Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady mi dzisiaj pisała, że u Zuzi już lepiej, tylko katar im się pojawił.
Angela ja również podziwiam. Kiedyś chciałam bliźniaki, a teraz kiedy wiem jak smakuje macierzyństwo, to stwierdzam, że było by mega ciężko.
Mój Mikołaj też od kilku dni strasznie marudzi, nawet na spacerze się budzi.
Któraś z mam (kasig? trix?) pisała mi, że jej synek też miał przepuklinę pępkową. Ile czasu trzymaliście plaster? Nie odparzyła się skóra u maluszka? -
Hej, dawno nie pisalam, ale czytam czasami
U nas dzis mijq miesiac!! Zlecialo za szybko... Tylko 11 miesiecy zostalo macierzyskiego
Dni mijaja jak szalone, Lilka jest cudowna, na szczescie poza ciezkim startem nie mamy zadnych problemów ze zdrowiem. Kupilam chuste! Bo taki z niej przytulasek) karmimy soe tylko moim mlekiem, ale czesto daje jej z butli odciagniete bo mi tak wygodniej i szybciej, nie ma spania ja cycu w ciagu dnia:)) w nocy spi z nami bo w lozeczku oczy jak 5zl! I wtedy karmie ja na lezaco cycem
)
KathleenPL, trix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bylam dzis na wizycie po pologowej. Dostalam pigulki anty atywia. Ze wzgledu na endometrioze nie poleca mi gin spirali, takze pigulki zostaja, mam nadzieeje ze bede sie dobrze czula po nich. Zrobil usg, na dniach okres powinnam dostac. I w usg bylo widc nitki po szyciu cc szok!!
-
A mi się coraz bardziej podoba spanie z małą. Owszem, często budzę się zesztywniała, bo śpię uważając na nią. Ale odpada mi całe nocne wybudzanie, nawet z łóżka się nie podnoszę, chyba że siku muszę
Mi to baaardzo pasuje.
Jak na razie miałam jedną noc kiedy się rzeczywiście nie wyspałam, bo córkę bolał brzuszek, więc płakała i nie mogła zasnąć. Nawet mój mąż stwierdził, że odkąd mamy małą, to zaczął się wysypiać (bo kładziemy się wcześniej niż kiedyś).bento, trix lubią tę wiadomość
-
Nancy to ja pisałam że mały ma przepukline pępkową, ale pierwszy plaster założyła mu lekarka wczoraj, niestety nie wyszlo jej to zbytnio bo mały straszliwie kopał nogami więc dziś plaster odpadł do połowy a resztę sama odkleiłam, no i niestety skora pod nim wyglądała okropnie, mocno zaczerwieniona i złuszczona, coś czuję że będzie z tym problem, narazie posmarowałam kremem i zostawiłam, rano przykleję nowy plasterek. My mamy plastrować 6 tygodni, jeden plasterek na tydzień, no chyba że odpadnie lub rozmoczy się w kąpieli
-
Staraczka23 wrote:Czy tylko ja jestem stanowcza i nie biorę dziecka do łóżka na noc ?
ja też nie biorę, raz że się boję że niechcący przygniotę ja albo mąż, a dwa mam na szczęście na tyle grzeczne dziecko że ładnie zasypia u siebie w łóżeczku i mam nadzieję że tak zostanieStaraczka23 lubi tę wiadomość
-
Anulka powiedz jakie u nas są wymagania co do chrzestnych? Bo z tego co pamiętam to ty teraz będziesz mieć chrzciny. My musimy wziąść iść tez załatwić a ciągle coś jak nie choroba to Rafał do pozna w pracy i tak o.
Ja swoją biorę rano do łóżka jak Rafał idzie do pracy i albo się bawimy albo dosypiamy. Na cala noc bała bym się wziąść.
U nas szogun właśnie zasypia u taty na rękach. Z resztą dziś tata pierwszy raz poczuł jak mała daje mi popalić przy skoku. Musiałam wyjść do banku, apteki i sklepu a mała dała mu wycisk taki że sam w szoku był. A że zmęczenia zasnęła mu na brzuchu.Staraczka23 lubi tę wiadomość
-
My po kontroli bioderek i wszystko ok
Próbowałam małej dać smoka, ale pluje nim, krzywi się i ma odruch wymiotny... Pani doktor powiedziała nam żeby przyzwyczajać bo lepsze to niż kciuk, ale jakoś nie mogę jej tego smoka na siłę wpychać. Jak zobaczę, że łapie kciuk do ssania to wtedy jakoś podziałam, może kupię kilka rodzai smoczków.
Dużo zdrówka dla wszystkich chorujących maluszków i mamuś.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:59
trix lubi tę wiadomość
-
bento wrote:Pani doktor powiedziała nam żeby przyzwyczajać bo lepsze to niż kciuk, ale jakoś nie mogę jej tego smoka na siłę wpychać. Jak zobaczę, że łapie kciuk do ssania to wtedy jakoś podziałam, może kupię kilka rodzai smoczków.
Smoczek u mojej jest tak samo, pluje na odległość -
Hej no my w szpitalu, najwczesniej wyjdziemy 5
dobra prognoza, w najgorszym dopiero 10
albo i dłużej
jestem dobrej myśli
wiecie co dziwne wy narzekacie na zus a ja dostal sporo mc donald mi płacił miesiecznie 1200 zł i zasiłek 80% czyli z 700 zł powinnam dostac a dostałam 2000 zł