X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawie 24 stopnie ale mamy nawilżacz powietrza. Dla mnie jest za ciepło mimo że szybko marzne.
    Jak młody miał katar to zakrapialismy wodą morska lub solą fizjologiczna i później odciagalismy frida.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 09:42

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast Fridy polecam Katarek Plus. Rewelacja. Sama sobie wyrzucalam czemu nie wzięłam tego od razu, tylko meczylam dzieciaka i siebie Frida. Mała płakała, ja się dosłownie zapowietrzalam od wciagania, trwało to długo. A przy Katarku 10 sekund i po sprawie, mała nawet nie pisnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:

Dziś padam na twarz... Dziewczyny, które mają więcej niż 1 dziecko jak Wy dajecie radę??
    Mój syn jest bardzo absorbujący i jeszcze do tego małą trzeba się co chwilę zająć. Mąż długo w pracy i normalnie baterie mi się wyczerpują. Teraz już moje dzieciaki śpią, a ja mam czas dla siebie, czyli uprasować ciuchy na jutro, nakarmić rybki i psy, wstawić pranie i później suszarkę itp.
    Czuję się mega zaniedbana...

Jest chwilami ciężko, ale cieszę się, że moje starsze dziecko to nie jakiś maluszek, tylko 6 latek, który też sam już wiele umie zrobić - nie muszę go karmic, ubierać itd ;). I jak potrzeba, to i małą we wózku pobuja ;). Wiadomo, że trzeba się bardziej zorganizować i nagimnastykować. Czasu dla siebie też mam niewiele, ale i tak ostatnio sukces - po 2 miesiącach w końcu zaczęłam znowu czytać książki! :D Co prawda czytam dłużej niż zawsze, ale sam fakt się liczy. Brakowało mi tego.
    Wieczorem padam ze zmęczenia, zasypiam dosłownie w mgnieniu oka (jak nigdy).
    A ostatnio jestem sama z dwójką w domu, bo mąż w delegacji, więc tym bardziej na koniec dnia jestem wykończona.
    pocieszam się jednak, że nie mam bliźniaków i starszaka w domu :P- pełen podziw dla takich mam. Ja dodatkowo jestem zdana tylko na siebie, nikogo w promieniu 200 km do pomocy nie mam, więc trzeba sobie radzić.

bento lubi tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • ela Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temp. 20 a w sypialni 18.5 dzieci zdrowe, wszystko kwestia przyzwyczajenia, ją się w cieplejszych pomieszczeniach męczę.

kapturnica, trix lubią tę wiadomość

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - jak my nie mogliśmy wyciągnąć gila aspiratorkiem, to próbowaliśmy jeszcze tak, że tą drugą dziurkę przytykaliśmy na moment palcem i lepiej się odciągało.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Tu możecie zamówić Sab Simplex :)
    http://sposoby-na-kolke.pl/zamowienie?gclid=CPSm2YSp48gCFYhAGwodiQIGhg

Też tu zamawiałam ;). Błyskawiczna dostawa. I też zauwazyłam, że po sab u nas było lepiej niż po espumisanie 100. Co prawda wolałabym już ten espumisan, bo benzoesan sodu, aspartam... brr, wywołują u mnie niesmak :/

Zamówić mozna jeszcze tu:
    http://www.docsimon.pl/ -> zamawiałam, apteka sprawdzona, tylko przesyłka trwa 5-10 dni.

• .ona. Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Dziewczyny czy którejś maluch przechodził ten skok tozwojowy 8-9 tygodnia. U nas trwa 3 dzień. .to jakaś masakra. Mój anioł wycisza się tylko na spacerze. Dlatego chodzimy na 3 -4 godz spacery.

U nas właśnie spokojnie (odpukać). Gorzej bylo wcześniej ;)

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Lenka czyli prawie tydzień. ..jej trzeba to przetrwac. U nas właśnie w niedziele się coś zaczęło się dziać i mam nadzieję że wczorajszy dzień był tym szczytowym bo aż mi jego żal. Lenka a twoja córka tez je mniej ? Tzn chce być przy piersi ale więcej się przytula niż je?
    Moj od 2 dni zasypial po jednej piersi. U niego norma były 2 piersi i butelka z odciagniety mlekiem (jakieś 50-70 ml)
    Moja jest tylko na piersi, więc ciężko powiedzieć kiedy je więcej kiedy mniej. Czas trwania też się nie przekłada, raz je długo, ale mało zjada, bo potrzebuje possać, a raz w 5 minut wciągnie całą pierś. Przyznam, że ja tego nie kontroluje, chce to dostaje, raz częściej raz rzadziej, Nie wiem np. ile średnio razy dziennie je, ile to trwa. Zupełnie nie mam potrzeby kontrolowania jej jedzenia - regularnie siusia, przybiera na wadze - znaczy się najada. Im mniej analizowania tym dla mojej laktacji lepiej. ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona - ale na ulotce mojego Sab Simplex nie ma aspartamu albo ja nie wiem, która to substancja.

No właśnie la_lenka ja też staram się nie rozkminiać, bo od wczoraj np. Misiek jada po 5 minut z każdej piersi, a potem zaczyna puszczać i płakać jak znów go przystawiam. Ale jak nie próbuję na siłę, to jest ok, więc wychodzę z założenia, że najadł się i wystarczy mu. Staramy się jadać w dzień częściej. A dzisiaj w nocy spał od 22 do prawie 5. I wcale wstawać nie chciał tylko mi już prawie piersi eksplodowały, dlatego budziliśmy.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mamusie, no na 14.30 mamy wizytę, nogi mam jak galaretka, nie chcę z nią jechać do szpitala, po tym co sama przeszłam jako niania, i to co widzę u agnieszki, to straszne jest. No ale jak trzeba będzie, to pójdziemy, trzymajcie kciuki by jednak nas to ominęło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witamy się i my. :-)

U nas w domu do tej pory było 20-21 stopni jednak wczoraj podnieśli my temperaturę bo małej było zimno i się trzęsła. Zresztą mi też zimno bo przeziebiona jestem. I my zakupiliśmy nawilżacz powietrza i śmiga teraz cały czas. Bo mamy naprawdę suche powietrze.
    Do noska najpierw kupiłam gruszke, potem fride a teraz mam katarka i jestem naprawdę zadowolona. Ściąga gile bardzo szybko :-) Do tego Inhalujemy się 3x dziennie i kropimy noska solą bo mam krople ale muszą je w aptece przygotować.

Mała wczoraj spała od 13-18 a potem od 20-2 i od 2 do 6.normalnie rekord i jesteśmy wyspane. I teraz tez śpi. :-) najgorsze jest to że moje cycki nie wyrabiają i juz w nocy zalalam 2 koszulki, i 2 pieluchy tetrowe.

I jednak boli mnie ucho. Czy Amol można używać przy KP?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :) Gabrysia dziśzaliczyła piękną nockę. Spała od 21.30 do 2.30 i od 3 do 6.30 ;) Jako, że kolację wyssała o 20, to obudziłam się o tej 3 z kamieniami zamiast cycków. Jednego opróżniła, a drugiego musiałam potraktować laktatorem. Dzięki ci panie za to urządzenie :))
    Wczoraj byliśmy na bioderkach, wszystko idealnie także fajnie :) Pediatra stwierdziła u małej trądzik niemowlęcy, bidulka ma cała buźkę z krosteczkach, głownie widocznych pod słońce. Waga 4320, po wizycie położnej i zrobionej kupce 4120, także juz przybiera wolniej ;)

U nas w mieszkaniu 21-23 stopnie, do sypialni kupiliśmy nawilżacz, bo mała po nocy miała nosek furczący i trzeba było odciągać katarkiem. Teraz włączam wieczorem na godzinę, pózniej w nocy załączę i jest spoko. Sezon grzewczy dopiero tak na prawdę przed nami, wiec myslę, że jest to niezbędny gadżet :)

Juz ubierzcie dzieciakom rajstopki?! W co będziecie zimą ubierać?

Jak jedziemy wózkiem na spacer, to dziecku zostawiam body z dł i leginsy (tak jak jest ubrana w domu), do tego gruby sweterek na misiu, materiałowe bamboszki, czapa, kocyk, plandeka i jedziemy. Jak jedziemy autem i jest w nosidełku, a temperatura na dworze niska (rano, polopudnie, słońca brak) to leginsy zamieniam na dresowe lub welurowe spodenki.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka ja cie rozumiem , wczoraj siostra do mnie z tekstem ze w koncu posprzatalam w domu .. gdybym do niej przyszla po 9 to lepiej by nie miala w mieszkaniu a ja tak przyzwyczajona ze rano bałagan w dzień ogarniam po trochu .
    Chrzciny haha u ciebie to wystrój chcą wybierac a u mnie chrzestnych :D :D
    Miesiac temu siostra gadala ze sukienke kupi na chrzciny zapytalam po co a ona ze chrzesnica musi ladnie wygladac , powiedziałam ze chrzestna juz mam dla roksany to obraza wielka i tak jak mama na początku walkowala temat chrzcin u nich bo mialy byc w grudniu w drugi dzien swiat tak wtedy powiedziała ze mam u siebie robic , w tamtym tygodniu temat znowu byl i powiedziałam ze jednak w lokalu zrobimy bo w domu to beda siedziec do wieczora , tez juz problem byl .

Lila jak ona wstanie to wypróbuję tak jak poszesz dziurke przytkam.

Moka zakladam body w dlugi rekaw na to bluzeczka, rajstopki spodenki i kombinezon , w wozku jest kocykiem okryta .

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wychodzi w pajacu (albo body z krótkim i pajacu) plus kombinezon i czapeczka (cienka bawełniana). I nadal się zastanawiam czy jej nie za ciepło, bo kombinezon gruby.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U kogos tez maluch sie odpycha nogami i jest wysoko w łóżeczku?
    Ja chyba na srodku bede ją kladla , rano miala glowe tak blisko szczebelek ze ten ochraniacz nie pomogl i tak dotykala główką, slyszalam ze szoruje nogami ale nie wiedzialam ze sie odpycha i pnie w górę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) staram sie Was podczytywać regularnie :)
    u nas mamy problem z wieczorbym zasypianiem, mała zazwyczaj baluje do pólnocy albo i dłużej. dzis zasnęła po północy i spała prawie do 6 a u mnie piersi jak kamienie. nei wiem co zrobić, kąpiemy ją zazwyczaj koło 18-19 i zazwyczaj po ąpieli śpi godzinę albo pół a potem szaleje. złości się, chce być przy piersi za chwile ją wypluwa i płacze potem znowu je i znowu wypluwa i tak w kółko.zaśnei na 15 minut i się budzi i znowy cycek. jak widzę ze już nie je to próbuje smoczka jej podstawić zamiast piersi ale na krótko to wystarcza. i z reguły padamy obie po pólnocy i już nawet nie mam siły jej do łóżeczka odnosić więc czesto śpi z nami do następnego karmienia a ja przez to jestem obolała bo nie mam jak się ruszyc. w dzień bardzo chętnie spi na brzuchu ale na noc przecież jej tak nie zostawię.mam nadzieje ze sie to jakoś nam unormuje bo inaczej to osiwieje.

poza tym w niedzielę ochrzciliśmy naszą Helenkę:) byłą bardzo grzeczna i przespała całą mszę, nawet nie przeszkadzało jej polewanie wodą święconą:)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było dobrze ;( przed chwilą mała obudziła się z krzykiem, wziełam ją na ręce a ona cała upocona, termometr w łapę i co 39 ;/ kurde! a wczoraj było już tak ładnie bez temperatury, chlip chlip, serce mnie boli jak widzę że ona piszczy przez sen :( nic okładziki jej teraz robię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 12:01

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do ubierania moja w domu chodzi w body na krótki rękaw i pajacu, mamy w domu zazwyczaj 21 stopni. a na spacer zakładamy na to kombinezon albo śpiwór ale nei jakieś bardzo grube i kocyk. no i czapeczke :) jak bardzo wieje to przykrywam wózek ta "przykrywką" jeszcze :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:

Juz ubierzcie dzieciakom rajstopki?! W co będziecie zimą ubierać?

tak :) jak zaczęła nosić rozmiar 62 to i rajstopki zaczeła nosić

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 2604 2605 2606 2607 2608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ