Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:16

l22nhdge5b933eoh.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me oczywiscie dam znać, mam nadzieję że to faktycznie nic poważnego

4me lubi tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sobie czytam na necie o tym napięciu itp i wyczytałam że malutkim dzieciom nie zaleca się aftinu na pleśniawki bo zawiera kwas borny źle wpływa na układ nerwowy nosz kurde a nam lekarka kazała kupić aftin jak mały miał 2 tygodnie i do teraz nim pędzlujemy buźkę. No co za niedouczone babsko z tej mojej lekarki, ona to chyba powinna wiedzieć, chyba muszę zmienić pediatre

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nancy a ta zelaskiewicz prywatnie czy na NFZ? I gdzie przyjmuje? No ja przychodnie zmieniam bo same starsze panie lekarki przyjmują. Agatka do lekarza po antybiotyk byś małej nie zaraziła .dużo zdrowia dla maluszkow

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Luna1 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiq, mnie 2 lekarki przepisały Aphin na plesniawkę u Kuby. Z tego wynika, że to najpopularniejszy preparat podawany dzieciom na tę dolegliwość.

Wczoraj zaliczylismy pierwsze szczepienie 5 w 1. Na szczęście obyło się bez skutków ubocznych.
    Po 2 tygodniach diety bezmlecznej nic nie wyszło. Wysypka jak była, tak jest :-( Zmieniłam proszek do prania... zobaczymy.

Ps Kubulec ma ok 60cm długości i waży już 5,5 kg, a jest karmiony piersią :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 03:23

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna nocka , Roksana zjadla o 20 , ja zasnelam przed 21 i pobudka byla uwaga uwaga o godzinie 2:40 a druga pobudka o 5.50 :)

Pozycja na zabke jak dziecko jest na ramieniu lub na brzuchu to normalne , ma poczucie bezpieczeństwa . Przynajmniej tak slyszalam.

Cos mi sie pokrecilo ze cipolong dzisiaj a ze leci to wczoraj dzwonilam zeby wizyte przeniesc bo nie fajnie bylo by mi na fotelu z krwią ktora leci ciurkiem po dupie , wizyta była na 26 a nie 28 ale teraz zrobila na 6listopada :)

U nas tez katar ,mąż ja i mała ale ona mniej . Gilek wyjety sposobem lili :)
    Muszę cos wrzucić na ruszt bo zglodnialam :)
    A tak jak leci to jem wszystko co mi wpadnie pod rękę , wczoraj zrobilam dwie kanapki chwile po obiedzie dosłownie talerz odlozylam i za chleb , jedna kanapka z dzemem druga z boczkiem i musztardą jak zaciazona :D

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ooo tak ja tez sie podpisuje pod pytaniem- są jakies objawy tej asymetrii i napięcia mięśniowego? Ofcoutse inne niż kolki?

Mnie tu trochę w szpitalu tym napięciem nastraszyli bo maly ma często podkulone nóżki jak w pozycji w brzuchu... Ale jednocześnie doktor powiedziala, ze moze po porostu dlatego, ze ma dopiero miesiąc :/ mamy obserwować i ewentualnie na konsultacje do neurologa.
    Ma tak jakis miesięczny brzdąc którejś z was, ze lubi jeszcze tak te nóżki podkurczac- Np przy przebieraniu pieluch lub nawet gdy w pozycji pinowej trzymacie go przy klatce, przewieszonego przez bark ???
    Jak mój mały miał miesiąc byliśmy u lekarza i tez dostalam inforamcje ze młody może miec wzmozone napięcie mięśniowe (zaciskal piastki ). Przy następnej wizycie podpytam czy trzeba go rehabilitowac czy juz jest ok.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wow 5,5 kg przy 60 cm to pewnie niezła kluseczka z Twojego Kubusia :-) mój waży sporo ale jest też bardzo długi. Wygląda na takiego 3-4 miesięcznego bobasa. U nas 68 są na styk (waga ponad 6 kg) przy tym mody ma tylko pucowate poliki a rączki i nóżki szczuplutkie :-) mój też tylko na piersi :-)
    mam nadzieje ze skok przechodzi. Młody od wieczora jest uśmiechnięty i pogodny. Do południa to był istny diabeł. Ale poszliśmy na 8 km spacer i cały czas spał ;-)

Luna1 lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj wizytę u fryzjera :-) musze odświeżyć końcówki i ombre. Małż został na miejscu i o odpowiedniej godzinie kończy prace i zajmuje się młodym :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!
    Najlepsze butelki dla dzieci ssacych piers to te medeli. Dziecko na prawdę musi się napracować żeby z niej zjeść (tak jak z piersi). Ważne aby pokarmu nie podgrzewać w mikrofali. Ogólnie pokarm podgrzewa się do max 45 stopnii (przy ponad 50 pokarm robi się bezwartościowy - podobno).
    Może malutka za szybko zjadła i mąż jej nie odbił? U mnie tak była taka sytuacja i młodemu poszło aż nosem (nie zdążyliśmy go odbic). Mój syn należy do tych często ulewajacych wiec dla nas to norma. Czasami mam wrażenie ze wydali z siebie wszystko co zjadł. . Tylko poza kilkoma dniami to on by jadł i jadł. Ile mu nie podasz to zje (2 piersi i butla? - nie ma problemu :-) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:09

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja klucha ma już 5,5kg, a ostatni pomiar długości to było tylko 57cm. No i zaczynałyśmy od 2,8kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:53

Anitka201, 4me, Gusiak, agatka196, Luna1 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj po karmieniu była próba podania MM, bo miałam Emfamil w domu. Zakończona takim skrzywieniem na twarzy naszego dziecka i takim oburzeniem, że jakby umiał, to by na nas tym mlekiem splunął ;) . Pomyślałam, że to nowa butelka (wcześniej pił z innej moje mleko), więc dałam tą używaną. Ale też nie. Kolejna próba dzisiaj rano na głodniaka i też nie chciał pić... Także chyba Enfamil nie dla nas.

Moja mama poleca dla dzieci Bebilon Pepti, bo dużo matek do niej przychodzi i tym karmi (podobno na receptę jest zniżka). Czy któraś z Was używa? Wydaje mi się, że tak, ale nie kojarzę która.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak chyba ma ten pepti

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    Dzięki Nancy a ta zelaskiewicz prywatnie czy na NFZ? I gdzie przyjmuje? No ja przychodnie zmieniam bo same starsze panie lekarki przyjmują. Agatka do lekarza po antybiotyk byś małej nie zaraziła .dużo zdrowia dla maluszkow

Wychota, Żelaśkiewicz i Wolska przyjmują za garbatym mostkiem na nfz.

My już po wizycie u laryngologa. Pobrali malemu wymaz z noska żeby zobaczyć czy nie ma jakiejś bakterii. Za 5 dni będą wyniki, jak nie będzie bakterii to dalej pediatrzy muszą szukać przyczyny. Chyba będziemy musieli mu zrobić testy na alergie.
    O 13 czeka nas wizyta u chirurga z przepukliną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:14

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Luna wow 5,5 kg przy 60 cm to pewnie niezła kluseczka z Twojego Kubusia :-) mój waży sporo ale jest też bardzo długi. Wygląda na takiego 3-4 miesięcznego bobasa. U nas 68 są na styk (waga ponad 6 kg) przy tym mody ma tylko pucowate poliki a rączki i nóżki szczuplutkie :-) mój też tylko na piersi :-)
    mam nadzieje ze skok przechodzi. Młody od wieczora jest uśmiechnięty i pogodny. Do południa to był istny diabeł. Ale poszliśmy na 8 km spacer i cały czas spał ;-)
    Moj maly wazy 5 kg a ma tylko ;) 58 cm ale powiem Wam, ze kluchowaty nie jest ;) ma chude nóżki, raczki i brzuszek i coraz bardziej pucułowate policzki :D

Luna1 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja to zrobiła się klucha strasznie. Jak porównuje zdjęcia tuż po porodzie, a teraz to różnica jest kolosalna!
    Koleżanka wczoraj widziała obecne zdjęcie, to się dopytywała czy ja ją kotletami karmie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:49

4me, Anitka201, agatka196, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak chyba ma ten pepti

Wywolana stawiam się do odpowiedzi =)
    Lilla tak ja używałam bebilonu pepti, bo mała miała podejrzenie nietolerancji lektozy, ale po pewnym czasie Nadia przestała go pić, wybijala może ze 20-30ml i koniec, więcej nie chciała mimo tego, ze była głodna i co chwilę były krzyki (ogólnie mleczko jest bardzo niesmaczne i nawet się Jej nie dziwie).
    Teraz jesteśmy na Hipp bio combotic i nie mamy żadnych zastrzeżeń... z brzuszkiem z zasadzie wszystko okey, nie mamy żadnych kolek, a i małej mleczko bardzo smakuje... pierwszego dnia jak nie chciała zjeść pepti i podałam żeby sprawdzić hipp to tak się dossala, ze niemalże 100 ml wydoila na raz =)

Moim zdaniem Pepti jest dobre jak wprowadza sie je zanim dziecko zacznie dobrze rozróżniać smaki, bo do najsmaczniejszych nie należy... jeśli u Ciebie emfamil się nie przyjął to mam troszkę obawy, ze i to może zostać odrzucone.
    A musicie mieć mleczko bez laktozy?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jedziemy \do pediatry i na usg bioderek i brzuszka(z powodu naczyniaka). Ciekawa jestem ile mała waży. Przy porodzie było troszkę ponad 4kg i 58 cm, po wyjściu ze szpitala 3750, a po 3 tyg 4500.

Kupię też po drodze matę edukacyjną, mam nadzieję że mała będzie miała z niej radochę :-) bo do karuzeli cieszy się bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo sie nie odzywałam,ale u nas wszystko super,tylko zajęta jestem synkiem,jeszcze mama z nami na początku była,teraz Mąż,pogoda tez dopisuje na spacery wiec szkoda mi czasu było na internet

‹‹ 2607 2608 2609 2610 2611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ