Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
właśnie sobie czytam na necie o tym napięciu itp i wyczytałam że malutkim dzieciom nie zaleca się aftinu na pleśniawki bo zawiera kwas borny źle wpływa na układ nerwowy nosz kurde a nam lekarka kazała kupić aftin jak mały miał 2 tygodnie i do teraz nim pędzlujemy buźkę. No co za niedouczone babsko z tej mojej lekarki, ona to chyba powinna wiedzieć, chyba muszę zmienić pediatre
-
Dzięki Nancy a ta zelaskiewicz prywatnie czy na NFZ? I gdzie przyjmuje? No ja przychodnie zmieniam bo same starsze panie lekarki przyjmują. Agatka do lekarza po antybiotyk byś małej nie zaraziła .dużo zdrowia dla maluszkow
-
Kasiq, mnie 2 lekarki przepisały Aphin na plesniawkę u Kuby. Z tego wynika, że to najpopularniejszy preparat podawany dzieciom na tę dolegliwość.
Wczoraj zaliczylismy pierwsze szczepienie 5 w 1. Na szczęście obyło się bez skutków ubocznych.
Po 2 tygodniach diety bezmlecznej nic nie wyszło. Wysypka jak była, tak jestZmieniłam proszek do prania... zobaczymy.
Ps Kubulec ma ok 60cm długości i waży już 5,5 kg, a jest karmiony piersią
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 03:23
Kubuś -
nick nieaktualnyPiękna nocka , Roksana zjadla o 20 , ja zasnelam przed 21 i pobudka byla uwaga uwaga o godzinie 2:40 a druga pobudka o 5.50
Pozycja na zabke jak dziecko jest na ramieniu lub na brzuchu to normalne , ma poczucie bezpieczeństwa . Przynajmniej tak slyszalam.
Cos mi sie pokrecilo ze cipolong dzisiaj a ze leci to wczoraj dzwonilam zeby wizyte przeniesc bo nie fajnie bylo by mi na fotelu z krwią ktora leci ciurkiem po dupie , wizyta była na 26 a nie 28 ale teraz zrobila na 6listopada
U nas tez katar ,mąż ja i mała ale ona mniej . Gilek wyjety sposobem lili
Muszę cos wrzucić na ruszt bo zglodnialam
A tak jak leci to jem wszystko co mi wpadnie pod rękę , wczoraj zrobilam dwie kanapki chwile po obiedzie dosłownie talerz odlozylam i za chleb , jedna kanapka z dzemem druga z boczkiem i musztardą jak zaciazona -
4me wrote:Ooo tak ja tez sie podpisuje pod pytaniem- są jakies objawy tej asymetrii i napięcia mięśniowego? Ofcoutse inne niż kolki?
Mnie tu trochę w szpitalu tym napięciem nastraszyli bo maly ma często podkulone nóżki jak w pozycji w brzuchu... Ale jednocześnie doktor powiedziala, ze moze po porostu dlatego, ze ma dopiero miesiącmamy obserwować i ewentualnie na konsultacje do neurologa.
Ma tak jakis miesięczny brzdąc którejś z was, ze lubi jeszcze tak te nóżki podkurczac- Np przy przebieraniu pieluch lub nawet gdy w pozycji pinowej trzymacie go przy klatce, przewieszonego przez bark ??? -
Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!
-
Luna wow 5,5 kg przy 60 cm to pewnie niezła kluseczka z Twojego Kubusia
mój waży sporo ale jest też bardzo długi. Wygląda na takiego 3-4 miesięcznego bobasa. U nas 68 są na styk (waga ponad 6 kg) przy tym mody ma tylko pucowate poliki a rączki i nóżki szczuplutkie
mój też tylko na piersi
mam nadzieje ze skok przechodzi. Młody od wieczora jest uśmiechnięty i pogodny. Do południa to był istny diabeł. Ale poszliśmy na 8 km spacer i cały czas spałLuna1 lubi tę wiadomość
-
moka89 wrote:Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!
Może malutka za szybko zjadła i mąż jej nie odbił? U mnie tak była taka sytuacja i młodemu poszło aż nosem (nie zdążyliśmy go odbic). Mój syn należy do tych często ulewajacych wiec dla nas to norma. Czasami mam wrażenie ze wydali z siebie wszystko co zjadł. . Tylko poza kilkoma dniami to on by jadł i jadł. Ile mu nie podasz to zje (2 piersi i butla? - nie ma problemu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 08:09
-
U nas wczoraj po karmieniu była próba podania MM, bo miałam Emfamil w domu. Zakończona takim skrzywieniem na twarzy naszego dziecka i takim oburzeniem, że jakby umiał, to by na nas tym mlekiem splunął
. Pomyślałam, że to nowa butelka (wcześniej pił z innej moje mleko), więc dałam tą używaną. Ale też nie. Kolejna próba dzisiaj rano na głodniaka i też nie chciał pić... Także chyba Enfamil nie dla nas.
Moja mama poleca dla dzieci Bebilon Pepti, bo dużo matek do niej przychodzi i tym karmi (podobno na receptę jest zniżka). Czy któraś z Was używa? Wydaje mi się, że tak, ale nie kojarzę która.Synek
Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! -
nick nieaktualny
-
anulka20 wrote:Dzięki Nancy a ta zelaskiewicz prywatnie czy na NFZ? I gdzie przyjmuje? No ja przychodnie zmieniam bo same starsze panie lekarki przyjmują. Agatka do lekarza po antybiotyk byś małej nie zaraziła .dużo zdrowia dla maluszkow
Wychota, Żelaśkiewicz i Wolska przyjmują za garbatym mostkiem na nfz.
My już po wizycie u laryngologa. Pobrali malemu wymaz z noska żeby zobaczyć czy nie ma jakiejś bakterii. Za 5 dni będą wyniki, jak nie będzie bakterii to dalej pediatrzy muszą szukać przyczyny. Chyba będziemy musieli mu zrobić testy na alergie.
O 13 czeka nas wizyta u chirurga z przepukliną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:14
-
Anitka201 wrote:Luna wow 5,5 kg przy 60 cm to pewnie niezła kluseczka z Twojego Kubusia
mój waży sporo ale jest też bardzo długi. Wygląda na takiego 3-4 miesięcznego bobasa. U nas 68 są na styk (waga ponad 6 kg) przy tym mody ma tylko pucowate poliki a rączki i nóżki szczuplutkie
mój też tylko na piersi
mam nadzieje ze skok przechodzi. Młody od wieczora jest uśmiechnięty i pogodny. Do południa to był istny diabeł. Ale poszliśmy na 8 km spacer i cały czas spał58 cm ale powiem Wam, ze kluchowaty nie jest
ma chude nóżki, raczki i brzuszek i coraz bardziej pucułowate policzki
Luna1 lubi tę wiadomość
-
A moja to zrobiła się klucha strasznie. Jak porównuje zdjęcia tuż po porodzie, a teraz to różnica jest kolosalna!
Koleżanka wczoraj widziała obecne zdjęcie, to się dopytywała czy ja ją kotletami karmieWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:49
4me, Anitka201, agatka196, karolcia87, Dżuls lubią tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Gusiak chyba ma ten pepti
Wywolana stawiam się do odpowiedzi
Lilla tak ja używałam bebilonu pepti, bo mała miała podejrzenie nietolerancji lektozy, ale po pewnym czasie Nadia przestała go pić, wybijala może ze 20-30ml i koniec, więcej nie chciała mimo tego, ze była głodna i co chwilę były krzyki (ogólnie mleczko jest bardzo niesmaczne i nawet się Jej nie dziwie).
Teraz jesteśmy na Hipp bio combotic i nie mamy żadnych zastrzeżeń... z brzuszkiem z zasadzie wszystko okey, nie mamy żadnych kolek, a i małej mleczko bardzo smakuje... pierwszego dnia jak nie chciała zjeść pepti i podałam żeby sprawdzić hipp to tak się dossala, ze niemalże 100 ml wydoila na raz
Moim zdaniem Pepti jest dobre jak wprowadza sie je zanim dziecko zacznie dobrze rozróżniać smaki, bo do najsmaczniejszych nie należy... jeśli u Ciebie emfamil się nie przyjął to mam troszkę obawy, ze i to może zostać odrzucone.
A musicie mieć mleczko bez laktozy? -
Dziś jedziemy \do pediatry i na usg bioderek i brzuszka(z powodu naczyniaka). Ciekawa jestem ile mała waży. Przy porodzie było troszkę ponad 4kg i 58 cm, po wyjściu ze szpitala 3750, a po 3 tyg 4500.
Kupię też po drodze matę edukacyjną, mam nadzieję że mała będzie miała z niej radochębo do karuzeli cieszy się bardzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58
-
nick nieaktualny