X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karuzela się znudziła pokrzyczymy dalej...

Agatka, Staraczka u nas naprawdę dzisiaj absolutnie nic nie działa dłużej niż 15 min... tzn. No prawie nic, działa jedynie noszenie na rękach...

Moje dziecko dziś tylko je i się drze... ale widzę, że nie jest jedyna w tej swojej diabelkowatosci =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja wrote:
    Śliczna dziewczynka la_lenka! No i fajnie, że nie ubrana na różowo :)
    Haha, tak trochę nietypowo się złożyło. ;) Zawsze myślałam, że będę unikać różu, a teraz okazuje się, że pół szuflady jest różowe. Trzeba przyznać, że takie kolory są najłatwiej dostępne, tym bardziej, że dużo kupuje używanych ciuszków. Ale jak mam wybór to nadal preferuję spokojne szarości, biel itp. niż przesłodzony róż.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś skuteczny sposób by syn sie nie zaraził odemnie? I drugie pytanie jak rozpoznać że jest katar u dziecka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 21:46

lila1983 lubi tę wiadomość

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdrówka dla maluszków.

Dziewczyny, ile kropelek dajecie DICOFLORU??

Anulka - a może podaj małemu probiotyk, żeby go trochę osłonić?

atdcwn154po83a78.png
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Haha, tak trochę nietypowo się złożyło. ;) Zawsze myślałam, że będę unikać różu, a teraz okazuje się, że pół szuflady jest różowe. Trzeba przyznać, że takie kolory są najłatwiej dostępne, tym bardziej, że dużo kupuje używanych ciuszków. Ale jak mam wybór to nadal preferuję spokojne szarości, biel itp. niż przesłodzony róż.
    Mi też nie podoba się jak dziewczynki od stóp do głów ubrane są na różowo, ale masz rację, ten kolor jednak króluje na sklepowych półkach :P

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

Luna1 lubi tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    Z tego co pamiętam daje się 5 kropelek dziennie :)

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trix wrote:
    zdrówka dla maluszków.

Anulka - a może podaj małemu probiotyk, żeby go trochę osłonić?

A jaki podaj nazwę jeżeli uzywacie. Ja daje mu codziennie floraktin nie wiem czy to probiotyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 22:45

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • trix Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesja - dzięki

anulka - ja planuję właśnie dicoflor, ale może być inny. Floractin to też probiotyk.

atdcwn154po83a78.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie doradcy laktacyjnego. Absolutnie nie żałuję wydanej kwoty i spędzonego czasu. Bardzo rzeczowa kobieta, w dodatku zaproponowała, żebym dokarmiała małego raz dziennie moim ściągniętym mlekiem. Mam po każdym karmieniu pracować laktatorem i to, co ściągnę przez cały dzień (24h, a nie 12h) podać dziecku, jeśli będzie to potrzebne. Poza tym stwierdziła, że przyrost z ostatniego tygodnia jest w porządku i wcale nie jest za mały.

la_lenka, agatka196, trix lubią tę wiadomość

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - my podajemy LacidoBaby (1/2 saszetki rozpuszczona w 2ml wody ciepłej przegotowanej, podane strzykawką małą do buzi).

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 11:21

adzia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jak dzisiaj sytuacja ?

Anulka nie dawaj buzi i nie nachylaj sie nad malym , ja bylam dosc mozco chora i malej nic :)

Kurde ja znowu odlecialam przed 22 , reklama na przyjaciolkach a ja usypiam i w efekcie znowu spalam w sypialni , mala jak zjadla o 21 tak o 3 pobudka a kolejna 7,20 :)

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka niestety dziś od 7.30 mamy powtórkę z rozrywki... tzn .troszkę lepiej o tyle, że póki co jak Ją zabawiam leży w łóżku, ale o spaniu nie ma mowy...
    Leży, rozgląda się, chce jesc, za chwilę jednak nie chce, co chwilę troche pokrzyczy.... także dzisiejszy dzień zapowiada mi się równie atrakcyjnie jak wczoraj =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jesli mialysmy ten sam termin to i u mnie tak powinno byc juz bo tydzień wcześniej mialas cc a ja w dt , jesli to skok rozwojowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 08:49

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak łącze się w bólu. ..u mnie od rana wrzaski. Czekam aż to przejdzie bo moja cierpliwość jest wystawiana na próbę :-) o ile jak go przystawiam do piersi lub noszę na ramieniu jest wszystko w porządku to jak go tylko dołożę lub nie daj Boże noszę normalnie ma rękach to jest wrzask. Znajoma ma mi pożyczyć chustę. Jej mąż jest rehabilitantem i ma mnie poinstruowac jak prawidłowo ja wiązać.
    Całe szczęście ze chrzciny robimy w lokalu bo ja z tym rozdarciuchem nic bym nie zrobiła.

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy BioGai (wcześniej był Floractin).
    Czy Wasze dzieci też się tak ślinią? Mój Kuba od ok tygodnia na potęgę.

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak sie darla to na dwor szlam , jak nie chce sama spac a ziewa to do wozka i przez prog ją bujam :)

Luna u nas tez slinotok ale nie caly czas , wczoraj myslalam ze sie jej ulalo hehe

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to u mnie jest dokładnie to samo... mam tylko nadzieje, ze nie będzie to jakoś długo trwało, bo idzie się wykończyć =)

Staraczka oby u Ciebie bujanie wózkiem pomoglo, bo u mnie kompletnie nic poza noszeniem na rękach nie działa....a jak tylko próbuje coś zrobić sama w domu to wszystko biegiem....

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze za tydzień chrzciny no obym małego nie zaraziła niby antybiotyk biorę to znaczy zaczelam wczoraj brać a dziś jest jeszcze gorzej nie mam gorączki ale katar mam, mam dreszcze i w głowie i na całym ciele i co wstaje to mi slabo sie robi ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 10:08

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2610 2611 2612 2613 2614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ