeczki z serii "Oczami malucha", te czarno-białe. Ja mam harmonijke i jej zakup to był strzał w dziesiątkę! Nigdy nie pomyślałabym,że można czymś zająć uwagę już 3 tyg.noworodka, a jednakSkończyły się płacze podczas przebierania, a ja spokojnie mogę wyjść do toalety bez stresów, że Antoś płacze... Potrafi się skupić na obrazkach kilka, kilkanaście minut
-
Hej,
a ja zostałam sama z dziećmi. dlatego też czasu na internet (ba, na cokolwiek!) niewiele. Mąż ponad 1000 km od nas... Padam na pysk ostatnio, ale jakoś leci. Dajemy radę. Syn mi baaardzo pomaga. Walczymy z kolkami, prężeniem podczas jedzenia itd. Są lepsze i gorsze dni.
Młoda pięknie się uśmiecha, gada po swojemu, piszczy, fika nogami, uwielbia swoje zabawki, w slimaczka i słoneczko świecące w tym foteliku Tiny Love może się wpatrywać nawet przez godzinę. Fotelik jest fajny, ale funkcja bujania byle jaka
.
Na książki czarno-białe (i na ubrania w takich kolorach) robi oczy wielkie jak 5 złWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 23:44
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Ona jak sie dobrze ustawi foteil i w odpowiednim miejscu przystawi stopę to buja sie idealnie- caly obiad mogę ruszać noga, łóżeczko sie buja a ja noe czuje zmęczenia. Co więcej jak polozysz dziecko na Maksa wysoko w łóżeczku to jak sie rusza dziecko to lizeczko potrafi sie nawet samo lekko bujać pod jego ciężarem
Snoopy dzieci KP tez potrafią jesc stale co mniej wiecej trzy godziny, wcale nie musi byc tak, ze jedza nieregularnie lub częściej. Moj jak w zegarku co 3 godziny domaga sie jedzenia a sa juz dni, ze nie dostaje nawet tej nocnej dawki MM.
Klucz w stalym harmonogramie dnia i najedzeniu sie malegi- mysle... Jak mi wypluje pierś to nie kapituluję od razu i jeszcze raz mu podaje - zazwyczaj nie odnawiasnoopy_etka lubi tę wiadomość
-
skabarka wrote:Olka też ma takie dni, że całe przesypia, a czasem nie śpi prawie wcale. Mimo że mamy w zasadzie stały plan dnia, to jej nie da się przewidzieć.
Wczoraj mało spała, nocka super, a dzisiaj wstała o 8:40, później spała 10:30-11:40 - zjadła 150ml mleka, od 12 spała do 14:40 - wstała i zjadła 150ml mleka, odleciała do 18, wstała znowu 100ml wciągnęła do 19 drzemała, po 19 kąpiel, po 20 dojadła 80ml mleka i teraz już nie śpi - leży na macie i bawi się z zabawkamiznając życie pójdzie spać ok 23
w czwartek ważyła 5160g (byłyśmy u położnej po raz ostatni) i ma 64cm
A tak w ogóle to pamiętam, ze kiedys dawals na noc MM co zrobilas by piersi sie przyzwyczaily? Ja bym chciała dawać na noc jedna butle MM ale wówczas mam takie wielki i nabrzmiale piersi, ze i tak nie mogę spać a skora mi normalnie pękaa robie tak od początku wiec piersi powinny sie juz nauczyć? Jak sobie z tym poradzilas?
-
4me wrote:
Snoopy dzieci KP tez potrafią jesc stale co mniej wiecej trzy godziny, wcale nie musi byc tak, ze jedza nieregularnie lub częściej. Moj jak w zegarku co 3 godziny domaga sie jedzenia a sa juz dni, ze nie dostaje nawet tej nocnej dawki MM.
Klucz w stalym harmonogramie dnia i najedzeniu sie malegi- mysle... Jak mi wypluje pierś to nie kapituluję od razu i jeszcze raz mu podaje - zazwyczaj nie odnawia
Polubiłam przez przypadek, zamiast cytować
Ja wiem, że dzieci kp jedzą regularnie, chodziło mi o częstotliwość, bo u mnie jest dużo rzadziej niż co 3 godziny, ale za to dużo zjada na raz....samo karmienie trwa ok. 1,5 godziny, a potem zasypia na ponad 3 godziny, więc karmiony jest rzadziej...nawet jak się go próbuje rozbudzić, to jest nieprzytomny i nie je...a znowu jak się go po cycu nie dokarmi, to płacze, nie śpi
-
nick nieaktualnyHouston mamy problem
Hej , czy ktorys z dzieciaczkow mial na szyi pregi ? W miejscach faldek takie kreski chyba odparzone bo wiadomo ciągle tryb leżący , normalnie to wygląda jak by sie jej cos na szyję zarzucalo i zaciskalo , teraz niewiem czy mozna smarowac czyms na odparzenia czy po prostu w kąpieli bardziej zwrócić na to uwagę -
Staraczka23 wrote:Houston mamy problem
Hej , czy ktorys z dzieciaczkow mial na szyi pregi ? W miejscach faldek takie kreski chyba odparzone bo wiadomo ciągle tryb leżący , normalnie to wygląda jak by sie jej cos na szyję zarzucalo i zaciskalo , teraz niewiem czy mozna smarowac czyms na odparzenia czy po prostu w kąpieli bardziej zwrócić na to uwagę
ja miałam, mała leżąc to ulewa i coś zawsze się tam w te fałdki szyjne dostanie i uciera i miała odparzoną tak jak to opisujesz i położna kazała smarować to octoniseptem wysuszyć a następnie krem sudocrem i po 3 dniach zeszło. -
Dzień dobry mamuśki
Mój maluszek ma dzisiaj już 6 tygodniale ten czas leci.
Dzisiaj po dwóch tygodniach zostajemy sami bo tatuś wraca na służbę.
-
Jerunku co wy robicie (jecie) że dzieci mają wasze problemy z kupami. Moja od porodu żadnych problemów, a jem chipsy i cole na imprezach, pije wode gazowana, i kupa codziennie, ładna, brzusiowy problem tez nas omija jak na razie
-
No gratuluję Lady, ale dlaczego z góry zakładasz, że to my jemy albo robimy coś źle?
Bardzo zdrowo dla dziecka się odżywiasz tak w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 08:36
chabasse, 4me, easymum, julita, bento, Carolline, trix, .ona. lubią tę wiadomość
Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
Lilla My wrote:No gratuluję Lady, ale dlaczego z góry zakładasz, że to my jemy albo robimy coś źle?
Bardzo zdrowo dla dziecka się odżywiasz tak w ogóle.a nie że codziennie, i z ciekawości pytam, by tego uniknąć, bo widzę że to ma 99 % dzieci z forum.
Może za rzadko kładziecie dzieci na brzuszku? Moja leży praktycznie cały dzień na brzuchu, kiedy nie śpi, jak zasypia to przekręcam na plecyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 08:48
-
Lady chipsy i cola..nie ma się czym chwalić. Ja jem prawie wszystko. Staram się zdrowo odżywiać choć ciągnie mnie do słodkiego. Mój maluch do tej pory nie miał i nie ma problemów z kupka i brzuszkiem. Wg mnie dieta nie ma na to wpływu.
bento, diatomka, trix lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Jerunku co wy robicie (jecie) że dzieci mają wasze problemy z kupami. Moja od porodu żadnych problemów, a jem chipsy i cole na imprezach, pije wode gazowana, i kupa codziennie, ładna, brzusiowy problem tez nas omija jak na razie
Moj tez robi kilka kupek dziennie, ale zdarza się że są takie dni jak wczoraj ze ma problem, jest płacz i rozdrażnieniem dopóki nie zrobi. Serce matki pęka, bo nie wiesz jak pomoc.. Także daruj sobie takie teksty i smacznegobento, diatomka, chabasse, trix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnulka nie wiem czy u brak wyproznuenia to zaparcie ale pisza o czystej laktulozie w syropie , bede pytala na szczepieniach o to .
Lady jak pisalam to tez mi sie skojarzylo z ulewaniem , niby malo poleci nawet jak mleko pije i bokiem pocieknie a jednak narobi szkód .
Jeszcze nie wiem jak ze smoczkiem , używa go codziennie ale nie ciągle , i niewiem co jaki czas sie zmienia ? Dzisiaj jej inny zaparzam bo widzę że ten który ma od urodzenia jest dwustronny czyli płaski a te które mam są jednostronne czyli jak w butelkach .
A dam wam zdjęcie lepiej zobaczyć niz myslec o co mi chodzi
Różowy jest od początku i był wkladany obojętnie jak bo nie ma tego "spadu" a biały już ma
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f881aaf6c65.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 09:00
-
Lady Savage wrote:Jerunku co wy robicie (jecie) że dzieci mają wasze problemy z kupami. Moja od porodu żadnych problemów, a jem chipsy i cole na imprezach, pije wode gazowana, i kupa codziennie, ładna, brzusiowy problem tez nas omija jak na razie
Moja tez robi kilka kupek dziennie, ale zdarza się że są takie dni jak wczoraj ze ma problem, jest płacz i rozdrażnieniem dopóki nie zrobi. Serce matki pęka, bo nie wiesz jak pomoc.. Także daruj sobie takie teksty i smacznego -
A tak w ogóle, to piękna nocka za nami
Gabi spała od 22 do 3 i od 3.15 do 6
Jutro idziemy do pediatry, bo ma na całej buźce taka kaszkę jakby, widać szczególnie jak patrzy się pod słońce. Nie znika, wiec wolę się poradzić specjalisty. Myjemy tylko przegotowaną wodą, także nie wiem czy to jakieś uczulenie kontaktowe od moich ciuchów czy słynny trądzik niemowlęcy..