WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Czesc , co to jest ten efekt moro ?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Szczepicie na rotawirusy?

Tak! Obowiązkowo! syna nie zaszczepiłam i wiem, że to był wielki błąd.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka chodzi o to by nie nagrywać po uszy tak jak np Olivka jest na zdjęciu jeżeli jest gorączka. Tak tu w szpitalu mówią. Bo ciałko ma się chłodzić.

Tylko mnie to zdziwiło bo zazwyczaj każdy wygrzewa goraczke i chorobę.
    No ale człowiek całe życie się uczy. :-)

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dziecko za to spokojnie śpi dopiero jak jest zakryte kocykiem albo kołdrą po uszy albo wyżej. Wczoraj byłam pierwszy raz sama z Misiem na spacerze, ale myślałam, że nie wyjdę. To jest jednak niezłe przedsięwzięcie logistyczne ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Hello!

A u nas nocka całkiem znośna. Młoda zjadła o 21, potem o 2, potem o 7. Zasnęła po 24 sama w łóżeczku, o 2 szybkie jedzonko i spała i spała... Jak miło, sama się nawet wyspałam :D

Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne? ;)
    żółto-zielona

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iść na spacer? Czy nie iść, co radzicie? Jest piękna słoneczna pogoda, mała ma kaszel mokry i ogromny katar oraz gardło czerwone, ale nie ma gorączki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier*olę...

kapturnica, diatomka lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Ja pier*olę...
    ??

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage Ja bym nie ryzykowała, może odśwież jedynie powietrze w pokoju. Weź małą do innego, a w tym gdzie leży przewietrz.

Lady Savage, .ona. lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie miałaś jechać z Zuzią do szpitala jeżeli kaszel nie przejdzie?

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dopiero Olcia zasnela,ze mna w lozku. Odruchow moro i to takich silnych miala dzis ze 20 :( Takie,ze az wytrzeszcz oczu byl i sztywne raczki :( Rano dzwonie i jedziemy na cito do neurologa. Obawiam sie,ze to moze byc efekt kleszczy :( Trzymajcie kciuki prosze,bo serce mi peka...Rycze juz ktoras godzine :(
    Ale czemu niepokoi Cię moro? Przecież w tym wieku jest to całkiem naturalne, odruch ten wygasa koło 4 miesiąca.
    Moja córeczka też miewa dni z silnym moro - kiedy jest zdenerwowana, płaczliwa, coś ją boli, odreagowuje nadmiar bodźców itp. Wtedy jest zupełnie nieodkladalna, albo nie mogę wstać - bo każdy szmer, delikatny ruch ją wybudza, zaraz raczki w górę i płacz. Moja metoda na to, to dzień zatulania. Biorę książkę, tablet, przekąski i sobie lezymy przytulone, śpi wtulona w cycusia. W ekstremalnych przypadkach tulimy się skóra do skóry. Czasem trochę chusta pomaga jak muszę się ruszyć. Ale ogólnie daję jej dzień z minimalną ilością bodźców dla wyciszenia i jak najwięcej bliskości. Kiedy uspokoi stres to i moro przestaje męczyć.

bento, Lady Savage lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    A nie miałaś jechać z Zuzią do szpitala jeżeli kaszel nie przejdzie?

miałam z nią jechać do szpitala jak znów będzie wymiotować kaszląc

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Ale czemu niepokoi Cię moro? Przecież w tym wieku jest to całkiem naturalne, odruch ten wygasa koło 4 miesiąca.
    Moja córeczka też miewa dni z silnym moro - kiedy jest zdenerwowana, płaczliwa, coś ją boli, odreagowuje nadmiar bodźców itp. Wtedy jest zupełnie nieodkladalna, albo nie mogę wstać - bo każdy szmer, delikatny ruch ją wybudza, zaraz raczki w górę i płacz. Moja metoda na to, to dzień zatulania. Biorę książkę, tablet, przekąski i sobie lezymy przytulone, śpi wtulona w cycusia. W ekstremalnych przypadkach tulimy się skóra do skóry. Czasem trochę chusta pomaga jak muszę się ruszyć. Ale ogólnie daję jej dzień z minimalną ilością bodźców dla wyciszenia i jak najwięcej bliskości. Kiedy uspokoi stres to i moro przestaje męczyć.

kucykowa podobnie robię jak la lenka, nie martw się to nie żaden kleszcz tylko normalne odruchy dziecka w tym wieku.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb widzialam kiedys takie pytanie jak zadała lady ale dziecko było starsze , pisały ze jak gorączki nie ma to mozna na dwór , osobiście bym nie poszła teraz a nawet gdyby byla starsza tez nie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dziecmi przeziebionyni , ktore nie maja goraczki lelarze zalecaja chodzic na krotkie spacery bo im to sluzy (np katar schodzi). No.ale jak Zuzia wczoraj miala wysoka.goraczke to chyba bym sibie odpuscila, zreszta ona.jest jeszcze malutka i tu moga obowiazywac inne zasady.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    Z dziecmi przeziebionyni , ktore nie maja goraczki lelarze zalecaja chodzic na krotkie spacery bo im to sluzy (np katar schodzi). No.ale jak Zuzia wczoraj miala wysoka.goraczke to chyba bym sibie odpuscila, zreszta ona.jest jeszcze malutka i tu moga obowiazywac inne zasady.

To 38,4, albo 6 to wysoka gorączka? Kurczę ja nadal tego nie pojmuje kiedy u noworodków jest ta temperatura, a kiedy jej nie ma.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    To 38,4, albo 6 to wysoka gorączka? Kurczę ja nadal tego nie pojmuje kiedy u noworodków jest ta temperatura, a kiedy jej nie ma.
    Do 37,5 normalna temperatura
    Do 38 stan podgoraczkowy
    Powyżej 38 goraczka. Od 38,5 koniecznie coś na zbicie i lekarz.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Mam pytanie do mam, które karmią dzieci mm: jakie wasze maluchy robia kupy? Chodzi mi o kolor. Są zółte, żółto-zielone, czy jeszcze jakieś inne? ;)
    U nas teraz są koloru i konsystencji musztardy.

Edit: Oj sorki, źle przeczytałam, my się kp :)

Kucykowa, trzymam kciuki za Olę, na pewno wszystko będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 10:46

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli do 12 mała bez kroplowki zrobi normalna kupę po antybiotyku to idziemy do domu. Jeżeli będzie woda to zostajemy.

Także trzymajcie kciuki za kupę :-P :-P

Lady gorączka zaczyna się powyżej 38. Jeżeli u ciebie jest 38,4 lub 6 to oznacza że macie goraczke i siedzicie w domu!

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupy są normalnie jak musztarda ale mogą się zdążyć z plamami zielonymi lub zielone. Jeżeli dziecko jest chore, przeziebione mogą być zielone i z sluzem.

‹‹ 2599 2600 2601 2602 2603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ