X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że nosidla są dla dzieci które samodzielnie siadają, wcześniej niestety się nie powinno, bo ma to negatywny wpływ na kręgosłup dziecka.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lila1983 wrote:
    U nas jest to samo z wieczornym usypianiem. Mlody lapie.piers i za chwile puszcza.placze i znowu lapie. Usypia na 10 min i sie budzi.No i wczoraj lekarka (zaufana) orzekla ze to kolki. Mlody jest glodny ale jak je to go boli brzuch, wlasnie wieczorami sie to nasila. Mamy mu podawac bobotic lub espuciton ale systematycznie co 4h. Po paru dniach bedzie lepiej. Juz zauwazylam ze mnie steka w dzie i idzie kupe bakow. A ja myslalam ze kolka to ciagly placz dzieci a tu jednak nas tez dopadlo.kazala najpoerw malego uspokoic i zaczac usypiac i pod konoec dac piers. I u nas zadzialalom

właśnie to samo mi przed chwilą położna powiedziała, ze to od brzuszka, bo mieliśmy wizytę :)

mała przybiera prawie 300 g tygodniowo tylko na piersi :)

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a do jakiej przychodni jesteś zapisana?

Lady z Zuzią jest w szpitalu, malutka ma zapalenie płuc:(

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Anulka a do jakiej przychodni jesteś zapisana?

Lady z Zuzią jest w szpitalu, malutka ma zapalenie płuc:(
    Ja promed a przepisuje się do wychotow

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zdrówka dla Zuzi .

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale tu się dzieje, zdrówka dla wszystkich dzieciaczków.

A my mamy kolki... Byliśmy u rehabilitantki, i uwaga uwaga.. kolka może być wynikiem słabych mięśni brzucha, które nie mają "siły" przesuwać gazów w jelitach, czy jakoś tak. Ogólnie to mamy słabe mięśnie i asymetrię, ale wszystko do wyćwiczenia.

8pdp47e.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Zuzi.!

Ja mam goraczke i nawet paracetamol na mnie nie działa. Pije herbatę z sokiem malinowym, cytryna, miodem, gardło psikam tantum wejdę i co jeszcze mogę?

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Tylko, że nosidla są dla dzieci które samodzielnie siadają, wcześniej niestety się nie powinno, bo ma to negatywny wpływ na kręgosłup dziecka.
    Zależy które. Tula ma taka wkładkę dla niemowlaków która trzyma nóżki w pozycji żabki i kręgosłup jest odpowiednio wygięty.

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Zależy które. Tula ma taka wkładkę dla niemowlaków która trzyma nóżki w pozycji żabki i kręgosłup jest odpowiednio wygięty.
    Mało się znam, ale z tego co wyczytałam to nawet z wkładką się nie powinno (znaczy nie działa ona wystarczająco dobrze).
    Ale z drugiej strony moje nieudolne wiązania chusty też są dalekie od ideału, a jednak noszę.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls A możesz napisać czym ta asymetria i obniżone napięcie mięśniowe się objawia?

Lady Dużo zdrówka dla Zuzi.

Dziewczyny jak czytam w co ubieracie swoje pociechy to mi głupio nawet napisać ile warstw ja zakładam. Muszę trochę wyluzować i lżej ubierać bo jak nić na zimę zostanie mi tylko ubrać małą w futro i wsadzić w ogrzewany wózek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:10

sRUqp2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    O matko, ale tu się dzieje, zdrówka dla wszystkich dzieciaczków.

A my mamy kolki... Byliśmy u rehabilitantki, i uwaga uwaga.. kolka może być wynikiem słabych mięśni brzucha, które nie mają "siły" przesuwać gazów w jelitach, czy jakoś tak. Ogólnie to mamy słabe mięśnie i asymetrię, ale wszystko do wyćwiczenia.
    Ooo tak ja tez sie podpisuje pod pytaniem- są jakies objawy tej asymetrii i napięcia mięśniowego? Ofcoutse inne niż kolki?

Mnie tu trochę w szpitalu tym napięciem nastraszyli bo maly ma często podkulone nóżki jak w pozycji w brzuchu... Ale jednocześnie doktor powiedziala, ze moze po porostu dlatego, ze ma dopiero miesiąc :/ mamy obserwować i ewentualnie na konsultacje do neurologa.
    Ma tak jakis miesięczny brzdąc którejś z was, ze lubi jeszcze tak te nóżki podkurczac- Np przy przebieraniu pieluch lub nawet gdy w pozycji pinowej trzymacie go przy klatce, przewieszonego przez bark ???

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady zapalenie płuc niedobrze :/ trzymam kciuki!!!

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Ja promed a przepisuje się do wychotow

Wychota może jest dobrym lekarzem ale jest taką chłodną osobą. Polecam Żelaśkiewicz, a za garbatym przyjmuje też Wolska ale nie wiem jaka jest, bo nigdy nie byliśmy.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ooo tak ja tez sie podpisuje pod pytaniem- są jakies objawy tej asymetrii i napięcia mięśniowego? Ofcoutse inne niż kolki?

Mnie tu trochę w szpitalu tym napięciem nastraszyli bo maly ma często podkulone nóżki jak w pozycji w brzuchu... Ale jednocześnie doktor powiedziala, ze moze po porostu dlatego, ze ma dopiero miesiąc :/ mamy obserwować i ewentualnie na konsultacje do neurologa.
    Ma tak jakis miesięczny brzdąc którejś z was, ze lubi jeszcze tak te nóżki podkurczac- Np przy przebieraniu pieluch lub nawet gdy w pozycji pinowej trzymacie go przy klatce, przewieszonego przez bark ???

4me teraz to mnie wystraszyłaś, mój ma bardzo często podkurczone nóżki, zarówno przy przebieraniu, jak jest przewieszony przez bark to praktycznie zawsze, jak sobie leży i gada to też często, a ja dotąd nie zwracałam na to uwagi i nie sądziłam że to może być jakąś niedobrą oznaką, myślałam że tak mu po prostu lżej bo jak podkurcza nóżki to łatwiej mu zrobić kupę czy puszczać bączki, bo brzuszek mu często dokucza. Jutro wybieramy się do pediatry, miało być szczepienie, ale mały pokasłuje więc pewnie nie będzie to zapytam o te nóżki

• bento Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytałam dziś o szczepieniach i powikłaniach po nich... włos się na głowie jeży. Niewiedza jest błogosławieństwem.

sRUqp2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady biedna Zuzia, trzymam kciuki żeby szybko wyzdrowiała.
    4 me za Ciebie też żebyście szybko wyszli ze szpitala

4me lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasig wrote:
    4me teraz to mnie wystraszyłaś, mój ma bardzo często podkurczone nóżki, zarówno przy przebieraniu, jak jest przewieszony przez bark to praktycznie zawsze, jak sobie leży i gada to też często, a ja dotąd nie zwracałam na to uwagi i nie sądziłam że to może być jakąś niedobrą oznaką, myślałam że tak mu po prostu lżej bo jak podkurcza nóżki to łatwiej mu zrobić kupę czy puszczać bączki, bo brzuszek mu często dokucza. Jutro wybieramy się do pediatry, miało być szczepienie, ale mały pokasłuje więc pewnie nie będzie to zapytam o te nóżki
    To daj koniecznie znac co powiedzial lekarz prosze!
    I najwazniejsze nie przejmuj sie- ta lekarka mi tak powiedziala ale zarazpozniej sama podkreslila, ze dziecko jest jeszcze Male i nie ma się co martwic. Raczej to powiedziala tak na zapas jakby mu nie przeszlo, żeby obserwować. Żaden inny pediatra mi tego nie powiedzial a widzialo i badalo go juz 5 w przeciągu ostatnich dwóch tygodni- takze nie martw się :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    U nas poprawa po wprowadzeniu diety :) Olcia robi kupki i juz tylko troszke steka,bez tych mocnych atakow kolek.Nocka wrocila do normy,czyli co 2h pobudka na cycanko :)
    Podaje tez co 2gie karmienie Delicol i Espumisan na zmiane.
    Lady,zdrowka dla Zuzi!

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tez ma często podkurczone nóżki, zazwyczaj jak ją odkładam do leżenia. Jak ją biorę do odbicia to czasami do tego jeszcze dupkę wypina ;)
    Czasami mam wrażenie, że ci lekarze szukają dziury w całym i wszędzie się czegoś doszukują :/

Bento - dlatego nie ma co czytać, tylko robić tak jak serce podpowiada. Internet jest pełen przeciwników szczepień, wiec zawsze bedą siać panikę. My mamy jutro szczepienie, trochę się denerwuję jak to wszysko przebiegnie, ale wiem że konsekwencje nieszczepienia mogą byc gorsze.

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dużo zdrówka dla Zuzi.

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 2606 2607 2608 2609 2610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ