Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lady Savage wrote:U nas kaszel nadal tragedia
dziś jadę do lekarza, ale wezmę torbę do szpitala, bo chyba tam wylądujemy
Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej , juz są lipcowki
Roksana katar ma , nie wiem jak jej gile wyciągnąć , mam aspirator a glutki głęboko są
Pół nocy czuwalam zeby oddychala bo slychac ze charczy .
Powie mi ktoś jak z tą solą fizjologiczna zrobic i co dokładnie bo nie wiem , nie chce jej grzebac tym badziewiem zeby nie zrobic krzywdy a ona sie wierci jak podtykam
Wczoraj bylam u rodziców i wyszlam z takim uczuciem jak bym krzywde jej robila
Mama ją ogląda jak niewiem co , mówiła o plesniawkach powiedziałam ze nie ma a ta do mnie WIEM BO SPRAWDZALAM AKURAT SOBIE ZIEWALA , pozniej o glowce ze ma strupka , ja tego nie widzialam a ta zobaczyla , nie jest to strupek tylko dwie krostki z bialym czyli chyba pryszcze niemowlece , potem znowu ze tyłek odparzony i co ja jej robie , kazała grubą warstwe kremu nakładać , a po cholere skoro na pampersie to zostanie co za duzo .
I zas sluchalam ze siostrzeniec tak nie mial itp jak by moje dziecko mialo byc takie same ...
Ubralam ją wczoraj normalnie po swojemu , body , bluzeczka,rajstopki,spodenki i kombinezon . Juz bylo gadanie ze co tak cienko ubieram , no najlepiej zebym ją 5warstwami ubrala a w zimę 10 i zamiast kombinezon w zime rozmiar 68 czy 74 to 78 zeby mogla lazic i gadac ze wnuczka taka "duza" .
Skabarka ja tez zajmuje niunie zeby leżała sama a ja cos w miedzy czasie porobie , z tym że zależy to od dnia bo bywa i tak ze odejde a ona sie drze . -
nick nieaktualnypesteczka wrote:Lady może masz za suche powietrze w mieszkaniu. Moja mimo ze miała zapalenie oskrzeli t lekarka mówiła ze kaszel katar i chrypa tez moze być od suchego powietrza i przy oddychaniu podrażnia gardło, mojej zapalenie już przeszło ale ma jeszcze czasami nasmark, i na to pomaga inhalacja z soli fizjologicznej, normalnie rano i wieczorem i katarku nie ma, teraz bede zamawiała nawilżacz powietrza bo w mieszkaniu mamy tak sucho ze masakra.
Juz wiem skąd katar , u mamy wiecznie gorąco po 25st a ta mi jeszcze ją kocem okrywa -
pesteczka wrote:Lady może masz za suche powietrze w mieszkaniu. Moja mimo ze miała zapalenie oskrzeli t lekarka mówiła ze kaszel katar i chrypa tez moze być od suchego powietrza i przy oddychaniu podrażnia gardło, mojej zapalenie już przeszło ale ma jeszcze czasami nasmark, i na to pomaga inhalacja z soli fizjologicznej, normalnie rano i wieczorem i katarku nie ma, teraz bede zamawiała nawilżacz powietrza bo w mieszkaniu mamy tak sucho ze masakra.
a jak to sprawdzić? -
Dziewczyny czy którejś maluch przechodził ten skok tozwojowy 8-9 tygodnia. U nas trwa 3 dzień. .to jakaś masakra. Mój anioł wycisza się tylko na spacerze. Dlatego chodzimy na 3 -4 godz spacery. Na szczęście jest super pogoda. Dopiero się obudzilismy bo dosłownie po wczorajszym dniu zarowno ja jak i on bismy padnięci. A w sobotę robimy chrzciny...
-
Lenka czyli prawie tydzień. ..jej trzeba to przetrwac. U nas właśnie w niedziele się coś zaczęło się dziać i mam nadzieję że wczorajszy dzień był tym szczytowym bo aż mi jego żal. Lenka a twoja córka tez je mniej ? Tzn chce być przy piersi ale więcej się przytula niż je?
Moj od 2 dni zasypial po jednej piersi. U niego norma były 2 piersi i butelka z odciagniety mlekiem (jakieś 50-70 ml) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Jak sprawdzić powietrze w domu? Czy jest za suche? Mi termometr pokazuje 20,3 stopni w domu, czyli nie jest zimno.
Ja zmarlak mam w tej chwili 21,7 chodze z zimnymi rękoma a małej koc podkladam zebym jej z glowke nie złapała hehe .
-
Lady u nas czuć że jest sucho, mąż zawsze w tym okresie tez ma katar straszny i przesuszone śluzówki w nosie ( co w sumie jedno drugie wykluczać powinno) jak mieszkaliśmy u rodziców na jednym pokoiku to kładliśmy na grzejniki mokre pranie lub ręczniki i pomagało doraźnie, bo mężowi przechodziło, teraz widać mała ma to samo po tatusiu i musimy zainwestować w nawilżacz , po inhalacji solą małej mega pomaga . są tez termometry pokazujace wilgotnosc,
A co do użycia soli do czyszczenia noska , to ja kupiłam w sprayu disnemar baby , psika się po jednym strzale do noska , chwilę odczekać i odciągnąć aspiratorem,Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:27
-
Lady Savage wrote:Jak sprawdzić powietrze w domu? Czy jest za suche? Mi termometr pokazuje 20,3 stopni w domu, czyli nie jest zimno.
My mamy taką stacje pogodową, która pokazuje min. wilgotność powietrza. Także polecam takie urządzonko.
Staraczka23 Na katar polecam isonasin i odciągnąć fridą po kilku minutach. -
Lady Savage wrote:Jak sprawdzić powietrze w domu? Czy jest za suche? Mi termometr pokazuje 20,3 stopni w domu, czyli nie jest zimno.
Zamarzłabym.
u nas - mimo zakręconych grzejników (odkręcam tylko na noc lekko) jest ok. 24 stopni. Dla nas w sam raz
My mamy termometr z pomiarem wilgotności.
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
A u nas wyjątkowo dziś cudownie przespana noc! Jak mała zjadła o 21 i zasnęła w swoim łóżeczku - mąż się zdziwi - koniec noszenia, bujania itp. o tej porze;), tak kolejna pobudka o 3:30! Potem szybka butelka i sen do 8.
Tak to lubiębento, skabarka lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka