X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • moka89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    No tak, ale kwiecień to też wcześniej niż my... Nam powiedział, że 3-4 miesiące po tym jak mała zacznie samodzielnie chodzić. Teraz nie wiem czy zaufać lekarzowi czy umawiać małą jakoś dodatkowo :/
    Nie doszukuj się problemów, jeśli było ok to następna wizyta to tylko formalność :) serio lekarz powiedział, że bioderek nie da się popsuć :) Także luzzz kochana :)

la_lenka lubi tę wiadomość

Gabrysia <3
    klz9df9h2mnehf2h.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja miała usg bioderek w szpitalu po narodzinach a teraz jestesmy zapisane na 7 grudnia do kontroli

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moka89 wrote:
    Nie doszukuj się problemów, jeśli było ok to następna wizyta to tylko formalność :) serio lekarz powiedział, że bioderek nie da się popsuć :) Także luzzz kochana :)
    Pewnie masz rację, nam lekarz powiedział, że bioderka idealne, można by robić fotkę do podręczników. Może dlatego nie ma potrzeby dodatkowej kontroli.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • kasig Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też nie będzie już kolejnej kontroli bioderek, pierwsze usg było w szpitalu tuż po urodzeniu i wszystko było w porządku, a drugie usg w zeszłą środę w 7 tygodniu życiu, lekarz stwierdził że jest idealnie i nie ma potrzeby ponownie kontrolować

• agniesja Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my trafiliśmy do lekarza obcokrajowca, niejakiego Mohameda, który bardzo słabo mówi po polski, że w sumie niczego się nie dowiedziałam o bioderkach :( dlatego w czwartek idziemy prywatnie.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś jakiś problem, śpi tylko na rękach albo z cyckiem z buzi. I nawet przez sen krzywi się do płaczu. Nie mogę się ruszyć, jestem głodna jak pies, a mąż zapowiedział, że będzie późno. Mam dość dzisiejszego dnia. :(

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La lenka u nas też przez sen się krzywi, śpi tylko na rękach i marudny od rana chyba weszlismy w kolejny skok rozwojowy

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nawet na skok zrzucić nie mogę, bo to nie pora. Może brzuszek ja boli? Albo odreagowuje stres, wczoraj byli teściowie ;)

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w co najwygodniej ubrac dziewczyny dziecko do lekarza ba szczepienia?
    Mysle zeby body w krótki rekaw na to rozpinany sweterek i spodenki .

• NATULKA Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u waszych maluszków na badaniu bioderek lekarz stwierdził zbyt małe odwodzenie nóżek na zewnątrz? Co z tym robicie? Ja układam małego na brzuszku wg zaleceń lekarza, ale on kazał też małego szeroko pieluszkować ręcznikiem zwiniętym w rulon. Jakoś nie wierzę w skuteczność tak prowizorycznej konstrucji, nie potrafię tego stabilnie ustawić. Ehh stresuję się, czy powinnam jakoś działać, czy wystarczy układanie na brzuszku? Na USG wyszło wszystko ok, poprostu te nóżki nie sięgają podłoża w rozkroku, sporo im do tego brakuje :/

• NATULKA Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny w co najwygodniej ubrac dziewczyny dziecko do lekarza ba szczepienia?
    Mysle zeby body w krótki rekaw na to rozpinany sweterek i spodenki .

Myślę, że body to dobry pomysł. Nie będzie trzeba maluszka całkiem rozbierać, jak byłoby np w przypadku pajaca ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 12:16

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na szczepieniach była w body, rajstopkach + sukience. A na wierzch kombinezon.

Natulka, dziś na sierpniowkach widziałam takiego linka, może warto http://www.bubibaby.pl/

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka moj ma podobnie- kupa kilka razy dziennie plus orezenie. Nic nie pomaga, żaden lekarz nie poradził jeszcze nic konkretnego...

Wiecie co my mamy jakies niesamowitego pecha i slaby start. Najpierw pobyt. Szpitalu po porodzie i faszerowanie małego antybiotykiem, pozniej zakażenie układu moczowego, kolejny tygodniowy pobyt w szpitalu i kolejny antybiotyk. Wyszliśmy w końcu z tego szpitala cali szczęśliwy a ja niecale dwa dni pozniej dostalam albo jakiegoś zatrucia albo przyniosłam jakiegoś rota ze szpitala. Teraz ledwo zyje, moj mąż musial zwalniać się z pracy bo ja nie mam solu wstac... No i drze czy małego nie dopadnie- wówczas kolejny powrót do szpitala murowany...
    Nie mam sil- zawsze jak mysle, ze juz bedzie lepiej- jest gorzej niż bylo....
    To wszystko chyba zbiega sie z jego skokiem rozwojowym bo chłopak NON STOP chce jesc....

A ja ogólnie mam jeszcze problemy z zaparciami- ale takie mega. Nawet przy tej grypie zoladkowej- mam problem by pozbyć sie chorej zawartości jelit... Sorry za opis ale czy ktorakolwiek z Was cierpi ciągle na zaparcia po porodzie?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ale zobacz ze kp mleko masz delikatne a mm bywa ciężkie do trawienia , na kartonie pisza ze jak skonczy 2msc to 120ml na noc dostanie tyle i rano a na szczepieniach zapytam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja ale jak zaczelam robic rumiankowa malej i probowalam to goni mnie do wc i tak co drugi dzien wieczorem sobie zaparzam i zdarza sie ze juz w nocy jak wstaje do niej to musze na wc

4me lubi tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM na pocieszenie, z synkiem mialam problem tzn on z kupkami , i tez czopki czesto byly w uzyciu. Nie mial problemu robic sam pozniej, problem sie skoncxyl s
    Jak zaczelam malemu podawac do picia soczek jablkowy jak mial 3,5 mca. Niemielismy wyjscia bo maly nic nie chcial pic zadnej wody czy herbatek, . s byl tylko na mm. Odkad chetnie zaczal pic problemy sie skonczyly. W 4 miesiacu zaczelo sie podawanie marchewki i jablek wiec dieta sie urozmaicila, juz niedlugo,!!!

Moja dzis straszna !!!!

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, w końcu będzie przełom i wtedy będzie samo dobre. A wtedy my będziemy narzekać. ;)

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja miałam mszę na 15.Do lokalu dotarliśmy po 16.Miałam obiad a potem była kawa tort i ciasto.Kolacji nie miałam. Goście po tak syty obiedzie ledwo zjedli ciasto.O 20 impreza się skończyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2015, 18:53

3i49df9hy5b5npd4.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    A ja ogólnie mam jeszcze problemy z zaparciami- ale takie mega. Nawet przy tej grypie zoladkowej- mam problem by pozbyć sie chorej zawartości jelit... Sorry za opis ale czy ktorakolwiek z Was cierpi ciągle na zaparcia po porodzie?
    Ja mam ten sam problem... w ciąży było wszystko ok i przed też, a po porodzie mnie dopadło. Nie wiem jak sobie radzić, dodatkowo mega bolesne...

lila1983 lubi tę wiadomość

sRUqp2.png
‹‹ 2618 2619 2620 2621 2622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ