Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moka89 wrote:Mamuśki mamy problem. Mała ulewa większość mojego pokarmu zjedzonego butelką! Wczoraj musiałam wyjsc do lekarza i mała została z tatą, zostawiłam im odciągnięte mleko z poprzedniej nocy(było w lodowce, godzinę prEd podaniem wyjęłam butelkę, no i bezpośrednio przed podaniem mąż ogrzał w kąpieli wodnej (zaznaczam , że nie był to wrzątek), to juz druga taka sytuacja, nie chcę byc uwiązana i nie moc wyjsc bez córki. Mamy butelkę awent natural. Jakieś pomysły? Heeeelp!
-
Gusiak wrote:Booooooze kto podmienil moje dziecko?!
Od samego rana ciągle tylko na rękach i przy cycu, bo inaczej ryk... no nawet na chwilę nie mogę Jej odłożyć, bo zaraz zaczyna się drzec... juz nie wiem co mam z Nią robić...
Kiedy jest ten drugi skok rozwojowy?
U nas podobnie ....w każdej pozycji płacz .... -
Powiem Wam, ze w tym szpitalu to cofamy sie z laktacja do pierwszych dni
Maly jest ospaly po antybiotyku i robi dokladnie to samo co po narodzinach, gdy antybiotyk tez dostawal- ssie cyca a nic nie je. Przez to w dzien moje cycki puste i juz przestaly za dnia produkować mlekoa jak dostanie butelkę to je aż się uszy trzesa
bedzie po powrocie powtorka z rozrywki
mam nadzieje ze i tym razem uda sie doprowadzić to do porządku i to szybciej niż ostatnio
-
nick nieaktualny
-
Z okazji skończenia 2 miesięcy moja córa dostała pozwolenie na 5 minut w bujaczku. Zawieszki obserwuje z wielkim zainteresowaniem
Staraczka23, adzia, agatka196, Gusiak, Anitka201, agniesja, wiaraczynicuda, skabarka, karolcia87, Luna1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKoalka wrote:Kurcze ucięło mi post bo pisze z tel..Mam pytanie do mam karmiących piersią,jak rozwiążecie"problem" karmienia piersia na imprezie w restauracji z okazji chrzcin?
ja na chrzest kupilam sobie sukienke do karmienia piersia i karmilam normalnie. -
Co zrobić, żeby dziecko poszło spać?!
Normalnie juz nie mam pomysłów... cały dzien tylko na rękach albo ryk i śpi maksymalnie po 15-20 min...
Teraz to nie dość, że płacze od tak, bo płacze to jeszcze płacze, bo jest zmęczona... -
Gusiak a próbowałaś z szumem suszarki, odkurzacza itp??? Na mojego to działa - czasem odplywa w 3 minuty, czasem w 15 ale zawsze sie udaje
i ważne by nie odkładać dziecka lub nie wylaczac szumu póki nie zapadnie w mocniejszy sen
Ja mam ściągniętą aplikacje ba telefon, pewnie na You tubę tez jest tego pelno
Aaaa i wazne- przynajmniej dla mojego synka- by ten szum byl ustawiony dosyć glosnocichutkie ustawianie nie przynosi efektów
-
Gusiak wrote:Co zrobić, żeby dziecko poszło spać?!
Normalnie juz nie mam pomysłów... cały dzien tylko na rękach albo ryk i śpi maksymalnie po 15-20 min...
Teraz to nie dość, że płacze od tak, bo płacze to jeszcze płacze, bo jest zmęczona...
U mnie pomagało przytulenie się w łóżku, jak mnie czuła blisko to spała (a nie musiałam jej trzymać). -
4me... niestety mój egzemplarz nie reaguje na wszelkie szumy... szumis i odkurzacz Ją denerwuje jeszcze bardziej, suszarka nie robi wrażenia, jedynie co akceptuje to szum morza, ale dziś i to nie działa...
Aktualnie udalo sie i leży grzecznie od 10 min w łóżeczku słuchając karuzeli, ale oczy jak 5 złotych... zobaczymy na jak długo to podziała
Swoją drogą ile takie dziecko ma energii, żeby cały dzien w ogóle nie spać i tak marudzić...
lenka a co do tego leżenie razem w łóżku to taka właśnie mieliśmy dzisiejsza noc, bo już wtedy zaczylalo się to marudzenie i zasnęła dopiero ułożona między Nami... coś czuje, ze pewne i dziś tak będzie, bo chodzić z Nią na rękach przez pół nocy nie zamierzam -
julita wrote:użyję podgrzewacza do podgrzania ściągniętego mleczka
najlepsze ze to było w Czechach i właściciel wszystko zrozumiał i tylko ciągle się dopytywal czy wszystko w porządku i czy czegoś jeszcze dla małego nie potrzebujemy
-
nick nieaktualny
-
Koalka my chrzciny w ten weekend i w lokalu mają mi udostępnić mały pokoik do karmienia. Ja kupiłam sobie spodnice i bluzkę tak aby bez problemu nakarmić. Jak gdzieś wychodzimy to bierzemy ze sobą podgrzewacz i odciągnięte mleko
Noe chce znajomych raczyc moimi piersiami
-
nick nieaktualny