WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis dostal biegunki :( ale jeszcze przed podaniem antybiotyku qiec nie wiemy co mu jest. Boże, żeby to nie bylo nic poważnego :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dlatego tak sie boje szpitali! Wlasnie prze biegunki:( nie rozdzielaja w zaden sposob dzieci chorych na co innego. Raz trafilismy z krtania, a po wyjsciu ze szpitala po dwoch dniach jelitowka u mnie za dwa dni ztymek. I kolejne skierowanie do szpitala w reku:( mam traume po tamtej sytuacji, maly mial poltora roku. I byl szcxzepiony na rota wirus.
    Ale z przedszkola nigdy nie zachorowal na to, jedyny raz to po tym szpitalu, . tyle ze biegunki, wynioty powouja trzy wirusy, w najwiekszej czesci rota wirursy, na co jak wiadomo szczepionka jest . niestety na dwa pozostale nie ma.
    Dlatego ludzie czesto mylnie mowia ze dziecko szczepione na rota a i tak mialo biegunke, wymioty czy tzw jelitowke, a najyrazniej bylo to wywolane zwyczajnie lrzez ijnny wirus! Ja widze bo Tymku na tyle czasu co chodzul i do zlobka i potem pkola, z dwa raxy sie zdarzylo ze my z mezem mielismy jelitowke, a maly nie. No i druga kwestia ze ja pracuje w przychodni i tez do domu znosze ciekawe zarazki. Moja mama pielgniarka w szpitalu na internie, obecnie nie moze wyleczyc mycoplasmy, kontakt tez mielismy. Z kazdej strony zaraza!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 me trzymam za was kciuki. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i domu.

4me lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 4me Dziewczyny trzymajcie się, na pewno wszystko będzie dobrze i niedługo będziecie z dzieciaczkami w domach. Dużo zdrowia dla Waszych pociech, trzymam za Was kciuki!

agatka196 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla waszych maluszków dziewczyny. Ja dalej tylko witaminki daje małemu za tydzień mamy wizytę u lekarza przed szczepiejiem I mam nadzieję ze nie przeziebi mi się mały do tego czasu.

agatka196 lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego dalej mętlik w głowie jakie szczepienie wybrać... zastanawiam się teraz nad tym 5w1. ...

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka tu nawet są dzieci posortowane ale ja idąc do toalety mijam się z różnymi ludźmi. I nie wiadomo czy myją ręce wychodząc z toalety wiec tu wszędzie zarazki. Zresztą pani dr mówi że tu jest pediatra i wszystko może się zdarzyć. Pielęgniarki też mają styczność z różnymi pacjentami.

Na razie biegunki nie ma. Za to były już 3 normalne piersiowe kupy. :-) cieszę się jak dziecko :-) teraz ładnie zasnęła przy szumisiu :-) A apetyt ma po prostu nieziemski. Za to mama ma problem z wyróżnieniem się.
    Boże spraw bym jutro z małą poszła do domu.

Oddział przeladowany. Wczoraj praktycznie pustki dziś na upartego może jedno łóżko wolne. Strasznie dzieci chorują.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu, ale małej nie wiem czy z tego syropu czy co z suchego kaszlu zmienił sie na mokry ;( na prawde dziwne ze ten lekarz powiedział za jest czysta osłuchowo, mam watpliwosci, ciągle jest słaba i mega blada, na szczescie goraczki brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 23:06

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...moje dziecko nie spi juz ponad 12godzin...Co odloze to sie budzi i tylko przy cycku zasypia.No masakra jakas :( Do tego ma silny odruch moro. Spala tylko godzine dzis podczas spaceru i to wszystko.W zeszla srode bylo to samo...

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Olcia zasnela,ze mna w lozku. Odruchow moro i to takich silnych miala dzis ze 20 :( Takie,ze az wytrzeszcz oczu byl i sztywne raczki :( Rano dzwonie i jedziemy na cito do neurologa. Obawiam sie,ze to moze byc efekt kleszczy :( Trzymajcie kciuki prosze,bo serce mi peka...Rycze juz ktoras godzine :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Dziewczyny w szpitalach życzę zdrówka dla Waszych maluchów, żebyście szybciutko wracały z dzieciaczkami do domu!

Kucykowa trzymam kciuki za Olusie, żeby nic tam nie wyszlo w badaniach... wyobrażam sobie jak się musisz teraz stresować...

My z kolei musimy się pochwalić, że dziś zaliczylismy pierwsza noc, gdzie Nadia przespala ciagiem ponad 5 godzin... normalnie jak się obudziła niedawno na karmienie to az kilka razy z niedowierzaniem patrzyłam na zegarek =)
    Pieluszka zmieniona, pojadla i juz leży i sobie dalej dosypia ... wręcz cudowna noc =)

Dziś czeka nas szczepienie... zdecydowaliśmy się nie zmieniać i idziemy tą drogą tradycyjna na NFZ, ale powiem Wam, że mam trochę stracha... w sumie to chyba najbardziej przeraza mnie to, że będą Ja kluli, ze pewnie będzie płakać, a ja będąc obok nie będę mogła nic zrobić :/

Kucykowa, 4me, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa faktycznie nieciekawie z tym odruchem i napewno trzeba to skonsultować z neurologii wiec dobrze że idziecie. A u nas Olivia też ma swoje loty i potrafi mi nie spać cały dzień i wtedy płacze ze zmęczenia tak że uszy wysiadaja.
    Dan koniecznie znać co lekarz powie. Powodzenia. :-)

Lady ty to masz przeboje z tymi lekarzami. Jak nie w ciąży tak teraz z pediatra. Pamiętaj musisz poczuć że lekarzowi ufasz bo tu chodzi o dobro dziecka. Jeżeli coś cię niepokoi warto skonsultować z innym nawet prywatnie.
    My pediatre zmieniliśmy mimo iż poprzednia była dość fajna.

Gusiak ja tak wczoraj lub przedwczoraj miałam ze Olivia zasnęła o 20 a ja ją obudziłam o 2 bo byłam przerażona że ona tyle śpi i pierwsze co to sprawdzałam czy oddycha. :-) Ale to był taki jednorazowy wyskok z tym spaniem :-P

My dziś mamy 2 miesiące <3 jak ten czas szybko zleciał :-) nasz mały klocuszek waży 4850 :-)
    mam nadzieje że na ta okazję wyjdziemy do domu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 06:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc , co to jest ten efekt moro ?

Kucykowa u mnie wczoraj całkiem odwrotnie , po spacerku jak wyszlismy przed 12 to spala do 17,30 do kapania nie spala a po 19 jak ja ubieralam to zasypiala , bez butli zasnela i przed północą wstala .

Wrzaskiem robi pobudki miedzy 4 a 5 , mąż wstał do niej bo ja spalam patrze na zegarek pora jedzenia , a on nie wiedzial i do mnie ze mam pisac w nocy o ktorej ona je i jak bede spala to on jej zrobi .
    Teraz sie smial ze to ja namawiam do tych pobudek przed czasem zanim budzik dzwoni i nawrt zmiana czasu nic nie pomogla hehe

Dziewczyny w szpitalach współczuję wam , u nas tego nie ma , siostra płaciła za dobe 15zl i byla w sali gdzie bylo lozko dla rodzica .
    A wczoraj na grupie jedna pisala ze 9dni spi na siedząco po cc a urodzila jakos 10-15 października to świeże jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a ja budzisz córkę ?
    Nie ukrywam ze i ja sprawdzam jak za dlugo spi , wczoraj wieczorem byl lekki mrok nie widzialam czy oddycha to wyciagnelam palca i zeby zlapala bo mimo ze spi to ma odruch aby zaciskac jak cos czuje to laskotalam ją chwile , westchnela sobie i spala dalej

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Zuzia całą noc kaszlała ale spała, cyce mam jak donice, obudziłam ja ale nadal spi tylko z cycem w paszczy, goraczki brak,
    a to normalne ze czoło jest chłodne a reszta główki mega goraca?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim ja odkrywam. Na nią zawsze to działa bo w nocy lubi być opatulona i biorę na przewijak na śpiocha do zmiany pamp
    No i tu ma poduszkę zrobiona z kocyka bo nad ranem duszą ją smarki i po ostatnim karmieniu dr kazała mi podkadać poduszkę by one spływały w dół a nie zatrzymywały się u góry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13

Staraczka23, Lady Savage lubią tę wiadomość

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Witam, Zuzia całą noc kaszlała ale spała, cyce mam jak donice, obudziłam ja ale nadal spi tylko z cycem w paszczy, goraczki brak,
    a to normalne ze czoło jest chłodne a reszta główki mega goraca?

Lady jeżeli nie ma gorączki to normalne.

A i tu w szpitalu jak dziecko ma goraczke każą odkrywać i najlepiej ubrać lekko broń Boże nakryć po uszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 07:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu uszu nie zakrywac ?

Agatka polubilam bo niunia na zdjęciu , ale widok maleństwa w szpitalu przytłacza , mnie to rusza a co dopiero ty musisz czuc

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Przede wszystkim ja odkrywam. Na nią zawsze to działa bo w nocy lubi być opatulona i biorę na przewijak na śpiocha do zmiany pampersa.
    Teraz tak śpi i ta kołdrę sama nciagnela pod szyję :-)

No i tu ma poduszkę zrobiona z kocyka bo nad ranem duszą ją smarki i po ostatnim karmieniu dr kazała mi podkadać poduszkę by one spływały w dół a nie zatrzymywały się u góry.
    moja od wczoraj też tak śpi

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!

A u nas nocka całkiem znośna. Młoda zjadła o 21, potem o 2, potem o 7. Zasnęła po 24 sama w łóżeczku, o 2 szybkie jedzonko i spała i spała... Jak miło, sama się nawet wyspałam :D

Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:11

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2598 2599 2600 2601 2602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ