Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze szczepienie za nami. Raz śpi nagle obudzi się i placz w nieboglosy odpukac gorączki nie ma póki co. Sab simplex też u nas pomagał a espumisan, bobotic itp nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:03
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas pierwsze szczepienie dopiero za 4tygodnie. W szpitalu kazali odczekać minimum 3 tygodnie a i tak jak dzwoniłam wyznaczyła za 4.
Skabarka dobrze ze poszłaś. Warto jest czasem zrobić coś dla siebie
A o bobotic słyszałam od mam w szpitalu no ale każde dzieciątko jest inne i co innego mu pomaga.
Czy Wasze dzieci też takie bańki puszczają? -
Dziewczyny ostatnio był temat pielęgnacji pipki - rozchylac i myc, czy nie...
Dziś przed szczepieniem jak pediatra badała mała to wszystko Jej tam przejrzała i kazała normalnie rozchylac,myć i później smarować linomagiem czy czymś innym - generalnie natluszczac. A rozchylac i myć ponoć trzeba dlatego, że u dziewczynek lubi się tam zarastac (tak zrozumialam, ze te dziurki) ciagnac cewke i później trzeba stosować hormonalne maści....także ja od dziś normalnie myje całość, a nie tylko z zewnątrz.
-
Kucykowa wrote:4me,objawy to zielone kupki ze sluzem i po kazdym karmieniu bol brzuszka oraz wieczorne kolki i to takie,ze Ola jest cala sina od placzu
Ma tez duze wzdecia i zaparcia
W ogóle to w biedzie są,dobre sery kozie, mleko bez laktozy i ostatnio nowość pojawily sie takie serki puszyste do smarowania bez laktozy
-
Kupiliśmy bramkę do sypialni
Miałam dość, że akurat wtedy jak mała zasnęła to koty zaczynały się ganiać po łóżku, co ją wybudzało ekspresem. Niedobra pańcia, teraz się nie da wleźć do pokoju gdzie mała śpi (a drzwi otwarte i słyszę czy nie płacze)
Mała rzecz a cieszyskabarka, trix lubią tę wiadomość
-
Gusiak wrote:Dziewczyny ostatnio był temat pielęgnacji pipki - rozchylac i myc, czy nie...
Dziś przed szczepieniem jak pediatra badała mała to wszystko Jej tam przejrzała i kazała normalnie rozchylac,myć i później smarować linomagiem czy czymś innym - generalnie natluszczac. A rozchylac i myć ponoć trzeba dlatego, że u dziewczynek lubi się tam zarastac (tak zrozumialam, ze te dziurki) ciagnac cewke i później trzeba stosować hormonalne maści....także ja od dziś normalnie myje całość, a nie tylko z zewnątrz.
Gusiak mi w szpitalu tez kazali myć bo normalnie grzybicy może się nabawić i ja od tamtej pory myję.
A jeszcze co do odparzen. W szpitalu jak dziecko dostaje biegunki dobre pielęgniarki dają maść pięciornikowa i działa cuda. Jak mała robiła wodniste kupki to od chusteczek, wacikow, pieluch juz miała otarta i odparzona dupke zaczęłam smarować i wszystko znikło w jeden dzień. Wiec polecam. -
la_lenka wrote:Kupiliśmy bramkę do sypialni
Miałam dość, że akurat wtedy jak mała zasnęła to koty zaczynały się ganiać po łóżku, co ją wybudzało ekspresem. Niedobra pańcia, teraz się nie da wleźć do pokoju gdzie mała śpi (a drzwi otwarte i słyszę czy nie płacze)
Mała rzecz a cieszy
lenka jaka macie tą bramkę która jest w stanie powstrzymać koty przed wejściem do pokoju?
Jeśli dasz rade to poprosiła bym o zdjęcie, bo i mnie koniecznie by się coś takiego przydało
-
Gusiak wrote:lenka jaka macie tą bramkę która jest w stanie powstrzymać koty przed wejściem do pokoju?
Jeśli dasz rade to poprosiła bym o zdjęcie, bo i mnie koniecznie by się coś takiego przydało
Tylko uwaga na klamkę, bo my nie wymierzyliśmy i się teraz nie zamknie, może uda się jakoś wykombinować. -
la_lenka wrote:http://www.bitiba.pl/shop/sklep_dla_psa/budy_drzwiczki/bramki_ograniczajace/382624
Tylko uwaga na klamkę, bo my nie wymierzyliśmy i się teraz nie zamknie, może uda się jakoś wykombinować.
Baaaardzo dziękuję!
Tutaj tez swoją zamawialiscie, czy można też ją gdzieś kupić stacjonarne?
No i najważniejsze czy Twoje koty nie skaczą góra? ... bo właśnie co do tego mam wątpliwości, czy taka bramka spełni swoje zadanie. -
Dokładnie tu kupiliśmy, przesyłka za darmo.
Co do skakania górą, to ciężko powiedzieć, bo bramka stoi dopiero kilka godzin. Ale jest naprawdę wysoka. U mnie tylko jeden kot jest bardzo skoczny, ale on akurat najmniej problematyczny, bo rzadko przychodzi do łóżka.
Kotka jest gruba i ma problem wskoczyć na łóżko, więc nie ma obaw. A najbardziej niesforny kocur jest lekko karłowaty, ma krótkie łapki, wiec nie do rady na pewno.
Ale wydaje mi się, że nawet ten sprytny nie da rady, rurki są śliskie, nie ma nic poprzecznego żeby się zaprzeć, powinno być ok. Potestuje kilka dni i dam znać. -
agatka196 Gusiak Jutro też umyję normalnie, tylko u mnie jest taki problem że ciężko się tam dostać bo mała zaciska nogi
W czwartek mamy bioderka i pediatrę, więc poproszę aby obejrzała, czy nic tam się nie dzieje i jak dokładnie pielęgnować.
Dziś padam na twarz... Dziewczyny, które mają więcej niż 1 dziecko jak Wy dajecie radę??
Mój syn jest bardzo absorbujący i jeszcze do tego małą trzeba się co chwilę zająć. Mąż długo w pracy i normalnie baterie mi się wyczerpują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:58
-
Lenka to proszę o wiadomość ja kilka dni, jeśli u Ciebie się sprawdzi to chyba też zamówię
Bento i u mnie nie jest najłatwiej się dostać, bo Nadia macha nóżkami, ale powoli, powoli i jakoś daje rade.... troszkę to trwa, ale da siębento lubi tę wiadomość
-
Hej, my też dziś byłyśmy na szczepieniu, wybrałam 6w1 mała zniosła bardzo dobrze trochę więcej spała, waży już 4970g także mama się cieszy żeżedzieć dziecko rośnie. Ogólnie wszystko u nas ok.
easymum, chabasse, trix lubią tę wiadomość
Moje kochane chłopaki Michał lat 10, Paweł lat 7, no i jeszcze jest tata, teraz doszła Marysia