X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swojego przepisalam do innej przychodni i położona z stamtąd ma dziś przyjść, dodatkowo wczoraj dał mi mały w kość że mam go dosyć, niedobrze mi zwymiotowalam nie wiem czemu. Pół posta mi wcielo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 05:29

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka my chrzciny robiliśmy o 15 w lokalu byliśmy o 16. Najpierw obiad, ciasto, tort a później zimne przekąski. Goście siedzieli do 21 i u nas obiad by nie wystarczył. Ogólnie bardzo fajnie udały się te chrzciny :-)
    Moj tez karmiony piersią i codziennie robi od 4 do 5 kup :-)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi złożył życzenia :-) zapomniałam o swoich urodzinach :-) także 29 lat pękło :-)

la_lenka, 4me, Gusiak, julita, kasig, easymum, karolcia87 lubią tę wiadomość

• agniesja Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Anitka! :)

Anitka201 lubi tę wiadomość

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    4me,a może warto pobrać jakieś probiotyki. Ja obecnie łykam codziennie, tym bardziej, że jogurtów nie mogę i żołądkowo czuje się ciut lepiej.

U maluchów wszystkie szczepionki w udo.
    Wiesz, dobry pomysł! Bo ja tez nie jem nabialu w tym właśnie jogurtów wiec spróbuje.

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem czemu ucina połowę tekstu , piszemy z telefonu i wstawiamy emotke androida i za emotka dalej piszemy ale na forum juz sie nie pokazuje :)

Anitka urodziny masz dzisiaj ?
    Wszystkiego najlepszego :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka wszystkiego najlepszego

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    Szukam jednokolorowych skarpetek dla małej, ewentualnie jakiś drobny wzorek (paski, kropki), ale bez zwierzaczkow z wytrzeszczem i tym podobnych koszmarkow. Mam stanowczo za mało skarpet i nie mogę dopasować do ubranek. Podrzucicie gdzie takie kupić?

Tylko żeby były wystarczająco małe żeby nie spadały, oczywiście bez żadnych absow i podobnych nonsensów dla niechodzacego malucha.
    Ja kupilam wielopak gladkich szarych w H&M. Co prawda ciemnoszarych wiec malo dziewczęce ale moze inne kolory tez są :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Mąż mi złożył życzenia :-) zapomniałam o swoich urodzinach :-) także 29 lat pękło :-)
    100 lat !!!!!! :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłyśmy do domu :)

Kilka uwag dla mamuś mieszkających w Poznaniu na temat szpitala dziecięcego na ul Nowowiejskiego
    -> opieka -> średnia ;/ pielęgniarki w większości używają sily by podać leki ;/ dzieci sie dra, łaske robia ze cos musza wytłumaczyc ;/ katastrofa, tylko jedna pielęgniarka umiała podać mojej małej lek dożylny tak że mała się nie popłakała, reszta szarpała jej nóżka, a jedna ;/ to tak że wenflon wypadł i rozlało się masę krwi ;/,
    -> opieka -> lekarze -> o ile pielęgniarki do du.. to lekarze są wspaniali!! Serducho mają do dzieci anielskie!! Uprzejmi, na każde pytanie odpowiedzą, i to tak że człowiek w niebie się czuje :) pozytywnie na stawieni :) super!
    -> bufet -> ja pierd... ;/ katastrofa, kobieta kupuje pierogi, i hamburgery w biedrze, a potem sprzedaje za 6 zł ;/ podgrzane w mikrofali ;/, do tego bufet czynny jest od pon do piąt, w weekendy nie ;/katastrofa
    -> kuchnia szpitalna -> nie ma -> mikrofala i czajnik tylko
    -> jedzenie dla dzieci jest -> kaszki, obiadki, deserki, odpowiednie do wieku dziecka dają, mleko modyfikowane też, z tym że oni dają tylko NUK, czy coś takiego, rodzić posiłków nie dostaje,
    -> spać można na podłodze ;/ krzesła do siedzenia takie że du.. boli
    -> płyn do kąpieli i kosmetyki dla dziecka trzeba wziaść, chusteczki do pupy też, pieluchy 3 na dobę dostaje się z NFZ,
    -> łazienka dla rodzica straszna!! Ja się zaopatrzyłam od razu w jakiś płyn do dezynfekcji stóp bo o grzyba tam nie trudno!
    -> salowe, nie uprzejme, beszczelne, i wredne!
    -> ważne!! Na każdym piętrze są 2 pokoje jednoosobowki!! Gdzie jest przewijak, szafa, łóżko dziecka, i normalne łóżko dla rodzica, koszt -> 3 pierwsze doby 15 zł kolejne doby 10 zł. Bardzo bardzo fajna sprawa, na ten pokoik zapisujesz się u pielęgniarki, jak tylko się zwolni to wchodzisz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita wszystkiego najlepszego! =))

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój niunius załapał katar i czasami pokasluje niech go przebada czy osluchowo czysty jestem zła na siebie bo pewnie odemnie załapał ale ja go nie calowalam i nie caluje, jak mąż jest nie nachylam się nad nim i staram by mąż się nim zajmował. Ale jak go nie przytulic jak płacze a sama jestem albo chce poprzytulac się do mamy. Ehh

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szczepienia ubierałam body na długi rękaw + welurowe ogrodniczki, na to grubasny sweterek (robi nam za kurteczkę) I tak najpierw dziecko trzeba rozebrać do pieluszki, zeby pediatra mógł zbadać i zakwalifikować do szcźepienia :) Po badaniu ubraliśmy bodziaka i zawinęlismy mała w kocyk żeby było ciepło w nóżki i heja do gabinetu obok ;)

Lady - masakra! A na nowowiejskiego, to nie jest od chorób zakaźnych?
    Dobrze, że juz jesteście w domku ;)

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Ja do szczepienia ubierałam body na długi rękaw + welurowe ogrodniczki, na to grubasny sweterek (robi nam za kurteczkę) I tak najpierw dziecko trzeba rozebrać do pieluszki, zeby pediatra mógł zbadać i zakwalifikować do szcźepienia :) Po badaniu ubraliśmy bodziaka i zawinęlismy mała w kocyk żeby było ciepło w nóżki i heja do gabinetu obok ;)

Lady - masakra! A na nowowiejskiego, to nie jest od chorób zakaźnych?
    Dobrze, że juz jesteście w domku ;)

Jest ale dodatkowo masz też 3 oddziału: dzieci młodszych I, dzieci młodszych II i dzieci starszych II

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze kilka uwag do tego szpitala:

-> ubranie dla dziecka -> tak by nóżki obie były gołe, -> wenflon -> czyli jakieś ramperki, kataniki i spodnie, pajace odpadają! I swoje trzeba mieć, bo szpital nie da.

-> łóżeczko jeśli będziecie mieli wybór, to wybierajcie jak najdalej od okna!! Bo wieje z okien strasznie!!

->ogrzewanie pokoi -> nawet jak dasz 1 do gorąco w dzień jak w piekle ;/ tak dają do pieca ;/ a do 19 przestają grzać, więc koło 12-1 pierwszej już robi się bardzo zimno,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 09:26

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady oby nikomu te uwagi sięnie przydały :)

Anitka - samych wspaniałych chwil :)

Tak się zastanawiam.. Na jedno karmienie jedna pierś czy obie? Jak to jest u was?

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka sto lat :)

Lady super że jesteście w domu :)

4me ja też miałam problem z zatwardzeniem nie tylko po porodzie ale też i w ciąży, ale odkąd gdzieś z tydzień temu zaczęłam pić dzbanek rumianku dziennie to jest po prostu idealnie, no i służy też młodemu, bo dużo mniej się pręży niż wcześniej

Co do piąstek to też od kilku dni zauważyłam że Oluś uwielbia je ciumkać, więc to chyba taki etap :)

Anitka201, 4me lubią tę wiadomość

• kasig Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Lady oby nikomu te uwagi sięnie przydały :)

Anitka - samych wspaniałych chwil :)

Tak się zastanawiam.. Na jedno karmienie jedna pierś czy obie? Jak to jest u was?

Moka u nas różnie czasem obie, a czasem wystarcza jedna. Generalnie jak piersi są miękkie to wiem że potrzebne będą obie, a np w nocy jak są twardsze, bo i czas między karmieniami się wydłuża to wtedy wystarcza jedna

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia :-) mój maly dał mamie pospać do teraz. Wstaje jem delikatne śniadanie i idę biegać :-) małż zrobił sobie wolne :-) będzie z nami około 3 tyg :-)
    Mój syn nauczył się zasypiać przy karuzeli. Po wieczornym karmieniu odkladamy go do łóżeczka i on dyskutuje z pluszakami na karuzeli :-) jak juz obgada wszystkie sprawy to usypia :-) ciekawe czy to juz tak na stałe :-)
    Staraczko tak dzisiaj mam urodziny :-)

trix, karolcia87, easymum lubią tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 To jeszcze i ja dołączę się do życzeń urodzinowych dla Ciebie. Sto lat i wszystkiego naj najlepszego!!

Lady Dobrze, że w domku już jesteście. Uważajcie teraz na siebie, dużo zdrówka dla Zuzi.

Moja Lilka też ciumka piąstki i paluszki :-)

Dziewczyny mam problem, małej zaczyna się chyba robić ciemieniucha... myjemy główkę codziennie i zawsze czeszemy po myciu. Znacie jakieś złote sposoby na pozbycie się tego z główki?

sRUqp2.png
‹‹ 2620 2621 2622 2623 2624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ