X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego przepisalam do innej przychodni i położona z stamtąd ma dziś przyjść, dodatkowo wczoraj dał mi mały w kość że mam go dosyć, niedobrze mi zwymiotowalam nie wiem czemu. Pół posta mi wcielo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 05:29

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my chrzciny robiliśmy o 15 w lokalu byliśmy o 16. Najpierw obiad, ciasto, tort a później zimne przekąski. Goście siedzieli do 21 i u nas obiad by nie wystarczył. Ogólnie bardzo fajnie udały się te chrzciny :-)
    Moj tez karmiony piersią i codziennie robi od 4 do 5 kup :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi złożył życzenia :-) zapomniałam o swoich urodzinach :-) także 29 lat pękło :-)

la_lenka, 4me, Gusiak, julita, kasig, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Anitka! :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me,a może warto pobrać jakieś probiotyki. Ja obecnie łykam codziennie, tym bardziej, że jogurtów nie mogę i żołądkowo czuje się ciut lepiej.

U maluchów wszystkie szczepionki w udo.
    Wiesz, dobry pomysł! Bo ja tez nie jem nabialu w tym właśnie jogurtów wiec spróbuje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem czemu ucina połowę tekstu , piszemy z telefonu i wstawiamy emotke androida i za emotka dalej piszemy ale na forum juz sie nie pokazuje :)

Anitka urodziny masz dzisiaj ?
    Wszystkiego najlepszego :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wszystkiego najlepszego

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Szukam jednokolorowych skarpetek dla małej, ewentualnie jakiś drobny wzorek (paski, kropki), ale bez zwierzaczkow z wytrzeszczem i tym podobnych koszmarkow. Mam stanowczo za mało skarpet i nie mogę dopasować do ubranek. Podrzucicie gdzie takie kupić?

Tylko żeby były wystarczająco małe żeby nie spadały, oczywiście bez żadnych absow i podobnych nonsensów dla niechodzacego malucha.
    Ja kupilam wielopak gladkich szarych w H&M. Co prawda ciemnoszarych wiec malo dziewczęce ale moze inne kolory tez są :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mąż mi złożył życzenia :-) zapomniałam o swoich urodzinach :-) także 29 lat pękło :-)
    100 lat !!!!!! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy do domu :)

Kilka uwag dla mamuś mieszkających w Poznaniu na temat szpitala dziecięcego na ul Nowowiejskiego
    -> opieka -> średnia ;/ pielęgniarki w większości używają sily by podać leki ;/ dzieci sie dra, łaske robia ze cos musza wytłumaczyc ;/ katastrofa, tylko jedna pielęgniarka umiała podać mojej małej lek dożylny tak że mała się nie popłakała, reszta szarpała jej nóżka, a jedna ;/ to tak że wenflon wypadł i rozlało się masę krwi ;/,
    -> opieka -> lekarze -> o ile pielęgniarki do du.. to lekarze są wspaniali!! Serducho mają do dzieci anielskie!! Uprzejmi, na każde pytanie odpowiedzą, i to tak że człowiek w niebie się czuje :) pozytywnie na stawieni :) super!
    -> bufet -> ja pierd... ;/ katastrofa, kobieta kupuje pierogi, i hamburgery w biedrze, a potem sprzedaje za 6 zł ;/ podgrzane w mikrofali ;/, do tego bufet czynny jest od pon do piąt, w weekendy nie ;/katastrofa
    -> kuchnia szpitalna -> nie ma -> mikrofala i czajnik tylko
    -> jedzenie dla dzieci jest -> kaszki, obiadki, deserki, odpowiednie do wieku dziecka dają, mleko modyfikowane też, z tym że oni dają tylko NUK, czy coś takiego, rodzić posiłków nie dostaje,
    -> spać można na podłodze ;/ krzesła do siedzenia takie że du.. boli
    -> płyn do kąpieli i kosmetyki dla dziecka trzeba wziaść, chusteczki do pupy też, pieluchy 3 na dobę dostaje się z NFZ,
    -> łazienka dla rodzica straszna!! Ja się zaopatrzyłam od razu w jakiś płyn do dezynfekcji stóp bo o grzyba tam nie trudno!
    -> salowe, nie uprzejme, beszczelne, i wredne!
    -> ważne!! Na każdym piętrze są 2 pokoje jednoosobowki!! Gdzie jest przewijak, szafa, łóżko dziecka, i normalne łóżko dla rodzica, koszt -> 3 pierwsze doby 15 zł kolejne doby 10 zł. Bardzo bardzo fajna sprawa, na ten pokoik zapisujesz się u pielęgniarki, jak tylko się zwolni to wchodzisz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita wszystkiego najlepszego! =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój niunius załapał katar i czasami pokasluje niech go przebada czy osluchowo czysty jestem zła na siebie bo pewnie odemnie załapał ale ja go nie calowalam i nie caluje, jak mąż jest nie nachylam się nad nim i staram by mąż się nim zajmował. Ale jak go nie przytulic jak płacze a sama jestem albo chce poprzytulac się do mamy. Ehh

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szczepienia ubierałam body na długi rękaw + welurowe ogrodniczki, na to grubasny sweterek (robi nam za kurteczkę) I tak najpierw dziecko trzeba rozebrać do pieluszki, zeby pediatra mógł zbadać i zakwalifikować do szcźepienia :) Po badaniu ubraliśmy bodziaka i zawinęlismy mała w kocyk żeby było ciepło w nóżki i heja do gabinetu obok ;)

Lady - masakra! A na nowowiejskiego, to nie jest od chorób zakaźnych?
    Dobrze, że juz jesteście w domku ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja do szczepienia ubierałam body na długi rękaw + welurowe ogrodniczki, na to grubasny sweterek (robi nam za kurteczkę) I tak najpierw dziecko trzeba rozebrać do pieluszki, zeby pediatra mógł zbadać i zakwalifikować do szcźepienia :) Po badaniu ubraliśmy bodziaka i zawinęlismy mała w kocyk żeby było ciepło w nóżki i heja do gabinetu obok ;)

Lady - masakra! A na nowowiejskiego, to nie jest od chorób zakaźnych?
    Dobrze, że juz jesteście w domku ;)

Jest ale dodatkowo masz też 3 oddziału: dzieci młodszych I, dzieci młodszych II i dzieci starszych II

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze kilka uwag do tego szpitala:

-> ubranie dla dziecka -> tak by nóżki obie były gołe, -> wenflon -> czyli jakieś ramperki, kataniki i spodnie, pajace odpadają! I swoje trzeba mieć, bo szpital nie da.

-> łóżeczko jeśli będziecie mieli wybór, to wybierajcie jak najdalej od okna!! Bo wieje z okien strasznie!!

->ogrzewanie pokoi -> nawet jak dasz 1 do gorąco w dzień jak w piekle ;/ tak dają do pieca ;/ a do 19 przestają grzać, więc koło 12-1 pierwszej już robi się bardzo zimno,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:26

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady oby nikomu te uwagi sięnie przydały :)

Anitka - samych wspaniałych chwil :)

Tak się zastanawiam.. Na jedno karmienie jedna pierś czy obie? Jak to jest u was?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sto lat :)

Lady super że jesteście w domu :)

4me ja też miałam problem z zatwardzeniem nie tylko po porodzie ale też i w ciąży, ale odkąd gdzieś z tydzień temu zaczęłam pić dzbanek rumianku dziennie to jest po prostu idealnie, no i służy też młodemu, bo dużo mniej się pręży niż wcześniej

Co do piąstek to też od kilku dni zauważyłam że Oluś uwielbia je ciumkać, więc to chyba taki etap :)

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lady oby nikomu te uwagi sięnie przydały :)

Anitka - samych wspaniałych chwil :)

Tak się zastanawiam.. Na jedno karmienie jedna pierś czy obie? Jak to jest u was?

Moka u nas różnie czasem obie, a czasem wystarcza jedna. Generalnie jak piersi są miękkie to wiem że potrzebne będą obie, a np w nocy jak są twardsze, bo i czas między karmieniami się wydłuża to wtedy wystarcza jedna

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia :-) mój maly dał mamie pospać do teraz. Wstaje jem delikatne śniadanie i idę biegać :-) małż zrobił sobie wolne :-) będzie z nami około 3 tyg :-)
    Mój syn nauczył się zasypiać przy karuzeli. Po wieczornym karmieniu odkladamy go do łóżeczka i on dyskutuje z pluszakami na karuzeli :-) jak juz obgada wszystkie sprawy to usypia :-) ciekawe czy to juz tak na stałe :-)
    Staraczko tak dzisiaj mam urodziny :-)

trix, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 To jeszcze i ja dołączę się do życzeń urodzinowych dla Ciebie. Sto lat i wszystkiego naj najlepszego!!

Lady Dobrze, że w domku już jesteście. Uważajcie teraz na siebie, dużo zdrówka dla Zuzi.

Moja Lilka też ciumka piąstki i paluszki :-)

Dziewczyny mam problem, małej zaczyna się chyba robić ciemieniucha... myjemy główkę codziennie i zawsze czeszemy po myciu. Znacie jakieś złote sposoby na pozbycie się tego z główki?

sRUqp2.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ