WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

agatka196 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

4me, Kucykowa, agatka196, bento, trix, Bruma lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszel nadal tragedia :( dziś jadę do lekarza, ale wezmę torbę do szpitala, bo chyba tam wylądujemy :(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • pesteczka Koleżanka

Wysłany: 28 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    U nas kaszel nadal tragedia :( dziś jadę do lekarza, ale wezmę torbę do szpitala, bo chyba tam wylądujemy :(
    Lady może masz za suche powietrze w mieszkaniu. Moja mimo ze miała zapalenie oskrzeli t lekarka mówiła ze kaszel katar i chrypa tez moze być od suchego powietrza i przy oddychaniu podrażnia gardło, mojej zapalenie już przeszło ale ma jeszcze czasami nasmark, i na to pomaga inhalacja z soli fizjologicznej, normalnie rano i wieczorem i katarku nie ma, teraz bede zamawiała nawilżacz powietrza bo w mieszkaniu mamy tak sucho ze masakra.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

tb73jw4zkn2e67is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , juz są lipcowki :)

Roksana katar ma , nie wiem jak jej gile wyciągnąć , mam aspirator a glutki głęboko są :/
    Pół nocy czuwalam zeby oddychala bo slychac ze charczy .
    Powie mi ktoś jak z tą solą fizjologiczna zrobic i co dokładnie bo nie wiem , nie chce jej grzebac tym badziewiem zeby nie zrobic krzywdy a ona sie wierci jak podtykam :/

Wczoraj bylam u rodziców i wyszlam z takim uczuciem jak bym krzywde jej robila :/
    Mama ją ogląda jak niewiem co , mówiła o plesniawkach powiedziałam ze nie ma a ta do mnie WIEM BO SPRAWDZALAM AKURAT SOBIE ZIEWALA , pozniej o glowce ze ma strupka , ja tego nie widzialam a ta zobaczyla , nie jest to strupek tylko dwie krostki z bialym czyli chyba pryszcze niemowlece , potem znowu ze tyłek odparzony i co ja jej robie , kazała grubą warstwe kremu nakładać , a po cholere skoro na pampersie to zostanie co za duzo .
    I zas sluchalam ze siostrzeniec tak nie mial itp jak by moje dziecko mialo byc takie same ...
    Ubralam ją wczoraj normalnie po swojemu , body , bluzeczka,rajstopki,spodenki i kombinezon . Juz bylo gadanie ze co tak cienko ubieram , no najlepiej zebym ją 5warstwami ubrala a w zimę 10 i zamiast kombinezon w zime rozmiar 68 czy 74 to 78 zeby mogla lazic i gadac ze wnuczka taka "duza" .

Skabarka ja tez zajmuje niunie zeby leżała sama a ja cos w miedzy czasie porobie , z tym że zależy to od dnia bo bywa i tak ze odejde a ona sie drze .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:
    Lady może masz za suche powietrze w mieszkaniu. Moja mimo ze miała zapalenie oskrzeli t lekarka mówiła ze kaszel katar i chrypa tez moze być od suchego powietrza i przy oddychaniu podrażnia gardło, mojej zapalenie już przeszło ale ma jeszcze czasami nasmark, i na to pomaga inhalacja z soli fizjologicznej, normalnie rano i wieczorem i katarku nie ma, teraz bede zamawiała nawilżacz powietrza bo w mieszkaniu mamy tak sucho ze masakra.
    Fajnie ze sie dowiedziałas o tym.
    Juz wiem skąd katar , u mamy wiecznie gorąco po 25st a ta mi jeszcze ją kocem okrywa

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pesteczka wrote:

a jak to sprawdzić?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś maluch przechodził ten skok tozwojowy 8-9 tygodnia. U nas trwa 3 dzień. .to jakaś masakra. Mój anioł wycisza się tylko na spacerze. Dlatego chodzimy na 3 -4 godz spacery. Na szczęście jest super pogoda. Dopiero się obudzilismy bo dosłownie po wczorajszym dniu zarowno ja jak i on bismy padnięci. A w sobotę robimy chrzciny...

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze ostatnie podrygi skoku, od czwartku trwa, w niedziele był szczyt. :/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka czyli prawie tydzień. ..jej trzeba to przetrwac. U nas właśnie w niedziele się coś zaczęło się dziać i mam nadzieję że wczorajszy dzień był tym szczytowym bo aż mi jego żal. Lenka a twoja córka tez je mniej ? Tzn chce być przy piersi ale więcej się przytula niż je?
    Moj od 2 dni zasypial po jednej piersi. U niego norma były 2 piersi i butelka z odciagniety mlekiem (jakieś 50-70 ml)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lepszy komin na zimę czy standardowy szalik ?
    Niewiem co wziąć bo w moim miescie jest dziewczyna co szyje koce,komplety itd z minky

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprawdzić powietrze w domu? Czy jest za suche? Mi termometr pokazuje 20,3 stopni w domu, czyli nie jest zimno.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Jak sprawdzić powietrze w domu? Czy jest za suche? Mi termometr pokazuje 20,3 stopni w domu, czyli nie jest zimno.
    Nie jest zimno ? :o
    Ja zmarlak mam w tej chwili 21,7 chodze z zimnymi rękoma a małej koc podkladam zebym jej z glowke nie złapała hehe .

• pesteczka Koleżanka

Wysłany: 28 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady u nas czuć że jest sucho, mąż zawsze w tym okresie tez ma katar straszny i przesuszone śluzówki w nosie ( co w sumie jedno drugie wykluczać powinno) jak mieszkaliśmy u rodziców na jednym pokoiku to kładliśmy na grzejniki mokre pranie lub ręczniki i pomagało doraźnie, bo mężowi przechodziło, teraz widać mała ma to samo po tatusiu i musimy zainwestować w nawilżacz , po inhalacji solą małej mega pomaga . są tez termometry pokazujace wilgotnosc,

A co do użycia soli do czyszczenia noska , to ja kupiłam w sprayu disnemar baby , psika się po jednym strzale do noska , chwilę odczekać i odciągnąć aspiratorem, :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:27

tb73jw4zkn2e67is.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady są termometry pokojowe które pokazują wilgotność, ale myślę, że w nowym budownictwie to sucho nie macie, ściany cały czas oddają wilgoć ☺

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś słyszałem, że na katar dobrze jest nakropić swoje mleko, ale czy pomaga nie pamiętam, musiały byście poczytać w necie.

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - u nas 23,6 w tej chwili.

.ona. lubi tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

My mamy taką stacje pogodową, która pokazuje min. wilgotność powietrza. Także polecam takie urządzonko.

Staraczka23 Na katar polecam isonasin i odciągnąć fridą po kilku minutach.

sRUqp2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:

Zamarzłabym :P.
    u nas - mimo zakręconych grzejników (odkręcam tylko na noc lekko) jest ok. 24 stopni. Dla nas w sam raz :D
    My mamy termometr z pomiarem wilgotności.

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wyjątkowo dziś cudownie przespana noc! Jak mała zjadła o 21 i zasnęła w swoim łóżeczku - mąż się zdziwi - koniec noszenia, bujania itp. o tej porze;), tak kolejna pobudka o 3:30! Potem szybka butelka i sen do 8.
    Tak to lubię :D

bento, skabarka lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ