Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agatka dlatego tak sie boje szpitali! Wlasnie prze biegunki:( nie rozdzielaja w zaden sposob dzieci chorych na co innego. Raz trafilismy z krtania, a po wyjsciu ze szpitala po dwoch dniach jelitowka u mnie za dwa dni ztymek. I kolejne skierowanie do szpitala w reku:( mam traume po tamtej sytuacji, maly mial poltora roku. I byl szcxzepiony na rota wirus.
Ale z przedszkola nigdy nie zachorowal na to, jedyny raz to po tym szpitalu, . tyle ze biegunki, wynioty powouja trzy wirusy, w najwiekszej czesci rota wirursy, na co jak wiadomo szczepionka jest . niestety na dwa pozostale nie ma.
Dlatego ludzie czesto mylnie mowia ze dziecko szczepione na rota a i tak mialo biegunke, wymioty czy tzw jelitowke, a najyrazniej bylo to wywolane zwyczajnie lrzez ijnny wirus! Ja widze bo Tymku na tyle czasu co chodzul i do zlobka i potem pkola, z dwa raxy sie zdarzylo ze my z mezem mielismy jelitowke, a maly nie. No i druga kwestia ze ja pracuje w przychodni i tez do domu znosze ciekawe zarazki. Moja mama pielgniarka w szpitalu na internie, obecnie nie moze wyleczyc mycoplasmy, kontakt tez mielismy. Z kazdej strony zaraza!!! -
Dużo zdrówka dla waszych maluszków dziewczyny. Ja dalej tylko witaminki daje małemu za tydzień mamy wizytę u lekarza przed szczepiejiem I mam nadzieję ze nie przeziebi mi się mały do tego czasu.
agatka196 lubi tę wiadomość
-
A do tego dalej mętlik w głowie jakie szczepienie wybrać... zastanawiam się teraz nad tym 5w1. ...
-
Diatomka tu nawet są dzieci posortowane ale ja idąc do toalety mijam się z różnymi ludźmi. I nie wiadomo czy myją ręce wychodząc z toalety wiec tu wszędzie zarazki. Zresztą pani dr mówi że tu jest pediatra i wszystko może się zdarzyć. Pielęgniarki też mają styczność z różnymi pacjentami.
Na razie biegunki nie ma. Za to były już 3 normalne piersiowe kupy.cieszę się jak dziecko
teraz ładnie zasnęła przy szumisiu
A apetyt ma po prostu nieziemski. Za to mama ma problem z wyróżnieniem się.
Boże spraw bym jutro z małą poszła do domu.
Oddział przeladowany. Wczoraj praktycznie pustki dziś na upartego może jedno łóżko wolne. Strasznie dzieci chorują. -
My w domu, ale małej nie wiem czy z tego syropu czy co z suchego kaszlu zmienił sie na mokry ;( na prawde dziwne ze ten lekarz powiedział za jest czysta osłuchowo, mam watpliwosci, ciągle jest słaba i mega blada, na szczescie goraczki brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 23:06
-
Dziewczyny...moje dziecko nie spi juz ponad 12godzin...Co odloze to sie budzi i tylko przy cycku zasypia.No masakra jakas
Do tego ma silny odruch moro. Spala tylko godzine dzis podczas spaceru i to wszystko.W zeszla srode bylo to samo...
Córcia
-
Dopiero Olcia zasnela,ze mna w lozku. Odruchow moro i to takich silnych miala dzis ze 20
Takie,ze az wytrzeszcz oczu byl i sztywne raczki
Rano dzwonie i jedziemy na cito do neurologa. Obawiam sie,ze to moze byc efekt kleszczy
Trzymajcie kciuki prosze,bo serce mi peka...Rycze juz ktoras godzine
Córcia
-
Dzień dobry
Dziewczyny w szpitalach życzę zdrówka dla Waszych maluchów, żebyście szybciutko wracały z dzieciaczkami do domu!
Kucykowa trzymam kciuki za Olusie, żeby nic tam nie wyszlo w badaniach... wyobrażam sobie jak się musisz teraz stresować...
My z kolei musimy się pochwalić, że dziś zaliczylismy pierwsza noc, gdzie Nadia przespala ciagiem ponad 5 godzin... normalnie jak się obudziła niedawno na karmienie to az kilka razy z niedowierzaniem patrzyłam na zegarek
Pieluszka zmieniona, pojadla i juz leży i sobie dalej dosypia ... wręcz cudowna noc
Dziś czeka nas szczepienie... zdecydowaliśmy się nie zmieniać i idziemy tą drogą tradycyjna na NFZ, ale powiem Wam, że mam trochę stracha... w sumie to chyba najbardziej przeraza mnie to, że będą Ja kluli, ze pewnie będzie płakać, a ja będąc obok nie będę mogła nic zrobićKucykowa, 4me, Czarna_88, easymum lubią tę wiadomość
-
Kucykowa faktycznie nieciekawie z tym odruchem i napewno trzeba to skonsultować z neurologii wiec dobrze że idziecie. A u nas Olivia też ma swoje loty i potrafi mi nie spać cały dzień i wtedy płacze ze zmęczenia tak że uszy wysiadaja.
Dan koniecznie znać co lekarz powie. Powodzenia.
Lady ty to masz przeboje z tymi lekarzami. Jak nie w ciąży tak teraz z pediatra. Pamiętaj musisz poczuć że lekarzowi ufasz bo tu chodzi o dobro dziecka. Jeżeli coś cię niepokoi warto skonsultować z innym nawet prywatnie.
My pediatre zmieniliśmy mimo iż poprzednia była dość fajna.
Gusiak ja tak wczoraj lub przedwczoraj miałam ze Olivia zasnęła o 20 a ja ją obudziłam o 2 bo byłam przerażona że ona tyle śpi i pierwsze co to sprawdzałam czy oddycha.Ale to był taki jednorazowy wyskok z tym spaniem
My dziś mamy 2 miesiącejak ten czas szybko zleciał
nasz mały klocuszek waży 4850
mam nadzieje że na ta okazję wyjdziemy do domuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 06:57
-
nick nieaktualnyCzesc , co to jest ten efekt moro ?
Kucykowa u mnie wczoraj całkiem odwrotnie , po spacerku jak wyszlismy przed 12 to spala do 17,30 do kapania nie spala a po 19 jak ja ubieralam to zasypiala , bez butli zasnela i przed północą wstala .
Wrzaskiem robi pobudki miedzy 4 a 5 , mąż wstał do niej bo ja spalam patrze na zegarek pora jedzenia , a on nie wiedzial i do mnie ze mam pisac w nocy o ktorej ona je i jak bede spala to on jej zrobi .
Teraz sie smial ze to ja namawiam do tych pobudek przed czasem zanim budzik dzwoni i nawrt zmiana czasu nic nie pomogla hehe
Dziewczyny w szpitalach współczuję wam , u nas tego nie ma , siostra płaciła za dobe 15zl i byla w sali gdzie bylo lozko dla rodzica .
A wczoraj na grupie jedna pisala ze 9dni spi na siedząco po cc a urodzila jakos 10-15 października to świeże jest -
nick nieaktualnyAgatka a ja budzisz córkę ?
Nie ukrywam ze i ja sprawdzam jak za dlugo spi , wczoraj wieczorem byl lekki mrok nie widzialam czy oddycha to wyciagnelam palca i zeby zlapala bo mimo ze spi to ma odruch aby zaciskac jak cos czuje to laskotalam ją chwile , westchnela sobie i spala dalej -
Przede wszystkim ja odkrywam. Na nią zawsze to działa bo w nocy lubi być opatulona i biorę na przewijak na śpiocha do zmiany pamp
No i tu ma poduszkę zrobiona z kocyka bo nad ranem duszą ją smarki i po ostatnim karmieniu dr kazała mi podkadać poduszkę by one spływały w dół a nie zatrzymywały się u góry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13
Staraczka23, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Witam, Zuzia całą noc kaszlała ale spała, cyce mam jak donice, obudziłam ja ale nadal spi tylko z cycem w paszczy, goraczki brak,
a to normalne ze czoło jest chłodne a reszta główki mega goraca?
Lady jeżeli nie ma gorączki to normalne.
A i tu w szpitalu jak dziecko ma goraczke każą odkrywać i najlepiej ubrać lekko broń Boże nakryć po uszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 07:15
-
nick nieaktualny
-
agatka196 wrote:Przede wszystkim ja odkrywam. Na nią zawsze to działa bo w nocy lubi być opatulona i biorę na przewijak na śpiocha do zmiany pampersa.
Teraz tak śpi i ta kołdrę sama nciagnela pod szyję
No i tu ma poduszkę zrobiona z kocyka bo nad ranem duszą ją smarki i po ostatnim karmieniu dr kazała mi podkadać poduszkę by one spływały w dół a nie zatrzymywały się u góry. -
Hello!
A u nas nocka całkiem znośna. Młoda zjadła o 21, potem o 2, potem o 7. Zasnęła po 24 sama w łóżeczku, o 2 szybkie jedzonko i spała i spała... Jak miło, sama się nawet wyspałam
Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 08:11
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka