X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:15

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki typ ubranek wam się najlepiej sprawdza? Ja do tej pory zakładałam głównie pajace, bo mała miała nieodpadniety pępek. Ale skoro ostatnio i to się naprawiło to zaczęłam zakładać spodenki czy rajstopki. No i teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie tu leży problem z powrotem kolki, może to przez ucisk brzuszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:40

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily ja mam Bebilon pepti ze względu na skaze białkowa. Chciałam jej dać na noc lub jak musze wyjść ale mi tym mlekiem pluje i ni cholera pić go nie chce. Jest po prostu nie smaczne. Dr na początek kazała mi mieszać ze swoim ale dość ze ściągnąć nic nie mogłam to jeszcze laktator mam zepsuty. Chyba w szpitalu zgubiłam część do niego. :-( i na receptę faktycznie jest tańsze bo normalnie u nas 33zl a z recepta 17 zł.

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalenka ja pajace, spiochy zakładam na noc. W dzień leginsy, dresik, spodenki, polspiochy lub rajstopki bo dla mnie najwygodniej. I zrobiłam właśnie przegląd spodenek które są bardzo opiete w pasie i odlozylam bo na pewno ją cisną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktorej maluch potrafi tak wymusic smoczek i "pilowac" ona tak od narodzin jak cos chce to "piluje" jak ktos slyszy pierwszy raz to mysli ze sie krztusi :)
    https://youtu.be/O_2bitJ7ulA

• Lilla My Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak i Agatka - nie muszę teoretycznie mleka dla alergików, bo nie ma stwierdzonej nietolerancji laktozy, ale dostaliśmy również kropelki na nietolerancję ze względu na kolki. Stąd mój pomysł, żeby dać mu takie mleko.

La_lenka - u nas najczęściej śpiochy i body albo śpiochy i kaftanik.

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część mamuśki
    Nie jestem w stanie was nad robić ale mam nadzieję ze wszystkie maleństwa zdrowe i w domu.

Ja z Kacperkiem od dwóch dni w szpitalu ... W ciągu 30 min dostał temperaturę prawie 40° był już prawie nie przytomny straszne to było :'( . Okazało się ze ma bakterie w moczu i od wczoraj dostaje już antybiotyk.
    Prawdopodobnie do domu wyjdziemy za około 8 dni. Trzymajcie za nas kciuki żeby Kaspi szybko wyzdrowial.

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja właśnie jakoś nie umiem określić czy coś jest ciasne czy to tylko gumeczka i "tak ma być". :(

Jeju, dziewczyny co to się dzieje, tyle dzieciaczków w szpitalach. :( Trzymam za wszystkich kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 12:13

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Gusiak i Agatka - nie muszę teoretycznie mleka dla alergików, bo nie ma stwierdzonej nietolerancji laktozy, ale dostaliśmy również kropelki na nietolerancję ze względu na kolki. Stąd mój pomysł, żeby dać mu takie mleko.

La_lenka - u nas najczęściej śpiochy i body albo śpiochy i kaftanik.

Jeśli nie musisz stosować takiego mleczka to nie zawracalabym sobie głowy pepti, bo pewnie nie będzie chciał go pić.... tym bardziej jeśli masz krople i chcesz dać mm to poszła bym w jakieś normalne mleczko, które jest zdecydowanie smaczniejsze =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pajace stosujemy jako pizamki na noc =)
    W dzień ubieramy się w spodenki, leginsy, polspiochy, kaftaniki i bluzeczki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• bento Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas królują pajacyki, od czasu do czasu body+spodenki.

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odwrotnie mam, wole jej body zakładać niż pajace i spiochy hehe

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna kciuki za WAS. Wracajcie szybko do zdrowia.

My mamy chyba skok rozwojowy. Mała z cyca nie schodzi a jak już zejdzie to tylko płacz. I ani rączki ani zabawa ani nic wszystko nie. Teraz chwile się uspokoiła od dźwięku odkurzacza. I właśnie zjadłam śniadanie. Córeczka dba o linie mamusi.

Lalenka ja patrzyłam po gumkach. Jeżeli ciasne w pasie to do kartonu.

• Luna1 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 czy ja wiem czy klusia- może na buzi tak, ale ciałko nie jest przetuczone :)
    b273f574af196d09med.jpg

Staraczka23, agniesja, agatka196, karolcia87, adzia, Anitka201 lubią tę wiadomość

Kubuś bl9c3e5e2cvzpimq.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booooooze kto podmienil moje dziecko?!

Od samego rana ciągle tylko na rękach i przy cycu, bo inaczej ryk... no nawet na chwilę nie mogę Jej odłożyć, bo zaraz zaczyna się drzec... juz nie wiem co mam z Nią robić...

Kiedy jest ten drugi skok rozwojowy?

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• agniesja Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że przegrzanie dziecka jest groźniejsze od wyziębienia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:28

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tydzień (ale może być równie dobrze miedzy 7 a 9 tygodniem).

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak jest z tymi skokami jeżeli rodzi się przed terminem w moim wypadku 2 tygodnie wcześniej. Jutro mamy 9 tygodni życia? Bo ja już glupieje.

• moka89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pajace są piżamka,i do spania a w domu królują body dł i leginsy :) ewentualnie body na krotki i na to cienka bluzeczka z długim rękawem :)

Jesteśmy po szczepieniu pentaximem. Był mega płacz i do tej pory jest rozdrażniona. Dałam jej pedicetamol przeciw bolowo i póki co zasnęła na mnie, bo łóżeczko jest be. Mamy tez skierowanie do kardiologa, bo pani doktor wyłapała jakiś szmer nad serduszkiem. Mamy nie martwić się na zapas, ale jak się nie martwić o takiego maluszka.
    Oczywiście do poradni na NFZ się nie dodzwoniłam, w drugiej nie ma miejsc do końca roku, prywatnie na koniec stycznia, w innej prywatnej koniec listopada, w trzeciej natomiast za 6 dni, masakra. Dobrze, że za tydzień będziemy juz po wizycie, bo inaczej bym nie wytrzymała tej niepewności

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna_88 wrote:
    Część mamuśki
    Nie jestem w stanie was nad robić ale mam nadzieję ze wszystkie maleństwa zdrowe i w domu.

Ja z Kacperkiem od dwóch dni w szpitalu ... W ciągu 30 min dostał temperaturę prawie 40° był już prawie nie przytomny straszne to było :'( . Okazało się ze ma bakterie w moczu i od wczoraj dostaje już antybiotyk.
    Prawdopodobnie do domu wyjdziemy za około 8 dni. Trzymajcie za nas kciuki żeby Kaspi szybko wyzdrowial.
    Czarna glowa do gory- my mamy to samo- juz 4 doba w szpitalu :( liczę,ze w sobotę nas wypuszcza :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 2608 2609 2610 2611 2612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ