WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka paranoja....

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Agatka paranoja....
    No to ja i tak miałam luksus.

Moje dziecko chyba odsypia szpital. Śpi juz 3,5h. Próbowałam ja obudzić ale popatrzyła się na mnie, uśmiechnęła i śpi dalej.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me,na podstawie wywiadu.
    Agatka,no to witaj w klubie :( U nas te moro to Oli reakcja na bol,a raczej strach przed nim.
    Dzis padamy na twarz...
    Agatka,super,ze juz jestescie w domku :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pełne dwa tygodnie na diecie bez nabiału. Co gorsza sama nie wiem czy ta dieta pomaga. Stan skóry niby ładny, ale ciągle jakieś tam delikatne krostki bywają. Mała nadal charczy przez nos, tu zero zmian. Kupki? Niby lepsze ale nadal bywa śluz. Już zaczynam wątpić czy to co uważam za śluz nie jest jednak normalne. No i bóle brzuszka miewa nadal, ale tu bardziej plucie delicolem obstawiam. Poczekam jeszcze co najmniej 2 tygodnie, żeby białka krowie miały szansę się całkiem usunąć z organizmu i zrobię prowokację.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zdesperowana wprowadziłam do leków Sab Simplex. I wiecie co - chyba naprawdę działa. Nie wiem, czy to może lepszy dzień, czy faktycznie mniej go boli brzuszek, ale naprawdę dzisiaj jest spokojniejszy. A powiedzcie mi, czy któraś z Was daje ten lek i czy faktycznie aż 15 kropli? Podałam 7 póki co.

No i chyba mam kryzys laktacyjny, bo mam wrażenie, że lewa pierś miękka i pusta :(

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Wczoraj zdesperowana wprowadziłam do leków Sab Simplex. I wiecie co - chyba naprawdę działa. Nie wiem, czy to może lepszy dzień, czy faktycznie mniej go boli brzuszek, ale naprawdę dzisiaj jest spokojniejszy. A powiedzcie mi, czy któraś z Was daje ten lek i czy faktycznie aż 15 kropli? Podałam 7 póki co.

No i chyba mam kryzys laktacyjny, bo mam wrażenie, że lewa pierś miękka i pusta :(

LillaMy a gdzie kupiłaś sab simplex?

• bento Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My U mnie piersi miękkie, jedynie w nocy po dłuższym spaniu twardnieją. Wydaje mi się, że laktacja się unormowała\. Zawsze słyszę głośne przełykanie jak je, więc coś tam musi być :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:57

sRUqp2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    LillaMy a gdzie kupiłaś sab simplex?

Kupili mi znajomi w Niemczech, u nas chyba nie ma w aptekach.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie u nas w aptekach nie ma niestety, a też się przymierzam do kupna, no nic trzeba będzie poszperać w internecie

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś nie dość, że marudna to jeszcze z kolką. A już tak długo było dobrze, teraz wielki powrót z niewiadomego powodu. I jeszcze dziś ulewa co chwile, jak nie ona. Do tego mąż z katarem, więc się nią nie zajmie. Mam turbo dość dzisiejszego dnia, jestem zmęczona, głodna i zdołowana. Bleh. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,Sab Simplex to to samo co Espumisan tyle,ze w innej dawce. Poczytajcie koniecznie.

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La_lenka,mam to samo...po 3 godz snu tej doby mam dosc :( Ola znow nie spi...Brzuszek doskwiera,niby mniej, ale i tak :(

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:

Tak, 15 :) Podawałam je Małemu już kilka razy, smakują mu, bo są słodziutkie :D

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    Dziewczyny,Sab Simplex to to samo co Espumisan tyle,ze w innej dawce. Poczytajcie koniecznie.
    kucykowa mam espumisan, dopasowalam dawki ale nie działa :( tak więc mam zamiar przetestować ten osławiony sab simplex

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa - też tak myślałam, ale już kilka doświadczonych mam mówiło mi, że jednak Sab Simplex zadziałał, a Espumisan nie (pomimo zwiększonej dawki). Może to kwestia różnych substancji pomocniczych albo nastawienia, że będzie lepiej z Sab Simplex ;)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co niemiecki produkt to niemiecki :D

Lilla My lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja słyszałam że jeszcze bobotic jest ponoć dobry na kolki. Może warto spróbować.

Moja Olivia obudziła się poskrzeczala i śpi dalej. Boje się że pomyliła sobie dzień z nocą no chyba że jest tak bardzo zmęczona pobytem w szpitalu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:
    4me,na podstawie wywiadu.
    Agatka,no to witaj w klubie :( U nas te moro to Oli reakcja na bol,a raczej strach przed nim.
    Dzis padamy na twarz...
    Agatka,super,ze juz jestescie w domku :)
    A powiedz jakie masz objawy na podstawie, których stwierdzono nietolerancję? Ja sie zastanawiam czy nasz synek tez tego nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:01

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka - u nas Bobotic nie zdał egzaminu, powiedziałabym, że było jeszcze gorzej. Ale to może dlatego, że podaje się go tylko 2x dziennie po 3 krople.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dawaliśmy Sab simplex, skończył sie i chcieliśmy zamawiać nowe ale poczytalismy o tym i o espumisanie u to npmaprawde to samo. Tylko espumisanu trzeba dawać wiecej niż na ulotce pisza aha a w ogóle to juz jest espumisan 100mg/ml dla dzieciaków - tam dawka chyba jeszcze wieksza jest :)
    Ale szczerze, ja nie wiem czy którekolwiek z nich nam pomagają- i z kroplami i bez mamy gorsze dni...

Jednak w mecie nozna kupic w Polsce Sab simolex- chyba .Ona kiedys wrzucała link. Bylam przekonana, ze mam go w ulubionych ale jednak nie :/

Btw espumisam chyba tez jest niemiecki ;)))

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2601 2602 2603 2604 2605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ