Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
diatomka wrote:Moka tak ja szczepie na rota.
My dzis mamy usg bioderek. Szczepienie za tydzien i bede sie bardzo obsrywac zeby dotrwac do tego czasu.
Ile mialy wasze dzieci tyg przy szczepieniu? Nie wiem czy nie przyspieszyc na ten tydzien. -
My dzis mamy usg bioderek. Szczepienie za tydzien i bede sie bardzo obsrywac zeby dotrwac do tego czasu.
Ile mialy wasze dzieci tyg przy szczepieniu? Nie wiem czy nie przyspieszyc na ten tydzien.
-
Ile mialy wasze dzieci tyg przy szczepieniu? Nie wiem czy nie przyspieszyc na ten tydzien.
Diatomka, to moja będzie szczepiona w podobnym momencie jak u Ciebie. Trzeba zdążyć przed końcem 8 tygodnia, moja będzie miał 7 tygodni i 2 dni -
julita wrote:Dziewczyny czy może któraś z was ma rozpiskę kiedy i jakie szczepienia trzeba wykonać albo linka do strony gdzie będzie to w prosty sposób wyjaśnione? Pliiiiiiis
Julita, ja dostałam taką tabelkę, nie wiem czy będzie czytelna :
http://zapodaj.net/2fd6c96cbd4fe.jpg.htmljulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeasymum wrote:W piątek mamy szczepienie, którą 5 w 1 szczepicie - pentaxim czy infanrix ? Nie wiem co wybrać ;(
bento Ja daje Lilce smoka jak trzeba ale ona nie bardzo go lubi i nim pluje nawet jak się już zassie jak się już uspokoi lub usnie to wypluwa od razu
julita jak corcia zrobila kupke?
Bo moja dziś zrobila sama i to taka wielka ze az mnie zemdlilo jak ja ogarnialam hehe czyli zrobila dopiero na 6 dzień od ostatniej
i mam pytanie bo zastanawiam się czy dostałam okres od wczoraj mam plamienia krwi i boli mnie dzisiaj delikatnie podbrzusze a od 3 dni mnie boli brzuch jak mala dźwigam i lulam, nie wiem czy to okres bo bardzo mało ze mnie leci skad mam wiedzieć czy to to czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 11:52
-
Lady Savage wrote:nie wiem czy jechac do lekarza z mała term paskowy 38,5, elektryczny 38,7 , ale oddycha b. ciezko i kaszle az do zakrztuszeń
easymum, Carolline lubią tę wiadomość
-
A ja wam podrzucę metodę na oszukiwanie do leżenia na brzuszku.
Moja strasznie tego nie lubi, za nic nie chciała leżeć, ryk po kilku sekundach. Przekopałam pół internetu co zrobić żeby dziecko zachęcić i trafiłam na podpowiedź żeby ułożyć na poduszce-klinie. I rzeczywiście pomaga. Nadal za taką pozycją nie przepada ale jest dużo lepiej, ładnie podnosi głowę i dłużej wytrzymuje bez wrzasku.
Anitka201 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMialyscie tak ?
Chcecie isc na spacer , 10min ubierania , 30min uspokajania , w końcu dwór , pies na smyczy obok co chwilę trzeba sprowadzać go do pionu , mija 40min do domu macie jakies 15min drogi a dziecko sie wierci i chce juz plakac .
Chcialam pochodzić jeszcze ale nie poradzila bym sobie z nia bo psa mialam , przynajmniej trochę złapała powietrza .
Już dawni myslalam zeby na balkonie w wozku byla i wiecie co mam tak wąskie drzwi ze wozek nie przechodzi
Lady do lekarza natychmiast , przy tym kaszlu ze az na wymioty bierze to nawrt bym temperatury nie mierzyla tylko telefon do lekarza i wizyta .
Dobrze ze sie poradzilas chociaż na forum , daj znać.
A swoją drogą uważajcie dziewczyny bo teraz pogoda jest zdradliwa -
Nancy u nas też katar tzn takie furczenie w nosku jest nad ranem po nocy i wtedy ściągam. Dr mówi że właśnie po nocy najlepiej się wszystko oczyszcza i to normalne. I mówi by starać się jak najrzadziej odciągac bo podrażnia się sluzowke.
Ja bym czasem chciała małej dać smoka a ona pluje. Butelka też i nie ważne czy to mój pokarm czy mm. Tu dr mówi że powinnam się cieszyć że chce tylko cyca ale ona w dzien je mniej a częściej i jestem uwiazana. Nawet na porządny prysznic do domu pojechać nie mogłam bo zaraz musiałam wracać. Wszystko w biegu.
A i dzisiaj pierwszy raz pielęgniarka uspala mi dziecko na brzuszku w łóżeczku. Sposób prosty, wręcz banalny ale dziecko musi być naprawdę śpiące.
4me współczuję szpitala. Obyscie szybko wyzdrowieli.
My jak dobrze pójdzie to jutro wyjdziemy do domku.4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgatka wiesz co , są takie smoczki do butelek wyglądem pod sutka , końcówki jak np kapturki do kp , madela w szpitalu byl inny niz canapol , bys musiala popatrzeć.
Ja mam przy butelce do herbatki inny smoczek taki standardowy a do mleka wlasnie cos pod sutka . Roksana juz wyczaila kiedy dostaje herbatę bo czesto nie chce a z butelki od mleka bardzo chętnie wypija.
Teraz właściwie chce kupić smoczki do butelek zeby zmienic bo jak sie przyzwyczai to potem bedzie krzyk jak zmienie a tak raz na miesiąc inny model planuje .
Siostry syn jak juz sam trzymal butelke to przegryzl smoczka , kupiony nowy byl bee i tak pił z wielkiej dziury