Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka chodzi o to by nie nagrywać po uszy tak jak np Olivka jest na zdjęciu jeżeli jest gorączka. Tak tu w szpitalu mówią. Bo ciałko ma się chłodzić.
Tylko mnie to zdziwiło bo zazwyczaj każdy wygrzewa goraczke i chorobę.
No ale człowiek całe życie się uczy. -
Nasze dziecko za to spokojnie śpi dopiero jak jest zakryte kocykiem albo kołdrą po uszy albo wyżej. Wczoraj byłam pierwszy raz sama z Misiem na spacerze, ale myślałam, że nie wyjdę. To jest jednak niezłe przedsięwzięcie logistyczneSynek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
.ona. wrote:Hello!
A u nas nocka całkiem znośna. Młoda zjadła o 21, potem o 2, potem o 7. Zasnęła po 24 sama w łóżeczku, o 2 szybkie jedzonko i spała i spała... Jak miło, sama się nawet wyspałam
Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne? -
Kucykowa wrote:Dopiero Olcia zasnela,ze mna w lozku. Odruchow moro i to takich silnych miala dzis ze 20
Takie,ze az wytrzeszcz oczu byl i sztywne raczki
Rano dzwonie i jedziemy na cito do neurologa. Obawiam sie,ze to moze byc efekt kleszczy
Trzymajcie kciuki prosze,bo serce mi peka...Rycze juz ktoras godzine
Moja córeczka też miewa dni z silnym moro - kiedy jest zdenerwowana, płaczliwa, coś ją boli, odreagowuje nadmiar bodźców itp. Wtedy jest zupełnie nieodkladalna, albo nie mogę wstać - bo każdy szmer, delikatny ruch ją wybudza, zaraz raczki w górę i płacz. Moja metoda na to, to dzień zatulania. Biorę książkę, tablet, przekąski i sobie lezymy przytulone, śpi wtulona w cycusia. W ekstremalnych przypadkach tulimy się skóra do skóry. Czasem trochę chusta pomaga jak muszę się ruszyć. Ale ogólnie daję jej dzień z minimalną ilością bodźców dla wyciszenia i jak najwięcej bliskości. Kiedy uspokoi stres to i moro przestaje męczyć.bento, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
la_lenka wrote:Ale czemu niepokoi Cię moro? Przecież w tym wieku jest to całkiem naturalne, odruch ten wygasa koło 4 miesiąca.
Moja córeczka też miewa dni z silnym moro - kiedy jest zdenerwowana, płaczliwa, coś ją boli, odreagowuje nadmiar bodźców itp. Wtedy jest zupełnie nieodkladalna, albo nie mogę wstać - bo każdy szmer, delikatny ruch ją wybudza, zaraz raczki w górę i płacz. Moja metoda na to, to dzień zatulania. Biorę książkę, tablet, przekąski i sobie lezymy przytulone, śpi wtulona w cycusia. W ekstremalnych przypadkach tulimy się skóra do skóry. Czasem trochę chusta pomaga jak muszę się ruszyć. Ale ogólnie daję jej dzień z minimalną ilością bodźców dla wyciszenia i jak najwięcej bliskości. Kiedy uspokoi stres to i moro przestaje męczyć.
kucykowa podobnie robię jak la lenka, nie martw się to nie żaden kleszcz tylko normalne odruchy dziecka w tym wieku. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ dziecmi przeziebionyni , ktore nie maja goraczki lelarze zalecaja chodzic na krotkie spacery bo im to sluzy (np katar schodzi). No.ale jak Zuzia wczoraj miala wysoka.goraczke to chyba bym sibie odpuscila, zreszta ona.jest jeszcze malutka i tu moga obowiazywac inne zasady.
-
lila1983 wrote:Z dziecmi przeziebionyni , ktore nie maja goraczki lelarze zalecaja chodzic na krotkie spacery bo im to sluzy (np katar schodzi). No.ale jak Zuzia wczoraj miala wysoka.goraczke to chyba bym sibie odpuscila, zreszta ona.jest jeszcze malutka i tu moga obowiazywac inne zasady.
To 38,4, albo 6 to wysoka gorączka? Kurczę ja nadal tego nie pojmuje kiedy u noworodków jest ta temperatura, a kiedy jej nie ma. -
Lady Savage wrote:To 38,4, albo 6 to wysoka gorączka? Kurczę ja nadal tego nie pojmuje kiedy u noworodków jest ta temperatura, a kiedy jej nie ma.
Do 38 stan podgoraczkowy
Powyżej 38 goraczka. Od 38,5 koniecznie coś na zbicie i lekarz.
-
.ona. wrote:Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne?
Edit: Oj sorki, źle przeczytałam, my się kp
Kucykowa, trzymam kciuki za Olę, na pewno wszystko będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:46
-
Jeżeli do 12 mała bez kroplowki zrobi normalna kupę po antybiotyku to idziemy do domu. Jeżeli będzie woda to zostajemy.
Także trzymajcie kciuki za kupę
Lady gorączka zaczyna się powyżej 38. Jeżeli u ciebie jest 38,4 lub 6 to oznacza że macie goraczke i siedzicie w domu!