X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!
    Możesz zagęścić mleko Bebilonem Nutriton. Mój ulewa na potęgę, ale jest zdecydowanie lepiej jak przed karmieniem podam mu trochę odciągniętego zagęszczonego mleka.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Booooooze kto podmienil moje dziecko?!

Od samego rana ciągle tylko na rękach i przy cycu, bo inaczej ryk... no nawet na chwilę nie mogę Jej odłożyć, bo zaraz zaczyna się drzec... juz nie wiem co mam z Nią robić...

Kiedy jest ten drugi skok rozwojowy?

U nas podobnie ....w każdej pozycji płacz ....

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • paula2013 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile trwa ten skok rozwojowy?

atdcpiqvryhgg1eb.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze w tym szpitalu to cofamy sie z laktacja do pierwszych dni :(
    Maly jest ospaly po antybiotyku i robi dokladnie to samo co po narodzinach, gdy antybiotyk tez dostawal- ssie cyca a nic nie je. Przez to w dzien moje cycki puste i juz przestaly za dnia produkować mleko :( a jak dostanie butelkę to je aż się uszy trzesa :( bedzie po powrocie powtorka z rozrywki :/ mam nadzieje ze i tym razem uda sie doprowadzić to do porządku i to szybciej niż ostatnio :(

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm mozajka konto usunęła

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z okazji skończenia 2 miesięcy moja córa dostała pozwolenie na 5 minut w bujaczku. Zawieszki obserwuje z wielkim zainteresowaniem :D
    zLajpOz.jpg

Staraczka23, adzia, agatka196, Gusiak, Anitka201, agniesja, wiaraczynicuda, skabarka, karolcia87, Luna1 lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Kurcze ucięło mi post bo pisze z tel..Mam pytanie do mam karmiących piersią,jak rozwiążecie"problem" karmienia piersia na imprezie w restauracji z okazji chrzcin?

ja na chrzest kupilam sobie sukienke do karmienia piersia i karmilam normalnie.

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co zrobić, żeby dziecko poszło spać?!

Normalnie juz nie mam pomysłów... cały dzien tylko na rękach albo ryk i śpi maksymalnie po 15-20 min...
    Teraz to nie dość, że płacze od tak, bo płacze to jeszcze płacze, bo jest zmęczona...

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a próbowałaś z szumem suszarki, odkurzacza itp??? Na mojego to działa - czasem odplywa w 3 minuty, czasem w 15 ale zawsze sie udaje ;) i ważne by nie odkładać dziecka lub nie wylaczac szumu póki nie zapadnie w mocniejszy sen ;)
    Ja mam ściągniętą aplikacje ba telefon, pewnie na You tubę tez jest tego pelno ;)
    Aaaa i wazne- przynajmniej dla mojego synka- by ten szum byl ustawiony dosyć glosno ;) cichutkie ustawianie nie przynosi efektów ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Co zrobić, żeby dziecko poszło spać?!

Normalnie juz nie mam pomysłów... cały dzien tylko na rękach albo ryk i śpi maksymalnie po 15-20 min...
    Teraz to nie dość, że płacze od tak, bo płacze to jeszcze płacze, bo jest zmęczona...
    Niestety przeczekać, przy skoku tak bywa.
    U mnie pomagało przytulenie się w łóżku, jak mnie czuła blisko to spała (a nie musiałam jej trzymać).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me... niestety mój egzemplarz nie reaguje na wszelkie szumy... szumis i odkurzacz Ją denerwuje jeszcze bardziej, suszarka nie robi wrażenia, jedynie co akceptuje to szum morza, ale dziś i to nie działa...

Aktualnie udalo sie i leży grzecznie od 10 min w łóżeczku słuchając karuzeli, ale oczy jak 5 złotych... zobaczymy na jak długo to podziała =)

Swoją drogą ile takie dziecko ma energii, żeby cały dzien w ogóle nie spać i tak marudzić...

lenka a co do tego leżenie razem w łóżku to taka właśnie mieliśmy dzisiejsza noc, bo już wtedy zaczylalo się to marudzenie i zasnęła dopiero ułożona między Nami... coś czuje, ze pewne i dziś tak będzie, bo chodzić z Nią na rękach przez pół nocy nie zamierzam =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak mnie dziś uratował szum odkurzacza i cyc w buzi. Ale tylko cyc wypadł lub ja próbowałam choćby iść do wc to płacz niesamowity. Na szczęście teraz już spi u siebie w łóżeczku.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    użyję podgrzewacza do podgrzania ściągniętego mleczka ;)
    My ostatnio w restauracji wyciagnelismy podgrzewacz i poprosiliśmy aby nam podgrzali odciągnięte mleko :-) najlepsze ze to było w Czechach i właściciel wszystko zrozumiał i tylko ciągle się dopytywal czy wszystko w porządku i czy czegoś jeszcze dla małego nie potrzebujemy :-)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja antybiotyk biorę, i kicham jak głupia mam nadzieję że nie zarażę małego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 20:55

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1 absutnie Twój Kubuś nie wygląda na kluske :-) poliki takie jak u mojego malucha :-)

Luna1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak moją uspokaja jak ją przytulam tak jak bym karmila piersią brzuch w brzuch a drugą ręką głaszcze plecki

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano napisałam ze u nas odpuścił skok rozwojowy?? Cofam te słowa. Mlody daje takie popisy ze łapiemy się za głowę. Na szczęście jak wróciłam od fryzjera to zacieszal do mnie :-) jak juz mama się znudziła to zaczął wyć i tak do tej pory..

• agniesja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka la_lenka! No i fajnie, że nie ubrana na różowo :)

la_lenka lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my chrzciny w ten weekend i w lokalu mają mi udostępnić mały pokoik do karmienia. Ja kupiłam sobie spodnice i bluzkę tak aby bez problemu nakarmić. Jak gdzieś wychodzimy to bierzemy ze sobą podgrzewacz i odciągnięte mleko :-) Noe chce znajomych raczyc moimi piersiami :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:15

‹‹ 2609 2610 2611 2612 2613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ