X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela podziwam Cię że dajesz radę z dwójka ja czasem z jednym nie daje rady

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady mi dzisiaj pisała, że u Zuzi już lepiej, tylko katar im się pojawił.

Angela ja również podziwiam. Kiedyś chciałam bliźniaki, a teraz kiedy wiem jak smakuje macierzyństwo, to stwierdzam, że było by mega ciężko.

Mój Mikołaj też od kilku dni strasznie marudzi, nawet na spacerze się budzi.
    Któraś z mam (kasig? trix?) pisała mi, że jej synek też miał przepuklinę pępkową. Ile czasu trzymaliście plaster? Nie odparzyła się skóra u maluszka?

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • MadziaRatMed Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno nie pisalam, ale czytam czasami :)
    U nas dzis mijq miesiac!! Zlecialo za szybko... Tylko 11 miesiecy zostalo macierzyskiego
    Dni mijaja jak szalone, Lilka jest cudowna, na szczescie poza ciezkim startem nie mamy zadnych problemów ze zdrowiem. Kupilam chuste! Bo taki z niej przytulasek :)) karmimy soe tylko moim mlekiem, ale czesto daje jej z butli odciagniete bo mi tak wygodniej i szybciej, nie ma spania ja cycu w ciagu dnia:)) w nocy spi z nami bo w lozeczku oczy jak 5zl! I wtedy karmie ja na lezaco cycem :))

KathleenPL, trix lubią tę wiadomość

relgio4pxlxziakh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja jestem stanowcza i nie biorę dziecka do łóżka na noc ? :)

diatomka, Kasiarzynka, Lilla My lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka hehe nie jestes sama. Ja tez nie biore, raz wzielam to mala nie wiedziala co sie dzieje i odlozylam do lozecxzka i dopiero zasnela.

Staraczka23 lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis na wizycie po pologowej. Dostalam pigulki anty atywia. Ze wzgledu na endometrioze nie poleca mi gin spirali, takze pigulki zostaja, mam nadzieeje ze bede sie dobrze czula po nich. Zrobil usg, na dniach okres powinnam dostac. I w usg bylo widc nitki po szyciu cc szok!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasciwie to weszlsm zobaczyc jak Zuzia lady ale widze ze zle sie skonczylo. Dziwny lekarz zeby malutkiemu dziecku nie dac konkretnego leku!ech

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 20:16

la_lenka, agatka196, kasig, trix lubią tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się coraz bardziej podoba spanie z małą. Owszem, często budzę się zesztywniała, bo śpię uważając na nią. Ale odpada mi całe nocne wybudzanie, nawet z łóżka się nie podnoszę, chyba że siku muszę :P Mi to baaardzo pasuje.
    Jak na razie miałam jedną noc kiedy się rzeczywiście nie wyspałam, bo córkę bolał brzuszek, więc płakała i nie mogła zasnąć. Nawet mój mąż stwierdził, że odkąd mamy małą, to zaczął się wysypiać (bo kładziemy się wcześniej niż kiedyś).

bento, trix lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldona super wiadomosc!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy to ja pisałam że mały ma przepukline pępkową, ale pierwszy plaster założyła mu lekarka wczoraj, niestety nie wyszlo jej to zbytnio bo mały straszliwie kopał nogami więc dziś plaster odpadł do połowy a resztę sama odkleiłam, no i niestety skora pod nim wyglądała okropnie, mocno zaczerwieniona i złuszczona, coś czuję że będzie z tym problem, narazie posmarowałam kremem i zostawiłam, rano przykleję nowy plasterek. My mamy plastrować 6 tygodni, jeden plasterek na tydzień, no chyba że odpadnie lub rozmoczy się w kąpieli

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Czy tylko ja jestem stanowcza i nie biorę dziecka do łóżka na noc ? :)

ja też nie biorę, raz że się boję że niechcący przygniotę ja albo mąż, a dwa mam na szczęście na tyle grzeczne dziecko że ładnie zasypia u siebie w łóżeczku i mam nadzieję że tak zostanie

• kasig Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że u Zuzi od Lady już lepiej, oby maluszki leżące w szpitalu szybko wróciły do domku

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka powiedz jakie u nas są wymagania co do chrzestnych? Bo z tego co pamiętam to ty teraz będziesz mieć chrzciny. My musimy wziąść iść tez załatwić a ciągle coś jak nie choroba to Rafał do pozna w pracy i tak o.

Ja swoją biorę rano do łóżka jak Rafał idzie do pracy i albo się bawimy albo dosypiamy. Na cala noc bała bym się wziąść.

U nas szogun właśnie zasypia u taty na rękach. Z resztą dziś tata pierwszy raz poczuł jak mała daje mi popalić przy skoku. Musiałam wyjść do banku, apteki i sklepu a mała dała mu wycisk taki że sam w szoku był. A że zmęczenia zasnęła mu na brzuchu.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - my też nie bierzemy małego do łóżka :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • bento Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kontroli bioderek i wszystko ok :-)

Próbowałam małej dać smoka, ale pluje nim, krzywi się i ma odruch wymiotny... Pani doktor powiedziała nam żeby przyzwyczajać bo lepsze to niż kciuk, ale jakoś nie mogę jej tego smoka na siłę wpychać. Jak zobaczę, że łapie kciuk do ssania to wtedy jakoś podziałam, może kupię kilka rodzai smoczków.

Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków i mamuś.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:59

trix lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bento wrote:
    Pani doktor powiedziała nam żeby przyzwyczajać bo lepsze to niż kciuk, ale jakoś nie mogę jej tego smoka na siłę wpychać. Jak zobaczę, że łapie kciuk do ssania to wtedy jakoś podziałam, może kupię kilka rodzai smoczków.
    A ja trochę poczytałam w sieci i okazuje się, że ten kciuk u tak małego dziecka nie jest tak problematyczny jak się obawiałam. Więc już wyluzowałam, chce kciuka niech ssie.
    Smoczek u mojej jest tak samo, pluje na odległość :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no my w szpitalu, najwczesniej wyjdziemy 5 :( dobra prognoza, w najgorszym dopiero 10 :( albo i dłużej :( jestem dobrej myśli :) wiecie co dziwne wy narzekacie na zus a ja dostal sporo mc donald mi płacił miesiecznie 1200 zł i zasiłek 80% czyli z 700 zł powinnam dostac a dostałam 2000 zł

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • ela Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale to pewnie za dłuższy okres niż 30dni, bo ją pierwszy przelew mam od 10.09 do 31.10
    Zdrówka dla Zuzi

5b09tv73mjpedncc.png
    Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już dostałam (i prawie całe wydałam, co gorsza na własne ciuchy) becikowe :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
‹‹ 2612 2613 2614 2615 2616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ