WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka dobrze widzę, Malutka ma wkłucie w główce? Jeny, jak to strasznie wygląda :(
    Trzymam kciuki za zdrową kupkę :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno pytanie: małą ostatni raz kąpałam w niedziele, czy dziś kąpać czy zostawić.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Iść na spacer? Czy nie iść, co radzicie? Jest piękna słoneczna pogoda, mała ma kaszel mokry i ogromny katar oraz gardło czerwone, ale nie ma gorączki.

Ja bym starszaka w takim stanie nie wzięła na dwór (i nigdy nie brałam!), a co dopiero takiego malucha :/
    No ale ja to jestem nadopiekuńcza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 11:10

bento, diatomka lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana niewyspana;)

ona moja ma kupki ladne zolte. ale np ostatnio tydz takie zielone byly albo pol na pol:) ale jak zielone calkiem to akurat miala duzo tych plesniawek czyli jakby mi zielona sygnalizuje ze cos sie dzieje. zobaczymy czy to sie potwierdzi.

lady szczerze to idz kobieto dzis do lekarza innego. kurde, szkoda mi Zuzi. ja tez z tych nadopiekunczych ale dziwie Ci się ze nie skonsultowalas tego stanu dziecka:(

Agatka w takim razie kciuki za kupe.

a moja dzis sobie zarty ze mnie robi, wypija tylko 50-60 mleka i to z wielkim trudnem. teraz spi. a wczoraj pieknie po 120 . zwariowac idzie. i na noc tez wypila z 80 i spala prawie 5 godz ale juz ja obudzilam bo jeszcze by spala, a i tak po tym niewiele wypila.
    nie wiem czy cos jej jest czy jak...

musze zaczac porządniej jesc. bo jadlam dotychcas malutko , zeby waga wrocila. zostal mi jeszcze kilogram. ale dzis mocno mi sie w glowie zakrecilo jak wstalam z mała na rekach ze o maly wlos bym sie przewrocila. skocze jutro rano na pobranie krwi. zrobie sama morfologgie. moze mi sie anemia wkradla. w sumie po cc nie bralam zadnego zelaza...

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ONA czy macie smoczek z jedna dziurka? zastanawiam sie bo moja strasznie cmoka i bardzo sie wysila przy piciu, czy nie zmienic jej na taki z dwiema dziurkami jednak. ona potrafi sie az spocic taka prace wklada w jedzenie,

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka i jak tam kupka?

My zostajemy min 5 dni a moze u dluzej :( tskze kciuki za sobotę prosze trzymać i za zdrowie małego ;)jak wyjde z tego szpitala to bede chyba meeega przewrażliwiona i żaden człek z katarem nie wejdzie mi do domu bo kolejny szpital mi nie potrzebny :(
    Maly na niecale 5 tygodni z czego 2 spędzimy w szpitalu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    witam z rana niewyspana;)

ona moja ma kupki ladne zolte. ale np ostatnio tydz takie zielone byly albo pol na pol:) ale jak zielone calkiem to akurat miala duzo tych plesniawek czyli jakby mi zielona sygnalizuje ze cos sie dzieje. zobaczymy czy to sie potwierdzi.

lady szczerze to idz kobieto dzis do lekarza innego. kurde, szkoda mi Zuzi. ja tez z tych nadopiekunczych ale dziwie Ci się ze nie skonsultowalas tego stanu dziecka:(

Agatka w takim razie kciuki za kupe.

a moja dzis sobie zarty ze mnie robi, wypija tylko 50-60 mleka i to z wielkim trudnem. teraz spi. a wczoraj pieknie po 120 . zwariowac idzie. i na noc tez wypila z 80 i spala prawie 5 godz ale juz ja obudzilam bo jeszcze by spala, a i tak po tym niewiele wypila.
    nie wiem czy cos jej jest czy jak...

musze zaczac porządniej jesc. bo jadlam dotychcas malutko , zeby waga wrocila. zostal mi jeszcze kilogram. ale dzis mocno mi sie w glowie zakrecilo jak wstalam z mała na rekach ze o maly wlos bym sie przewrocila. skocze jutro rano na pobranie krwi. zrobie sama morfologgie. moze mi sie anemia wkradla. w sumie po cc nie bralam zadnego zelaza...

diatomka bylismy wczoraj u lekarza kazał jej czyscic nos sola fizjo, na kaszel dał drosetoux, i powiedzial ze jak sie pogorszy kaszel to szpital

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po szczepieniu... Nadia bardzo dzielnie je zniosła, co prawda po wkluciu troszkę płakała, ale wystarczyło ze wzięłam na rączki do tulenie i zaraz płacz przechodził... jestem z Niej naprawdę dumna =)

Aaaaa... mieliśmy szczepienia na NFZ i były tylko dwie szczepionki, pani stwierdziła ze u takiego maluszka i jako pierwsze szczepienie nie ma co Jej męczyć, dawać od razu 3 i ze rozłożymy to w czasie... na kolejne mamy przyjechać za 3 tygodnie =)

Teraz tylko uważnie obserwuje malutka czy nic sie nie dzieje i wszystko dobrze znosi... kurde taka szczepionka to jest jednak niezły stres dla rodziców...

No i nasza dzisiejsza piekna waga 4885g przy wzroście ok 58 cm =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 13:20

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki :-)
    I witamy się teraz z domku :-) :-)

Mała jak wróciliśmy leżała w łóżeczku i wszystko oglądała jakby pierwszy raz tu była :-) A teraz siedzę kolo łóżeczka i usypiamy ja tak jak w szpitalu.

Rafał wysprzatał całe mieszkanie a teraz robi obiadek. Jak mała zaśnie idę do wanny :-)

Faktycznie wenflon miała w główce. Wcześniej miała w stopie ale po kilku dniach żyłka pękła. Próbowali założyć jej w rączce ale nie dało rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 13:34

Gusiak, Nancy87, .ona., Kucykowa, 4me, Anitka201, chabasse, bento, snoopy_etka lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super, że jesteście już w domku:) Do jakiego lekarza teraz będziecie chodzić?

My przed chwilą wróciliśmy od lekarza i u młodego wszystko bez zmian. Osłuchowo czysty, gardło blade, a dalej charczy. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa, zobaczymy co nam powie. Zapomniałam zapytać czy w takim przypadku możemy szczepić. Lekarka mówiła, że gdyby był jakiś stan zapalny to przez trzy tygodnie już dawno by go rozłożyło. Piszecie, że Wasze dzieci też charczą, więc może to normalne.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ONA czy macie smoczek z jedna dziurka? zastanawiam sie bo moja strasznie cmoka i bardzo sie wysila przy piciu, czy nie zmienic jej na taki z dwiema dziurkami jednak. ona potrafi sie az spocic taka prace wklada w jedzenie,

Mamy z jedną póki co. Jeszcze nie zmieniam, boję się, że się zaraz zachłyśnie, choć już opanowała 'spokojniejsze' jedzenie. Ale nasza mała z tych łapczywych, też potrafi wypić butlę bardzo szybko i spocić się jak do rosołu.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:

Teraz tylko uważnie obserwuje malutka czy nic sie nie dzieje i wszystko dobrze znosi... kurde taka szczepionka to jest jednak niezły stres dla rodziców...

I pomyśl, że do 6 rż tych szczepionek będzie masa ;).
    Stres niezły, my jak z synem już na wszystko się zaszczepiliśmy i wszystkie dawki, to teraz zaczyna się przygoda z małą...

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:

To u nas własnie ostatnio pół na pół... hm.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy - to może być suche powietrze w domu/mieszkaniu. Nasza tak charczała któregoś razu podczas wizyty położnej, kazała wietrzyć mieszkanie, zakraplać nosek solą fizjologiczną i np. na grzejnik wieszać mokre pranie...

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy chodzę do dr Żelaśkiewicz i ewentualnie do dr Wolskiej. Do Wychoty juz nie pójdę bo mam wrażenie że ona hurtowo leci z pacjentami i z zegarkiem w ręku.

• Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,Kochane :) Dziekujemy za kciuki i slowa otuchy, dzieki Wam naprawde czlowiek lepiej wszystko znosi :)
    Ola ma nietolerancje bialka i mleka,czyli musze byc na diecie eliminacyjnej.Stad tez wzmozony odruch moro,poniewaz Ole tak boli brzuszek,ze ze strachu przed kolejnym atakiem ma zwiekszone odruchy. Poki co ciesze sie,ze znam przyczyne...Za tydz kontrola u pediatry i zobaczymy.

agniesja lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa a na jakiej podstawie lekarz stwierdził nietolernacje? Jalies testy czy wywiad?

Agatka,cieszę sie, ze wy juz w domu i,zazdroszczę baaardzo.
    Ja nie mam dzis tak źle. Mam polówkę pod oknem i nikomu nie,przeszkadza- dzis sie udalo- mam rozlozon caly dzien i kimam sobie z małym.
    No i mam chociaż ta polówkę a nie tak jak ty- kawałek podłogi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:19

ela lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa my też mamy nietolerancje białka i nam wyszła skaza białkowa nawet zdj tu wrzucałam. Dr kazała mi wyeliminować produkty mleczne(krowie) ale raz w tygodniu coś próbować by zobaczyć czy nie ustępuje. Ale tych odruchów moro nie zaobserwowałam.

4me fajnie że masz gdzie poleżeć z małym. Niech wraca szybko do zdrowia.
    A tu zdjęcie tego mojego miejsca do spania tylko na noc i karmienie wieczorne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:13

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Nancy chodzę do dr Żelaśkiewicz i ewentualnie do dr Wolskiej. Do Wychoty juz nie pójdę bo mam wrażenie że ona hurtowo leci z pacjentami i z zegarkiem w ręku.

My byliśmy u dr Wychoty na pierwszej wizycie i nie byłam zadowolona. Faktycznie mówi szybko i jakoś nie czułam się u niej swobodnie. Na początku zarejestrowali mnie na 4 listopada na szczepienie do niej i chyba się przerejestruje do dr Żelaśkiewicz.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja poczekam az mala skonczy dwa miesiace iw tedy zmienie na smoka z dwiema dziurkami

Przyszla mi wczoraj hustawka z bright stars , zadowolona jestem z zakupu

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
‹‹ 2600 2601 2602 2603 2604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ